דרושים ישראלים באוסטרליה לסקר GEN17

ANZ1

New member
כמה הערות חצי קשורות

1. כל המלחמה הזאת שמתוארת בשרשור לא מוכרת לי מניו זילנד,
זה כנראה עניין של מספרים גדולים וקטנים,
כי פתאום כולם כאן מדברים על יהודים מול ישראלים,
שני תאורים שלא באמת קיימים, ומלחמה שלא באמת קיימת,
הרי כשגרתם בישראל, לא אמרתם ישראלים לאנשים שראיתם ברחוב הם היו, רוסים ומרוקאים, ערבים ויהודים, או אפילו ברמה יותר נמוכה של פירוט ,"כיפה סרוגה בני עקיבא", "אשכנזי קיבוצניק מהצפון" , ערס בת ימי, חרדים מסוג מסוים...
פתאום כולם נהיו באוסטרליה ישראלים.
אני בהחלט מגדיר את עצמי כישראלי הרבה לפני יהודי, אבל היהודים מסביב ואין הרבה כאלו מגדירים אותי כאחד משלהם, מזמינים לחגים, לארועים ורוצים את הקירבה למרות שאני לפי הגדרה של רבים כאן "ישראלי חרא".
כמה מכם ניסה להתחבר ברמה האישית ליהודים מקומיים ? לא ממקום שאני ישראלי שווה ותתיחסו אלי כיותר טוב (מה שאולי רבים מהישראלים מרגישים),
אלא ממקום "אני יהודי ורוצה להיות חלק מכם" ?
יש לי תחושה שישראלים בגולה לא רוצים להיות יהודים בגולה, הבעיה היא לא עם שאר היהודים אלא עם הישראלים שהתרגלו לחשוב שהם יותר טובים,
(הייתם יותר טובים כשגרתם בישראל ,נלחמתם באויב ויבשתם ביצות).

2. ההגדרה העצמית לא נגמרת כשהדרכון נגמר, אנשים רואים את עצמם איטלקים, יוונים או אירים גם אם הם דור רביעי, ואין להם שום זכאות לדרכון, ואין עניין דתי, הם עדיין מרגישים את השייכות למדינה רחוקה.
האם גם חוקרים את הנוצרים כקבוצה באוסטרליה או רק שייכות למקורות לאומים ?

3. אני אבל חושב שבאמת כשבאים לחקור קבוצות לא בטוח שצריך לשייך את הישראלים כתת קבוצה של יהודים, אלא כקבוצה אתנית שונה.
ואם כבר קבוצה דתית, ישראליות היא דת, אפשר לקרוא לה יהדות לאומית ומשיחית, מה שלא קיים אצל יהודים שלא גרים בישראל.
זאת יהדות קיצונית הרבה יותר (להיות רפורמי זה לא יהודי בישראל), שמשלבת לאומיות עם שליחות ,ראה סיפור מצדה שהפך להיות ארוע חשוב ביהדות הישראלית, מה שלא היה קיים קודם.

4. אם כבר הדבר המעניין זה לבדוק איך תוך זמן קצר קבוצה משנה זהות.
אבל זה כנראה נכון גם בתוך קבוצות יהודים לא ישראלים,
כמה דמיון ושייכות יש בן יהודים רוסיים ליהודים אמריקאים ליהודים בריטים ?
לא הרבה, אדם הוא קודם כל תבנית נוף מולדתו.

happybranch

New member
מעניין

תודה על ההערות. בהחלט מעניין
חבל שהשנה החליטו לא להכליל את היהודים של נו"ז בסקר. ב-2008/9 הם היו כלולים, אבל המספרים שלהם היו נמוכים מדי כדי שיהיה אפשר לתת ניתוח משמעותי של המידע שנאסף.
לשאלותיך:
1. המצב שאתה מתאר בנו"ז אופייני לקהילות יהודיות וישראליות קטנות. היכן שהמספרים גדולים יותר, בעיקר בארה"ב, אוסטרליה ובריטניה, הקשר הטעון והבעייתי בין הקבוצות תועד בכמה וכמה מחקרים.
2. הנוצרים בהחלט נחקרים כקבוצה בפני עצמה, כולל באוסטרליה.
3. מסכים איתך. אתה מתאר חלקים מהדת האזרחית הישראלית (Civil religion) שפותחה על ידי האידיאולוגים של היישוב ויושמה בהצלחה על ידי בן גוריון ובני דורו.
4. גם כאן מסכים איתך באופן כללי. אלא שיש דבר משותף לקהילות היהודיות, שאין לישראלים (עדיין) - Community mindness הלך רוח של קהילה והבנה שנדרשת פעולה משותפת לטובת האינטרס של הקבוצה.

אני יכול לענות על שאלה אחת,

אני אישית לא עשיתי מאמצים מיוחדים להתחבר ליהודים מקומיים ( אני אפילו לא גר באיזור) אבל לאורך השנים יצא מפה לשם להכיר ולשוחח. וכיוון שכך, מצאנו את עצמנו בני-בית של משפחה יהודית מקומית. אנשים נהדרים, ואנחנו מרגישים חצי משפחה איתם.
&nbsp
ולשאלה כמה דימיון ושייכות יש בין יהודים רוסים לאמריקאים לבריטים, התשובה היא שלא מעט - תלוי עד כמה הם מרגישים חלק מהעם היהודי. אתה ואני לא מקדישים לזהות הזו חשיבות רבה בכלל, אבל יש הרבה אנשים שחשים אחרת לגמרי.

ישנה קהילה רפורמית מונה אלפי בני אדם בישראל

והיא לא יהודית רק אם אתה הולך לפי שס שמונה 5% מהיהודים בישראל.

ANZ1

New member
המדינה בבעלות החרדים

אפשר להתחתן בישראל עם רב רפורמי ?
רב רפורמי יכול לגייר בישראל ?
אפשר להקבר \ להתגרש \ או כל פעולה אחרת דתית-ממשלתית
לא, ישראל דה פקטו מדינה יהודית אורתודוקסית.

Commander Data

New member
טוב מילאתי ומה אני למד? המון, וזה ממש לא מה שכתבת פה!!!!!

דבר ראשון הסקר הזה ממש לא מדבר על שום דבר חוץ מאנחנו יהודים מסכנים אז בוא תתרום לנו כסף! למה? כי אנחנו מאוהבים בכסף.

דבר שני אני למד שמכרת את נשמתך לשטן - לא מפתיע אחרי הכל מהשטויות שאתה כותב פה זה היה די מתבקש.

יש פה שאלות של אכפת לכם מישראל, אין רבע שאלה על אולי תסכימו יהודים להגיע לארץ ולהלחם על אדמת הקודש, למה? כי אף יהודי לא יוותר על חיי העושר שלו בשביל משהו מוסרי כמו ארץ ישראל.

ברמה של ישראלי שעונה עליו זה סקר שאני חייב להגדיר במלה אחת "מטומטם" טיפשי, מפגר (שיסלחו לי המפגרים) או כל מלה דומה, למה? כי הוא לא שואל שאלה אחת שמאפשרת לעונה לומר באמת מה המציאות! לא מרשה לו חס וחלילה לספר שהאנטישמים הכי גדולים פה זה יהודי אוסטרליה! שהחברה מלבנון ומצרים חברים טובים יותר של הישראלי מיהודי אוסטרליה הגזענים והאנטישמיים. איפה השאלה שמאפשרת לומר - שהאנטישמיות הגדולה ביותר מקורה ביהודים עצמם ?

איפה השאלה ששואלת את הישראלי ממי אתה יותר מפחד מהיטלר או מיהודי אוסטרליה - שאלה רטורית למי שטועה!

אבל ההתבוללות זו התרופה! זה האנטי דוט למחלה המפחידה והנוראית (גרועה מהנאציזם) וזו יהדות אוסטרליה המתנשאת, הגזענית והדוחה. ככל שיותר ויותר יהודי אוסטרליה יושמדו מהגדרת יהודי כך כוחם הנוראי יקטן...ויבוא לציון גואל.

סקר לא מדבר. סקר שואל.

את כל הדברים שכתבת יכולת להכניס לסקר בכל מיני צורות ומקומות. אני עשיתי דבר דומה, ועכשיו עורכי הסקר יודעים מה אני חושב בנושאים הללו.
&nbsp
אני לא לגמרי מבין למה אתה מתווכח עם סקר כאילו הוא מאמר דעה או שליח שמנסה לשכנע אותך במשהו. אבל נו, שיהיה.

Commander Data

New member
לא מדוייק בכלל

בסוציולוגיה שאלת המחקר והשאלות יכולות להכריע את תוצאת הסקר: שהיא ענה או לא ענה על שאלת המחקר. בגלל שהסקר מוטה הוא בהכרח מכוון למשהו אחד, כלומר שבאים לשאול מהימנות לגבי הסקר מבינים שיש פה בעיה חמורה של מיהמנות כי הסקר מכוון את העונה לענות דווקא בצורה מסויימת.
זו שיטה נפוצה למשל בשאלון מהימנות לשאול את אותה שאלה ב18 וריאציות, הבעיה היא ההתמקדות בנושא שהמחבר בהכרח רוצה לשמוע תשובה מסויימת ושום דבר אחר לא מקובל עליו. כלומר מחבר הסקר, הניח הנחות מסוימות על סמך מידע אנליטי מסויים ברובו שוב לא מהימן בכלל, שנובע מהתמקדות נקודתית ושאינה מצביעה על האמת. למשל קח את טראמפ, בגלל שלא רצו להאמין שהוא יזכה התמקדו בקהלים קטנים ולא חשובים, רק כאלו שעושים הרבה רעש וסרבו בכל תוקף להסתכל לבעיה בעיניים. כשעושים את זה המציאות תופחת לאנשים על הראש. במקום שקרים (סקרים) הייתי ממליץ לראשי הקהילייה היהודית לשאול למה יש ריחוק, ומה הם צריכים לעשות לגבי זה, לא מה אנחנו! מה הם צריכים! ההנחה שלי היא שזה סתם מס שפתיים, והם לא מעוניינים לעשות כלום, יותר קל להם להגיד הם לא הקאפ אוף טי שלנו.

תודה לך.

תודה על המבוא לכשלים נפוצים בשיטות סקירה. זה יעזור לי מאד בעבודתי הנוכחית במחלקה לאפידמיולוגיה.
אם אתה מניח שכולם חארות ושעורכי הסקר רק רוצים לשמוע מה שהחליטו מראש לשמוע, אז באמת אין טעם לעשות את הסקר הזה, או בכלל כל דבר אחר בחיים. אבל עובדה שגם אתה מאמיו שיש מי שמקשיב: כתבת כאן "אני ממליץ לראשי הקהילה היהודית...." ואת זה אתה כותב בפורום של ישראלים?!? הרגע מילאת סקר שתוצאותיו מגיעות לידי ראשי הקהילה היהודית! האם כתבת את ההמלצות שלך גם שם, או שאתה מסתפק בלהעלות אותן רק כאן, בשקט, איפה שאין חשש שיראו אותן?

Commander Data

New member
שמחתי לעזור

זה בדיוק מה שאני מניח, ושוב נכון זה בדיוק מה שאני וכל העולם חושבוזה בדיוק מה שאני ממליץ. מה לי ולהם? הם עמלק?

למעלה