דת האמת והחמלה

דת האמת והחמלה

רציתי לשאול באיזה צורה אתם מצדיקים את מסעי הצלב והטבח ביהודים ושאר המתנגדים לדתכם? (כמו גלילאי כמו ג`ורנדו ברונו שהועלה למוקד ונשרף למוות על ידי האינקוויזציה) איך אתם מצדיקים את גירוש ספרד ואת האינקוויזיציה שפעלה שם למגר את הפושעים?

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאנחנו כמובן לא מצדיקים..

שום אלימות ושום פשעים בשם ישוע ! ישוע אלוהינו קרא לאהבה וחמלה, ובמהלך ננהסטורייה נעשו פשעים בשם הדתות. אבל אם הם עוורו והלכו לפי צווי השטן ולא הקשיבו לדברי האל, כמו שקרא לבני ישראל בעת שחיכו לאבינו משה שיחזור עם עשרת הדברות, וחטאו ועשו לעצמם עגל מזהב בכדי לסגוד לו, וכמו עוד המון דברים שבהם האדם למרות כל חסדי האל, התעוור והלך בדרך אפלה. שום פשע לא מוצדק וישוע החביב לא יסכים לשום אלימות בשמו. אתה מוזמן פה להכיר צד אחר של נצרות, הצד שהולך לפי צווי הלב, כשמלך הלב הוא אך ורק ישוע המשיח, מלך המלכים,אמן.

לפי הסיפור ההיסטורי

גם האינקוויזיציה וגם מסעי הצלב היו כפופים לאפיפיור שהוא נקרא שליח האלהים

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gif אז...?../images/Emo13.gif

זה לא סותר את מה שאמרתי לעיל. בעיני הכניסייה טעתה בכמה תקופות חשוכות שחוותה. אבל אני לא לוקחת אחריות עליהם, אני לוקחת אחריות על עצמי. ויודעת ומאמינה שזו לא היתה דרכו של ישוע המשיח.

salt of earth

New member
../images/Emo127.gif ותוספת

הכנסייה בעצמה הודתה שהיא טעתה בתקופות הללו שהזכרת והתנצלה עליהם. אי אפשר להצדיק את המעשים הנוראיים בעזרת הנצרות והדרך של ישוע המשיח.

מי הודה והיתנצל?

אפילו על העזרה להבריח את הנאצים ואי חשיפת פרטים שלהם היא לא היתנצלה. אשמח אם תתן לי את השם של מי שהיתנצל וגם מה המקור שלך

lion 7

New member
כבוד האפיפיור הקודם ז``ל

בביקורו כאן בשנת 2000 , כנראה אתה לא מעודכן כמו הכרטיס האישי שלך . . . . .

salt of earth

New member
כנראה שאתה לא מעודכן

הווידוי הגדול ביותר כבוד האפיפיור יוחנן פאולוס השני ז"ל, הוא בעצמו הציל ילדה יהודיה שמשפחתה ניספה בשואה (סיפור מרגש מאוד) "שלושה קילומטר בשלג, על הגב של האפיפיור" על התפקוד של הכנסייה בזמן השואה יש עדויות לכאן ולכאן ולא כפי שאתה מתאר (מכיוון שזה אינו פורום היסטוריה עולמית אלא פורום נצרות עדיף שלא נפתח ויכוח היסטורי), והיו אלפי נזירים ונזירות שהצילו יהודים.

lion 7

New member
זאת ועוד ..

היה דיון בפורום ערוץ ההיסטוריה (שמספרו 433), על אם פיוס ה- 12 והשואה אם הוא שתק או לא שתק.. וכמובן בקישור לאתר המדובר *שחשוב לשים אותו בקישורים כאן..

LEATHER REBEL

New member
ומכיוון אחר...

ישנם גם לא מעט אנשים המכנים עצמם "יהודים דתיים" שעשו מעשים שלא ייעשו. הם יכולים לומר עד קץ הימים שזה נעשה לפי צו אלוהי... אבל אנחנו יודעים שזה לא נכון. בבריטניה ישנם כמה וכמה שעדיין נוהגים, בבית המשפט, לתרץ מעשי אלימות שנשעשו על ידם במשפט העלוב "הייתי שיכור". אני מעריך שאין כל צורך לספר לכם שזה לא עובד, ולא מעורר שום רחמים מצד השופט. לא בבריטניה בכל אופן.

lion 7

New member
תלוי מי אתה שואל ובאיזה תקופה

הגירוש היתה לו אלף ואחת סיבות , אחת מהם נקמה שלא שכחו הספרדים הקלטים, מאז שעזרו היהודים המקומיים שהיה להם עסקים מלוכלכים בקבלת שוחד במעברי הגבול, וכמובן ציפו הרבה מהכובש הערבי כיחס מועדף אחרי שהם יקבלו אותו תפקיד כסרסרי גבול או בין הערים מאוחר יותר, גם בתקופה השלטון היו הרבה מרטירים נוצרים בידי שלטון הערבי מוסלמי שלא פחדו להיות שהידים נוצריים , זה כמובן לא פוסל אחדותה של בני שלושת הדתות תחת שלטון ערבי חמלני לתקופת הזוהר בזמן הרמב``ם שהאוכלוסיה כולה היתה תחת איום הפנטים ממרוקו בשם אלמוחדון שפה ושם מסופר על התאסלמותו של הרמב``ם פחד מהם וכנראה גם בתקופה זו היהודים היו תחת רדיפות ,אותו שלטון שהיה לו הרבה פאשלות פה ושם,,, החזרת השלטון לספרדים לוותה לפעמים באכזריות פה ושם מהם האנוסים שתמיד שומעים את זה ומתבכינים , אחרי הכל ספרד לא היתה ארץ ערבית או לאחר , האם לא מותר לספרדים לשחרר את ארצם? , אולם הדיעה הדתית פוליטית שקיבלת כרושם היא : נצרות תמיד היא שחור ושאר ירקות.. האינקיויזציה רדפה נוצרים גם הידעת? , לכן היא לא היתה גזענית לגזע אחד,וזה היה תלוי באיזה שלטון אפיפיורי , אני אישית אם הייתי שם מן הסתם הייתי נהרג, לכן גם זה לא יחודי לשלטון ההוא, ובשנים טובות חיו יהודים בשלוה עם שכניהם הנוצרים פרט לפולין ושחרורה שגם יהדות פולין היו ספרסרים שבחרו בשלטון זה ובשלטון חמלינצקי משחרר המדינה ונחשב אל בעיני רבים מהפולנים .השאלה למה נטבחו הרבה יהודים שם? התשובה היתה שגם אותם יהודים עסקו בדברים של שחיתות וכמיעוט אתני לא היה להם מגן אמיריקאי כמו היום להגנ עליהם דאז (גם לזה מצער מאד) , מה שלא קיבלו למשל בשלטון המוסלמי יהודי ח`יבר שהתנגדו למוחמד ויש האומרים כאן שמוחמד הנביא רצה לאסלם אותם כמו חלק מהנוצרים הערבים אבותינו , אבל אותנו מי סופר?.. גם מסעות הצלב לוותה בדמגוגיה שבין לאדן מדקלם אותה נגד הממשל האמריקאי הנוכחי, מענין אותך למה היתה סיבה למסיבה למסעות אלה? התשובה היא שהמסעות אלה יושמו למטרות פוליטית ודתית , הבטחת דרך לצלינים מאירופה לארץ הקודש.. ברם תכנני ובעיות מדינות האיסלאם היו בריב , מה שגרם להרס מנזרים ושודדי דרכים נגד הצלינים ואף הריגתם . האם זה למדת גם? אני יכול לשלוף לך תיעוד הסטורי של שלוש מאות שנה של רדיפות מכוונת מצד אנשי היהדות עם הפגנים נגד הנוצרים. השאלה למי תאמין

LEATHER REBEL

New member
טעות קטנה

היהודים בפולין עסקו בהלוואה בריבית כי: 1. לא נתנו להם לעסוק ביותר מדי דברים אחרים 2. כי לקתולים היה אסור לעסוק בכך, ומישהו היה צריך הרי... אחרת איך הבנקים ירוויחו? הבעיה, אם כן, לא היתה עם השלטון כי אם בעם הבור-ועם-הארץ שראה בכך עוד הוכחה, כביכול, ל"קונספירציה" היהודית להשתלטות על העולם.

lion 7

New member
כתבתי מהזכרון .

אם השואל ירצה תיעוד להריגת נוצרים ערבים בתימן בידי אבות האמונה אני אביא לו, וכמו שהבאתי מהזכרון לכל תקופה ומקום יש רצח נוצרים בעולם פי כמה מאחרים ,, השאלה אם הוא יאמין בזה או סתם מדקלם סיסמאות דמגוגיות ..

LEATHER REBEL

New member
ועוד בקשר למשהו שעושים כי צריך...

זה מזכיר לי איך פעם, כשהייתי סטודנט בבריטניה, המורה נתן רשימה של נושאים וכל סטודנט צריך היה להכין מיצג (PRESENTATION) על מה שבחר. הכוונה היתה, כמובן, שבלתי אפשרי ששניים יבחרו אותו נושא. באופן לא ממש מפתיע, אני הייתי אחד האחרונים, ולכן לא נשאר לי יותר מדי ממה לבחור... אז לקחתי את "שלוש המפלגות הפוליטיות הגדולות בפרלמנט". תשאל "למה דווקא את זה כשאין לך מושג"? בעקרון הצדק איתך, אבל זה מה שנשאר. אף אחד אחר לא בחר ודי ברור לי מדוע. אז לקחתי את זה... נעזרתי בסטודנט למשפטים שידע משהו בנושא... והבאתי אותה באבו-אבוה של מיצג... והמורה כל כך התפעל שמיד ביקש -וגם קיבל- רשות לעשות העתקים לכוווווווולם. ככה זה. תמיד צריך ש"מישהו" יעשה משהו שהאחרים לא רוצים ו/או לא יכולים לעשות... ותמיד יש מי שמרוויח מזה. או שלא...

mumin

New member
lion מה זאת האנטישמיות הזאת שלך?!

אני חושב שהנהלת הפורום צריכה למחוק את ההודעה האנטישמית שלך, בה אתה מאשים את היהודים בפוגרמים ובכך שרדפו אותם, ובעצם נותן צידוקים לרצח יהודים. מה יהיה הצעד הבא שלך? תצדיק את השואה ואת הנאצים?

lion 7

New member
אין אף אחד מעודד רצח

לא אני. אולם לא הכל שחור ומקריאה הסטורית, תראה שהיו פה ושם תכננימ של כולם. כל עם חטא ופשע , כולל העם שלי ושלך. . . .אנחנו בני העמים השמיים ואנו גם לא מושלמים, מצטער שכתבתי זאת, אבל זאת מתועדת מההסטוריה של קוראים אותה כל יום.. אני לא אנטישמי (לא יכול להיות אדם שמי ומבני אבינו שם, ומעודד פוגרומים בבני דודי,אולם בני עמי גם אני לא מחלק שבחים. ראה בפורום ערבים) כל טוב לך

Laxir

New member
גם היהדות לא חפה מפשע.

ראה מצוות השמדת עמלק ושבעת עממי כנען, מדובר בשואה פשוטו כמשמעו, כל הדתות אינן חפות מפשע ולכן אין טעם להטפל לציציותיה של דת כזו או אחרת.

למעלה