דתיים מפלים נשים

tamarhp

New member
אופיר ענתה לך אבל

אני חייבת להוסיף: אין שום איסור לרכוש השכלה! הבעיה היא שרוב המקומות לרכישת השכלה, גם אז וגם היום, היו בניגוד לתורה, למשל - ללמוד מדע תוך אמונה במפץ הגדול או תורת דארווין; ללמוד אומנות תוך התבוננות על אנטומיית גוף האדם ללא צניעות; ללמוד ספרות תוך למידה של סיפורים ללא צנזורה; וכו' - שלא לדבר על החברה המעורבת. כיום יש מגוון מקומות לרכישת השכלה בציבור החרדי, כמו בקריית אונו, מכון לוסטיג ועוד. (בעיקר לבנות. לבנים זה שונה בגלל שמעדיפים שהם ילמדו תורה, אבל יש גם מקומות לבנים). אם מישהי רוצה ללכת בגילוי ראש ולא ללכת לפי ההלכה - המטרה היא לא לשנות את ההלכה אלא להתאים את עצמנו אליה. ההלכה היא לא פלסטלינה, ההלכה היא תורת אמת ואין שום היגיון בלשנות אותה. וסתם שאלה, מה יעשה חרדי שיתחתן עם חילונית? רק לפני כמה ימים היה כאן שרשור של מישהי שחוזרת בתשובה ובעלה חילוני וקשה לה בשבתות...

אופירA

New member
מנהל
תיזהרי, את מסתבכת... ../images/Emo13.gif

הרב המושמץ מהעיתון זה רב סופר דתי לאומי... הוא לא חרדי בכלל.... אני אעזור לך לפתור את הסיבוך: החבר הדתי לאומי שלך מתנהג נורמלי. אם תכירי אותי - תראי שאני מתנהגת נורמלי. אם תכירי את השכנה שלי - תראי שהיא מתנהגת נורמלי. אם תכירי את הרב שלי - תראי שהוא מתנהג נורמלי. אז אם המון אנשים מתנהגים נורמלי, בלי קשר אם הם ד"ל, חרד"ל, בע"ת, חרדי, רב או רבנית - מה זה הדברים המשונים האלו? (גברים מקדימה ונשים עם עגלות מאחורה, כיסויים מכף רגל ועד ראש כמו באיראן, הפליות...) העניין הוא פשוט מאוד: את רואה דברים שלא בהקשרם הנכון, ולכן הם נראים פרועים וחסרי היגיון. אינך יודעת את מכלול העניינים בתורה, ואת רואה תמונה לא מייצגת, ולכן לא מבינה. נראה לך שמעמד האשה נחות, מופלה, וכל ההתעסקות בו מוטרפת לחלוטין. לעומת זאת כשאת רואה אדם על כל מכלול אישיותו - את רואה שהוא סביר ונורמלי. הוא מובן לך ואינו גורם לך לתחושה מתמיהה. החבר הדתי לאומי שלך לא מניח תפילין כל בוקר? מניח. אז אם בכלל לא היית יודעת מה זה תפילין, לא היה נראה לך מוטרף לחלוטין שבן אדם שפוי מתעסק כל בוקר בדבקות עם קופסאות שחורות וחוטים??? ועוד מדבר אליהן??? ועוד שילם עליהן 2000-3000 ש"ח??? נכון שנשים עם עגלות מאחור נראה פחות סימבולי מהדוגמה שהבאתי, ונראה יותר ברור כעיוות דתי. ובכל זאת, תביני שאת רואה חצי תמונה, רבע תמונה, שמינית תמונה - אינך רואה את המכלול, וזה מה שמביא אותך לטעות. את רואה לאורך כל הדרך שזה סיסטמטי - כל הנושא של הצנעת האשה. כך שיותר סביר להניח שיש משהו הגיוני מאחורי זה, מאשר שכולם מפגרים ואף אחד לא שם לב עד היום, כולל כל הבעלי תשובה שהגיעו מהעולם הכי חילוני, היו בכל המזרח הרחוק, למדו בכל האוניברסיטאות, הוציאו את כל הדוקטורטים, שכבו עם כל העולם ואחותו - ובכל זאת מאמצים את דרך החיים הזו, ורואים שזה לא קטע מפגר ודפוק.

למעלה