דרישות עתידיות ממועמדים לרפואה

אגב

ברוסיה, יש תוכנית מיוחדת בטלוויזיה, בהם המועמדים שלא הצליחו להתקבל, משתתפים בשעשועון ידע-כללי. הזוכים יכולים להתקבל למוסדות יוקרתיים להשכלה גבוהה ברוסיה, ללא צורך באמצעים ממיינים כלשהם.

morancho1

New member
בואנה אתם הורגים אותי:)

בסוף לא יישאר מי שיילך לראיון

לא צריך מבחנים, שאלונים ומסלולי מכש

ולים. דרישת קדם בסיסית אחת מכל פרח רפואה: סבב במחלקות בי"ח, כחולה. מתחילים בשבועיים אשפוז בפנימית. אחר כך בכירורגית או אורטופדית. ואז אונקולוגית. עוד שבועיים או שלושה במחלקת הריון בסיכון גבוה, עם גיחות לחדר לידה. לידה אחת לפחות - חובה. והסבב שכולנו חיכינו לו - שבועיים בטיפול נמרץ פגים או ילדים, לא כמטופל כמובן אלא כהורה. ההנאה מובטחת, ומי שיישאר אחרי הסבב - עולים הסיכויים שיהיה רופא קשוב ואמפטי. חדר משלה, שפגשה הרבה-הרבה רופאים בחייה, ובטוחה שכמה מהם היו מתנהלים קצת אחרת אילו היו מכירים גם את הצד השני.

morancho1

New member
אני מסכימה איתך בגדול,

כל רופא טוב צריך להכיר את בית החולים מקרוב, וכך אמנם עושים בכל פקולטה לרפואה בארץ. יש כאלה שיאמרו שזה לא מספיק..ויש כאלה שיאמרו יותר מדי. קצת מפריע לי שבדברייך אמרת כ-"חולים"? אני מניחה שהתכוונת חולים מדומים... ניתן לחשוב על מלא דרכים להפוך רופאים לרגישים מבלי לאחל להם להיות חולים במגוון מחלות לתקופה של חודשיים וחצי:) באופן כללי, אני אישית תמיד ממליצה לכל מי שרוצה ללכת לתחום הקשה וה"לא מתגמל" הזה, שיילך ויבדוק איך בית חולים נראה באמת, ויחשוב פעמיים אם זה מה שהוא רוצה לעשות לשארית חייו. בצורה כזאת נקבל רופאים לא יותר רגישים, אלא פחות מתוסכלים, שגם זה חשוב.

nitzan111

New member
אני מסכימה איתך../images/Emo70.gif

גם אני לצערי ביליתי הרבה בבתי חולים.

lernery

New member
בחינה בציטוטים ממונטי פייטון

אילתור של מערכון יחד עם חבריך לקבוצה במו"ר הלאה הרופאים חסרי חוש ההומור! (במאמר מוסגר - למי שזוכר, בראיון שלי בי-ם המראיינים ביקשו ממני לספר להם בדיחה. ככה שאני עמדתי במבחן הזה. עכשיו תורכם)

morancho1

New member
חחח

יש לי נטייה "להרוס את הסוף של הבדיחה". האם זה יהפוך אותי לרופאה רעה?

למעלה