דת ואמונה

אז עושה רושם שטעיתי?

משום מה זה קורה המון בחודש האחרון, אולי יצאתי מדעתי אדום ארבה פרה

Master Boo

New member
../images/Emo26.gif

מאמין באמונה, לא מאמין בדת. כמו שאמרו גדולים, רבים, וטובים לפני- הדת משחיתה את האמונה. אבל לצערי אני גם לא מאמין בכלום, אז...
אני מהתומכים של Action-Reaction.

Master Boo

New member
ותורידי את השורה האחרונה של החתימה

שלך, היא לא נכונה בעליל

miss mcmillan

New member
אם כבר מכסחים לך ת'חתימה

גם אל תצטטי את "ורוניקה מחליטה למות", זהו ספר נאלח מאת סופר נאלח. אבל בגלל שזו מדינה חופשית תעשי מה בראש'לך
. אבל בבקשה אל תצטטי את פאולו קואלו, זה מנציח את המאטריקס.

shikma r

New member
אני מבקשת ממכם

להפסיק לשפוט את החתימה שלי.לא מעניין אותי מי אמר את המשפט,אכפת לי מהמשפט-ואני אוהבת אותו. וכן,אני כבר יודעת שאתם לא מתים על הספר,וזה לא שהוא אחד האהובים עליי,אבל היו בו דבר או שניים שאהבתי. ואל תתערבוווו!

miss mcmillan

New member
טוווווב

לא נתעררררררררררררררררררב.
מתימעליך. תגידי מה שבא לך.

miss mcmillan

New member
../images/Emo27.gif

(אה, ובאקדמיה כבר מזמן היו אוסרים אותך באשמת פלגיאט- לספר קורין "ורוניקה מחליטה למות". אחח הקטנוניות.)

shikma r

New member
אל תשחקו אותה שופטים

וכמו שידיד שלי אומר לי כשאני לא מסכימה איתו או לא רוצה להתלוות אליו "תזהרי!אני ארביץ לך!" אז תזהרו!אני ארביץ לכם!

miss mcmillan

New member
עמדתי

שאי אפשר לשאול על "דת ואמונה" כיחידה אחת, כי אלה שני גורמים נפרדים ושונים. בשלב זה בחיי אין לי הרבה עמדה לגביהם, פשוט כי אני עוסקת בענייני הדחופים והמיידיים יותר (כגון צליחת מבחנים ופרנסתי האישית) וענייני הרוח איכשהו, אממ, נדחקים. ייתכן שזה לכשעצמו מביע את עמדתי- לאחר שנים רבות שהקדשתי לדת ולאמונה- אני מביעה את הרעיון שאפשר להתסדר בסדר גמור גם בלעדיהם. ולא שאין לי הערכה לאחת ההמצאות החברתיות-פוליטיות היותר עוצמתיות של האדם (דת), או לאחת התכונות והיכולות הכי משמעותיות לקיום שלו (אמונה). ייתכן שניתן לומר שהדת עושה לחברה מה שהאמונה עושה ליחיד: מאפשרת להם לפעול "על ריק", במקום שאין בו הוכחות, אין בו תקדימים, ואין בו משאבים אפילו- ומתוך ריק שתיהן מסוגלות לגרום ליחיד או לחברה "יש" מן ה"אין". האם זה טוב? לפעמים. אבל זה משהו ראוי מאד לציון. לגבי אלוהים אין לי מושג כי כבר שנה וחצי שהוא מסרב לדבר איתי. זונה, יש לו כנראה מישהי אחרת, אבל אני יודעת שזה לא יימשך עוד הרבה
בסוף הוא יחזור אליי.

למעלה