דרישה מצד ג' לתאונת דרכים

t h e c a t

New member
דרישה מצד ג' לתאונת דרכים

אהלן,
מקווה שזה הפורום הנכון.
חמי נהג ברכב שלי והיה מעורב בתאונה קלה. להבנתי נגרם נזק קל לרכב השני, לרכב שלי לא היה נזק.
חמי אמר שינסה לסגור את העניין ביניהם, ובכל מקרה משום שהנחנו שהנזק לא משמעותי אין טעם להפעיל ביטוח צד ג', ובפרט כדי לא להעלות את הפרמיות של בעתיד.

היום קיבלתי מכתב מחברת הביטוח שלי ש"התקבלה דרישה מצד ג' בטענה שהאשמה בגרימת התאונה שבנדון מוטלת עליך".
במכתב חברת הביטוח שלי מבקשת את הפרטים וגרסתי לאירוע, אם אני מאשר טיפול כולל או לא כולל תשלום לצד ג'.

מה בעצם האפשרויות שלי? בגדול, אני לא מעוניין להפעיל את ביטוח צד ג' כדי למנוע עלייה של הפרמיה שלא לצורך. אם אני מאשר טיפול ללא תשלום לצד ג' - מה זה אומר? אם אני לא מאשר טיפול - מה זה אומר? ובכלל, מאיפה מכתב כזה מגיע - מהפניה של חברת הביטוח של צד ג' לחברת הביטוח שלי?

תודה,
דוד.

creth11

New member
קח את פירטי התובע ופנה עליו ישירות ובדוק

את הפרטים כמו סכום התביעה ועלויות אם אפשר ללכת למוסך לתיקון ישירות ללא שמאי ובקיצור עלות מינימום.
לאחר שבדקת את כל הפרטים כולל אחריות הנהג בריכבך לנזק.
אתה יכול בהחלט להגיע להסדר ללא מעורבות חברת הביטוח ולשאת בנזק כפי שהוסכם ללא מעורבות ורישום של חברת הביטוח.
חבל שלא שמרת קשר ולא סיימת את הפרשה לפני שהניפגע פנה בכלל לביטוח.

t h e c a t

New member
כפי שכתבתי, חמי היה איתו בקשר

בתור מי שהיה מעורב בתאונה. אני הבנתי ממנו שהנושא ייפתר ללא חברת ביטוח, אבל מסתבר שהם לא הגיעו להבנה.
השאלה היא בשלב הזה, לאחר שקיבלתי את המכתב מחברת הביטוח שלי - מה האפשרויות העומדות בפניי?

מה המשמעות של לאשר לחברת הביטוח לטפל בתביעה אך לא לשלם לצד ג' (אופציה שנכתבה במכתב)?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
בכל מקרה עליך להתקשר לסוכן הביטוח

או לחברה במידה ואין לך סוכן.
אז שאל אותם לגבי כוונתם לפני שתשיב משהו.
ולפני שאתה פועל - דע לך שהטיפול מול רכב חברה אינו דומה לטיפול מול רכב בבעלות פרטית. (אני מזכיר זאת כי לא ציינת בעלות הרכב)

t h e c a t

New member
מה החבות החוקית שלי במידה ולא אני נהגתי ברכב

השוני ברכב חברה - לגבי הרכב שלי או צד ג'? במה זה שונה? הרכב שלי הוא פרטי ולהבנתי גם צד ג' פרטי.

דרישת התשלום שצד ג' מציג היא גבוהה, וחמי (שנהג ברכב) טוען שהאשמה על צד ג'. אני לא הייתי נוכח, אז אני באמת לא יודע.
אני לא מעוניין לפגוע ב"היעדר תביעות" שלי, וחמי, שנהג ברכב בזמן התאונה מוכן להיתבע באופן ישיר.

מה החבות החוקית שלי במקרה הזה? האם למרות שאני לא נהגתי ולא הייתי במקום, עדיין יכול להיתבע ע"י צד ג'? או שברגע שאני טוען שחמי נהג (והוא לא מכחיש) התביעה תעבור אליו?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
זה מסובך

ראשית - במרבית מקרי התאונות (למעט תאונה עצמית) מי שאשם הו הנהג השני.
במקרה שלך - כשאתה מיידע את חברת הביטוח על התאונה עלייך למסור לה את גירסת הנהג שלך, לחברות הביטוח יש הרבה נסיון כדי להחליט ביניהן מי הנהג שאשמתו רבה יותר והן מחלקות ביניהן.
במקרה שלך - צד ג' תובע את נזקו ואני מניח שגובה התביעה נקבע לפי הערכת שמאי ויהיה לך די קשה להתמודד מול הידע והנסיון שלו, הכתובת לתביעה של צד ג' היא הבעלים של הרכב, נהג הרכב וחברת הביטוח, לצד ג', במידה ואתה (או חמיך) מסרב לשלם נזקיו הכי נוח להתמודד מול חברת הביטוח שלך, מה עוד שהם נכנסים בנעלייך מאחר ואתה ביטחת אצלם כנגד תביעות צד ג'.
המלצה שלי - לידע את חברת הביטוח (לשאול אותם את כל השאלות, כפי שכבר כתבתי) ולבקש מחמיך שיסדיר את העניין מול צד ג', אם זה לא יסתדר - צפה לתביעה, במידה ותחויב בדין כמובן תוכל לתבוע ממנו נזקייך.

למעלה