דת- אקטואלי או לא?

יוני1616

New member
דת- אקטואלי או לא?

בס"ד תנועת 'אחד על אחד' אתה יהודי. חשבת פעם מה זה אומר? עלו לך שאלות על אמונה? על אלוקים? על התורה? איך אתה רואה את הדת? האם לדתיים יש השקפת עולם מעבר לקיום מצוות או שהם מרובעים? האם יש הגיון בכל המעשים והאיסורים המוזרים? האם הדתיים לא נתקעו אי שם באירופה של המאה ימי הביניים? האם לאלוקים זה באמת משנה אם נקיים כל כך הרבה מצוות?... עכשיו יש לך כתובת לכל השאלות. התכתבות עם בחור דתי צעיר, תוסס ומחפש חיים- בדיוק כמוך. די לסטיגמות! צריך לשבור אותן. לקבל תמונה אמיתית יותר על היהדות. כל אחד יתחבר עם בחור דתי, איתו הוא יתכתב באופן אישי לחלוטין, ממש כמו בין חברים- פשוט אחד על אחד. להתעניין, להעלות שאלות, לחפש תשובות. מסע מרתק לתוך עולם עמוק, אמיתי ורלוונטי. לפרטים, ולהשגת כתובת של בחור או בחורה לדבר איתם- [email protected] יוני. המודעה כתובה בלשון זכר, אך מכוונת גם לבנות.

antreprize

New member
..

אני מקווה שהזמן שבו האנושות תשתחרר מהכלא שנקרא דת קרוב.

noamgk

New member
..

אני מקווה שהיום שבו תשתחרר מסיסמאות שיטחיות קרוב. ושבוע טוב.

antreprize

New member
לדעתי, כל דת שטוענת שיישות על טבעית כזאת

או אחרת מתקיימת במציאות היא אשלייה קולקטיבית.

antreprize

New member
בדרך כלל זה לא מפריע, לפעמים מישהו אומר משהו

שלדעתי הוא מגוחך ואז אני מגיב.

Fleddermaus

New member
זה דו-צדדי?

משום מה יש לי לפעמים הרגשה שלדתיים מסויימים יש די הרבה סטיגמות על החילונים. די לסטיגמות! רצריך לשבור אותן. לקבל תמונה אמיתית. חילונים אינם ריקניים, לא כולנו נדקרים במועדונים ולא כולנו נרקומנים חסרי משמעות שכל היום רק חושבים על חומריות וצריכה. נכון, חלקנו כאלה, אבל גם בין הדתיים יש "עשבים שוטים", הלא כן? די לסטיגמות. ומה הכוונה האמיתית בכל העסק? האם, ואני מקווה לקבל תשובה כנה, המטרה האמיתית היא, בכל זאת, לקרב חילונים לאורתודוכסיה?

noamgk

New member
לא צריך ליפול לסטיגמות כדי להאמין.

העובדות הן שמעוז החילוניות הגדול - תל אביב - מוכיח כל פעם מחדש שניצחיותם של בתי הקפה בעיר היא קבועה, ושאף אחד לא יפריע להמשך פעילותם. בזמן שגירשו יהודים מביתם - אנשים אפילו לא הדליקו טלויזיה (העדיפו להשתזף על החוף באותו זמן), ובזמן שהצפון הופצץ בקטיושות - הם פשוט המשיכו בחייהם כרגיל. אני לא יודע אם עידכנו אותך, אבל זה צו השעה של השמאל בימינו. הדגל כבר לא נושא את ערכי השלום, האחווה והרעות (לא שפעם הוא נשא יותר מאת המילים האלו בלבד, ריקות וחלולות), אלא את האינדיבידואליזם, איש איש לעצמו, הפרט מעל הכל. אז מה הפלא שהתל אביבי הממוצע מעדיף לשבת בבית בזמן מלחמה, במקום לנסוע צפונה או דרומה ולברר במה אפשר לעזור ולתרום? גם במישור האידאולוגי אפשר לראות את החומריות והשיטחיות. כשגירשו יהודים מביתם הטיעונים היו - "בסך הכל מעבר דירה", "לא קיבלתם איזה מיליון שקל?" ו"מה הם מתלוננים? קיבלו מלון לשנה!". רדידות כללית ודבקות בכסף, כאילו שהוא הפתרון לכל בעיות העולם. בין דתיים אין עשבים שוטים. בין חובשי הכיפה - כן. לא כל מי שחובש כיפה הוא אדם דתי, אלא כל מי שירא שמיים ועובד ה' באמונה שלמה. בנוגע לשאלתך, ברור שהכוונה היא לקרב חילונים ליהדות. הרי זה מה שנובע מבין השורות של הכותב. לקרב ליהדות - לאו דווקא להחזיר בתשובה, אלא לסגור פערים בין החילוני לדת היהודית, להבין יותר האחד את השני, "לשבור סטיגמות", ובכלל - לקרב בין כולנו. הרי באמת יש לכם הרבה שאלות (חלק מהשאלות שפותח השירשור העלה כדוגמאות נשאלות על ידך, אני בטוח, ועל השאר אני מניח שאין לך תשובה אמיתית). אין להתכתבות בפורום שום ערך מעשי בקירוב לבבות, כי פה אנחנו מדברים אל מסכים בלבד. שבוע טוב.

antreprize

New member
אני לא מבין למה צריך לקרב חילונים ליהדות,

לא יותר טוב שהם יגיעו לבד למסקנה שהיהדות או כל דת אחרת או אפילו אתאיזם זה האמונה שטובה להם בלי עזרה מצד הדתיים?

noamgk

New member
איך מגיעים לבד למסקנה?

אתה יושב בסלון, חושב, וכך מחליט במה להאמין ומה לחשוב? חילוני ממוצע לא יודע מה זה תורה. לך למשל, ואני לא מתכוון לפגוע, אין שמץ של מושג למה כל כך הרבה בחורים דתיים "מבזבזים" שנה-שנתיים-שלוש ויותר על ישיבה מול דף גמרא ובשיעורי תורה ואמונה. כי אתה פשוט לא יודע מה זה תורה. אתה גם לא יודע למה אנחנו מקיימים מצוות, למה הקב"ה "צריך" את המצוות האלה, למה יש רע בעולם אם הקב"ה כל כך טוב, מהו רע בכלל, מהו טוב וכו' וכו'. האירגון שהציע יוני1616 הוא אחד מיני כמה (כמו "ראש יהודי", "מעייני הישועה", "פנים אל פנים") שדואגים שגם לחילוני תהיינה תשובות, שגם הוא ידע על מה כל המהומה ולא ישאר "בצד", בבורות. אף יהודי דתי אינו מסיונר. התורה הזאת שייכת לכל היהודים, וכל המעוניין יבוא ויקח. אתה יכול לבוא ולהקשיב, ואתה יכול לבוא וללכת, כמו גם לא לבוא בכלל. הכל מבחירה - השאלה היא, אם אתה בוחר לדעת או לא.

antreprize

New member
כן, לפני חצי שעה קראתי בויקיפדיה על כל מיני

דתות, אם יום אחד אחתץ הדתות תראה לי יותר נכונה אני אמיר את דתי אל אותה דת, למה? כי חשבתי לבד והגעתי למסקנה בלי עזרה מצד מסיונרים. למה אני צריך את התשובות שאתם צריכים? אני חילוני כי אני לא צריך אותם, כרגע אני לא מאמין בדת כי קיום של אל(כל אל, לא רק יהוה) לא נראה לי הגיוני. כרגע אני לא רוצה להיות יהודי דתי ולכן אני לא מחפש תשובות. אף יהודי אינו מסיונר? שטויות, כל מחזירים בתשובה הם מסיונרים, כל אלה שאחראים על הכפייה הדתית בארץ(ובמקומות אחרים בעולם) הם סוג של מסיונרים, וכן, חלקם יהודים. אני בוחר לדעת, ולכן, אני לא יהודי.

noamgk

New member
כבר שכחתי עד כמה אתה תינוק. ../images/Emo13.gif

סוף דיון. (כמובן, אתה תמיד יכול לקרוא שוב את דבריי, אולי אם תשתדל יותר - משהו מהם יחלחל למוחך האטום ואולי תפיק איזו תועלת מהם. אני לא מצפה להרבה, אם אתה תוהה. ואם בכל זאת תבין ותחליט להתבגר - תודיע, ונמשיך בדיון.)

antreprize

New member
אפשר לדעת מה זיכה אותי בכינוי הבוגר הזה?

א למישהו פה יש מוח אטום אז המישהו הזה הוא אתה כי אתה דתי.

noamgk

New member
כמובן. זכותך:

א. תראה לי רב אחד שלומד תורה מויקיפדיה... לא מצאת, נכון? כל הכבוד. רק מוכיח שלא קלטת כלום ממה שהסברתי לך על התורה, ועל הבורות שלך. א2. עכשיו תראה לי מישהו שמעצב את אמונתו ע"פ ויקיפדיה. ב. "בלי עזרה מצד מסיונרים" - רק תינוק אמיתי היה רץ להשתמש בביטוי שהדגשתי שאינו רלוונטי ואף הסברתי למה. די פאתטי. ג. "אני חילוני כי אני לא צריך אותם" - פשש. איזה טיעון. אתה לא צריך אותם כי אתה חילוני, ולא ההפך, אם כבר. וגם אז - אתה עדיין נשאר בור. ד. שימוש בשם השם כאילו במטרה לפגוע או להוכיח איזושהי גבורה עילאית בלתי נתפסת רק מוכיחה עד כמה אתה תינוק שאינו יודע להתנהג בדיון בוגר. ה. "כרגע אני לא רוצה להיות יהודי דתי ולכן אני לא מחפש תשובות." - את מי זה מעניין? אתה עצמך לא העיניין פה. ו. "אף יהודי אינו מסיונר? שטויות, כל מחזירים בתשובה הם מסיונרים, כל אלה שאחראים על הכפייה הדתית בארץ(ובמקומות אחרים בעולם) הם סוג של מסיונרים, וכן, חלקם יהודים." - שטויות. כבר הסברתי למה בהודעה הקודמת. ז. "אני בוחר לדעת, ולכן, אני לא יהודי." - סיסמא טיפשית של מא-גניבים. לא קניתי. אני לא יודע מי יוצא יותר אוויל מהדיונים האלה איתך על דת ודתיים - אני (כי אני מגיב לך) או אתה (כי אתה מגיב).

antreprize

New member
...

א. אני לא מבין למה אני צריך להראות לך רב שלמד מויקיפדיה, אני בסך הכל אמרתי שאתה המידע הבסיסי אני מקבל מויקיפדיה ואם אני רוצה לדעת עוד אז אני מחפש תשובות, כרגע היהדות(או כל דת אחרת) לא מעניינת אותי אז אני לא שואל עליה שואל ומחפש תשובות. א2. אני מעצב את האמונה שלי ע"פ ויקיפדיה, בויקיפדיה יש המון מידע על דתות שונות, יכול להיות שיום אחד אחת הדתות תראה לי נכונה(והיא תהיה נכונה רק בשביל ובשביל שאר המאמינים שלה) ואז אני אמיר את דתי(או יותר נכון את חוסר דתי) אליה. ב. אני לא מבין מה הבעיה בביטוי "מיסיונריות", זה שהיהדות אוסרת על מיסיונריות לא אומר שמיסיונרים יהודים לא קיימים. ג. איפה פה הבורות? אני לא צריך תשובות על היהדות כי אני לא דתי, אני חילוני שלא שואל שאלות על היהדות, למה שאני אחפש תשובות אם אני לא שואל שאלות? איפה ההגיון פה? ד. מצטער על הפגיעה, לצערך, מאחר ואני אתאיסטי, אז לפעמים אני שוכח שלדתיים יש בעיה עם כתיבת ואמירת השם. ה. אין לי מה להגיד על זה. ו. בהודעה הקודמת קראת לי תינוק. ז. אני לא מבין מה טיפשי במשפט הזה, רק לפני כמה שבועות החרדים רצו למנוע מילדיהם ללמוד את תוכנית הליבה שחשובה מאוד להם ולעתיד ילדהם, הם בחרו לא ללדעת, בדתות המונותאיסטיות לחוסר ידע יש מקום חשוב באמונה, לאנשים חסרי השכלה יש יותר סיכוי להיות דתיים מלאנשים בעלי השכלה וזאת עובדה. אני בחרתי לדעת, ללמוד ולהבין(לא את הדתות שאותם אני תופס כחסרות תועלת) ולכן אני חילוני.

noamgk

New member
...

א. כי אתה קורא בויקיפדיה על דתות, וחושב שדרך זה תוכל להכיר כל דת ודת וכך לבחור במה להאמין. אז תראה לי רב (או סתם דתי) שלומד תורה מויקיפדיה. א2. זה בגלל שאתה תינוק. תן לי להכין אותך, כאילו שאינך יודע בעצמך: לעולם לא "תמיר את חוסר דתך" בעקבות קריאה בויקיפדיה. ב. מיסיונר הוא אדם שמשקר לך או כופה עליך כדי שתאמין בדתו. בציבור הדתי בארץ לא רק שאין כפיה או שקר, אלא שגם אם היו זו לא הייתה מסיונריות, מהסיבה הפשוטה שכולנו יהודים, והתורה ניתנה לכולנו. אתה קולט את זה? תאשר, אני אף פעם לא שם לב מתי אני מאבד אותך... ג. כאן הבורות: בזה שאתה מתיימר לדעת מהי יהדות, ובזה שאתה בטוח שאתה כן יודע ואפילו מתווכח על זה. כשאין לך מושג על מה אתה מדבר, אתה בור, ואתה בור כתוצאה מחוסר בירור ומחוסר הבנה. ד. אני לא נפגע. זה עיניין שלך עם עצמך, ואין לזה שום קשר אליי. בסך הכל דיברתי על כוונתך. אני יודע שזה מאאאגניב להיות אתאיסט ולומר את זה כל הזמן, אבל מה לעשות, עם "מגניבות" לא מתקדמים בחיים. ולכן אני מקווה שתפסיק להיות תינוק ותשתחרר מהעולם ה"קולי" שאתה חי בו כמה שיותר מהר. ו. נכון. ז. אתה מבין למה אתה תינוק? אתה בטוח שאתה הטוב ביותר, שיש לך השכלה ולכן אתה מחויב להיות "ליברלי" ו"אתאיסט", כאילו זה מחויב המציאות. על פרופ' אומן שמעת? אתה כבר ראית שיש אפילו רופאים חרדים. אין שום קשר בין השכלה לאמונה בה'. להפך, אדם שהוא כל כך משכיל ומאמין באבולוציה - ההשכלה שלו לא שווה כלום. הנה, יש לי תעודת בגרות מלאה, אני מניח שלא רעה בכלל (אם תרצה פירוט אני מוכן לעשות זאת במסרים), וכן - יש בה גם מקצועות אנגלית, מתמטיקה, ביולוגיה, היסטוריה ולשון. ותאמין לי שיש עוד רבים כמוני, והם אנשי תורה. זו לא עובדה שיש לאדם בעל השכלה יותר סיכויים להיות חילוני. זה פשוט המיינסטרים הנוכחי בחברה העולמית והישראלית, ואתה נסחף בו באופן טבעי. הרי אם זה לא היה "קול" ו"מתקדם" להיקרא "אתאיסט" ו"ליברל" - כל זה בכלל לא היה נוגע אליך. אל תשכח שבכל הדורות היו יהודים שהתבוללו ונפלו לשטויות של הגויים (כל דור והשטויות שלו), והכל עבר מהעולם והעם היהודי תמיד האמין ונשאר. אם בתקופת היוונים, שהמתיוונים הלשינו על אחיהם ובגדו בהם, ואם בגרמניה של דור אחד אחורה, שם יהודים העדיפו להתמזג בחברה הגרמנית - ללכת למופעי תרבות, להמיר את שפתם ודתם וכו' - ובסוף לא הבינו למה מכניסים אותם לתאי גזים, והרי הם שירתו במלחמת העולם הראשונה בצבא הגרמני... הנה, תראה שינוי של הדור האחרון: מציונות אמיתית ורצון ליישב את הארץ בשנות קום המדינה, עבר הציבור החילוני לתרבות הצריכה והזלילה, תרבות של הנאות וחוסר ערכיות (זו הכללה, נכון, אבל הבודדים שעדיין לא נפלו בזה הם... בודדים). כמה חילונים יש היום שהם עדיין ציוניים? כמה חילונים לא יוותרו על שום חלק מהארץ הזאת?

antreprize

New member
...

א. אני לא מבין למה זה מפריע לך שאני קורא בויקיפדיה על דתות, יש שם מידע רב מאוד ומפורט ובהחלט אפשר ללמוד שם את הבסיס(אם לא יותר) של כל דת, כן, גם היהדות. אם הייתי קורא באינציקלופדיה העברית על דתות, זה גם היה מפריע לך? א2. אההה, אני תינוק כי אני תינוק? אני מקווה שתלמד מהר שזה ילדותי לקרוא למישהו תינוק רק כי הוא חושב אחרת. למה אתה חושב שאני לא אמיר את דתי בעקבות קריאה בויקיפדיה? יש שם הרבה מידע על הרבה דתות, ובהחלט יש סיכוי שאני אמיר את דתי בעקבות קריאה על דת כלשהי. ב. בארץ יש כפיה דתית, ולכן, על פי ההגדרה שלך כל הדתיים בארץ(והחרדים במיוחד) הם מיסיונרים, אתה קולט? ע"פ ההגדרה שלך. ג. אני לא מתיימר לדעת מהי היהדות, הידע שלי עליה הוא קטן, אני בסה"כ אומר שאני יודע את כל מה שאני רוצה לדעת על היהדות. ד. זה לא מאאאגניב להיות אתאיסט כמו שזה לא מאאאאאגניב להיות יהודי או נוצרי או משהו אחר, זו אמונה(או שאולי דעה?). ואתה צריך ללמוד לכב אותה בדיוק כמו שאחרים(ובינהם גם אני) מכבדים את האמונה שלך. ז. אני לא בטוח שאני הטוב ביותר, ההשכלה שלי היא לא ברמה גבוהה כל כך, וזה לא מחייב אותי להיות ליברלי ואתאיסט, אבל, אני בחרתי בהשכלה ואתאיזם, בגלל שברוב המקרים הדת מובילה לבורות וחוסר השכלה שגורמים לעוני ולסבל רב. יש המון קשר בין השכלה לבין אמונה בדת כלשהי, סטטיסטית, ככל שבן אדם הוא יותר משכיל, הסיכוי שהוא יהיה חילוני גבוה יותר, זה לא אומר שכל מי שמשכיל חיב להיות חילוני, זה אומר שרוב המשכילים הם חילונים(וזה נכון). התעודת בגרות שלך לא משנ כלום, ככל שבן אדם יותר דתי הסיכוי שהוא יקבל השכלה נמוך יותר והיכולת שלו לצאת מן הדת במידה וירצה נפגעת בצורה אנושה. זאת עובדה, יש יותר חילונים משכילים מדתיים משכילים, דתיים משכילים הם מיעוט. אתה רואה, בגלל דברים כמו שאמרת אנחנו אח"כ סובלים מאנטישמיות, מה זה "השטויות של הגויים"? זה עוד אחד מהמקרים שבהם היהדות מתננשאת מעל אחרים ואח"כ סובלת בגלל זה.

למעלה