דרושות עדויות מיולדות שנפגעו בבי"ח

צימעס

New member
דרושות עדויות מיולדות שנפגעו בבי"ח

פורסם בככר השוק: ~~~~~~~~~~~~~ מתן עדות בנושא האם_לידת_בית_מסוכנת‏ מייל שהועבר אלי מאת מיילדת הבית ג'ודי סלום כהן, קורא לנפגעות לידות טראומטיות בבית חולים לבוא להעיד במשרד הבריאות, כחלק מדיון שנערך בבית המשפט. תוך כדי המשפט המתנהל נגד ג'ודי, ניתנה לה הזדמנות לאסוף כמה שיותר עדויות מנשים שילדו בבית חולים ועברו אחד או יותר מהמצבים הבאים: -הזנחה של היולדת על ידי הצוות -ניתוח קיסרי מיותר -לידת ואקום מיותרת -חיתוכי חיץ מיותרים -זיהומים -נשים שנשלחו הביתה בזמן לא מתאים -נשים שסבלו התעללות פיזית או מילולית מכל סוג שהוא -יולדות בית שהתפנו לבי"ח וקיבלו יחס רע -כל פגיעה אחרת שנוצרה כתוצאה מרשלנות או בעייתיות אחרת במערכת העדות תנתן במשרד הבריאות בירושלים, ביום רביעי ה- 6 לדצמבר בשעה 10:00 בבוקר, או במועד אחר, בכל מקרה בתיאום מראש עם ג'ודי. מי שזקוקה למימון נסיעה לירושלים, יכולה לקבל החזר מג'ודי. אל תתנו לסיבה הזו להפריע לכן. ג'ודי טוענת שבמשפט הזה ייחרץ גורלן של לידות הבית בישראל, שהוכרזו כרגע בדיונים כמסוכנות. בהמשך המשפט ייקבע אם לידות בית ייחשבו כלגיטימיות וחוקיות במדינתנו או לא! היא קוראת להתגייס למתן העדויות למען טובת חופש הבחירה של הנשים כולן, מעבר לסיוע האישי הניתן לה כנתבעת במשפט הזה. נשים יקרות, מי שהנושא חשוב לה ויכולה לתרום מזמנה ומרצה לטובת העניין, מוזמנת ליצור קשר בהקדם עם ג'ודי!!! מייל: ‏[email protected]‏ טלפון: 02-9931080

אמממאאא

New member
לא מצליחה להבין

איך אני יכולה להוכיח כי הניתוח שלי היה מיותר? זאת הרגשה שלי אבל איך אוכיח? וד"א אני לא יודעת על איזה משפט מדובר אבל כמו שיש מילדות/רופאים חסרי אחריות בבי"ח כך גם מיילדת בית יכולה להיות כזו,אם אכן מדובר על כזה מקרה (לא יודעת על מה מדובר) אז המילדת ראויה לעונש ולא מילדות הבית ו/או לידות הבית בדיוק כמו שרופא/מיילדת בבי"ח שינהגו שלא כשורה יפלילו את עמיתיהם ואת כל מערך הלידות בבתי החולים.

צימעס

New member
אני לא מצויה בפרטים

הבעיה שמשרד הבריאות מתיחס ללידות בית כאל משהו רע. אילו היו בודקים כל מקרה לגופו, בקריטריונים של יילוד בבית (למשל - לא לפי עקומת פרידמן), אני מסכימה אתך לגמרי, אבל גם מצפה שייבדקו את הרופאים בבתי החולים באמות מידה לא פחות קשוחות.

debby12

New member
מנהל
את צודקת

אין שום אפשרות לדעתי להוכיח שניתוח או פעולה פולשנית אחרת היו מיותרים. זו הסיבה שהמערכת הרפואית כל כך נערצת - כי אין כמעט דרך להוכיח מה היה קורה אם הפעולה לא היתה נעשית, ותמיד יש בגיליון איזושהי סיבה "מצדיקה" מצוקה עוברית, הלידה לא התקדמה, whatever - אני בטוחה שאף פעם לא כותבים: "היה לחץ בתור לחדרי הלידה ונגמרה לנו הסבלנות" או "בדיוק היה סטאז'ר שהתחשק לו לנסות סקציה". המקרה שלי הוא אחד המקרים הבודדים אולי שיכולים להוכיח כזה דבר.

רק אשמח לדעת למה יש משפט נגדה

שזה שיקול רלוונטי מאד אם כדאי להעיד לטובתה. ברור שיש חשיבות להתגייסות למען חופש בחירה, אבל צריך לוודא שלא מקודמת כאן מיילדת רשלנית. (אין כאן הבעת עמדה שלילית, לא עליה ובטח לא על לידות בית, רק תהייה)

debby12

New member
מנהל
בבקשה - להלן הפרטים ממקור ראשון

כלומר כפי ששמעתי אותו ממנה - הגירסה שלה. היא מישהי עם הכשרה אמריקאית שהיתה מיילדת בארה"ב. היא עוסקת בתחום מזה שנים וגם פרסמה לא מעט. לימים, היא עשתה עליה והגיעה לארץ, ואז עבדה בביה"ח משגב לדך ז"ל וקיבלה הסמכה למיילדות גם בישראל. אחרי כמה שנים היא חזרה להתגורר כמה שנים בארה"ב. ואז שוב חזרה לארץ. כשהיא חזרה לארץ בפעם השניה, הסתבר שמשרד הפנים הגאוני והמסודר שלנו איבד את התיק המקצועי שלה (שקלתי אם לכתוב "איבד" במרכאות אבל נניח לזה - התיק לא קיים יותר). מה שזה אומר הוא שהתיעוד על הסטאז' הנדרש שהיא עשתה בזמנו במשגב לדך התאייד לו. אם היא רוצה שוב להיות מוסמכת בישראל הם דורשים ממנה לעשות סטאז' מהתחלה כאילו כלום. היא ניסתה לנהל איתם מו"מ - להביא תצהירים בשבועה מרופאים שעבדו איתה במשגב לדך שיאשרו שהיא עבדה שם X שנים וכו' כדי לכסות על התיק שמשרד הבריאות איבד. משרד הבריאות לא מסכים. מכיון שלא התחשק לה לחזור לעבוד כמיילדת בבית חולים, מה גם שיש לה נסיון בן שנים רבות, היא החליטה לוותר על העניין ולעבוד ללא הסמכה כמיילדת בישראל. במסגרת הזו היא עשתה/עושה עבודת קודש כדי לאפשר לנשים ללדת בכבוד וכרצונן. כך למשל, היא מגיעה ליילד לידות בית בהתנחלויות אליהן יתר מיילדות הבית מסרבות להגיע. מכיון שאין לה הסמכה ישראלית היא גם גובה פחות כסף - מה שעוזר לנשים מעוטות יכולת להגשים חלום ללידת בית כאשר אין להן כסף למיילדות אמה"י. אני לא בקיאה בפן המשפטי - כלומר האם מותר למישהי שאינה מיילדת לסייע לאחרות בלידה (נראה לי שכן - אם חברה שלך תרצה נגיד ללדת Unassisted ואת תלווי אותה האם בצעת בכך עבירה? מודה שאין לי מושג) על כל פנים, לדבריה היא לא מטעה אף אחת ומסבירה שאין לה רשיון ישראלי כרגע. שיווו - יוצאת לי מגילה. אמשיך בהודעה אחרת לפני שתפוז יבלע את זו ואני חותכת לעצמי..

debby12

New member
מנהל
טוב ממשיכה בסיפור

בקיצור, היא יילדה בבית שנים וכו'. יום אחד היא הגיעה ללידת בית וגילתה שהיולדת בשבוע 34 (אני לא זוכרת 100% את הפרטים - אם כבר בדרך אליה היא ידעה שזו לידה מוקדמת או לא). על כל פנים, ג'ודי הסבירה לה שלא מדובר בLow risk שמאפשר לידת בית מכיון שמדובר בפגית, ולכן צריך ליסוע לבית חולים. היולדת סירבה. ג'ודי עשתה כמיטב יכולה לשכנע אותה. היולדת עדיין סירבה, וילדה בבית. ג'ודי נשארה שם וסייעה לה. שוב אני לא בקיאה בפרטים - אם הלידה כבר התרחשה ולא היה זמן או מה (מה אתן הייתן עושות במקומה? עוזבות אותה ללדת לבד בבית את הפגית? אין לי מושג, אין לי תשובה נכונה בראש. סתם תוהה). על כל פנים, נגמרה הלידה, התינוקת היתה בסדר, אבל גו'די אמרה ליולדת: בואי, ניסע לבית חולים, זו פגית וצריכים פגיה והשגחה רפואית וכו'. היולדת ובן זוגה סירבו. בלית ברירה גו'די הלכה הביתה, תוך שהיא מזהירה אותם לחמם היטב את הבית ולדאוג כל הזמן שהתינוקת לא תוריד טמפרטורה כי היא פגית מדובר היה כנראה בזוג עני מאוד, ולא היה להם כסף לחמם את הבית - היה חורף (זו גם הסיבה אני מניחה שהם לקחו את גו'די כי היא כאמור זולה יותר) טו מייק א לונג סטורי שורט... למחרת הגיעו זוג ההורים עם התינוקת לבית חולים, התינוקת היתה במצב לא טוב כי סבלה מהיפותרמיה - טמפ' גוף נמוכה מדי (כאמור הורים שסירבו להתפנות לבי"ח ללידת פגית, סירבו להתפנות עם התינוקת אחרי שהיא נולדה, וגם לא חיממו את הבית
). הרופאים ההמומים דובבו טיפה את האמא - שמעו את הסיפור והתחילו לצהול במסדרונות ולהביא אחד לשני כיפאקים וצ'אפים: "או, סוף סוף זה קרה. אסון בלידת בית. עכשיו נדפוק את מיילדות הבית האלה עד הסוף כמו שמגיע להן....". התינוקת התאוששה לאחר חימום ויצאה מהמצב ללא כל נזקים. לעניינו, משרד הבריאות של מדינת ישראל (זה שלא טורח לבדוק תמ"ל ע"ע פרשת רמדיה וכתבה אחרת מהעיתונות לפני כמה שבועות שמראה שהם עדיין לא בודקים) החליט לצאת למלחמת עולם נגד ג'ודי סלום. היה עליה אייטם בחדשות "קול ישראל" - "משרד הבריאות מזהיר את הציבור מפני מיילדת מתחזה המסכנת יולדות ויילודים בלידת בית" משהו כזה והם גם העמידו אותה לדין משמעתי במשרד הבריאות. זה לא משפט אזרחי או פלילי בבית משפט - אלא דין משמעתי שבו משרד הבריאות מעמיד לדין אנשי מקצוע בפיקוחו שלא עומדים בסטנדרטים הנאותים. יש פה קצת בעיה כי כאמור היא לא מיילדת מוסמכת בישראל כרגע - ולכן קצת לא ברור איך היא בכלל תחת סמכותם (הוא יכול להעמיד לדין משמעתי נושאי רשיון של משרד הבריאות, אבל היא כאמור לא). אבל נניח את זה - כי אין לי מושג איך זה מסתדר. בבית הדין יושבים (איך ניחשתם?) 3 רופאים והם הם שיחליטו מה ייגזר עליה. עדיין זה קצת לא ברור לי - כי כאמור זה דין משמעתי. מה הם בדיוק יעשו? ישללו לה את הרשיון? כבר אין לה רשיון מאז שהם איבדו את התיק שלה. אם אני לא טועה - הם הולכים על הקו לפיו היא לכאורה "מטעה נשים לחשוב שהיא מוסמכת למיילדות בארץ בשעה שהיא לא"

debby12

New member
מנהל
ועוד כמה מילים לסיום

<עוד לא גמרת לברבר דבי?> בזמנו כשדיברתי איתה היה נראה שהקייס של משרד הבריאות לא משהו - לא נגרם שום נזק ארוך טווח לתינוקת ויותר חשוב מזה: קשה לראות איך היא סטתה מסטנדרט זהירות של מיילדת סבירה. היא *אמרה* ליולדת שעליה להתפנות ללידת בית חולים. היולדת היא זו שסירבה. אני חושבת שלא עוזר לכל המצב הזה העובדה שיש לה אישיות קצת עימותית. זו כמובן אמירה סובייקטיבית לגמרי - אבל זו התחושה שלי. לא פגשתי אותה אף פעם בלייב, רק שוחחתי איתה טלפונית. גם, ובנוסף, זו הזדמנות פז למשרד הבריאות "להיכנס" במיילדות הבית ולהוכיח עד כמה זה מסוכן איום נורא ומעורר פלצות עאלק
. התוצאות של הקייס הזה יוכלו לשמש היטב את רופאי משרד הבריאות כדי לצמצם בהצלחה עוד ועוד את אפשרויות לידת הבית, כדי שכולנו נמשיך ללדת בבתי חולים ולהכניס להם 7000 ש"ח ליולדת [וגם כי הם באמת חושבים שללדת בבית זה איום ונורא]. הם יוכלו לנפנף במקרה הזה כבסיס לפעילות הזו. ואחרי שגמרתי לנאום אני הולכת לשלוח לגו'די מייל בתקווה שאוכל לתרום את חלקי. סליחה על האורך (עוגי - נראה לי שזה יותר ממה שרצית לדעת....)

debby12

New member
מנהל
אה - ומצאתי גם את ההודעה הרשמית

של משרד הבריאות בנושא. אני לא בקיאה בפרטים מעבר למה שכתוב שם. ולהדגיש, אני לא מכירה אותה אישית ולא מכירה את פרטי הלידה הזו מעבר למה שהיא עצמה סיפרה לי. לכן מן הסתם אין בכוונתי (כי אין בידיעתי האישית) לתת שום עדות על המיילדת הזו או על המקרה הספציפי הזה. אבל אני בהחלט מתכוונת לספר על אלימות מילולית ופיזית שעברתי בבית החולים "ליס" ועל הזלזול הבוטה בו נתקלתי בחוק זכויות החולה - לרבות פרטים ודוגמאות ספציפיות. זה בנפשי ובעיני זה חשוב.

אמממאאא

New member
נשמע תמוהה

היא כנראה לא היתה לגמרי בסדר. מה זאת אומרת היא לא ידעה שמדובר בשבוע 34? היא לא עושה מעקב הריון? באה ליילד סתם כך בלי לדעת פרטים? מה זאת אומרת ההורים לא רצו? אם היא אחראית שתזמין אמבולנס ותודיע לרשויות. לא מדובר כאן על הורים בעל כושר הורות סביר מצטערת,זה מקרה לעובד סוציאלי. אפילו דבי בחרה ללדת פגית בבי"ח....
לידת בית לא יכולה להפוך למטרה היא סה"כ אמצעי. אם יש סיכון (ולא כזה שבי"ח רואה בו סיכון אלא סיכון אמיתי כמו לידת פג למשל) אסור למיילדת בית לילד אשה כזאת היא עושה נזק לאם ו/או לתינוק (תלוי במקרה) ולכל לידות בית בישראל!

טלי12345

New member
איך שג'ודי מציגה את זה

היולדת היתה יולדת בבית בכל מקרה וגוד'י החליטה לסייע לה כיו ןשחשבה שעדיף כך מאשר שהיולדת תהייה בלעדיה. לא הייתי שם ואין לי דעה מגובשת בעניין.

debby12

New member
מנהל
את עושה בדיוק את מה שהממסד הרפואי

עשה - חורצת את גורלה מיד. למיטב זכרוני מהשיחה דובר ביולדת שכמעט ולא עשתה מעקב הריון (יש כאלה....אפילו בפורום הזה. מה תעשי להן? תקשרי אותן באזיקים לקיר 9 חודשים ותבצעי בהן מעקב בניגוד לרצונן?), ולכן גם גיל ההריון המדויק לא היה ידוע - אם כי כן היה ברור לה שמדובר בלידה מוקדמת מדי. זה בעיני מצב קלאסי שבו היולדת הכניסה אותה ל"ברוך" הזה. אגב, ליולדת לא היו אליה שום טענות (יפה מצידה באמת...
). בבית החולים ניסו לדובב את היולדת תוך הפעלת לחץ מילולי רב כדי שתעיד נגדה והיא סירבה. היא גם סירבה להגיד שום דבר בכלל (לא בעד ולא נגד). מה שנקרא: "סירב לשתף פעולה עם חוקריו". אני זוכרת שבפגישת ההכנה עם מיילדת הבית בזמנו הדבר שהיא הדגישה וביררה איתנו היה ש"אם היא קובעת שהמצב מצריך מעבר לבית חולים - שלא נתווכח איתה כי זו קביעה מקצועית שלה". על רקע הסיפור הזה אני מבינה מאיפה זה בא.... תוסיפי לזה את העובדה שיולדות בית באופן כללי אינן החתך הממוצע באוכלוסיה ויש להן נטייה להיות נונ-קונפורמיסטיות אז זה נשמע לי הסיוט של כל מיילדת אישה שתסרב לעבור/ליסוע לבית חולים.

שָׂרָה

New member
במקרה של לידת פג

צריכים להחזיק את הפג קשור במנשא צמוד בין השדיים של האמא, קרוב ללב ולהתכסות בסוודר עבה ונושם. כך שהכל יהיה בסדר גם אם הבית לא מחומם. צריכים כל הזמן לנסות להניק, ואם הפג לא יונק, לסחוט קולסטרום ולטפטף לפה בטפטפה. במקרה שזה לא מצליח צריכים ללכת לבית חולים להזנה מלאכותית מקצועית. (ואם אפשר עם החלב אם) אבל אם רואים שיש בעיות בנשימה, אפילו רמז ההכי קל לבעיות נשימה, זה סימן שצריכים להתפנות לבית חולים, כי הפג זקוק לאינקובטור ולעזרה בנשימה.

יוקטנה

New member
אם התינוק לא זקוק לפעולה מצילת חיים

כגון הנשמה ואחרות, אז עדיף שיהיה על הגוף של אמא שלו מאשר בין החיידקים שמסתובבים בתינוקיות, ויותר מכך בפגיות. הוא מוגן יותר אצלה, אלא אם כן הוא זקוק למכונת הנשמה או משהו כזה.

אם פי 3

New member
אבל המעבר בין המצבים

הוא מאד מהיר. אין לי ספק שאפשר לטפל בפגים יותר טוב מאשר בפגיות כפי שהן מתנהלות היום, בין השאר בגלל אילוצים כלכליים/כוח אדם, אבל גם בגלל קבעונות טיפוליים, שהם לאו דווקא לטובת המטופלים הזעירים. אני גם חושבת שיש הבדל גדול מאד בין פג שנולד בשבוע 35 והוא "כמעט בשל" לבין פג שנולד בשבוע 32 או 28... שלא לדבר על פחות מזה (כאן, יש מדינות שהחליטו שלא מצילים את חייהם, בגלל הסיכון הגדול שאלו יהיו חיי סבל ומעמסה גם על החברה - ללא הצלת החיים, התינוק בבירור נועד למות). פגיות שמאפשרות "קנגורו" גם לפגים זעירים, מצליחות להשיג תוצאות טובות יותר - אבל מכאן ועד המנעות מפגיה, יש מרחק גדול.

יש נשים שיולדות בבית בשבוע 28? ../images/Emo2.gif

סתאם לידע כללי.....כשאישה מתחילה לידה מוקדמת (נניח פחות משבוע 35 ) יש מיילדת שמסכימה לבוא וליילד אותה בביתה ולקחת את הסיכון הכרוך בפעולה חסרת אחריות כזאת???

אם פי 3

New member
בעקרון, מיילדות הבית

המוכרות לי, לא יילדו בבית לפני שבוע 37, ואולי "גונבים" כמה ימים קודם. לא מאמינה שמישהי תלד בבית בשבוע 28, אבל גם שבוע 34 נשמע לי "משוגע"... ומסתבר שיש... (מן הסתם, יש לידות בית לא מתוכננות, אבל זה סיפור אחר).

למעלה