דרך הקשב

Deerest

New member
../images/Emo13.gif כמה...

כמה נכון, כמה נחמד. למרות שאנחנו יודעים שהם זוג מסיבות אחרות זה לא אומר שלא נוכל להשתמש בהם כדי להקשיב כפול. (נסי להקשיב לשאלתי) מה שלומו?

על חבל דק

אני מרגישה כמו הולכת על חבל דק כשאני צריכה לתת לך את התשובה . אם הבנתי נכון שאלת שאלה בהודעה הזו ומכיוון ששאלת מה שלומו בלשון זכרית ומכיוון שבסוגריים כתבת נסי להקשיב לשאלתי ,יוצאת מנקודת הנחה שאתה יודע שאין לי פיצול אישיות (לפחות לא אחת זכרית ואחת נקבית ) אני יכולה רק לחשוב שאתה שואל מה שלומו של... פה קצת נכנס הרבה מההיגיון שלי מכיוון שאנחנו מדבירם על דברים שהם "רוחניים " במידה מסויימת , שמא אומר נפשיים יותר אני חושבת שכבודו התכוון לבעל ארבעת החדרים ?לקול הפנימי ? מרגישה כמו בחידון של חמיצר .. אשמח לקבל את הפתרון ללא שמות הזוכים .. יום טוב * אם הייתי רחוקה אלפיי שנות אור מהתגובה ה"נכונה" (כי אין כזה דבר נכונה באמת ) תבין שזה האישיות השניה שלי ..(לטעון תמיד מותר אבל לא תמיד זה קביל ) *

Deerest

New member
הרבה יותר פשוט.

התכוונתי ל"טוביה" לפעמים התשובות נמצאות ממש מתחת לאפינו. O.K. לא ממש.

אההה ..

שלומו טוב תודות לשואל ... במקרה זה אגונן ואומר שחלה עליך חובת גילוי נאות , היית צריך להגיד שעשית סיבוב בין "חדרי " הבית .. המצחיק הוא שיש כאלה שממש חושבים ששמו טוביה , אגב קשב ... תודה לך

SHAHAF UZI

New member
שאלה יפה,איש המיסתורין...

אענה לך מה דעתי בסדר ? כל אדם מתפתח על פי הכישורים שלו,שהם עצמם מתפתחים ללא הרף.... זה מה שיוצר את ההקשבה-וההיפך.... הגיוני DEEREST? יום נעים שיהיה לך.

Deerest

New member
חברים כלבבך

קראתי, ותוך כדי קריאה אני שם לב שחיוך מסתמן אט אט על פני (קשב גם לעצמי, לא?). למה? בתקופה שתחושות כאלו צפו אצלי בתדירות ובעוצמה מעבר לרגיל, וזה היה כמה שנים אחרייך, החלפתי כמעט את כל חוג חברי בכאלו שהרגשתי נח בקרבתם ויכולתי לנהל איתם שיחה ולא סתם העברת מידע מאחד לשני. אני לא שולל small talk חלילה, אבל סגנון דיבור זה צריך להיות תחום למצבים המתאימים לו. הצרה שהוא פשט, השתלט והשתרש כמעט בכל שכבות החברה. ממה שקראתי, נראה לי שאת כבר על דרך הקשב. תתמידי ללכת בה ותמצאי איכות אחרת של חברים.

Deerest

New member
לפזר קצת ערפל

(לאלו שממשיכים אל תוך הלילה, כי אני הולך להקשיב לכרית שלי, היה לי יום מפרך). אלו שיתחילו דרך הקשב גדולים סיכוייהם ללכת בדרך הקשב. לילה טוב.

SHAHAF UZI

New member
גדול אחי,גדול, ע נ ק א פ י ל ו...

ללכת לישון אחרי כזה משפט,זה לפרוש כמו גדול. אני מכיר הרבה פוליטיקאים,שהיו יכולים ללמוד ממך דבר או שניים. וואלה,לקח לי זמן,ואחרי דקה הבנתי למה התכוונת..שמע,אתה תותח... לילה טוב.

Deerest

New member
על קשב וכושר הפרדה - חלק א

כושר הפרדה = רזולוציה. וודאי קרה לכם לא פעם שהמזגן/מקרר/מחשב הפסיק לעבוד ושאלתם "מה זה השקט הזה פתאום ?" אתם זוכרים את סלקום בתחילת דרכם ששמענו חלקי מילים? משהו כמו: את רים ת ס קום תח ת דרכ שש נו חלק לים? ניסיתם פעם לקרוא ספר או עיתון או כאן בפורום ללא סימני פיסוק? האם פעם הגבתם בכעס למישהו שדבר אליכם מילים שלא הביעו כעס אבל טון דיבורו העיד על כך? האם תפסתם את עצמכם באמצע היום עם כאב ראש/צוואר נוראי ולא ידעתם מהיכן הוא בא? מי מביניכם לא שומעים רדיו/טייפ בנסיעה ברכבכם לעבודה? מי מביניכם לא יכולים בלעדיו בנסיעה? מה אומרות לכם עיניו של האדם מולכם? אם בכלל.

עיניים = ראי של האדם ?

רבים טוענים כי העיניים מביעות את האדם , משקפות אותו , האמת אני מאוד מתחברת לעיניים , שמתי לב שכשאני מדברת עם אנשים אני לא יכולה להישאר עם משקפיי השמש על העיניים (בעיקר ככל שהשיחה אינטימית יותר ) ומצפה מזה שממולי שירים את משקפיו גם כן .. העיניים אומרות הכל ולמה אדוני חותר ? הרי אתה מדבר על קשב, על שימת דגש למילים , לצלילים ... יש אנשים שיכולים להקשיב אחד לשני בלי להוציא מילה , בערך כמו הניסיוי שעשית עם בנך , אם היית חושב רגע מה הוא יכול היה לרצות ממך ייתכן שגם אתה היית עולה על זה .. אני מנסה להבין לאיזו נקודה אתה מתקדם .. התאיר את עיניי ?

Deerest

New member
בינגו

לפעמים לשאול את השאלה הנכונה חשוב יותר מהתשובה. אכן, אני מדבר על קשב, אבל כפי שהרגשת (ונחזור לזה מאוחר יותר) אני חותר אל מעבר לכך. הקשב שאני מדבר עליו הוא לא רק עם האזניים אל אף שיש להם תפקיד נכבד כאן. מדובר בלשמוע את הכוונה מאחורי המילים... מדובר בלראות ממירב הזויות האפשרי... מדובר בלהרגיש ממש כש"זה" מתחיל לעלות בפנים... מדובר בלהנות מהדברים הקטנים מאד... מדובר בלהקשיב לעצמי - הרי כל מה שאני מחפש נמצא שם, לא? למה שאלת למה אני חותר? יתכן ש"חשת" משהו בכתובים שלי? למה עולות בך לפעמים תחושות אי נוחות בקרב אדם מסויים וההיפך? למה? זו השאלה שצריך להשתמש בה כדי להתחיל את אימוני הקשב. המקום שאליו אני מתקדם ורוצה להגיע כלל לא דומה לנקודה. ראית את "מטריקס"? שמת לב לחלוקה המאד ברורה של הצופים, מתלהבים ואדישים. עלי הוא מאד השפיע ואני לא מדבר על האפקטים. שם נראה בברור תהליך של ההעצמה אישית ונראה לי שללא קשב לעולם לא נוכל לממש אפילו חלק מכך.

מוזמנים להקשיב בהרצאתי ביום שלישי

אם אתה חושב שאתה יכול, או חושב שלא - אתה צודק ! אתם מוזמנים להרצאתי בנושא: "הצלחה ואושר - כל אחד יכול", בליווי טיפים מספרי: " איך להצליח בחיים" שתתקים ביום שלישי 9.12.03 בשעה 20:00 במקום: הספרים של אורי, ויצמן 34 כפר סבא טל. 09-7432104 בקשתי הצנועה היא שתתקשרו ותודיעו על השתתפותכם. המקום גובה 25 ש"ח.

במה זכיתי ?

אני חושבת שבמקום מסויים אנחנו כל הזמן שואלים את עצמנו למה , אני חוששת שאנחנו רוב המן פשוט מפחדים לתת את התשובות (אני מקווה שתמצא את אשר אתה מחפש וכשתמצא תוכל לקבל אותם ) .. כל העולם שואל למה , מישהו באמת מוכן להתמודד מול זה ? מישהו מוכן להקשיב לרחשיי ליבו ? להודות בהם ? חוששני שמעטים .. (אולי בקרוב אצטרף אליהם .. כי בזמן האחרון אני שואלת המון ) לא ראיתי את מטריקס , סורי פעמיים ניסו להושיב אותי מול הסרט ופעמיים נרדמתי , אולי כי הייתי עייפה אולי כי לא עניין אותי , שווה עוד ניסיון .. שאלתי לאן אתה חותר כי אנשים יוצרים אתגרים אחד לשני ,יוצרים עניין , יוצרים רצון לקשב , לדעה , הומוסאפינס לא ? אני חחושבת שאנחנו ממהרים מדי , אנחנו כל הזמן רצים אחרי דברים ולאיש מאיתנו אתה יודע בעצם נשנה את זה לי אין זמן להנות מהדבריםן הקטנים , עד שאני נזכרת בהם (לדו' להשתרע על המיטה ולהקשיב לשיר במלוא תשומת הלב ) כרב מגיעה נקודת הפריקה ואז לרוב זה שיר דכאוני שסוחט ממך את הכל .. שאלה לי אלייך .. העצמה אישית = הגשמה עצמית ?

Deerest

New member
עניין של זמן

ואולי לעולם לא. עד שתצטרכי להתמודד באמת עם השאלות. זה כנראה מה שמבדיל בין השטחיים למעמיקים - הרצון והיכול לשאול, למצוא את התשובה ולהתמודד עמה. עברי לפורום "לחיות בהרמוניה" יש שם מאמר בשם "לגלות את הדרקונים בחיינו" של רוח מדבר. אני גם חושב שזה עניין של גיל. יהיה קשה מאד לגילאי עד כ 25-30 ממש להבין על מה ולמה מדברים כאן. הרי גם אני הייתי שם והייתי מישהו אחר לגמרי. יום אחד את מתעוררת ומבינה שצריך להתחיל לחפש ולענות ולהתמודד, והתהליך ארוך. אשר לשאלה שלך: זה תלוי באדם עצמו. זה כמו שאשאל אותך: "תגידי, כסף זה מטרה או אמצעי?" לדעתי - העצמה זו דרך חיים בה את רוכשת כלים שבהם תוכלי להשתמש כדי להגשים את חלומותייך. לגבי אחרים העצמה היא היא ההגשמה. בדיוק כמו כסף, לאחדים זהו אמצעי ולאחרים זה מטרה.

לשאול שאלות ולהקשיב הקשבה פעילה

אדם לא הופך לטיפש אלא כשהוא מפסיק לשאול שאלות. זה ששואל - הוא טיפש לחמש דקות. זה שלא שואל - נשאר טיפש לתמיד. החתימה שלך מצוינת המוח הוא כמו גינה מה שתזרע יניב את מה שתקצור. כשאתה מדשן ומעבד אותה היא פורחת מעבר לכל ציפיותיך. אך אם תיתן לעשבים שוטים להשתלט, לעולם לא תגשים את מלוא היכולת הטמונה בה. מה שאתה מוציא הנו תוצר של מה שאתה מכניס. מצליחנים בררנים ביחס למחשבות שנכנסות לגינה של מוחם. הם לא יכולים להרשות לעצמם אפילו מחשבה שלילית אחת.

הקשבה - כלי מכירה טוב

הקשבה היא כלי מכירה טוב ביותר.(כולנו אנשי מכירות) משמעותה פיתוח היכולת להקשיב ולהבין את הלקוחות. ללקוח לא איכפת מדעותינו האישיות ומהשקפותינו. הוא רוצה לדעת איך אנחנו הולכים לעזור לו. כשאתה מקשיב, אל תדבר, תן ללקוח להרגיש שאתה ממוקד בו ומגלה ענין רב בצרכיו, שאתה מבין אותו ובוערת בך תשוקה עזה לעזור לו. כך אתה בונה אמון שבלעדיו הלקוח לא יפתח אליך. אתה נכנס לתוך הראש שלו ומגלה את ה"כפתורים החמים" שלו, את החזון שלו, את המניע שיגרום לו לקנות. וגם ציטטה של רוברט הינליין תמיד הקשב למומחים - הם יספרו לך מה אי אפשר לעשות ומדוע ואז עשה זאת.

היא לקוחה מהנזיר שמכר את הפארארי

שלום לך בני .. החתימה שלי לקוחה מהספר הנזיר שמכר את הפארארי (טרם סיימתי לצערי ) ספר מהסוג שהכל ידוע (כמו מי הזיז את הגבינה שלי ) אבל זה לא מזיק לעורר את המודעות , לתת לה תזכורת מדי פעם לגביי מה חשוב .. לגביי השואל אני מכירה את זה בנוסח של "עדיף להיות טיפש לחמש דקות מאשר לכל החיים " סתם שתכיר .. יום טוב

למעלה