דרכונים

• פותח הנושא dors
  • פורסם בתאריך

dors

New member
דרכונים

אני ממש לא בטוח שזה הפורום הנכון לשאלה אבל לא מצאתי פורום מתאים יותר (אם יש אשמח לדעת
) בכל אופן, אבא שלי (וההורים שלו) ילידי אירופה, ככה שיש להם את הזכות לדרכון אירופאי וככה גם לי. הבעיה היא שאבא לא מעוניין להוציא דרכון אירופאי, האם זה יכול לפגוע בסיכוי שלי לקבל כזה? אם לא, מאיפה מתחילים? ועוד משהו שמסקרן אותי ככה על הדרך, האם עסק הדרכון תקף גם למדינות ערב? תודה

shno

New member
הכתובת הנכונה לשאלות שלך היא

נציגות המדינה האירופית בה נולדו אביך וסביך, שם תוכל לקבל מענה מדויק לגבי זכותך לקבלת אזרחות (ודרכון) של אותה מדינה, אם בכלל, ומה ההליך. יש מדינות שבהן מספיק להראות שאביך ו/או סביך זכאים לאזרחות, ומתוקף זכאותם אתה גם זכאי ולכן יכול לקבל אזרחות של אותה מדינה גם בלי שאביך יחדש את אזרחותו באותה מדינה, ויש מדינות שבהן אם אביך לא יחדש את אזרחותו, אזי אתה לא תהיה זכאי לקבל אזרחות. כאמור - פנה לנציגות של אותה מדינה לקבלת כל התשובות המוסמכות. זכור - דרכון הוא תעודת מסע. הא ותו לא. כדי לקבל דרכון עליך לקבל אזרחות של אותה מדינה, ורק לאחר קבלת האזרחות תוכל להוציא דרכון של אותה מדינה. ולגבי מדינות ערב - אם תהיה אזרח של מדינה אירופית, אז תוכל לבקר במדינות ערב שלהן יחסים עם אותה מדינה אירופית (כמובן שעדיף שלא יהיה בדרכון האירופי אזכור לעבודה שאתה גם נושא אזרחות ישראלית, שנולדת בישראל וכו'). ראה מקרה האזרח הישראלי-גרמני שנרצח בביירות לפני מספר חודשים...

למעלה