רונה שלי הו רונה, בטח נפגשנו במתפרה
בתה"ש ואפילו לא ידענו... 3 שבועות אחרי הניתוח השני אושפזתי לשבוע עם דלקת בלבלב, ודווקא השבוע ההוא שכנע אותי שאין לי דרך אחרת, שאני חייבת לרדת במשקל, שאני לא מסוגלת לעשות זאת בכוחות עצמי ואני זקוקה לעזרה. עמדתי על סף אותה התהום שאת מתארת, אך זה היה אחרי שטיפסתי אל הגדה מלמטה, אני כבר הייתי בתהום למטה. למרות כל מה שסבלתי מהלאפ-בנד בכל זאת הורדתי איתה 35 קילו שהיו מהותיים לי, כי אחרת אלוהים יודע איך הייתי יוצאת מה- GBP אם גם ככה יצאתי יומיים מחוברת לחמצן. לא קלה היא, לא קלה דרכנו, אבל הי, מישהו הבטיח לך גן של שושנים? ונגיד והיה מבטיח לך, ויותר מזה, אף היה מקיים,
תמצאי לי שושנה בלי קוצים?! על פי רוב כדי להנות מהריח המשכר של השושנה יש לאחוז בגבעולה, וברוב המקרים זה מסתיים בדקירה קלה... "...אני מרגישה כאילו אני לפני תהום (או יותר נכון בעלת "כרטיס בכיוון אחד" וזה מאוד מפחיד אותי , אני באמת לא יודעת מה לעשות. גם האופציה של לעבור ניתוח לאפ-בנד כבר לא כ"כ ממגנטת אותי כי בעצם זה הכל "פסיכולוגיה" ובד"כ רוב האנשים שעברו ניתוחים (מכל הסוגים של קיצור/הגבלת קיבה )יגידו שבעצם, האופציה של הניתוח היא גם למעשה בריחה מן המציאות, בעובדה שאנשים שמנים צריכים משהו שיעצור אותם כי אחרת הם לא משתלטים על עצמם. הוכחה לכך הוא מצב שהניתוח נכשל מסיבה זו או אחרת (ויש לצערי מספיק סיבות) ואז אנשים כאילו שוכחים את הירידה המסיבית במשקל ומתחילים "לטרוף" כל מה שזז..." שירלי, ניתוח לבד לא יצלח, דיאטה לבדה לא תצלח, וטיפול פסיכולוגי לבדו לא יצלח. לדעתי, יש לשלב אותם יחדיו. מאוד קל לבוא ולבטל כל דבר בזה שזה הכל בראש, אז נכון שהניתוח האולטימטיבי להשמנת יתר הוא ניתוח נוירוכירורגי, אם היה אפשר להשתיל לנו מחט למוח מחוברת בדיוק למרכז הרעב ובכל פעם שהיינו מרגישים רעב מוגזם היא היתה לוחצת ועוד נוירוטרנסמיטור היה משתחרר והרעב היה נפסק ואיתו הזלילה. אבל מה לעשות, שעדיין לא המציאו אותו?
לעשות!! לעשות ניתוח כירורגי + טיפול פסיכולוגי + דיאטה. לא פשוט, אך בהחלט בנמצא. מה זה "זה הכל פסיכולוגיה", אז המשמעות היא שאסור להשתמש בכלי עזר?? למה??? דווקא הפסיכולוגיה מגייסת כלי עזר רבים לשורותיה, קודם כל פסיכולוג=אדם חיצוני לנו; קבוצות תמיכה; שיטת ביופידבק ועוד ועוד. למה לעישון, לאלכוהוליזם, לאין-אונות, להתקרחות, ועוד הרבה הרבה מחלות זה לגיטימי להשתמש בכלי עזר אך להשמנת יתר לא, מי קבע??? עיזבי את יפי הנפש לעצמם. ניתוח לא עושה את כל העבודה, אך כשיש מוטיבציה, ניתוח הוא כלי עזר יעיל ביותר. דגש על המוטיבציה הפנימית להרזיה מלכתחילה. בהצלחה לכולנו, גל