דרושים חולמים למשרה חלקית (39)

התהוות

New member
איפה? וואלהלא'דעת

כל מיני אנשים טוענים שרואים אותי בחלימות שלהם. אני יודעת שאני הרבה מודעת לעצמי בחלומות. לפעמים אני חולמת חלומות, בד"כ מפחידים לאללה, ואז מגלה שיש עוד אנשים שמדברים בערך על אותו חלום... לפעמים יש חלומות שאני קמה וידעת שמה שקרה זה מציאות. אז אולי אני "חולמת" אבל אני לא יודעת... ~~~ בכל מקרה, מה שכן ברור לי- לפני שנה ומשהו שמעתי על המושג חלומות צלולים והתחלתי לחפש את הידיים בחלומות. העניין הצליח לי כמה וכמה פעמים. לפעמים בקלות לפעמים עם מרווחים של חודש-חודשיים. לפעמים הייתי נכנסת לחלום צלול מבלי להסתכל בידיים. מצבי הנוכחי: כבר יומיים שאני במשך היום מסתכלת על הידיים ושואלת את עצמי האם אני ערה. אני מתכוונת בלילה הזה לחזור על המשפט- "אני רוצה להתבונן בידיים שלי"- ולהמשיך לחזור עליו עד שארדם.

bertcat

New member
תאור

"...מצאתי, הגעתי לאיזור עמוס האנרגיה שם היתה צפופה וחמימה האור היה עמום, אבל הפרטים היו בהירים וחדים הרבה יותר התנועה גם היא היתה סמיכה הגעתי לנחל, מספר יצורים הבחינו בי פניתי שמאלה הקרקע היתה סמיכה ונעימה כמו ללכת בשדה לא קצור של קטיפה שחורה. הגעתי לפרוסדור צפוף על מנת להמשיך, ורציתי להמשיך הייתי צריך לעבור במעבר הצר שם נתקלתי ביצורה היא חייכה אלי מעבר עליה היה אור מושך רציתי לצאת מהאיזור הסמיך הזה היצורה ניסתה להציע לי להשאר חייכתי אליה ועברתי

נלאם

New member
שינה מפוצלת

לדעתי האישית מאוד: הכי קשה בעולם: לשמור על מודעות תוך כדי הירדמות כמעט הכי קשה בעולם: להתעורר בחלום ולעבור לחלימה. כלומר, באמת להתעורר בחלום ולא לחלום שהתעוררנו! למוח יש סידרת טריקים אין סופית לשמור עלינו ישנים. טריק שפל הוא לחלום על התעוררות. זה לא הדבר האמיתי. בחלימה יש תחושה מאוד מאוד מסויימת, מעין עירנות, דריכות וחדות חושים... קצת יותר קל: לנגוע בחלימה בשינה מפוצלת. ככל שמתעוררים ונרדמים יותר פעמים בלילה ככה יש יותר הזדמנויות להגיע לחלימה מודעת ולכן לינה תחת תנאים "בעיתיים" כמו יתושים, חום, קור, אוהל (מלא ביתושים), רעב וכדומה יכולים לעזור לחלימה. מצבי האישי בחלימה: כמעט בילתי מספיק. היתה לי אחת חזקה לפני כמה חודשים. קצת אחרי שנרדמתי... חלום רגיל הפך פתאום לחלימה, המעבר היה חד ודרמטי. החלימה נמשכה אולי דקה אבל התחושה היתה צלולה, מסך הערפל ירד והרגשתי את העולם מסביב חד ומסוכן, נשארתי קצת בג'ונגל התחושתי הזה עד שהפחד התחיל לחלחל והפך לאימה מהדבר הזה ששונה כל כך מכל מה שקיים בעולם...התעוררתי. החלימה הזאת התרחשה בטבע. גיליתי שלי באופן אישי החלימה כמעט בילתי אפשרית במקום "חם, נעים ומוגן"

אשכר

New member
הממממ..... הערות על הנ"ל:

לגבי תדירות החלימות: גיליתי, שאני בחלימה גם אם אני לא זוכר. (אנשים שלא מכירים אותי דיווחו איך אני מתנהג, נראה ומתפקד בחלימה). ולפעמים פתאום צצים בי זכרונות מהחלימה, גם אם עברו ימים רבים מאז. לגבי הגעה למצב של חלימה: מה שאצלי משפיע האם אני אחלום/אזכור/אהיה מודע בחלום הלילה, הוא השקט של הדיאלוג הפנימי שלי (בעיקר), וכמה אנרגיה פנויה יש לי באותו יום. לדוגמא, אם אני אלך לישון על בטן ריקה, אתרגל מדיטציות שונות במשך כמה שעות לפני השינה, וכו', 99% שתהיה לי חלימה מודעת, חזקה, ובשליטה. לגבי "תנאים בעייתיים" גם אצלי יש יותר מצב לזכור את החלומות. ההסבר שלי הוא, שמצב התודעה אליו נגוע, הוא קרוב מאד למצב התודעה של היומיום, אז אין פה בעיות גישור. מצד שני, איכות החלימה ב"תנאים בעייתיים" תהיה בקרשים. (האיכות אצלי מתבטאת ברצף, אחדות, ושליטה מסויימת)

אשכר

New member
שאלה לכולם: זוית אחרת על שינה,חלימה

בשרשור הזה, בפורום של קבוצת תמיכה כלשהי (ש"לא קשור" לדרך הלוחמים), אנשים שואלים איזה פרופסור על (חוסר) השינה שלהם. שימו לב במיוחד להודעה שקישרתי אליה - יש קשר חזק, לדעתי, בין הפחד מללכת לישון, המנעות משינה, התעוררויות, וכל מה שהתפתח כתוצאה מכך - לבין הדברים שאנחנו רואים בחלימה. והשאלה שלי, היא כזו: האם מישהו חווה את "הפרעות השינה" שמתוארות בקישור בעצמו, ופתר את הבעיה? (ללא סמים, אגב. "פתרון" כמו לאכול הרבה אורז עם עדשים לפני השינה ולהרדם עם הטלויזיה דולקת הוא לא רלוונטי לצורך העניין)

Talia E

New member
לא מבינה את הקשר בין ההודעה שקישרת

אליה (שמדברת על ניתוח שקדים) לבין השאלה שלך. אני משערת שאולי טעית בקישור...

אשכר

New member
הקשר הוא - הפחדים שאתה חווה בחלימה

הרבה (רוב? כל??) ילדים רואים "מפלצות", דברים מפחידים בחלומות, וכיו"ב. רוב (לדעתי דווקא חלק קטן מ...) האנשים לומדים להלעיט את עצמם בכל מני חומרים (פיזיים כמו אוכל, סיגריות, או "נפשיים", כמו דיבור עצמי), וכך להיות פחות מודעים למה שקורה שם, בחלימה. השאלה שלי היא, בתור אחד שלא מוכן להלעיט את עצמו יותר, היא האם גם אתם לא מוכנים לסתום לעצמכם את ערוץ המודעות לחלומות, והאם גם אתם נתקלתם/נתקלים בפחדים דומים שפוגעים בשינה, והאם הצלחתם להתגבר על זה, ואיך.

נלאם

New member
הפחד מלישון

ברור שכל מומחה מערבי ייחס את הפחד ללכת לישון של ילדים (וגם מבוגרים) לבעיה פיזיולוגית כלשהי או מקסימום לרובד פסיכולוגי של "הפרעות חרדה ומחשבות טורדניות" זה הרי כמעט בגדר סטיה חברתית להגיד שהפרועת בשינה נגרמות בגלל חדירה של אנרגיה זרה... אצל ילדים "נקודת המאסף" עדיין ניתנת לתנודות בקלות ובגלל זה הם יכולים "לראות" מפלצות ביום ולהתעורר מהמון סיוטים בלילה. התודעה של המבוגרים בדרך כלל כבר מכוסה קצת בעובש וערפל וקשה להם לחוות אירועים חריגים בחלומות. לדעתי רוב הפרעות השינה אצל מבוגרים נובעות באמת מעומס יתר על המוח והנפש המוטרדים ואז כל הפתרונות הקונבנציונלים יכולים לעזור. הפרעות של אנרגיות זרות... זה כבר עניין אחר שקטונתי מלהצליח בו.

Talia E

New member
על הקשר בין תנוחת הגוף

לפני הכניסה לחלימה, לבין החלימה עצמה: חשבתי על כך שהתנוחה בה אני בוחרת להציב את גופי לפני שאני נכנסת לחלימה, יכולה להיות לה השפעה רבה על התוצאות בחלימה. זה התחיל ממחשבה קצת מצחיקה: מאז שאני זוכרת את עצמי כילדה קטנה, התנוחות שאתן הלכתי לישון כללו החזקה כלשהי של הידיים (בין הירכיים, מתחת לראש, מתחת לעצמות הירך [אם אני על הבטן]) או אם כפות הידיים לא מתחת למשהו, אז הפרק שלהן מקופל כך שהן פונות פנימה (כף היד קרובה יותר לאמה מהחלק הפנימי שלה) ואז הן גם לא "נגישות לפעולה". לפעמים הייתי מתעוררת אפילו עם כאבים בפרקים בגלל זה. התנוחות הנ"ל הן עדיין ברירת המחדל שלי, חוץ מבמקרים שאני מודעת לכך ובוחרת לשנות את זה (וגם אז מתוך נמנום לעתים אני חוזרת לאותן תנוחות). ואז חשבתי לעצמי שתנוחת גוף כזו יכולה להפריע איכשהו למציאת הידיים... בכל מקרה, גם בלי קשר לזה, זה גרם לי לחשוב על עניין התנוחה: הרי התנוחה שלי משפיעה עליי כל-כך בזמן הערות (תודעה, מחשבות, אנרגיה... הרי אנחנו עושים בעצם כל הזמן את התנועות ואת התנוחות שיוצרות את החיים שלנו... מעברים קסומים אל המציאות שלנו...) - בודאי יש לה השפעה על הכניסה לחלימה. אני מתכוונת לנסות בימים הקרובים תנוחות גוף שונות לפני הנסיון למצוא את כפות הידיים. החולמים המנוסים שבכם יכולים גם לנסות (אם לא ניסיתם עד עכשיו) ואני אשמח אם תשתפו אם חוויתם שינוי כלשהו.

charlila

New member
קרלוס מדבר על "התנוחות התאומות"

- להירדם על צד שמאל.ימין ולהתעורר בחלום באותה תנוחה. זו שיטה שלימדה אותו "האישה מהכנסייה", היא "הממרה את פי המוות". השתמשתי בה - לא לגופי, אלא לעצמים מסויימים והתוצאות (אם אמנם הן "עובדות" ולא "הנחות"...) היו מדהימות ביותר.

למעלה