ערב טוב לך,"דרך הקשב"
זה באמת מושג שעשוי להתחבר ללא מעט מצבים (מהיכן שלפת אותו) מבחינתי,זהו האופן שבו אני קולט מסרים,ותגובות מהסביבה שלי. זה אפילו מתקשר לי ,לאופן שבו אני מגיב ,לתגובות שמופנות אלי, וזה די מפתיע אותי..... והנה,כבר "מתקשר לי לזה" משהוא מהימים האחרונים,ממש סיפור אמיתי... אמרתי כבר שהמושג מתקשר לי עם הדרך שלי להגיב,על מה שאני שומע... אז ככה....... לפני כשנה נכנסתי לחנות ספורט בדיזינגוף סנטר,כמנהגי לעיתים. נדלקתי על מעיל רוח דקיק ויפה,של "דיאדורה" צבעיו של המעיל מאד תרמו לקניה שלי. צהוב וכחול,ממש מכבי ת'א. עבדכם הנאמן,חוץ מהעובדה ששיחק כל חייו כדורגל,עד 1999 לא אהד מעולם שום קבוצה,כי הוא אוהד את המשחק,וכאן אין שחקנים. המקסימום זה לפתוח מדי פעם ערוץ הספורט,ולצפות במנצסטר ליברפול,כדורגל דרום אמריקאי משובח,וכו..... בשבועיים האחרונים הורדתי את מעיל הרוח שלי מהארון,לנסיעה באופנוע, וללבישה ככה סתם,כי זה יפה. פתאום קלטתי,ש כ-30 אחוז מהאנשים שאיתם אני מקיים שיח, ושלא הכרתי אותם לפני כן,טורחים בכל פעם לפני שנפרדות דרכינו לשלום, לספר לי ש - "דרך אגב , גם אני אוהד מכבי ",עם אש בעיניים.... התגובות הראשונות שלי לסיטואציה היו תגובות מאד אמיתיות, וטרחתי בכל פעם מחדש,"לתקן את הטעות",להסביר שאני לא אוהד מכבי. זה גרם לי לעגמת נפש קטנה וחמודה,עד שלפני מספר ימים באופן מאד מאד ספונטאני ,"נשבר לי מזה" אני אוהב את פריט הלבוש הזה,ולא מוכן לוותר עליו. שוחחתי לפני מספר ימים עם אדם שבסיום השיחה אמר לי: "עזוב אותך,אני גם אוהד מכבי" פתאום נפל לי האסימון. הבנתי שאני לא מעוניין יותר לספר שאין לי שום דבר משותף , עם החברה האלה ,והחלטתי לשנות אסטרטגיה... באופן ספונטאני שאלתי אותו: "מה ,גם אתה אוהד מכבי"? ראיתי את ה א ו ר ב ע י נ י י ם ש ל ו .... ואז הבנתי,( קורה לי הרבה עם אנשים )שהפכתי את הסיטואציה למשהו חיובי מאד,ממשהו שדי הרגיז אותי,ודי אכזב את האוהדים שפגשו אותי. אפילו הבנתי,שכמעט כל אדם שלישי באזור שלי,הוא אוהד מכבי..... זה באמת מתקשר לי עם דרך הקשב,המושג הכל כך יפה הזה לטעמי.... יהיה לי עוד הרבה מה לאמר,אך בואו ,דברו גם אתם קצת אני אנוח בינתיים עם כוס תה (עם נענע),גם סוג של הגשמה..... להשתמע לכולכם למה נראה לי שהרמה פה עולה פחד? שבת שלום,מעוזי שחף