../images/Emo104.gifומה בדיוק יש לפרט?
היי לכולם, אני מטיילת בזמן, ולא חשבתי שאתקל בדיון שכזה כאן. שאלת השאלות, דת ואמונה מה? למה? טוב? לא טוב?. מעניין שהרבה חושבים שדת ואמונה, מושגים שמתקשרים לאלוהים, דתיים וכו'. אני מסתובבת בעולם חילוני לגמרי, ורואה כול הזמן {גם כאן ראיתי} אנשים "דתיים" "ומאמינים". אנשים המגדירים את עצמם אתאיסטים, מדברים על מושגים כאפקט העדר אצל הדתיים, על עבודת אלילים בדתות וכו'. אבל, כולנו "מאמינים" וכולנו "דתיים", עדיין לא ראיתי אדם שאינו מאמין במשהו, אדם שלא מקיים "טקסים וחוקים" האתאיסט טוען שאינו מאמין האלוהים, אך הוא כמו זה שאומר אני מאמין שניהם לא יודעים ב ט ו ח כלום, שניהם מסתמכים על מערך אנושי פנימי שזקוק להאמין במשהוא, מנגנון שבטוח שדרכו היא הנכונה, שדרכו היא הנהורה. האחד אומר אם לא רואים אז אין, השני אומר מה שרואים הוא שיקרי אז מה, מי צודק? שניהם צודקים. שניהם אנשים מאמינים שאין טעם לפתוח בדיון כי האחד תמיד יגיד תוכיח? והשני ינסה לשכנע בסיפורי אבות. בקיצור שניהם תמצית הטבע האנושי לא יותר. אמונתם מחזקת אותם, אבל מרחיקה אותם מהשני. סוג של פנטיות אז אמונה יש לכולם השאלה היא איזה. מי שמחזיק באמונה כביכול תרבותית יותר, "נהורה" יותר מערבית יותר, אז הוא נחשב יותר. וכולנו חוטאים באפקט העדר, לא רק "הדתיים", כולנו צרכני תרבות זהה, תרבות של תקשורת המונים, תרבות מערבית באוכל, מוצרים,בילויים, רצון להחשב כמתקדמים אינטלגנטים וכו'. כולנו שייכים לאותה הדת לאותו העדר אין מה לעשות זוהי האמת. כולנו מבצעים טקסים של עבודת אלילים, כאשר בן אנוש לא מוצא את דרכו הייחודית האמיתית, הוא פונה אל האלים שלו: אלילי הדת, אלילי הרבנים, אלילי התפילות, המדיטציות, הקטורות, הידע, הסרטים, המין, האוכל וכו' על פי רוב, אנו פונים אל משהוא חיצוני מאיתנו להרגיש הרבה יותר טוב אז מה זה משנה אם זה אלוהים? אם זה משהוא מודרני יותר? זה אותו דבר זה ל א אנחנו. דת היא קליקה, בעלת חוקים כללים לבוש וכו' לדתיים יש כיפה,סידור, ביגוד, תרבות ,סממנים שמזהים אותם. לרוחניים יש, קטורות, סדנאות,ספרים משלהם קודים שלהם. לאינטלקטואליים יש תעודות, לבוש,קונצרטים קודים משלהם. בקיצור כולנו שייכים לקבוצה כזו או אחרת. ושופטים קבוצות אחרות לפי קודים שפיתחנו לנו. אז חבר'ה, הכל שטויות כולנו בני אנוש שמונעיים על יד אותם כוחות ריגשיים כאלו או אחרים. אז, מה זה משנה מטר מתחת לאדמה, כולם מריחים אותו דבר. צאו מזה.