דרושות עדויות מיולדות שנפגעו בבי"ח

צימעס

New member
../images/Emo45.gif על הנזילות של המונח.

אבא שלי אמר את המילה "טרגדיה" ברומזו על "מקרים שקרו" בהקשר של המיטה המשפחתית שלנו. האם גם זו הזנחה? כנראה, לדעתו, כן, לפחות במידה מסוימת. מאידך יש שיזעקו "הזנחה" למראה תינוק ישן בעריסה בחדר נפרד.

רק לגבי התיק

אין לי מושג על המקרה הזה, זאת פעם ראשונה שאני קוראת עליו ועל המיילדת אבל אני לא מתפלאת על שום דבר כזה, סתם לדוגמא לחברה קרובה שלי "איבדו" את התיק האישי באונ' העברית ורצו שהיא תעשה שוב את כל הקורסים והמבחנים של שנה שלמה כי אין להם הוכחה שהיא עשתה אותם... תאמיני או לא זה היה מאבק של חודשים, חובת ההוכחה עליה (אישורים ממרצים וכו') כדי שלא ישללו לה את התואר. מוסדות עושים כאלה דברים.

debby12

New member
מנהל
והנה מאמר פרי מקלדתה על ניתוחים

קיסריים <מצאתי כשגיגלתי את השם>. אהבתי את משפט הסיום שלו

שָׂרָה

New member
אם כך, זה לא אשמתה של ג'ודי

אבל ג'ודי עשתה טעות אחת היא היתה צריכה לשמור העתק מהתיק שלה כדי שתהייה לה הוכחה שהמשרד הבריאות מנסים להתפטר ממנה בתואנות שונות.

יוקטנה

New member
העדות הכי טובה היא הסטטיסטיקה

שמראה שוב ושוב שלידות בית בטוחות יותר מלידות בבית חולים (בהריון תקין וכו'). אני מאמינה ומקווה שגם זה יעלה במשפט.

אמממאאא

New member
אמרת נכון,בהריון תקין

הריון תקין ולידה בזמן,לפי מה שידוע לי אף מיילדת בית לא לוקחת לידות מתחת לשבוע 37. זה שהיא היתה יולדת בבית בכל מקרה לא מונע את הצורך להודיע לרשויות. אם מתברר לך שיש ילד שמתעללים בו ואת יודעת שלהעיר להורים לא יגרום להם להפסיק האם לא תפני לרשויות? מדובר פה אם הפרטים נכונים בזוג שזקוק לטיפול בידי רשויות הרוווחה (ולא כי הם החליטו ללדת בבית...)

יוקטנה

New member
(התכוונתי רק לטענה שתעלה במשפט

כאילו לידות בית בכלל הינן מסוכנות)

debby12

New member
מנהל
לא, לא הייתי פונה לרשויות

ואני חושבת שכאן נעוץ ההבדל בתפיסת העולם שלנו. לגישתי יש הבדל בין המקרה הזה לבין התעללות בילד. רוב האנשים בחברה חושבים שללדת בבית בכלל (גם low risk בשבוע 40) זה מסוכן בדיוק באותה רמה כמו מה שהם עשו. איפה תשימי את הגבול? מתי תודיעי לרשויות? גם בשבוע 36+4 כי זה עוד לא 37 מלא ולכן לא תואם את הפרוטוקול של Low risk? או 36+2? או 36? בעיני זה משול לגישתם של בתי חולים שמאיימים על יולדות "לקרוא למשטרה/רשויות הרווחה" כי הן רוצות ללכת הביתה מיד אחרי הלידה. גם עלי בסירוב לקיסרי עלו במסגרת האיומים המילוליים גוונים של איומים דומים. האם לגישתך אפשר לחייב אישה לעבור ניתוח קיסרי כי היא "מתעללת בילד"? [והרי אם הם היו מתפנים לבית חולים, הואיל ומדובר בפג הרי מדובר בניתוח קיסרי כמעט בטוח] שאלות קשות.... ואני מסכימה איתך לחלוטין שמדובר בזוג שזקוק לטיפול בידי רשויות הרווחה ושמסוגלותו ההורית לפחות על רקע הסיפור הזה נשמעת לוקה בחסר מאוד [כל זה רק מעדות שמיעה...]

אמממאאא

New member
ועל זה היא היתה צריכה לדווח

על הטיפול הלקוי בילוד ולא על הלידה. אין ספק לפחות בעיני שחובה היה לפנות את הילוד לבית חולים ואין זה דומה לענין הלידה עצמה פה מדובר בהזנחה פושעת. אשה שיולדת בבית נגיד במקרה של סיכון גבוה מסכנת את עצמה היא אחראית על עצמה אבל לגבי הילוד לנו כחברה יש אחריות. חובה לדווח על אלימות של הורים,על הזנחה וכ"ד ולכן ילוד שחיב להגיע לבית חולים אם את יודעת ולא מדווחת את פושעת!

עם כל הרצון הטוב...

זו טירחה ענקית לעלות לירושלים עם הטענה ש"חתכו אותי בלי צורך והשתמשו בואקום ללא צורך" בלי יכולת להוכיח את זה. בכל זאת, אני עומדת בפני *רופאים*, שיכולים לשטח בפני 100 סיבות למה היו צריכים לחתוך אותי למרות ה-2500 ק"ג ולמה היו "חייבים חייבים חייבים" את הסוף להוציא עם עזרת ואקום. לא שאאמין להם, אבל זה נראה חובבני מצידי. רק אם היתה באה איתי המיילדת באותו זמן או המיילדת בית כדי להציג חזרה עובדות בצורה יותר מקצועית, ולא נראה לי שהן ירצו... מקווה שזה יגמר טוב לכל הצדדים והכי חשוב שהתינוקת בסוף בסדר. זה יכל להגמר מאד רע.
אגב, דבי- אוהבת את הכתיבה שלך

אמאדמא

New member
דיווח= ידעו שהיא עבדה בלי רשיון

עלתה לי לראש גם האופציה שהיא לא דיווחה בגלל שהיא ידעה שאם הסיפור "ייפתח" יתגלה שהיא יילדה אישה בבית ללא רישיון ישראלי ותסתבך ,ואם זו הסיבה שהיא לא דיווחה - אז זה ,בעיניי, חמור מאוד. (אני לא מכירה אותה ואוליי זו לא הייתה הסיבה, אך אם כבר מדברים על העניין מכל מיני כיוונים צריך לשאול גם את השאלה הזו...)

למעלה