דרכים להגברת מודעות

קוווסט

לא מתמצא בקווסטים של סיירה, הקווסט שלי זה ליטל ביג אדוונטצ'ר, יצא לפני 10 שנים והיה המשחק שריתק אותי הכי הרבה זמן למחשב, הורדתי אותו גם לא מזמן במטרה לשחק אותו שוב, בפעם הראשונה והאחרונה ששיחקתי אותו לקח לי חצי שנה בערך.. למי שלא מכיר קווסטים זה משחקים קצת יותר מורכבים, במשחק שידברתי עליו למשל המטרה היא להציל את העולם, כשבתחילת המשחק אתה נמצא במין כלא ואיזשהו רודן משתלט על העולם, ומשם אתה יוצא למסע, מכיר אנשים, חלקם עוזרים לך חלקם מסוכנים, מתנועע בעזרת כל מני כל רכב שאתה מוצא בדרך. בקיצור מגניב לגמרי,.. איך הקווסטים של לארי, אני חושב שניסיתי פעם מזמן לשחק אחד מהם ולא ממש יצא מזה משהו.. על השני בכלל לא שמעתי.

נ ו ל י ה

New member
את האמת, הקווסטים של סיירה היו תמיד

הכי קשים, וגם אני נתקעתי בהם בשלב זה או אחר. אם אתה נתקע באיזה מקום, פשוט עזוב את המשחק לאיזה שבוע בערך, וכשאתה חוזר, המוח שלך לא מקובע על דבר מסוים בקווסט, ויותר קל לך לראות את הפתרון.

נ ו ל י ה

New member
דון חואן אמר....

שאל לו ללוחם להיצמד לדברים של חומר, על הלוחם להיות חופשי, נזיל וקליל. וחוץ מזה, המחשב וכל יוצאי חלציו הוא צרכן של אנרגיה לא קטן, יש לך במיקרה עודפים של אנרגיה? לי אין.

אמת ויציב ../images/Emo6.gif

התחשק לי לחכות את דון ג'נארו. כל מה שאמרת נכון, עודפים אין. מה בכל זאת גורם לך לבזבז אנרגיה על המחשב ועל פעולות שאתה מודע מראש שהם ביזבוז אנרגיה ?

נ ו ל י ה

New member
זה לא אני, זוהי הנפש של הטורף.../images/Emo13.gif

אם זה היה תלוי בי הייתי נהיה לוחם לדוגמא.

נ ו ל י ה

New member
שאלה בעייתית מאוד...

אני הייתי שואל שאלה אחרת. יש בכלל סיכוי שהנפש שלנו תנצח במלחמה הזאת? והתשובה: אין לי מושג. ושאלה נוספת אשאל: מה ההבדל ביננו לביו שאר האנשים בעולם? ההבדל היחידי הוא שאנו יודעים שיש לנו נפש נוספת ששולטת בנו, והם לא. האם זה עושה אותנו ליותר טובים? יותר חזקים? או בעלי יכולת טובה יותר להילחם? אין לי מושג. אני מנסה להילחם את מלחמתי הקטנה, אבל אין אני יכול להיות אוביקטבי לומר אם אני נכשל ,מנצח, או אף אחד משניהם. עכשיו, בקשר לשאלה במי זה תלוי? והתשובה: אך ורק בעוצמה האישית שלנו, האם יש לנו מספיק עוצמה להילחם, או אין.

נסיון לתשובה

גם אני לא בטווח אם ננצח/נפסיד.. אחת התובנות שקיבלתי מהספרים של קרלוס היא שהמוות מחכה לנו בכל מקום והפעולה הזאתת עלולה להיות הפעולה האחרונה שלנו, ולכן הפעולה הזאת צריכה להיות פעולה של לוחם, במקרה נשלף לי ציטוטון מהספר "גלגל הזמן"(ספר שקרלוס חיבר מציטוטים של דון חואן משמונת הספרים הראשונים) "כאשר לוחם מחליט לנקוט פעולה, עליו להיות מוכן למות. אם הוא מוכן למות, לא צריכות להיות מלכודות כלשהן, הפתעות בלתי צפויות או פעולות בלתי נחוצות. כל דבר חייב לבוא על מקומו בעדינות משום שאין הוא מצפה לדבר." (במקור מהספר "סיפורי עוצמה") אני רואה את המלחמה ככה: המודעות שיש לנו נותנת לנו יותר כלים להבין, לעבד ולתת את התגובה האופטימלית בהתאם לנסיבות שאנו עדים להם. המודעות מטילה עלינו אחריות מסויימת, והבנה שהמלחמה לא רק שלנו, אנחנו סוג של חיילים, כל אחד ברמת תפקוד שונה. עוד משהו חשוב שדון חואן דיבר עליו זו אשליית הניצחון וההפסד, שסופה להתפוגג כאשר הלוחם רואה. השאלה היא איך לוחמים ברמה אופטימלית? אני רואה רמה אופטימלית בתור יצירת אנרגיה חיובית, ומניעה של אנרגיה שלילית.

נ ו ל י ה

New member
בעיית הבעיות...

שלום בועז. זוהי מלחמה קשה, ועל מנת לנצח בה, כוחנו האישי לא יספיק. דון חואן אמר, שאין אנו זקוקים למורים אלא כדי שידחפו אותנו ללא רחם, כי אחרת על כל דבר קטן שאנו משיגים, אנחנו נעצרים להלל את עצמנו. כבר כתבתי כאן בעבר, שלאדם היחיד אין סיכוי לנצח במלחמה הזאת. רק בודדים מסוגלים להלחם ולנצח במלחמה הזאת לבד. הסיכוי היחיד שיש לנו לנצח, הוא להתאחד לקבוצות. הדרך היחידה לדעתי להצליח במשימה היא להתאחד לקבוצה, רק כקבוצה אפשר להצליח, עם כל החסרונות שיש בכך, יש לקבוצה יתרון אדיר על האדם הבודד מאחר והקבוצה תמיד תדחוף את הפרט קדימה,דבר שהוא לא יכול לעשות בעצמו כל קבוצה תמנה 8 לוחמים, 4 בנים ו4 בנות. דבר ראשון, כל חברי הקבוצה חייבים לשחזר את חייהם מייד. כל חברי הקבוצה חייבים לעבור לגור כקבוצה לאחר שכולם סיימו לשחזר את חייהם. מכאן ואילך הדרך פתוחה לפני הקבוצה. זו הדרך היחידה לדעתי שיכולה להוביל אותנו לקשב השלישי. עוד משהו קטן: על פי היכרותי הקצרה את חברי הפורום הזה, הסיכוי להקים קבוצה כאן, שואף למינוס 200. זוהי הדרך האופטימלית ללכת למלחמה, אם אתה נופל בדרך, תמיד יש מישהו שירים אותך.

ממשיכים

היי נוליה. זאת מלחמה, קשה או קלה.. מעדיף לא להגדיר. בעניין הקבוצות, אין לי הרבה ידע. מה הקבוצה מקדמת בכינוס שלה? מדובר במטרות האישיות של אנשי הקבוצה? לא עלול להיווצר מצב שחברי הקבוצה יטרפו אחד תשני, על מנת להעצים אנרגיה ?

o fri

New member
לפעמים

מוזיקה יכולה ממש לשנות את נק התפישה שלי. פתאום זה נהיה כמו פסקול של סרט, ומחדד את הסרט ואוטומטית גם את הצופה.

מוסיקה

זה דבר מדהים. וגם חלק ענק מהחיים שלי, בהחלט אחת הדרכים הטובות להגיע למודעות גבוהה.

o fri

New member
גוף ונשימה

להתבונן בתחושות הגוף ובנשימה ביחד (שהרי הם אחד) או בנפרד.

o fri

New member
"תרגיל"/ עשייה מגניבה להגברת

המודעות- היכן שאתם נמצאים/ מהלכים התבוננו בחלל שבין האובייקטים הבולטים לעין.

נ ו ל י ה

New member
זה מה שאני עושה...

כשאני צופה בטלוויזיה, אני מסתכל על החללים הריקים שבתמונה, אני משתדל לא להביט על הדמויות, והרבה פעמים זה גורם אצלי להפסקת המחשבות בלי שאני אתכוון לכך.

nivinivini

New member
זה מה נקרא. תקשורת עויינת. מעולה

גם אני עושה את זה, עד שאני קולט שהאנשים סביבי תפסו אותי. איזה פאדיחה זה.

למעלה