בקשר לאמא ../images/Emo36.gif
אני לא מכירה את אמא של שגית, ובואו נגיד שיש לי קצת כעס וקצת חמלה עליה ואליה. אני רוצה להגיד לכם דבר אחד,שגית היום בת 22 המקרה קרה לה כשהיתה בת 4 זה אומר לפני 18 שנה. לפני 18 שנה לא היתה מודעות למקרים האלה, כמו שלא היתה מודעות למקרי אונס של מבוגרות יותר, לא ידעו איך לנגוע בנושא,לא ידעו איך לעזור לקורבנות,היום המצב שונה, היום בזכות נשים שקמו וזעקו את זעקתן (ראו דוגמא גם את שגית,שבחרה לעשות זאת כאן) ולא הסכימו שכבודן ימשיך להירמס על ידי השתקת הנושא מבחינת הרשויות, קמו כל הארגונים למען תקיפה מינית,וגם בחוק שונו חוקי הענישה. אני יכולה להבין את אמא של שגית (לא מקבלת אומנם, אבל מבינה) מכיון שאני עמדתי בדיוק במקום שלה, ולי לקח 3 חודשים להבין שעושים לבת שלי דברים אסורים,למרות שהתלוננה וראיתי את הפות האדום,ולמרות שאמרה לי בדרך שלה ש"מציקים" לה ואז לקחתי את הפיקוד ובגדול ולא ויתרתי ולא מוותרת עד היום, שהמשפחה של הילדים האלו יקבלו את עונשם,והילדים יקבלו טיפול הולם. היום המודעות היא חזקה יותר, יש אל מי לפנות, יש אל מי לדבר (לא תמיד זה עובד, אבל יש כתובת). אין מה לכעוס היום על האמא, אז זה לא היום. נכון קשה להבין איך אמא לא מתעוררת בזמן ומבינה שקורים דברים, אבל אלו לא דברים שבשגרה, אתה לא קם בבוקר הבת שלך אומרת לך שעשו לה כך וכך ,ואז ישר אתה אומר "הא, אוקיי, אנסו/התעללו בך" זה משהו שקשה מאד להעלות על הדעת. אז אין פה אשמים,חוץ מתוקף כמובן.