דרושות הצעות לשיפור סלון

otherthings

New member
דרושות הצעות לשיפור סלון../images/Emo101.gif

בבית שכור. הריהוט הנוכחי חייב להישאר. יש אפשרות לעשות שינויים שאפשר להחזיר אח"כ לקדמותם. תודה

nloval

New member
שלום,

מה שזעק לי מהתמונות זה הלבן של הקירות.... אני הייתי "מלבישה " את הספות והבתי תריסים בבד צבעוני (תכלת/בז'/כתום/אדום כהה או כל צבע אחר) ואולי תולה כמה תמונות צבעוניות על הקירות (3-4 תמונות או ציורים) ו-שטיח- לאוירה.. אבל זה סתם איך שאני הייתי מוסיפה, צריך יותר פרטים על מי הדיירים כדי לדעת לאיזה כיוון ללכת.

נועה בת

New member
לי דוקא זועק הבאלגן האטומי וההמון

פריטים שיש , הרבה וילונות על חלון אחד,ויש הרבה חלונות , וסטנד לטלבזיה, ועוד אחד ליד, וכורסאות שנראות תלושות .... הרבה הרבה באלגן בעניים,הרבה חפצים לטעמי האישי צריך מהפך, אבל מה בכלל הכיוון שלכם ? מה הסגנון ?

otherthings

New member
מסכימה בהחלט

יש הרבה בלגאן כי אין לי עדיין מקומות אכסון. אני מעדיפה קודם לדעת איך לאכסן שגם יתאים לבית ורק אז לקנות במקום לקנות בלי מחשבה ולהצטער. הסטנד ליד הטלויזיה מכיל מכשירים לטלויזיה שאי אפשר להכניס לסטנד של הטלויזיה. אני מחפשת וילון באותו צבע של הוילון עם האדום וסגול ע"מ להחליף את הסגולים. הריהוט לצערי חייב להישאר (ערך סנטימנטלי). הסגנון לצערי חייב להשתלב עם הריהוט של הסלון. אנחנו זוג בני 30+ תודה על העזרה. אני גם מסכימה עם הגולשת הראשונה שצבע יעזור וכיסוי של הקופסאות תריסים מעץ שהן לעצמן גועל נפש אחד גדול. אבל איך לצפות אותן? אני גם מסכימה איתך שצריך צבע בסלון אבל החלל ענק ודיי קשה לצביעה בגלל שליד החלון האחרון יש יציאה של ארובה לקיר וקשה לצבוע שם טוב. שאר הקירות גם ככה רובם חלון גדול.

sinronit

New member
לא חייבים לצבוע את כל הקירות, מספיק

לצבוע קיר אחד באיזשהו אפקט יפה עם צבע שונה מהלבן בשביל שייתן מעט קונטרסט. ורצוי גם להחליף את הוילונות - לקנות מוט תלייה ולשים אותו מעל הארונות של התריס, כדי שהוילון יסתיר אותו.

otherthings

New member
הלואי

מוט תליה סטנדרטי כפי שיש בחנויות לא עובר את ארגז הרוח והוילון לא יפול ישר מהמוט. יש לי וילונות לבנים לשני חלונות. אני יכולה להחליף ולקנות וילון לבן שלישי אבל אני חוששת שהבית יהפוך לאפרורי. תודה

stormy

New member
עיצוב לא יכול להיות סנטימנטלי

זה קורה להרבה אנשים. בסופו של דבר את מוצאת את עצמך עם עירבוביה שלא קשורה לשום דבר ואת רוצה "לעצב" אבל יש דברים שחייבים להשאר ולא כי הם באמת חייבים, כי יש להם ערך סנטימנטלי. אי אפשר לכפות עיצוב על אוסף של דברים שאת לא מוכנה להפטר מהם. בעיצוב יש דברים שחייבים ללכת ויש דברים שחייבים להכנס. ברגע שבאמת תעשי עם עצמך את החושבים האלה ותעיזי כן להוציאי דברים מסויימים ותקבעי את הרהיטים על פי העיצוב ולא העיצוב על פי הרהיטים, את תגלי שבעצם עשית לעצמך איזה סוג של תראפיה כי יש משהו מאוד משחרר בזה. רהיטים שנשארים על תקן סנטימנטלי זה כמו כל הקולות של ההורים שלך שתקועים איתך באם את מסכימה עם מה שהם אומרים או לא. הם נשארים כי הם חלק ממך אבל לא מאפשרים לך להיות מי שאת באמת. אותו דבר לגבי חפצים שהם לא את אבל הפכו לחלק ממך. סליחה על האורך, פשוט זה נושא שפעם היה נכון גם לגביי ולא רק לגביי. יש את הבעיה הזאת להמון אנשים וכשמחליטים להחליף ולחדש בדרך כלל זה עושה ממש טוב.

נועה בת

New member
אז נתחיל ../images/Emo13.gif

לפני הכול - סדר. לא משנה כמה יפה יהיה הבית,ברגע שיש באלגן,לא רואים את היופי . זה סוד הקסם... את כול הוילונות בסלון - להסיר , הייתי מחליפה את כולם בוילון סיצליאני, גוון בהיר,שמנת . ולתלות אותם מעל ארגזי הרוח של התריסים. גם את הוילון במטבח הייתי מסירה, יש בו הרבה אלמנטים וגם ככה עמוס. על הוילונות עצמם את יכולה להוסיף אבזור קטן של סיכת פרפר/פרח בגונים צבעונים צבע על הקירות - משהו בהיר, שמנת, יתן חמימות במקום 2 סטנדים בסלון הייתי קונה משהו אחד פוקציונאלי לכול החלקים, כמובן בגוונים בהרים, יש באיקאה מעין מיני מזנונים באיזור 500 שח , הייתי הופכת את עיצוב הסלון , ספת 3 במקום הטלבזיה, כורסת נדנדה במקום הסטנד, ספת ה-2 במקום,במקום ספת ה-3 את 2 הכורסאות.הטלבזיה על הקיר עם העמוד . כמובן להעיף את כול מיני הבדים שיש על הספות, ולהוסיף 3-4 כריות קטנות על הספה , צבעוניות , הייתי הולכת על בורדו . את שולחן המחשב הייתי מסובבת כלפי הקיר , ומצרת אליו מצידו את הסטנד של הפקס, את המדיח הייתי מעבירה לעברו השני של הכיור, כך שהוא יוסתר מעט על ידי המקרר, אפשר להוסיף מדפי זכוכית במטבח, קליל וניתן לאחסן בו . זהו בגדול, בהחשב בעובדה שאין לאן להעביר את החפצים , והתקציב נמוך. בהצלחה ,

otherthings

New member
../images/Emo51.gif וכמה הערות

הסטנד של הטלויזיה הוא חלק מהטלויזיה. הטלויזיה מאוד גדולה ועל הסטנד שבא איתה כחלק אינטגרלי היא יושבת מאוד יציב. על הסטנד השני יש אביזרים של מערכת קולנוע ביתית. בקשר לוילונות, המתלים הסטנדרטיים של וילונות לא מספיק יוצאים החוצה, ז.א. הוילון לא נופל מהמתקן בזוית ישרה, ולכן אני לא חושבת שישתלם לעשות את זה. בקשר למדיח, החיבור למים נמצא לצערי הרב בצד שבו המדיח נמצא. אם אני מסובבת את שולחן המחשב לקיר אני מסתירה את המזגן. הצלחתי כבר לסדר את הבית ממש 100% אבל עדיין המראה לא היה יפה.

וואו, כמה פוטנציאל../images/Emo70.gif

החלל ממש יפה, וגם הריהוט, על אף שהוא נראה חבוט, יכול ללכת ממש יפה, במיוחד בגלל הקמין, ליצור אווירה כמעט כפרית וחמימה. (אגב, גם אצלנו התמודדנו עם "בעיות" דומות - שכללו את כל הריהוט שהשאירו בעלי הדירה - כולל כורסאות ממש דומות למה שיש לכם. ועדיין, הצלחנו להפוך את החללים לא רק ליפים, אלא גם ל"שלנו", ולא משהו שנראה כאילו פשוט נתקענו איתו.). אז קודם כל, מה שאמרו לפני, הבלאגן. לא רק הדברים שמפוזרים, שזה בקטנה. יותר הדברים הגדולים: מראה מאחורי הכורסא, שולחן הצד ליד הספה שאולי לא ממש נחוץ. פשוט לפנות את כל מה שלא ממש הכרחי, כוללהכלים, כולל הבגדים. בנוסף, הייתי מעיפה גם את הוילונות האלו. אני מסוגלת להעריך את הכוונה הטובה שעמדה מאחורי התלייה שלהם, אבל הם לא עובדים. הם קצת רעשניים וקצת ליצניים, ודווקא כש/יש יתרון עצום לסלון עם ריהוט בגוונים נייטרליים, כשפחות או יותר אפשר לעשות מה שרוצים - הם מהווים מעמסה. אותו כנ"ל גם לגבי אותו בד קטיפה כחול על הכורסא, והבד המודפס על הספה. להתחיל מנקי. עכשיו אפשר גם לחשוב על סידור מחדש של הריהוט. דבר ראשון שעולה הוא המוקד של החדר, הדבר שהעין נמשכת אליו בחדר. הדבר הזה, במקרה של חלל הסלון אצלכם - זו הטלוויזיה הענקית הזו, יחד עם סטנד הציוד שלה. זה קצת חבל כי על אף שהטלוויזיה היא אולי מצויינת - היא לא יפה במיוחד בפני עצמה. בנוסף, היא גורמת לשתי הכורסאות האלו להיות תקועות בפינה - חסרות שימוש ומבזבזות מקום. הייתי מציעה להעביר את הטלוויזיה והאבזור שלה אל הקיר עם הלבנים. זה גם יטשטש את העובדה שהתחילו לשים שם לבנים ועזבו את זה, כי עכשיו זה מאוד בולט. הסטנד יוכל לעמוד בפינה, ואם תשימי על החלק האמצעי שלו עציץ גדול, אז גם העציץ יקבל אור מהחלונות, וגם יטשטש קצת את פריט הריהוט הזה. מה שהכי טוב, זה שעכשיו מתפנה מקום לכורסאות, ואפשר להפנות אחת לכיוון המטבח ואחת לכיוון הטלוויזיה. החלל הופך להיות פתוח יותר, "מעגלי" יותר. עכשיו כורסא אחת יכולה לעמוד איפה שעמד הסטנד, והשניה איפה שהיא נמצאת עכשיו. באמצע, איפה שעכשיו עומדת הטלוויזיה, כדאי לשים את כסא הנדנדה, כשהוא קצת מסובב, כמו בתמונה, רק לכיוון הקמין. זה פריט נורא יפה, נורא חמים, וכדאי להדגיש את החן שלו, במיוחד למי שמסתכל מכיוון המטבח. העין תמשך קודם אליו, ואז היות והוא פונה לקמין, העין תמשך בקו ישר אל הקמין - וחזרה למעגליות של הסלון. זה ייתן תחושה מאוד ביתית ונעימה. מבחינת יחידת אחסון, הייתי מציעה לך להעיף את כל מה שיושב בפינה בין הספות. את הדברים של המחשב למקם בכוננית קטנה יותר שתהיה ליד השולחן, ולהפטר מהסטנד שעליו הם יושבים עכשיו. הוא לא יפה וגוזל המון מקום יקר. כדי שההודעה לא תתקצץ, אני אמשיך בהודעה נפרדת מתחתיה.

וההמשך...

השלב האחרון שאפשר לחשוב עליו, אחרי שהסלון מסודר ומופשט מכל מה שמכביד עליו, זה על העניין של הצבע. כאן זה כבר הרבה מאוד עניין של טעם, בנוסף לנתונים של הבית. יש גם את השאלה של מה את יכולה לצבוע ומה לא. למשל, את הפאנלים מעץ את יכולה לצבוע? כי הם מנמיכים אפקטיבית את התקרה. בכל אופן, לא הייתי ממליצה לך לצבוע את הקירות רק בגוון שמנת, ולהסתפק בתליית תמונות, היוט והריהוט שלך הוא בצבעים חיוורים. כל הבית שלך, אם מנפים החוצה את הבלאגן, הוא בגוונים לבן-אפור-חום בהיר. מספיק להציג לפאלטה הזו צבע חזק אחד, בשביל להפוך את זה מחיוור לשלם. זה כבר תלוי בצבע שאת מעדיפה, אם כי עדיף לא צבע "חם" מדי, כמו צהוב או כתום - כי זה לא יהווה ניגוד לצבעים שיש כבר עכשיו. בחירת הצבע גם תשנה מבחינת איזה קיר כדאי לצבוע, כך שכדאי לחשוב על זה היטב. אחרי זה, אפשר להשלים את זה ע"י האבזור בסוף: כריות ומשטחי בד לספות, תמונות בפאלטת הצבעים המתאימה, קצת כלים. אני יכולה לתת לך שתי דוגמאות אישיות מאצלי בבית (אם כי ללא תמונות, לצערי, בהעדר מצלמה דיגיטלית.): בחדר השינה העיקרי, הריהוט היה לבן ועץ, כולל ארון קיר ענק ולבן. אני בחרתי בצבע ירוק מאוד חי (ירוק לימוני כזה) - וזה פשוט מאיר את החדר כל פעם מחדש. בסלון, זה היה קצת אחרת מאצלכם, כי באנו עם ספה בצבע בורדו, ואז נוספה עוד כורסא מאוד אלגנטית, גם בצבע אדום-בורדו. היות ואלו הכניסו די הרבה צבע לסלון, נשארנו עם קירות בגוון שמנת, אבל התמונות שתלינו היו בהתאמה עם פאלטת הצבעים הזו (עץ חום כהה-שמנת-בורדו), ועל הכורסאות, שכאמור מאוד דומות למה שיש לך, הנחנו סרטי בד רחבים, שיושבים על אמצע כרית המשענת, וממשיכים על אמצע כרית הישיבה - ומשתפלים למטה. זה גרם לסוג של האחדה עם הפריטים שהבאנו, במקום שזה סתם יראה מעורבב. הוספנו קצת כריות ועוד מוקדי תאורה צידיים, כדי לאפשר גיוון בתאורה של החלל - וזה נראה מקסים.

otherthings

New member
תודה + מחשבות....

את שתי הספות של היחיד אני יכולה להעביר לחדר אכסון. חשבתי לצבוע את חלק מהקירות בירוק פיסטוק ולהביא כריות בצבע מתאים. יש לי אפשרות לתלות וילונות עם מסילות מהתקרה. נדמה לי בצבע לבן ותכלת. העניין הוא שאי אפשר לשים דברים רגישים לחום ליד התנור. נשמע? הפינה של המחשב באמת בעייתית, אני אוהבת לראות TV כשאני במחשב, והכל שם ממש תקוע בגלל המזגן. אולי כדאי לחשוב לשים שם מחיצה מעץ?

wasaby

New member
פתרון פשוט לטלויזיה במחשב

כרטיס טלויזיה, כרטיס שנכנס בתוך המחשב ויש לו כניסה לקבל מהאנטנה או מכבלים - עולה באזור ה-200 שקל ואז תוכלי אפילו לשקול להעביר את המחשב לחדר אחר במקום שיהיה בסלון. פינת מחשב היא הרבה פעמים קצת מבולגנת ולא תמיד הדבר הראשון שאת רוצה שיראו. תהיי חייבת כמובן נקודה נוספת של הכבלים/לווין או לבדוק אם אפשר לשים מפצל לפני הממיר. צבע יכול לעשות שינוי מדהים בחדר אבל אני לא בטוחה שדווקא ירוק פיסטוק יסתדר כל כך יפה עם תכלת ועם החום של הרהיטים. חוץ מזה, מכיוון שאת שוכרת אולי בעל הבית יתנגד לשינוי כזה. אל תשכחי אם את צובעת לרשום לך את המספר המדויק של הגוון או לשמור קופסה קטנה שלו לתיקונים במקרה הצורך. מה לגבי אהילים או גופי תאורה שונים במקום הנורות החשופות במטבח והאהיל הצהוב בסלון?

otherthings

New member
שאלה טובה

הצינור הוא ארובה לתנור בסלון שתקוע לי כמו קוץ בגרון. אני רוצה את הטלויזיה לבידור כשאני מתכנתת במחשב.:(

wasaby

New member
תתיעצי בפורום עשה זאת בעצמך

אם אפשר לצבוע את הארובה הזאת בלבן (או בכל צבע שיהיה הקיר מאחוריה) ככה שהיא קצת פחות תבלוט. אני מניחה שתצטרכי צבע מיוחד שיתפוס על המתכת וגם יחזיק מעמד בחום ולא יפלוט כל מיני חומרים (כי הערובה בטח מתחממת כשהתנור פועל).

תשמעי, זה הכל תלוי בך

הדברים האלו הם לא דברים שהייתי הולכת עליהם, כי הם לא הטעם שלי. הפיסטוק הוא בו זמנית קצת חיוור וקצת פלסטיקי כזה, צבע לא "אורגני", ואני לא תופסת אותו כמתאים לפלטת הצבעים שכבר יש לך. וילונות צבעוניים, ככלל, זה משהו שלא הייתי הולכת עליו. יש בעיני משהו מאוד מגושם בגושי הצבע של וילונות, כאילו מן בחירת אמצע כזו: מצד אחד זה יוצא משטח מאוד גדול של צבע, אבל מצד שני בד"כ משאירים את הקיר צבוע בגוון חיוור, אז זה יוצא לא לכאן ולא לכאן. אם כבר כיסוי לחלונות, ראיתי שכבר הציעו לך, כיסוי שנגלל במשיכה. תראי, זה נשמע שיותר משאת מעוניינת לארגן מחדש את הסלון שלך, את מעוניינת לשמר את הקיים, ובתוכו אולי להכניס שינויים מינוריים. זו בחירה, והיא לגיטימית לגמרי, אבל זה באמת אומר שהסלון יראה בערך כמו שהוא נראה עכשיו. ראיתי שכתבו לך כאן אולי לשקול מחדש את מה ניתן להשאיר ומה ניתן להוציא. גם במקרה של דירות שכורות צריכה להיות מידה של גמישות עם הבעלים, כי בכל זאת אנשים באים עם רכוש משלהם. בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה!

otherthings

New member
אולי כן אולי לא

בן הזוג שלי לא מוכן לוותר על הריהוט של הסבאסבתא שלו ז"ל. כל הדברים האחרים אפשר לשנות, רק שאני חוששת שיהיה לי קשה לצבוע טוב את הקירות עם החלונות. לא לפגוע במסגרת של התריס אבל לצבוע באופן יסודי. כנ"ל אין לי בעיה להחליף את הוילונות לוילונות שנשפכים מהתקרה. ד.א. כשאני יוצאת מהדירה הזו אני חייבת להחזיר אותה באותו מצב שבו קיבלתי אותה (ז.א. להחזיר אותה לבנה).

למעלה