דת האמת והחמלה

faridi

New member
יש סיבה להשמדת עמלק

לא רק בשביל להקדים תרופה למכה אלא כפי שכתוב בספר דברים פרק כה פס' יז, יח: "זכור את אשר עשה לך עמלק בדרך בצאתכם ממצרים: אשר קרך בדרך ויזנב בך כל הנחשלים אחריך ואתה עיף ויגע ולא ירא אלקים:" ולכן (פס' יט) והיה בהניח ה' אלקיך לך מכל אויביך מסביב בארץ אשר ה' אלקיך נתן לך נחלה לרשתה תמחה את זכר עמלק מתחת השמים לא תשכח:"

Laxir

New member
אין הצדקה להשמדת עמלק.

המצווה היא להשמיד את כל צאצאי עמלק, זה רצח עם פשוטו כמשמעו, אין הצדקה לרצוח את הנכדים בשל פשיעת הסבים, ולמעשה זה בדיוק מה שהמצווה מבקשת, המצווה מבקשת לחסל את הנכדים של הנכדים בגלל חטאים של הסבי סבים....

faridi

New member
אם היה ציווי אלקי למחות את זכר עמלק

סימן שהיתה לכך סיבה. ואת זה אפשר לראות מאז ועד היום

Laxir

New member
זאת מחשבה של מאמין והיא יכולה לשכנע

רק את מי שמאמין.

ועל זה נאמר:

'אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא'. בפרקי אבות נאמר:'הוי דן כל אדם לכף זכות'. כדאי לתת קרדיט-אשראי זה לזה בני האדם. וזכרו מה אמר ישוע,שהכלל הכי גדול בתורה הוא:'ואהבת לרעך כמוך'.

junior gong

New member
שאלה לא מתאימה לדיון בפורום הזה

זה לא המקום לשאלה כזאת, אין לנו את הזכות להצדיק או לא להצדיק את כבר שנעשה, זה שאנחנו נוצרים לא אומר שאנחנו נשמש כדוברים למעשי פשיעה והרג שאנשים אחרים עשו שבמקרה קראו להם נוצרים, ואם ישוע ואלוהים יכולים לסלוח לאלה שחטאו בפניהם אז גם אנחנו יכולים לסלוח להם, אם אתה תכיר את אלוהים מקרוב, ותבין שהוא סלח לך על כל מה שחטאת בפניו, ככה גם אתה צריך להתנהג מול אחרים, אתה צריך לדעת לסלוח לאוייבים הכי גדולים שלך כפי שאלוהים סלח לך, אם לך מגיע שיסלחו, אז אתה צריך להעריך את זה ולעשות בדיוק ככה עם אחרים, אם קיללו אותך תסלח, תזכור שאתה גם קיללת את אלוהים והוא סלח לך, אם רצחו לך מכר קרוב חס ושלום גם תסלח, תזכור שבחיים שלך גם אתה איך שהוא הרגת בריאה של אלוהים, זה יכול להיות חיה או צמח או כל דבר, והוא סלח לך, תתייחס לאחרים בסבלנות כמו שאלוהים מתייחס אלייך בסבלנות. לכן גם אם הם הרגו, ואנחנו לא מצדיקים את מעשי ההרג כי זה נוגד את דברי ישוע, אנחנו סולחים להם כי ישוע גם סלח לנו.

LEATHER REBEL

New member
תרשה לי רק דבר אחד

אמנם כשמכים אותך יש להגיש את הלחי השניה... אבל אם אני אראה מישהו בא מולי עם סכין וצועק שהוא כאן בכדי להרוג אותי ואז הוא יתנפל עלי... חוששני שאשתמש בהגנה עצמית. חוק האמונה לא אוסר על הגנה עצמית. אני משוכנע שאם אכן להגן על עצמי זה חטא... אז יסולח לי.

lion 7

New member
כנראה שכחנו ציטוט האדון

שאמר : להיות חכמים כמו הנחשים, ופשוטים כמו יונים.. האדון שתק ונצלב , אחריו בהסטוריה של הכנסייה הראשונה דוקא הגנו על האמונה בכתביהם השונים כמו קלמנט וג`אסטן מארתיר, ועוד , כעורכי דין מבפני המינות שהיו , אם נדמיין שהם שתקו לנוכח הטענות נגדם, מן הסתם אתה לא היית מעלה בדעתך שיש נצרות כיום, אלא אוסף של שטיות . . . . ועל זה כמובן יש התר לענות לשואלים.

LEATHER REBEL

New member
לשתוק לנוכח מלים דוקא מותר

יש משפט באנגלית האומר Sticks and stones may break my bones but calling names won't hurt me ובתרגום חופשי: מכות במקל וסקילה באבנים אולי ישברו אותי, אבל דיבורים לא יזיזו לי. אני כבר שמעתי בחיי כמה וכמה טענות, נגדי כמו גם נגד אחרים... אבל לפחות במה שנגע לי ול"מעשיי" כביכול, ידעתי בלב שלם כי אלה היו דברים חסרי בסיס, ולכן רק אמרתי להם שאם יש להם הוכחות, מן הראוי שילכו איתן למשטרה. אתם בוודאי מנחשים שזה לא התפתח מעבר לזה. אותו דבר לגבי גולשים-טרולים שהאשימו את הפורום הזה במה שלא האשימו... לדעתי לא היינו בכלל צריכים לענות להם כאן. יש דברים שאפילו לא ראויים לתגובה! אז הם הלכו להתלונן אצל פורום משוב, וה-ראיה שמנהלי תפוז דוחים פעם אחר פעם את טענותיהם... ובלי להתווכח איתם אפילו! לא מספיק שיש מה לומר, צריך גם להוכיח... אבל הי, אנחנו הרי לא ממש מצפים מטרולים שילכו עד כדי כך רחוק, נכון? לשתוק לנוכח מלים, מותר. אם מישהו מכה-על-מנת-להרוג... -אז- יש צורך בהגנה עצמית. שם למעלה בשמים יודעים שמה שאמרתי כאן הוא נכון.

lion 7

New member
נכון

זה לא להחזיר מכה, אלא להשיב בהתאם. כמודל לחיקוי יש מלא דוגמאות לאו דוקא ישוע או מעשי השליחים, חלק נשרף חלק נצלב, נגרר יומיים ברחובות אלכסנדריה כמו מרקוס ועוד, כי ראו חיים אחרים באדם שמדבר על חמלה ואהבת האויב, פעם היה ויכוח ביני לבין אדם ששנינו יצגנו אחת את דתו (אמונתו), ודברנו על מידת הקושי המירבית של אמונתנו, הוא הציג כקושי מירבי את שמירת השבת, ואני עניתי לו על מצווה קשה פי כמה , אהבת האויב ,... טוב יש מידה לאהבה , אבל זה כמובן לא נושא שהעלית כבודך, אלא האם לענות מתוך חומר הסטורי או לדקלם משפטים דמגוגים.. ושוב לאלה שעזרו לנו במשוב , כמוך וסופרמן, והרבה חברים , מירב התודות לטבילת האש שעבר פורום זה ..

junior gong

New member
הממממ.....

נראה לי המון אנשים מפספסים את מה שעומד מאחורי המשפט תן את הלחי השמאלית, הכוונה כאן לא כמו שתיארת, לא לעמוד ולחייך כמו ליצן כשמישהו בא אלייך בריצה עם סכין, כל הכוונה כאן היא הסלחנות, זו סך הכל מטפאורה בישביל להסביר סלחנות, לא להחזיר רוע לרוע, המון אנשים אומרים " האימרה אם מישהו מכה אותך על לחי שמאל תן לו את השניה לא תקף לתקופה שלנו וזה בכלל משפט לא הגיוני " מהסיבות שאתה הבאת, אבל זה נובע מהבנה לא מתעמקת במשל הזה, כשמישהו מקבל כאפה האינסטינקט הראשוני זה להחזיר בחזרה, פה ישוע אומר משל שאומר לך דווקא לא, אל תחזיר בחזרה, תשלוט על הכעס שלך, אל תתן לכעס שלך ולפזיזות שלך ולרגשות השלילים שלך לשלוט עלייך, הפתגם הזה לא מדבר ספציפית על כאפות חחחח, את הפתגם הזה אתה יכול ליישם בכל דבר בחיים שלך, למשל אם מישהו סתם מקלל אותך ברחוב, אתה יכול לבחור בין לקלל בחזרה ( להחזיר לו כאפה ) או לא להגיב לו ( לתת את הלחי השניה ) לא לפחד להיות פגיע בעולם הזה, כי אנחנו חושבים שאנחנו יצורים חזקים, כשבעצם אנחנו יצורים מאוד מאוד פגיעים ורגישים, מרים משקולות יכול להרים 190 קילו משקולות ולהיות האיש הכי חזק בעולם, אבל וירוס קטן, יותר קטן מחצי גרגר חול, אם יכנס לו לגוף, הוא יכול לשתק אותו לגמרי, טוב הקטע של הפגיעות לא כל כך קשור, פשוט חשבתי על לכתוב את זה בפורום לפני כמה ימים וזה משום מה זחל לתגובה הזאת.

LEATHER REBEL

New member
חוששני שלא ענית על השאלה

בוא נאמר שאכן מישהו רץ אליך ורואים לו את הרצח בעיניים. האם תתנגד, או שמא תאמר "זה בסדר, אתה יכול להמשיך"? אני אישית לא אהרוג אותו בשום פנים, אבל אנטרל אותו בכדי שלא יהיה לו הכוח להרוג. ישוע המשיח לא היה צריך להתנגד... שכן הוא לא היה אדם כמוני וכמוך אלא קצת הרבה הרבה הרבה מעל לזה. אנחנו רק בני אדם... ואת זה חשוב לזכור. אולי לא נוכל להציל את העולם אבל מה שכן ניתן להציל, אז גם רצוי.

junior gong

New member
ברור שאני אגן על עצמי

הרי זה אינסטינקט ראשוני טבעי, גם כשהגיעו היהודים בליווי חיילים רומאים לתפוס את ישוע, הדבר הראשון שעשה אחד התלמידים שלו זה לתפוס סכין ולתקוף, וזה אחד התלמידים של ישוע, וזה ברור שאותו תלמיד נפל בחטא באותו רגע, אבל שוב, ישוע ואלוהים סלחנים, קיבלת תשובה? :)

למעלה