דת ואמונה

L y c a n

New member
דת ואמונה

השירשור של החתונות מתחיל להסחף לנושא הזה, למרות שזה היה פחות קשור לשאלה.. אז הנה. במה את\ה מאמין? ולמה את\ה מצפה מזה? ועוד משהו שקראתי בטעות בפורום מיסטיקה(?) מה לדעתכם היה קורה, אם מחר בבוקר, שלושת הדתות הגדולות היו פשוט נופלות? (מצב היפוטטי, כן?) אני עונה: אני מאמין שיש דבר כזה גורל, ומה שצריך להיות , יהיה, רק שמדי פעם צריך לתת דחיפות קטנות לעיניין.. מה אני מצפה? פשוט לחיות. ומה היה קורה? הייתה אנרכיה... יותר מדי פנאטים בעולם הזה..

ChilD SouL

New member
תשובה.

אישית, אני מאמינה שיש יישות כלשהי שם למעלה "ששומרת עליי". חוצמזה, אני לא כ"כ בטוחה ומאמינה שיש גורל - אולי כתובה איזושהי דרך שם למעלה בשבילי, אבל אני מאמינה שאפשר לשנות את מה ש"כתוב" ושאפשר להוביל את זה בנתיבים שאני רוצה ולא כאלה שנקבעו לי מראש.

L y c a n

New member
אמנם זה אמונה שלך ומכבדים את זה, אב

אבל, באותה רוח, אפשר לאמר שגם כל מה שאת כביכול משנה, זה ככה כתוב "שם למעלה"..

ChilD SouL

New member
הפוך על הפוך על הפוך...

זה לא עובד ככה. הם לא כאלה חכמים שם למעלה.

מאמינה גדולה ../images/Emo68.gif

אני מאמינה בגורל, כל דבר קורה כי זה צריך לקרות. אני מאמינה שגם יש מישהו למעלה ששומר עליי
ויש לי כל מיני אמונות שמאמינה בהן. ודברים שאני שומרת שקשור לדת .

Piren

New member
לא קצת נוגד

שגם יש גורל, וגם יש מישהו ששומר עלייך? אם הכל קבוע מראש, על מה יש לשמור? ואם יש על מה לשמור, איך אפשר להגיד שזה קבוע מראש? ובשני המקרים, איפה את מתחילה? (יענו, אם הכל קבוע מראש, whats the point of living?)

אתה לא יודע מה קבוע מראש

that's the point!!! גורל זה מה שנכתב לך למעלה, שמה שצריך לקרות יקרה. מישהו שומר זה גם הגורל,אבל זה משהו שמוציא אותך בזמן מדברים שמסתבכים אחר כך, נכון זה גורל שאתה לא צריך להסתבך בזה, אבל אתה פשוט מודה באותו רגע שיצאת מזה בזמן! התחלתי להאמין בהכל מפשוט דברים אישיים שקרו לי , ופשוט אין דרך אחרת להסביר אותם.

Piren

New member
אני אנסה להסביר שוב

הידיעה של האם משהו קבוע מראש, אינה משנה על התוצאה. אבל אם משהו קבוע מראש, מה זה משנה מה אני אעשה? הרי הכל, קבוע מראש. ואם דברים "מסתבכים", למה צריכים להציל אותי מזה? הרי זה גם, קבוע מראש. נועדנו "להסתבך", ובעצם, זו אינה הסתבכות כלל, אלא המשך הקו של החיים שקבוע לנו מראש. ולמה לצאת מזה "בזמן"? הרי את אומרת -זה גורל. כלומר מלכתחילה, הייתי יוצא מן הבעייה, כי לצאת ממנה, נקבע לי מראש. כל זה, נורא מובן כשמכניסים את זה לחיים האמיתיים, ומפתחים תורות מבוססות על זה - למשל, תורת הכאוס והקוונטים. דוגמה למה שאני אומר על הגורל - אם את אומרת שגורל זה בעצם מסלול חיים קבוע מראש, אפשר להשוות את החיים שלך לפסי רכבת. את נולדת בקצה שלהם, והולכת לדרכם עד שאת מגיעה לסוף. גם אם תגיעי לפיתול נורא מסובך בפסים, אין בזה שום הפתעה, או הסתבכות, הרי אלו דברים שנקבעו מראש (פסים שהונחו במקום), ואם קבוע לך כי אחרי הפיתול, יש עוד פסי רכבת, את תמשיכי עליהם (יענו יצאת מהתסבוכת). איפה בכל המקום הזה, נכנסת לך האופציה לרדת מהפסים? (איזה ביטוי מתאים).

לא סובלת להצדיק דברים../images/Emo4.gif

אני לא מתכוונת לשכנע אותך שמה שאני מאמינה זה נכון. כל אחד והכיף שלו ! כפי שנהוג לומר.. הגורל נקבע ואף אחד לא ידוע מה צפוי לו... החיים מובילים אותך ליעד שלך, בכל הפיתולים הירידות והעליות. ויש לי מליון דוגמאות לזה ולמה אני מאמינה בזה. יש דברים בעבר שאני מתחרטת עליהם ועכשיו כמה שכואב לי זה אני יודעת שהכל נעשה לטובה, וטוב שזה קרה כי זה שינה אותי ואני מאושרת ממה שאני היום! אני לא חיה באותו מסלול שהכל קורה כי זה ככה בחיים שלי! יש הרבה התהפכויות (המון!)שאני פשוט לא מבינה, אבל כמו שכבר אמרתי מליון פעם כל דבר שקורה בחיים לצד הטוב או הרע זה משהו שהיה צריך לקרות.

Piren

New member
אני לא חושב שאת אפילו

מתחילה להבין מה הנקודה שלי, וחבל.

L y c a n

New member
תקשיב

אתה לא יכול לשכנע מישהו בנוגע לאמונה פרטית, כי בזה הוא מאמין זה לא משהו מוחשי שאפשר להמחיש ועל ידי כך לשכנע.. כל אחד מאמין במה שהוא רוצה להאמין.

Piren

New member
מי מנסה לשכנע?

את כל ההודעות שלי סיימתי עם שאלה, לא תשובה. הנקודה שלי היתה זו: האמונה שלה היא שהכל קבוע מראש (גורל), היא לא מאמינה שהיא חיה במסלול, אבל בניגוד לכך מאמינה שהכל קורה לפי התוכנית הזו. מנסה להבין את ההיגיון בזה.

אני מאמינה

שכל דבר בחיים זה קורה לפי הגורל כי ככה זה צריך לקרות. זהו. לכל אחד יש את המסלול/תוכנית/שביל הזהב שלו. ברגע שאתה לא מנסה להכיר בדברים אתה גם לא תבין אותם.

Zoharrr

New member
"הכל ידוע מראש והבחירה נתונה"

הכל קבוע מראש, אבל יש דברים שאדם יכול לעשות כדי לשפר את המצב וכך לגרום לדברים להשתנות(שידעו מראש שהם השתנו). מבלבל, זאת תפיסה דתית שאהבתי אבל לא תפסה אותי.

Piren

New member
את מבינה, אין כזה דבר.. כשל לוגי

אם הכל ידוע מראש, לבחירה אין משמעות. ואם לבחירה יש משמעות, אז לא הכל ידוע מראש. את לא יכולה להגיד "אתה יכול לעשות דבר לשנות" אבל אחרי זה "שידעו מראש שהם יהיו". את חושבת שאת בוחרת, אבל בתכלס, לא בחרת בכלל.

למעלה