דתיים "כופרים", יש דבר כזה?

דתיים "כופרים", יש דבר כזה?

האם לדעתכם קיימת תופעה כזאת של אנשים שהם דתיים כי זה אורח החיים שהכי טוב ומתאים להם, אבל הם לא חושבים שהתורה נכתבה בידי אלוהים, או שהדת היהודית נכונה יותר מדתות אחרות, או שבכלל יש אלוהים? (הכינוי "דתיים כופרים" הוא אולי לא מוצלח. אולי יותר מתאים "דתיים כדרך חיים ולאו דווקא מתוך אמונה")

vizini

New member
אני מכיר לפחות אחד כזה.

חוקר באוניברסיטה, בחזותו החיצונית ובהתנהגותו נראה כחרדי. בשיחה שהיתה לנו פעם בנוגע לאמונה, הודה שאינו מאמין באלוהים, אבל חושב שדרכו היא "הדרך הנכונה שבה צריך יהודי לנהוג".

saar7650

New member
בניגוד לזה- אני מכיר הרבה מאוד

אנשים המאמינים שאלוקים כן כתב את התורה אך ממשיכים לנהל אורח חיים חילוני (או מסורתי) כי פשוט כך נוח להם יותר...

נראה לי שרוב האנשים הנקראים מסורתים

נמצאים בקטגוריה הזאת שאתה מתאר. אני חושב שבעדות המזרח זה נפוץ ביותר. (לא על זה שאלתי. אבל לא נורא.)

saar7650

New member
"לא על זה שאלתי. אבל לא נורא."

לכן כתבתי- "בניגוד לזה"...

masorti

New member
אתה משעשע...

מי שכופר בקיומו של האל ו/או בנכונותה של היהדות, אין שום סיכוי שיחיה כיהודי דתי. וכי למה לו?.... בגלל מגבלות הכשרות? בגלל מגבלות הלבוש (בפרט לגבי אשה)? בגלל המגבלות שנובעות מחוקי טהרת המשפחה (=נידה)? בגלל מגבלות השבת? יש רק שני יוצאי דופן שניתן להעלות על הדעת: א. נער החי בבית הוריו הדתיים ואינו יכול או רוצה להיות בריב תמידי איתם. ב. מי שהתחתן עם דתייה והחליט שהקורבן של לחיות למענה כדתי הוא כדאי. (וזה אחוז קטן מהמקרים. יותר סביר שיגיעו לפשרה של בית מסורתי.)

vizini

New member
עוד כמה "יוצאי דופן" שניתן להעלות

על הדעת: מי שבוחר באורח חיים חרדי בגלל הרגל. מי שבוחר באורח חיים חרדי כדי לא להתמודד עם החיים החילונים (צבא, פרנסה וכו') מי שבוחר באורח חיים חרדי כהפגנה נגד הסביבה וכדי להיבדל ממנה (נפוץ במיוחד בחו"ל).

masorti

New member
הצחקתני...

המקרים שהצעת פשוט מגוחכים. בגלל הרגל?.... קל מאוד להתרגל לחיים החילונים. אתה עושה מה שבראש שך. להתמודד עם החיים החילוניים?... החיים החרדיים קשים פי 1000. הפגנה כנגד הסביבה?... התבלבלת עם נזירים נוצרים. אף אחד לא מקבל על עצמו סבל של חיים כחרדי רק כדי להיבדל מהסביבה. בטח לא כהחלטה אישית. נראה לי שהתעמולה של "שינוי" עלתה לך לראש והתחלת להאמין בשטויות שאתם ממציאים.

vizini

New member
אז תצחק.

בחיים החילונים אתה עושה מה שבראש שלך? לא אם אתה חייל. או מילואימניק. או אם אתה רוצה לדאוג למשפחתך ולא לזרוק אתת הנטל על מישהו אחר. החיים החרדים קשים פי אלף? מה בדיוק קשה בהם? ולמה כל החרדים שאני פוגש בהם כל כך מדושני עונג? בחיים כחרדי אין שום סבל.

masorti

New member
בטח שאצחק.

החילוני עושה מה שבראש שלו פרט למגבלות החוק (וגם זה לפעמים לא עוצר אותו). החרדי מחויב בנוסף לזה לכל מגבלות ההלכה והחמרות הרבנים. אין לי מושג מי החרדים שאתה פוגש בהם. אני חושד שאתה פוגש רק בחוזרים בשאלה המגיעים לפעילות שלכם נגד הדת. נסה אתה לא לנגוע באשתך 12 יום בכל חודש, ואח"כ תגיד לי האם בחיים כחרדי אין שום סבל.

התולעת 1

New member
מסורתי.

אתה חושב באמת שכל חרדי שלא נוגע באשתו 12 יום בחודש הוא סובל?

masorti

New member
מה פתאום?.. כיף לו שהוא מנוע מכך.

הרי ידוע לכל אחד שהגבר הממוצע אינו מעוניין לחבק ולנשק את אשתו, ולא כל שכן לדעת אותה. אז כשאוסרים עליו זאת 12 יום ברציפות כל חודש, הוא מרגיש מאושר שנפטר מהעונש.

vizini

New member
לא לנגוע?

ממש אסור לנגוע זה בזו? לא מדובר כאן על סבל. מקסימום אי נוחות. לעומת זה, יש חילונים שלא נגעו בנשותיהם שנים. שלא לדבר על מילואימניקים, שלא רואים את נשותיהם חודש בשנה או יותר. אם זה ה"סבל" הגדול שבלהיות חרדי, אז לא ממש השתכנעתי. אין לך מושג מי הם החרדים שאני פוגש בהם? מדובר למשל על משגיחי הכשרות שנמצאים כל מקום. מדובר על רבנים שנותנים שירותי דת. מדובר על סתם חרדים שמסתובבים ברחובה של עיר בשבתות וחגים, או תופסים טרמפים בימות חול. מדובר בכל אותם חרדים שבפסח וסוכות פוגשים אותם בכל מקום ותחת כל עץ רענן. אף אחד מהם לא נראה סובל במיוחד.

masorti

New member
ממש אסור לנגוע.

תנסה את זה עם אשתך ונראה האם זו רק אי נוחות. החילונים שלא נגעו בנשותיהם שנים נוהגים להתגרש מהן. ומי אמר שמילואים זה כיף? בטח שהשתכנעת. אלא שכמובן לא תודה לעולם בפורום שטעית בטיעון כלשהו. מעניין שאני לא פוגש כל יום משגיחי כשרות, ולא רואה חרדים בסוכות תחת כל עץ רענן. אז אחת משתיים.... או שאתה מגיע כל יום לשכונות החרדיות של בני ברק במטרה להציק לתושביהן, או שאתה פשוט משקר ובודה מעשיות.

vizini

New member
לא צריך להכנס לשכונות החרדיות בבני

ברק. מספיק לעבור בכביש גהה. אתה לא רואה משגיחי כשרות בכל מקום? אז איפה אתה אוכל? במעדני מזרע? לי נראה שלא לנגוע באישה למשך 12 יום זה הרבה פחות גרוע מלא לראות את כל המשפחה למשך חודש מילואים, שלא להזכיר את הסדיר. אבל הי, זה רק אני...

vizini

New member
אין בה כל רע.

פשוט לא נראה לי שזו המסעדה החביבה על מסורתי.

TJSBZ

New member
נסה אתה להיות

מחוץ לבית בשטח, לישון באוהל באמצע החורף, לא לראות את זוגתך בכלל (עזוב לנגוע, אפילו לא לשוחח), ואחר כך נדבר... מתחת לבית שלי פתחו חב"ד בית החזרה בתשובה ועכשיו הם מנסים להשתלט על השכונה. כל מי שנמצא שם נראה מדושן עונג. אלה החרדים שכולנו פוגשים.

masorti

New member
את כמובן מניחה שמעולם לא הייתי..

בצבא או במילואים. אני אגלה לך בסוד שאת טועה. אפילו בקבע הייתי. נ.ב. האם השירות במילואים באוהל מתבצע כל חודש? כי הניתוק של החרדי מאשתו הינו מאורע הקורה מידי חודש בחודשו... נ.ב.2 תלכי בשבת לקניונים או לכנרת או למרכזי הקניות הקיבוציים. תראי שם אלפי חילונים מדושני עונג. אלה החילונים שכולנו רואים.

SupermanZW

Well-known member
תצחק עוד קצת

ואז אולי תבין איך יש אנשים שיכולים לא לגעת בנשותיהם 12 יום בחודש, הם פשוט הולכים לזונות.

למעלה