דת כהפרעה נפשית

Go Leo Go

New member
דת כהפרעה נפשית

כתב מרקס ובצדק שהדת היא פסיכוזה להמונים. רבות מההתנהגויות הדתיות, למשל המנעות מהדלקת אור בשבת או ספירת שש שעות בין אכילת בשר וחלב, הן קומפולסיות במלוא מובן המילה, שלא לדבר על התפילה שהיא התנהגות קומפולסיבית הגוזלת לפחות שעתיים בכל יום מאנשים מאמינים (כאשר את עצם האמונה ניתן לתאר כאובססיה). שאלתי המופנית בעיקר לפסיכולוגים דתיים, היא כיצד אתם יכולים לטפל באובססיות וקומפולסיות כאשר חייכם הן קומפולסיה אחת גדולה. זאת ועוד, האם תסכימו לקרוא לילד בשמו ולהודות שהתנהגות דתית היא הפרעה נפשית חמורה? אשמח לשמוע תגובות.

גובל בגזענות

הדברים שאתה רושם גובלים בגזענות וגם מראים על בורות: כדי שאדם יסבול מ-OCD על ההפרעה להפריע לו ולגרום לו סבל מאחר שזו הפרעה אגודיסטונית (=זרה לאגו). בסיס ההפרעה הוא מחשבות מעוררות חרדה בלתי נשלטות שהקומפולסיות אמורות להפחית - אתה טוען שכל האנשים הדתיים סובלים מחרדה?

תיקתקית

New member
בהתייחס לדברייך, פיספסת את הברור..

אין לי צד בויכוח בינתיים, אבל שכחת שדתיים אדוקים, הם... חרדים? החרדים יראים את ה', ופוחדים להענש, ולהגיע לאחר מותם לגיהינום. לכן הם ממלאים את מצוותיו - כדי שלא יגיעו לשם. מאחר ואין ומדובר באמת אבסולוטית (אף אחד לא הוכיח מה קורה אחרי המוות, ואם מילוי מצוות מוביל לגן עדן, או מונע גיהינום) מדובר בהתנהגות שנועדה להפחית את חרדותיהם. לפי תאורך זו התנהגות אובססית קומפולסיבית מושלמת.

אבל הם לא סובלים מההתנהגות

וזה מה שחשוב - ההכרח לבצע את הקומפולסיות וחוסר היכולת להשתחרר מהמחשבות האובססיביות גורם סבל נוראי למי שסובל מ-OCD אני לא חושבת שאצל חרדים זה המקרה

giladon2

New member
לא גזעני אבל בהחלט מופרך

אתה יכול להאמין בדת או לא אבל לקרוא לדת הפרעה אובססיבית-קומפולסיבית זה די תלוש... ואתה יכול להבין גם למה לפני ההסבר היפה שניתן כאן.

Go Leo Go

New member
כנראה אתם דוסים - אבל חולים

אדם שפוחד להדליק אור בשבת כי הוא מאמין שאלוהים ציווה כך על משה רבנו סובל מהפרעה נפשית קשה. זה שהוא לא לבד בהפרעה הזאת לא הופך אותה לפחות קשה. זה בדיוק כמו פחד מנחשים, אז אולי פוביה היא הגדרה ראויה לא פחות. לעומת זאת, מי שמשקיע שעתיים מזמנו בכל יום במלמול לחשים סובל מקומפולסיה. אם קוראים לזה מדיטציה או יהדות לא משנה בכלל את העובדות.

לא דוסית, אבל...

פוביה מנחשים זו לא הפרעה נפשית קשה... חוצמזה, לפי ה-DSM כדי שאדם יוגדר כחולה OCD הוא צריך לסבול מהאובססיות והקומפולסיות שהוא מבצע ולא נראה לי שזה כך אצל הדתיים. לפי דעתי, אדם יהיה או לא יהיה דתי בעיקר לפי החינוך שהוא קיבל ולא בשל הפרעה נפשית שהוא סובל ממנה. אתה יכול להתייחס ברמה הפילוסופית לדת כמענה נפשי כלשהו לצרכים מסויימים של האדם (ראה "המנוס מחופש" של אריך פרום), אבל לקחת את זה לכיוון של הפרעה נפשית זה קצת רחוק מדי... אגב, אני לא דוסית אלא לגמרי חילונית.

Go Leo Go

New member
דת היא דווקא כן הפרעה קשה

בניגוד לפוביה מנחשים, שאדם ממוצע אכן יכול להסתדר נהדר בלי להתמודד איתה ולחיות חיים שלמים בלי לראות נחש, התנהגות דתית קומפולסיבית גוזלת זמן יקר (שעתיים תפילה בכל יום) ומגבילה אותנו לפחות שביעית מחיינו - אם חושבים על שבת שבה אנשים דתיים פוחדים (כן פו-ח-דים ! ! !) להתהג נורמלי. לדעתי, זה זו בהחלט הפרעה קשה. ברור, עם זאת שישנן הפרעות קשות יותר כמו סכיזופרניה או דיכאון אובדני אקוטי. מתי נשמע כבר כמה דתיים שמנסים להצטדק ולהסביר למה הם לא מופרעים?

L L B

New member
תגיד,

הגעת לכאן בשביל להעלות דיון או סתם בשביל לעקוץ? כי אם זה בשביל לעקוץ, אז GO GO... פשוט לך לך...

וגם פה אטען- הם נהנים מהסבל!

הם נהנים מהסבל שגורמת התנהגותם הכפייתית. הנאה היא כאב, זו רק שאלה של סוגסטיה.

L L B

New member
מבחינתי

אתה סתם טרול... מקומך הוא לא כאן. יאללה, הביתה...

L L B

New member
../images/Emo3.gif

אנ'לא רואה שום טעם להגיב לאיש הזה ברצינות...

תיקתקית

New member
נו, זה לא יפה

הוא העלה דיון מעניין בפורום שדנים בו בין השאר בהפרעות פסיכולוגיות. אולי קצת פרובוקטיבי אבל יש לגיטימציה להעלות דיון זה כאן. נו נו נו

giladon2

New member
אני דווקא חילוני בריא אבל תודה על

ההתעניינות
אני לא בטוח שדברים כאלה ראויים להתייחסות אבל אם ננסה בכל זאת להעביר כאן איזשהו מסר (בשפה נאורה דווקא...) אז רק אומר שכל בנאדם מאמין במשהו וזה יכול להיות אלוהים, גורל או חייזרים ולהפוך בנאדם לחולה נפש רק בגלל שהוא מניח תפילין ומתפלל באופן סדיר זה ממש לא רציני ואם כבר אתה אומר דברים מופרכים כאלה אז למה לעצור בדת, אפשר גם "לאשפז" בנאדם שהולך לקוראת בקלפים באופן קבוע או ממלא בעקביות אחר הוראות ההורוסקופ היומי. שתהיה לך שנה טובה

טלינקה5

New member
איזה שטויות...

אני כחילוניה גמורה נאלצת להגיד שאלו שטויות במיץ... הם מאמינים שכך ציוו עליהם, שכך הם יגיעו לגן עדן ויזכו לחיים מאושרים, מה הפרעה נפשית בזה? מה הקשר בכלל? איש איש באמונתו יחיה... ואגב מרקס אמר "דת היא אופיום להמונים" ולא "פסיכוזה להמונים".

למעלה