דשא מלאכותי

link

New member
טיפוח דשא

הי משה. לפני שאתה מתיאש באופן סופי, בוא ננסה בעזרתם האדיבה של חברי הפורום להציל את המצב. אך אנה שלח פרטים ככל שתוכל איזור בארץ שעות שמש ישירה סוג דשא סוג דישון/ הדברה אם ביצעת סוג קרקע

a-s-inv

New member
מה דעתך על דשא מלאכותי, סינטטי?

נוכל להיפגש ואייעץ לך בנושא 051691188

a-s-inv

New member
דשא מלאכותי

תגידו חברים בתקופה כזו שחסר מים במדינה האם זה לא רעיון מצויין לעבור לדשא סינטטי הן במישור הפרטי הן במישור העיסקי? זו השקעה חד פעמית לטווח ארוך וחיסכון אדיר במים

lili5

New member
אחלה רעיון - השאלה...

השאלה היא: האם נעים לדרוך עליו עם רגליים יחפות או שהוא דוקרני ? ומה העלות לעומת המוצר הטבעי?

a-s-inv

New member
תשובה

צרי איתי קשר ב-051691188 אתן לך הסבר כולל וייעוץ לגבי המוצר

כמו כל הדברים המלאכותיים....

יש לו הרגשה מלאכותית!!! הרגשה של פלסטיק, רך אמנם..... יש ניסיון מאוד עיקש להכניס לשימוש ציבורי. נניח שמקובל. אבל בגינה פרטית??????????? ולפזר דאודורנט בריח כיסוח דשא???????????.

a-s-inv

New member
את מכירה מקומות שהטתקנו בהם מדשאות.

מלאכותיים? אוכל להראות לך כמה מהם אם תחפצי

lili5

New member
סיגל , אין רע בלי טוב...

במדינה צמאה כמו שלנו, אך טבעי הוא "לשתול" דוקא דשא מלאכותי, ולו רק בגלל היותו חסכוני במים באופן משמעותי. כל מי ששותל דשא מלאכותי פשוט עושה מצווה לכינרת המיובשת. הרי ידוע כמה מים בולע דשא טבעי. בבית ספר ליד ביתי התקינו משטחי דשא מפלסטיק ועד כמה שאני רואה, הילדים מקפצים ומשחקים עליו בשימחה.

דשא מלאכותי ומשק המים

היי לילי אמנם משק המים שלנו מצבו בכי רע, אך השפעת הגינות הפרטיות עליו היא כל כך מזערית... זה לא שאני מטיפה לתכנן גינות טרופיות ולעודד בנית בריכות מים, אבל צריך גם לקחת את הדברים בפרופורציה! צרכני המים העיקרים במדינה הם החקלאות והתעשיה (וגם במחיר נמוך מאוד). כאשר היה ניסיון בפוליטיקה לאסור עלינו להשקות , הניסיון הזה נעצר בגלל תועלתו האפסית!!! אפילו צמצום בגינון הציבורי לא ישפיע יותר מידי על משק המים כמו ביטול ענפי חקלאות "אוכלי מים" (ולא נכנס כאן להשלכות פוליטיות או ערכיות, בבקשה) דשא מלאכותי הוא יתרוני מאוד באזורים ציבוריים בהם יש להוסיף את עלות התחזוקה (גננים, מערכות השקיה והבלאי שלהם - כולל גנבות ), אולם הוא בפרוש לא משתווה לדשא טבעי בגינון הבייתי. יש גינות שעשועים אשר מרופדות במשטחי גומי נפלאים , אך עדיין לא היית שמה אותם בגינתך!!! המשטח איננו רך ובולם זעזועים כמו דשא טבעי, ואיננו נעים כמותו!! זו אמנם גם שאלה של טעם, אך נסי לשבת קצת על המשטח ותחליטי בעצמך מה בין עקרונות תיאורטיים לצרכים מציאותיים. (אני מוצאת, אישית, שזה משטח ש"לא בא לך" לשבת ולהשתרע עליו!) למרות מה שנשמע (כאילו אני מעודדת להתעלם ממשק המים החבוט שלנו..) הייתי ממליצה למי שרוצה לצמצם את צריכת המים של גינתו, לתכנן או לתכנן מחדש את הגינה: 1. להוסיף יותר משטחים מרוצפים (אבן טבעית או ריצוף של "גלוסקא", למשל.) 2. לפזר באיזורי הגינון חיפויי קרקע שונים המקטינים את התאיידות המים. 3. לבחור, עד כמה שניתן בצמחיה שאיננה דורשת השקיה רבה ומתאימה לאקלים שלנו. 4. להקטין את שטחי המדשאה למינימום. (כל אחד וצרכיו. אני רציתי לוותר לגמרי אך בעלי רצה דשא בשביל הילדים... והוא צדק) 5. להשקות בטפטוף, כמובן, תוך תכנון מדוייק לגבי צריכת המים השונה של הצמחים. וסתם דוגמא לסיום: שטח הגינה שלי הוא כ-400 מ"ר נטו. אולם יש לי רק 70 מ"ר דשא. יש הרבה ריצוף טבעי ו"מרצפות של פעם" של גלוסקא בפינות ישיבה שונות ושביל רחב מאבן. רב הגינה היא גינה "יובשנית" ומורכבת מצמחיה מדברית ואוסטרלית. ישנם 6 קוי השקיה לפי צריכות המים השונות והקרקע מחופה חצץ ואבני לקט. באיזור המדשאה יש עצי צל (ובעוד כמה אזורים גם) ועם הזמן יהיה לי מן מיקרו אקלים שיקטין את התאיידות המים ואת הצריכה של הגינה. למרות משטח הדשא הקטן יחסית, הגינה שלנו נחשבת מאוד יפה ומיוחדת ואין אדם שלא עוצר להתעניין בצמחיה המיוחדת ובמראה המאוד ארצ ישראלי של הגינה.

לארי

New member
היי סיגל, אני ממש מסוקרן לראות

תמונות מהגינה שלך. יש לך אפשרות לשלוח? הגלריה כבר ממתינה בקוצר רוח

הגינה שלי ביישנית...

היי לארי אכן חשבתי על זה! בגלל שאין לי מצלמה דיגיטאלית אז אני לא נכנעת כל פעם שהדחף מצווה עלי לשלוח תמונות... חוץ מזה קצת "חיפפתי" עם הניכוש והעישוב ואולי עוד קצת זמן אאפשר לכם להציץ... פשוט השארתי בחזית הבית שטח לא קטן פשוט לא מתוכנן (לפי המלצת גננית גאונה) ורק עכשיו, לאט לאט, אני מתחילה לחוש מה אני רוצה שם. בנתיים האזור משמש בחורף לזריעה של צמחי בר אשר הספיח שלהם השנה היה ממש מדהים. אני נותנת להם לקמול (לא כל כך יפה...) ואוספת את הזרעים לשנה הבאה. בשנה שעברה למשל חילקתי זרעי תורמוס כחול ב"שנות טובות" ששלחתי לחברים הקרובים. השנה, האסיף היה כל כך פורה שאני יכולה לשלוח גם לאנשים שאני בקושי מכירה... חבל על המילים!!! מבטיחה לאזור אומץ ולשלוח תמונות בהקדם!!! אחרי השרה הנוראי הזה, טוב??????

לארי

New member
אנחנו ממתינים בסבלנות של ../images/Emo60.gif, א

אגב לגבי הזרעים-את מוזמנת לפרסם בלוח החלפות הזרעים וכל המעוניין מחברי הפורום, פשוט שולח לך מעטפה מבויילת עם כתובתו. כל מה שנותר לך לעשות הוא לשים את הזרעים במעפה ולהפיץ את בשורת התורמוסים שלך , ברחבי הארץ. ולגבי השרב, כדאי לתת עוד "בונוס " השקייה היום לקראת ערב על מנת להפיח רוח חיים קלה בגינה.

מוטי בר

New member
עכשיו אני במתח, חיב לראות תמונה בבק

שה אם אפשר, כולל הדולבים. שבת שלום.

barakd

New member
שאלה נוספת שניתן לשאול

מה הטמפרטורה שהוא מגיע אליה ביום חם כמו היום, ומהי ההשפעה של כמות החום הנפלטת ממנו על הצמחים התוחמים אותו?

a-s-inv

New member
תשובה ל-BARAKD בקשר לדשא סינטטי

אכן יש עשרות חברות בעולם שלך ייצור דשא סינטטי באיכויות שונות, המכנה המשותף בין כולן שכל החברות שוכנות בארצות קרות שממש לא חסר להן מים ואם תשאל מה הם צריכים את זה? תרבות. זו התשובה. מכיון שכן רוב החברות מייצרות מרבדי דשא עם שימת דגש לעמידות בתנאי קור גשם ושלג כולל אופציות הניקוז, ופחות דגש על חום וכיו"ב. יש שתי חברות, אחת בקנדה ואחת בבלגיה שדאגו שהמוצר שלהן יעמוד גם בחום כמו של ארצינו בגלל שהתחילו להתעניין במוצר בארצות אפריקה החמות חסרות המים לשתיהן יש ייצוג בארץ מכיון שמכללי הפורום לא לפרסם ולהזכיר חברות אוכל להשאיר לך מספר להתעניינות נוספת - 051691188 שבוע טוב

link

New member
דשא מלאכותי

ובכן דשא מלאכותי באיכות טובה דורש הכנות לא קטנות כולל פיזור חצץ גרוס בשכבה של 10 ס"מ, לאחר מכן חול בעובי דומה, הנחת הדשא ופיזור שבבי גומי ממוחזר. הדשא (האיכותי) אומנם נעים למגע, המשטח צריך להיות חדיר למים, אמור לא לדהות בשמש ולא צורך מים. אבל... הוא מה זה יקר! (אם אני זוכר נכון בסביבות 90$ למ"ר). בחישוב שעשיתי בזמנו עלות דשא כזה שווה למשך זמן טיפול של כ-3 שנים בדשא רגיל. היצרן מדבר על תוחלת חים של 15 -25 שנה אבל נותן אחריות רק ל8 שנים. אז כל אחד מוזמן לעשות את שיקוליו.

a-s-inv

New member
אצלינו זה אחרת

10 שני אחריות עם אישור של מכון התקנים בארץ לגבי המחיר? תוריד ב-50% את העלות אם תרצה יש גם סחורה פחות זולה הכל לפי הביקוש מ-65 ש"ח עד- 55$ 051691188

a-s-inv

New member
אם ירשה לי מנהל הפורום...

אוכל לתת הסבר מקיף לגבי הדשא המלאכותי כולל עלויות, מפרט טכני וכל מה שישאלו החברים

למעלה