דרושים ישראלים באוסטרליה לסקר GEN17

happybranch

New member
דרושים ישראלים באוסטרליה לסקר GEN17

7000 יהודים באוסטרליה כבר השלימו את סקר GEN17 "דורות 2017" - מתוכם 400 ישראלים. הסקר נערך רק פעם בעשור והוא בעל השפעה רבה מאוד על מקבלי ההחלטות באוסטרליה. הוא עוסק בנושאי חינוך, כלכלה, זהות, הקשר לישראל ועוד.
כחבר בקבוצת החוקרים מאוניברסיטת מונאש העורכת את הסקר, אנחנו נדרשים לעוד 100 ישראלים שישלימו את הסקר ואז יוקדש דו"ח נפרד לישראלים באוסטרליה שייכתב בעיקר על ידי עבדכם הנאמן.

להשתתפות monash.edu/gen17
עוד פרטים על הסקר - [URL]https://goo.gl/0b59P9[/URL]

עזרו לי לעזור לכולנו - השתתפו ושתפו חברים!

חוצמזה, יש הגרלה של 3 כרטיסי שי ע"ס 400 דולר בין המשתתפים.
אם יש לכם שאלות או הערות, אתם מוזמנים להגיב גם כאן.

תודה!
שלכם
ד"ר רן פורת (יקיר הפורום במיל')

Commander Data

New member
לא ממש הצלחתי להבין איך זה בדיוק קשור אליי?

הסקר פונה ל"יהודים האוסטרלים" למיטב ידיעתי זו קבוצה קצת שונה מהישראלים, שלא ממש מתוייגים כיהודים, אלא יותר מתוייגים כישראלים, כלומר אנחנו לא נופלים בקבוצה הראשונה ובטח לא בשנייה.

ואם תבדוק טוב אתה תגלה שהיהודים האוסטרלים לא סובלים את הישראלים האוסטרלים, לא מכירים בהם כיהודים, ולא רוצים שום קשר בינם לבין הקהילייה - וזו הסיבה שהישראלים מתעלמים לחלוטין מהקבוצה הגזענית והאנטישמית הזו.

happybranch

New member
ולכן כדאי למלא את הסקר

הייתי נזהר מהכללות, אך הדוקטורט שלי קובע שהתפוצה הישראלית נפרדת, שונה ואחרת מהקהילה היהודית באוסטרליה. הישראלים הם תפוצה לאומית-אתנית חדשה, היהודים תפוצה דתית-היסטורית ("גולה"). העבודה שלי אז התבססה על ממצאי הסקר הקודם GEN08 שנערך לפני 9 שנים.
נכון לעכשיו יותר מ-400 ילידי ישראל (לא שווה בהכרח ישראלים) מילאו את הסקר. אם יהיו 500 משיבים ילידי ישראל, אוכל אישית לקבל תקציב לפרסם דו"ח שיוקדש אך ורק לישראלים, ויחזק את התפיסה הזו של קבוצות שונות, הגם שיש בינינו לבינם מן המשותף. וגם, אוכל להצביע על מגמות של שינוי ביחס בין הקבוצות (אם יש שינוי), בתפיסות וכן הלאה על ידי השוואה בין הסקרים.

תודה אישית
רן

"המפלגה שלהם בשלטון, אז למה שאני אצביע בבחירות?"

הסקר נותן לישראלים את ההזדמנות המושלמת להגיד 'אנחנו פה ויש לנו את הזהות שלנו והדעות שלנו ויש דברים שמעניינים אותנו ויש דברים שמעניינים לנו את התחת'.
&nbsp
אם לא נגיד - לא יידעו.

arieltr

New member
הישראלים האלה הם אקספנדבל בציבליזציה היהודית המפוארת

הגעתי ל-52% ואם הסקר היה רוצה לתת לישראלים את ההזדמנות המושלמת להגיד משהו רלוונטי במקום להצביע "זין-זין-זין-לא רלוונטי-בחיים לא-אין תועלת-זין-אתאיסט-זין-לא רלוונטי בכלל-מעניין לי את התחת-באמא'שכם עזבו אותי-זין-זין-דלד-דלד-וג'ימייט עליך" כמו ילד בן 16, אז היתה שאלה אחת פשוטה שפונה לישראלים ולא לנושא יהודי אורייאנט. אבל אין, לפחות עד המחצית. ובחייאת יש שם שאלות של תקופת השטאטל.
לדעתי עד היום הנושא הישראלי לא נפתח ולכן ב-99.9% עדיף ללכת על בטוח ולהכניס את הישראלים האלה תחת הכנף היהודית. ושיעופו לאיזה פורום נידח באינטרנט.

ואל תבינו לא נכון - אני חושב שהסקר בנוי די טוב - ובאמת אני לא חושב שמציאותי לחשוב שארגון יהודי ישאל שאלה שהתשובה שלה עלולה להוביל לניתוק הישראלי מן היהודי. בעוד שלנו די ברור שזו מוטציה מאוד שונה, בטח ובטח מהיהודים החמודים אש פה.

arieltr

New member
שאלה ב-65%

מה היתה מטרת ביקורך האחרון בישראל:
1. לבדוק אפשרות עליה
2. ללימודים בישיבה
3. לטייל (הרי הר טבור עדיף על קריידל מאונטיין ברור)
4. לבקר משפחה כשרה
5. לבקר חברים פרווה
6. למצוא כלה טהורה
7. לרכוש דירה להשקעה מול הר זיתים (עדיף על מנלי)
8. להשתתף בבר המיצווה של בת דודתי מצד החתן
..........ועוד כהנה וכהנה וגם שיחררתי את הדמיון בשביל הכיף קצת.

אבל לא זכור לי שהיתה תשובה - אני ישראלי, נולדתי, גדלתי וכל מה שאני מכיר הכי טוב וגם לא טוב, בא משם. האופציה היתה לכתוב את כל זה תחת "אופציה אחרת". כלומר ישראלי אפילו לא היתה אופציה נספרת....
דוגמא טובה לסקר יהודי מובהק, חוץ ישראלי, לא?

arieltr

New member
מליוני אנשים לבד, ואם כבר לבד אז שיהיו בתנועה

נפלת בפח. הסקר אמנם מנוסח טוב מאוד אבל, כמו שכתבת, לא באמת פונה לישראלים. הוא סקר עם אוריינטציה "יהודית", הרי מדובר ב"אוסטרליהז ג'ועיש קומיוניטי"...
הישראלים לא צריכים דף נפרד בדו"ח, אבל לך תסביר לסטייט אוף מיינד הקיים במוסדות מן הסוג הזה, שכמו שבנאדם יכול להרגיש יהודי מבלי להיות ישראלי, הוא גם יכול להרגיש ישראלי מבלי להיות יהודי.

ארקדי ומיכה הציעו בזמנו את ההצעה הרלוונטית היחידה למליוני הישראלים (מהסוג שאתה ואני חושבים עליהם) שמרגישים (לבד) שאין להם שום קשר ליהודים של חו"ל או להוא עם הזקן הלבן הארוך שיושב במרומים. אם כבר לבד, אנחנו צריכים להיות בתנועה - ובמקרה הספציפי שלנו שם התנועה הוא כנראה 'ישראלים באוסטרליה'. ולא שום כנף של ג'ועיש אורגניזיישן כזה או אחר.

happybranch

New member
בחיי שקלעת לדעת גדולים

הרבה מהשאלות בסקר לא נוגעות לנו הישראלים. אזי, אדרבא, יש דרך לבטא שזה לא מעניין אותנו - בסקר. בין היתר, כי הלקוחות של הסקר הם גם הגופים היהודיים שנתנו לו את המימון והם מעוניינים בדברים מסויימים מאוד.
אני מכוון להרבה יותר מדף בדו"ח - הסקר הזה, ומידע אחר, ייאפשר את הספר שאני רוצה לכתוב סוף סוף על האוסראלים, שיראה מעל לכל צל של ספק שמדובר בחיה שונה מזו של היהודי המקומי. לא שמישהו סבור אחרת.

Caput femoris

New member
שאני אבין,

אתה מזמין אותנו להשתתף בסקר שאתה אחד ממחבריו ורובו לא רלוונטי אלינו כדי להראות שהוא לא רלוונטי אלינו? ואז תשתמש במידע הבעייתי הזה כדי לכתוב ספר על משהו שאין עליו עוררין?
שמע, את נפלאות העסקונה היהודית אני כבר לא אקלוט, אבל איפה ההגיון (rigour) האקדמי? היושר האינטלקטואלי?
או שאולי הא בהא תליא? כלומר מתאימים את שיטת המחקר ותוצאותיו בשביל הלקוח?

אגב, מי קבע שהישראלים מסונפים דווקא לקהילה היהודית? מדוע לא לקהילות המזרח תיכוניות?

happybranch

New member
חד משמעית - כן ולא

אזהרת תוכן - ארוך וחופר

בוא נדייק. אני אחד מעורכי הסקר, שזה אומר שניתנה לי הזכות להביע עמדה לגבי השאלות ובמקרים מסוימים לשנות את הניסוח. בגרסא המקורית אגב היו הרבה יותר שאלות והן היו עוד פחות רלוונטיות לעוד ציבורים. בכל זאת, יש בסקר הזה כמה דברים שמעניינים ישראלים כאן, למשל בתחום החינוך. בפרט, יש השלכה מיידית על מי שילדיו הולכים לבית ספר יהודי ורוצה למשל שיוקצו יותר כספים למלגות.

וכן, זו בדיוק השיטה - זה נקרא מדע, שכן הוא מבוסס על נתונים ולא רק על הערכות. היושרה האקדמית שלי היא לנסות לנתח מידע ולא לעסוק בהזיות שנוחות למישהו מבחינה פוליטית.
נכון שבמדעי החברה נתונים תמיד באים עם סימן שאלה לגבי מידת מהימנות, ובפרט לגבי סקרים. שמעון פרס אמר פעם שסקרים זה כמו בושם - אפשר להריח, אבל אסור לשתות. אני לא עומד לבנות תילי תילים על הסקר אבל המידע שיאסף בהחלט מהווה עוד חלק משמעותי בפאזל של התמונה שהייתי רוצה להבהיר.

התפיסה שהישראלים נפרדים מהקהילה היהודית היא חדשה (משנת 2000 בערך), ובפרט לגבי אוסטרליה. ובוודאי שאיש לא יתפלא ששייכו אותנו ל'גולה' ברגע שהיגרנו מישראל. ההצלחה של הציונות היתה יצירת 'יהודי חדש' שהוא הישראלי, וזו הצלחה כל כך גדולה שאין כבר שום דמיון למוצר המקורי של היהודי הגלותי. לא ישייכו אותנו למהגרים מזרח תיכונים אחרים, אבל אני מקווה להראות (או לבדוק את התיזה שלי) בספר במה אנחנו דומים למהגרים משכילים ובעלי מקצוע אחרים, וכמה אנחנו שונים מהיהודים המקומיים.
זה לא מובן מאליו.

אני מודה שאחד הבעיות של הסקר היא שיש משהו מאוד מלאכותי בניסיון לצייר את האנשים עם זיקה ליהדות באוסטרליה כגוש אחד. אני זוכר שלפני כמה שנים הזמינו אותי לפאנל תחת השם: "הקהילה היהודית - האם האוהל גדול מספיק?". בפאנל הבעתי את עמדתי שאין אוהל, יש הרבה אוהלים נפרדים עם קשר מסוים ומצומצם ביניהם. לפוליטיקאים היהודיים תפיסה כזו היא בעייתית, כי היא חותרת תחת הטענה שהם מייצגים ציבור גדול. הסקר הקודם לפני 9 שנים (GEN08) היה הראשון להצביע באופן מסודר ומובהק על כמה מההבדלים העמוקים בין יהודים ילידי אוסטרליה למשל, לישראלים, ליוצאי ברית המועצות ועוד. עד אז איש לא ידע להגדיר בצורה ברורה ומבוססת את ההבדלים הללו.
ולמי אכפת מזה בכלל? לסוציולוג ג'ון גולדלסט (יהודי אוסטרלי כמובן) יש הרצאה יפה בנושא "מי כותב על היהודים?" - כמעט אך ורק היהודים. ספציפית, למי שמשלם כסף למשל לפעילויות תרבות שאמורות לדבר 'אל כל הקהילה'. לדעתי, אין כמעט חיה כזו.

נכון שהישראלים חשדנים לגבי הסקר ומתלוננים, אבל יש רבים שכן התלהבו מההזדמנות שהוא נותן להם להביע עמדות. יש כאן קבוצה של ישראלים שרוצה שיקשיבו לה דווקא בנושאים הללו. אני מקווה שבזכות העובדה שלראשונה בצוות החוקרים יש ישראלי, מישהו באמת מקשיב להם.

מספרים: מעל 7000 איש מילאו את הסקר ברחבי אוסטרליה נכון לאתמול. 415 מהם ילידי ישראל. איתם צריך לספור ילידי מדינות אחרות שמגדירים עצמם כישראלים אחרי שגדלו בארץ שאני מעריך הערכה גסה בעוד כ-200 לכל היותר. זו הקבוצה השניה בגודלה בסקר של משתתפים שלא נולדו באוסטרליה (הדרום אפריקאים מהווים את הקבוצה הגדולה ביותר). זה אומר משהו לא רק על יכולות השיווק שלי... גם על ההבנה שיש לזה ערך.

די. חפרתי מספיק.

Caput femoris

New member
כמה הערות ראשוניות: ראשית, תחפור בכיף. בשביל זה אנחנו פה.

שנית (ואני מבטיח שאין שום ציניות בשום חלק בפוסט הזה), השאלות שלי מופנות לד״ר רן פורת, חוקר ישראלים באוסטרליה מאונ׳ מונאש, היות והחלטת להשתמש בתואר והשיוך (affiliation) האקדמי שלך. רוב הפוסטים שלי מייצגים את ק. פמוריס, סתם עוד ישראלי באוסטרליה שמתעניין בעיקר בחומוס ודת׳ מאטל, אבל במקרה זה אני אתייעץ גם עם ד״ר פמוריס, שגם הוא מבין דבר או שניים במחקר.
שלישית, אני לוקח כמובן מאליו את ההנחה שלך שלכל הישראלים באוסטרליה יש זיקה ליהדות. לצורך הדיון אני מתעלם משכני (דלת מול דלת) זוהייר שגם הוא מישראל אבל איננו יהודי ולכן אינו נחשב. אני גם מבין שאחד כמוני (יליד אירופה שגדל בישראל ולא ממש מתעניין ביהדות) כנראה גם לא ייחשב במדגם שלך, אבל שיהיה.

עכשיו לעניין.
סימני שאלה כמעט תמיד יתקיימו לגבי כל מחקר בכל תחום. היופי במחקר הוא כשאנחנו מתאמצים להתמודד עם אותם סימני שאלה ולנסות להפחית את משקלם של גורמי ההטייה (bias) במחקר. מדבריך עד כה אני מבין שאתה דווקא מנסה להכיר בהטייה ולהשתמש בה כדי לבסס איזה טיעון מול הממסד היהודי ו/או הישראלי. ההנחה שלי מתחזקת לאור ההכרות (השטחית) שלי עם פועלך מחוץ לאקדמיה. בלתי אפשרי לנתק את המחקר שלך מהניסיון להקים כאן עסקונה ישראלית עצמאית מהקהילה היהודית, שזה לא דבר חסר היגיון (למי שמאמין בפעילות מהסוג הזה) אבל משהו שצריך לשים בפרונט לפני שגוררים אנשים לסקר כזה או אחר שאמור לשרת את המטרות הלא-אקדמיות שלך.
הלאה. ״התפיסה שהישראלים נפרדים מהקהילה היהודית היא חדשה (משנת 2000 בערך), ובפרט לגבי אוסטרליה״. אתה רציני? האם המהגרים הישראלים שהגיעו משנות הששים ואילך (ואפילו יצא לי להכיר מהגרים שהגיעו לכאן בשנות החמישים) היו צריכים לחכות לאיזה סקר כדי להבין שהקהילה לא מקבלת אותם? האם אכפת לך או למישהו מאותם זקנים שלא נכללים בקבוצת ה״מהגרים משכילים ובעלי מקצוע אחרים״ שאתה מתיימר לייצג?
כספים למלגות לבתי ספר יהודיים? באמת? בדקת מה המצב של המהגרים הזקנים? אתה חושב שפוליטיקת הזהויות שלך מזיזה למישהו שאין לו שום מסגרת תמיכה?
מובן שנסיון לכרוך את הישראלים כאן לקהילת יוצאי המזרח התיכון יהיה ״הזיות שנוחות למישהו מבחינה פוליטית״, בדיוק כמו ניסיון לסנף את ה״אוסראלים״ שלך לקהילה היהודית או בכלל לשים אותם בסל אחד. כאילו שזה תורם למישהו.

Nissim Assa

New member

אכן נראה שמעבר לסחור סחור של הטיעונים המטרה היא עסקנות פוליטית גרידא.
השאלה היא את מי זה מעניין בכלל להיות מוגדר תחת מטריה או אוהל של גוף שלא רלונטי לו.
המקום שבו ישראלים יכולים למצוא הכי הרבה משותף "ישראלי" הוא מן הסתם ב...ישראל.

Commander Data

New member
מכיר את הספר הזה של לאה גולדברג: דירה להשכיר?

הגיע מר חזיר ואומר לנו: לא אשב אתכם? כי השכנים אינם נאים בעיני.
וזו בדיוק הבעיה עם היהודים: הם אינם רוצים לשבת אתנו כי בעיניהם אנחנו לא נאים.

עכשיו ההתעקשות לשייך אותנו לקבוצה הזו היא מוזרה. זה כמו להגיד לכל היהודים בואו נקים צבא באוסטרליה וכולם יהיו חייבים לעבור מעין כור היתוך, להתפשר ולחיות ביחד. מה לעשות שזה לא רלבנטי?

מהשאלות בסקר, קשה לי להבין איך התשובות שאני אתן לך יהיו שונות מתשובה של ישראלי שיושב בחוף גורדון. הרי התשובות יהיו זהות לחלוטין, אנחנו לא חלק מהקהיליה בדיוק כמו שאלו שגרים בפלורנטין אינם כאלה. למעשה ההתעקשות שלך שנשיב על סקר שהוא מאד מוטה, כזה שמחפש להצליח "בכוח" לענות על שאלת המחקר היא מוזרה, אם במספרים עסקינן, יותר הגיוני שתשלח מייל בתפוצת נט"ו לחבירך בישראל ותבקש מהם להשיב על הסקר, שכן התשובות שהם ייתנו יהיו גרועות באותה מידה להתשובות שהישראלים האוסטרלים יתנו.

הדבר היחידי שאני יכול להבין בין השורות הוא שהם מ-פ-ח-ד-י-ם! שהילדים היהודים המושלמים שלהם יתבוללו. בפועל זו עובדה מוגמרת! יהודי התפוצות בהתבוללות מתמדת, כל קשר ביניהם לבין היהדות הוא מקרי לחלוטין, כן הם משחקים אותה עם סגולה, אבל בפועל (כמו שסבא שלי תמיד היה אומר לי: "אלה לא יהודים אמיתיים, אלה שרודפים אחרי הכסף במקום אחרי מצוות ההתיישבות בארץ, לעולם לא יהיו יהודים אמיתיים) המצב רחוק מלהיות אמיתי.

עכשיו מהנקודה הזו צריך לענות על שאלה אחת: עד כמה חשוב לעונה על הסקר לשמור על הזהות היהודית? ההנחה שלי היא שבהכרח התשובה לזה היא לא. לישראלים היה ברור שעקירה מהארץ למדינה שהרוב בה הוא "גוי" זו הצהרת כוונות די משמעותית. לגבי היהודים האוסטרלים - הם בבעיה חמורה יותר, ההתעקשות שלהם לחיות כמו מעין שבט יהודה בתוך אוסטרליה ולהתעקש שאחים יתחתנו עם בני דודים הוא טיפשות גמורה. דווקא היה הרבה יותר הגיוני להבין את זה ולקבל את הישראלים בידיים פתוחות, במקום זו הם עדיין בוחרים בהתנכרות, ולכן כמו פרעה לפניהם - המכה הזו של ההתבוללות היא מעשה ידם, כי ככל שהקבוצה הזו קטנה עוד ועוד כך הדור הבא מתעלם מהדרישה להתחתן עם יהודים.

happybranch

New member
שלושה סודות ורזים

תודה שהזכרת את "דירה להשכיר" (או השכרת את "דירה להזכיר" אם יש לך נכס). ספר מופתי. יש בו עוד שני סיפורים שראוי לקרוא שוב ושוב.

"כך ולא כך" הוא על האבא שמצייר הכל הפוך. יכול להיות שהוא מתחכם, אבל אולי הוא פשוט לא מבין כי הוא שכח מה זה להיות ילד. אותו דבר כאן - מי אתה מעדיף שיכתוב על הישראלים באוסטרליה ויקבע מדיניות הנוגעות לישראלים? מישהו חיצוני (נניח יהודי מקומי) שלא יודע מה זה אומר להיות ישראלי? הם אפילו לא שכחו, הם אף פעם לא ידעו.

הסיפור האחרון בספר "מעשה בשלושה אגוזים" על שלושת האגוזים המצילים את העץ של הסנאי מכריתה מלמד לקח חשוב על הערך שאנחנו מייחסים לדברים ועמדות, ואיך הערך הזה תלוי נקודת מבט, תלוי תרבות. באמצעות הסקר אפשר במידה טובה יותר לנסות ולהבין מהם שלושת האגוזים החשובים לישראלים באוסטרליה, ומה המשמעות שלהם. בהקשר הזה להשוואה בין קבוצות שונות יש ערך אנליטי רב, שכן השאלה "מי אנחנו" מורכבת מתפיסה עצמית ותפיסת האחר. הסקר מאפשר את ההשוואה הזו.

לא כל הישראלים בחו"ל (ובישראל כמובן) הם יהודים. אין על זה בכלל ויכוח. למעשה, זה הנושא הכי פחות נחקר בהקשר של ישראלים בחו"ל, בין היתר כי אין כמעט חוקרי ישראלים בחו"ל שהם לא יהודים. המחקרים המעטים שעסקו בנושא (באירופה) הצביעו דווקא על דפוסים דומים בין מהגרים מישראל יהודים ולא יהודים.

נכון שאני אחד המייסדים של אי"א - ארגון הגג של הישראלים באוסטרליה. המטרה היתה ועודנה לסייע לישראלים במה שהם צריכים כאן. וזהו. לעזור לעצמנו ולא להיות תלויים באחרים.

ונקודה אחרונה: צריך להזהר מהנחות גורפות המונעות מהמחשבה שכולם כמונו. ישראלים שחיים בלב הגטו היהודי בטוחים שיש המוני ישראלים באוסטרליה, כיוון שהם מביטים ימינה ושמאלה ורואים ישראלים ובטוחים שזה המצב בכל היבשת. אותו דבר כאן - לא כולם שותפים להשקפת העולם על הישראלים והיהודים כפי שאתם מציגים אותה. ממש לא. יש מגוון דעות, מגוון תפיסות. מחקר רציני ממפה את התפיסות, מצביע על המשותפות והשונות ומנסה להגיד משהו על המשמעות של זה.
בפרט, אמר לי פעם ישראלי חכם שלא גר בריכוזי הישראלים כאן, שלא משנה כיצד הוא תופס עצמו - חילוני, אתאיסט, לא יהודי - מתישהו מישהו יזהה את הילדים שלו כיהודים. בדומה, יש לי מכר אוסטרלי חביב ופתוח, בריטי ממוצא תורכי עם רקע מוסלמי שמחובר לכולם, מכבד את כל הדתות ויש לו חברים מכל קבוצות האוכלוסיה. איש מקסים. כשהיינו נפגשים הוא היה מכנה אותי בחיבה "Jew boy".
אני לא טוען שמותר לאחרים לקבוע את התפיסה העצמית שלך. מאידך, יש משקל לאיך שאחרים מגדירים אותך.

בשורה התחתונה, ההחלטה אם להשתתף בסקר היא פרטית וכמובן שאני מכבד אותה, גם אם היא לא לרוחי. אני ממליץ כן לעשות את הסקר כי בעיני יש לזה ערך, אפילו מנקודת המבט שלכם שכן הם עוזרים בהבנת שלושת הסודות והרזים. אפשר שזה גם יאפשר לישראלים להחליט באיזו דירה הם גרים, ובאיזו קומה - תחתונה או עליונה.

טוב, אני הולך לטלפון. נשאר כאן דף אחרון ריק. אתם מוזמנים לצייר בו מה שאתם רוצים ילדים.

Commander Data

New member
אז איך למלא? 1-2-3-4 או 4-3-2-1 ?

בסדר עולה או יורד? לזרוק קוביה ומה שיוצא להקיף? לתת לילד של השכנים שלא יודע לקרא למלא? איך בדיוק למלא אם הסקר לא שואל שאלה אחת שרלבנטית אליי? לשלוח בפייסבוק לחברים בארץ שהם ימלאו? לשלוח לבני ברק לדוסים שהם ימלאו זה יהיה יותר טוב עבורכם? או אולי פשוט תשלח את התושובת שאתה רוצה שאנשים יקיפו בכיף אני אמלא בדיוק ככה, אתה בכל מקרה לא מתאר את המציאות. מה מותר במחקר לעשות פייק ניוז? מה תגידו לקהיליה שאנחנו משתוקקים להיות יהודים מזוייפים בדיוק כמוהם? או קיי, אבל אל תצפה שהילדים שלי יתחתנו עם יהודים, יותר הגיוני שהם יתחתנו אם איזה גויה נורמלית, ולא אם איזה בת דודה "רחוקה" שלהם.

אני לא מבין מה הבעיה.

אם שאלה לא רלוונטית, תסמן "לא רלוונטי". זו התשובה הנכונה, והיא נותנת מידע מועיל שמייצג אותך.
כשאני מילאתי את השאלון, עניתי בדיוק למה ביקרתי בישראל (רק בגלל משפחה וחברים) ועד כמה חשוב לי לשלולח את הילדים לבי"ס יהודי (על גופתי המתה) וכן הלאה, ועכשיו גם נקודת המבט שלי מיוצגת, ואולי - אם עוד אנשים יענו כמוני - תובא בחשבון.

Nissim Assa

New member
תובא בחשבון?

ע"י מי? ולמה זה משנה בכלל?
בעוד שיהודי זה משהו שאתה יכול לשמר במשך דורות כי כל מה שאתה צריך זה להוולד לאמא יהודיה. ישראלי זה מצב שנמשך מקסימום שני דורות כי בשביל להיות ישראלי אתה צריך לחיות בישראל מספר שנים, להיות מעורה בתרבות הישראלית ולדבר ישראלית. בד"כ ישראלית תהיה השפה שבה אתה שולט הכי טוב. זה מצב שחולף ככל שאתה חי יותר במדינה אחרת ובטח שמתפוגג במורד הדורות.
שאם לא כן לא היו כמעט ישראלים אלא פולנים, מרוקאים, תימנים, רוסים, ספרדים, מיצרים, רומנים... שחיו/חיים בישראל.
בכלל ככל שאדם גר יותר שנים באוסטרליה הוא נהיה יותר "אוסטרלי מישראל"מאשר "ישראלי באוסטרליה".

happybranch

New member
ניצחת. צודק, אני אמלא בשבילך

פשוט שלח אלי את הפרטים שלך, אני כבר אסמן את התשובות בשבילך.
רק שתדע, זה שירות מיוחד רק בשבילך, ולא בחינם.

Caput femoris

New member
לא ממש.

כמו כל מדע, גם במדעי החברה אפשר לעשות עבודה טובה, בינונית או רעה.
אגב, מחקר מגוייס הוא לא בהכרח רע (ע״ע רוב המחקר הקליני) אם שומרים על כללים ברורים.
במקרה הנ״ל די ברור מהם הכללים ומה מטרת העבודה. אני מניח שמי שהוא לא לקוח מיידי של הדברים האלה לא ירוויח ולא יינזק מהעניין. כבר ראינו דברים יותר גרועים.

למעלה