תלוי מי אתה שואל ובאיזה תקופה
הגירוש היתה לו אלף ואחת סיבות , אחת מהם נקמה שלא שכחו הספרדים הקלטים, מאז שעזרו היהודים המקומיים שהיה להם עסקים מלוכלכים בקבלת שוחד במעברי הגבול, וכמובן ציפו הרבה מהכובש הערבי כיחס מועדף אחרי שהם יקבלו אותו תפקיד כסרסרי גבול או בין הערים מאוחר יותר, גם בתקופה השלטון היו הרבה מרטירים נוצרים בידי שלטון הערבי מוסלמי שלא פחדו להיות שהידים נוצריים , זה כמובן לא פוסל אחדותה של בני שלושת הדתות תחת שלטון ערבי חמלני לתקופת הזוהר בזמן הרמב``ם שהאוכלוסיה כולה היתה תחת איום הפנטים ממרוקו בשם אלמוחדון שפה ושם מסופר על התאסלמותו של הרמב``ם פחד מהם וכנראה גם בתקופה זו היהודים היו תחת רדיפות ,אותו שלטון שהיה לו הרבה פאשלות פה ושם,,, החזרת השלטון לספרדים לוותה לפעמים באכזריות פה ושם מהם האנוסים שתמיד שומעים את זה ומתבכינים , אחרי הכל ספרד לא היתה ארץ ערבית או לאחר , האם לא מותר לספרדים לשחרר את ארצם? , אולם הדיעה הדתית פוליטית שקיבלת כרושם היא : נצרות תמיד היא שחור ושאר ירקות.. האינקיויזציה רדפה נוצרים גם הידעת? , לכן היא לא היתה גזענית לגזע אחד,וזה היה תלוי באיזה שלטון אפיפיורי , אני אישית אם הייתי שם מן הסתם הייתי נהרג, לכן גם זה לא יחודי לשלטון ההוא, ובשנים טובות חיו יהודים בשלוה עם שכניהם הנוצרים פרט לפולין ושחרורה שגם יהדות פולין היו ספרסרים שבחרו בשלטון זה ובשלטון חמלינצקי משחרר המדינה ונחשב אל בעיני רבים מהפולנים .השאלה למה נטבחו הרבה יהודים שם? התשובה היתה שגם אותם יהודים עסקו בדברים של שחיתות וכמיעוט אתני לא היה להם מגן אמיריקאי כמו היום להגנ עליהם דאז (גם לזה מצער מאד) , מה שלא קיבלו למשל בשלטון המוסלמי יהודי ח`יבר שהתנגדו למוחמד ויש האומרים כאן שמוחמד הנביא רצה לאסלם אותם כמו חלק מהנוצרים הערבים אבותינו , אבל אותנו מי סופר?.. גם מסעות הצלב לוותה בדמגוגיה שבין לאדן מדקלם אותה נגד הממשל האמריקאי הנוכחי, מענין אותך למה היתה סיבה למסיבה למסעות אלה? התשובה היא שהמסעות אלה יושמו למטרות פוליטית ודתית , הבטחת דרך לצלינים מאירופה לארץ הקודש.. ברם תכנני ובעיות מדינות האיסלאם היו בריב , מה שגרם להרס מנזרים ושודדי דרכים נגד הצלינים ואף הריגתם . האם זה למדת גם? אני יכול לשלוף לך תיעוד הסטורי של שלוש מאות שנה של רדיפות מכוונת מצד אנשי היהדות עם הפגנים נגד הנוצרים. השאלה למי תאמין