הדת של היא בורות שהפכה לטיפשות.
(שלום לכולכם, אני חדשה
) אחרי ההצהרה הפרובוקטיבית, תנו לי להסביר. כשנכתבה התורה, אלוהים הגיע מהצורך של הבנת הדברים. לא היו הכלים להסביר תופעות, אנשים חיפשו תשובות ואנשים חכמים מהם המציאו את אלוהים.
המבול הגדול (צונאמי), מגדל בבל (משל להתפתחות הפלגים באנושות), התנינים הגדולים (דינוזאורים
) וכו' היו תופעות שלמין האנושי לא היו כלים להסביר אותם, אז הם המציאו את אלוהים. כאשר הגיעו הכלים לקבלת התשובות (חקר גוף האדם למשל) האמונה באלוהים הייתה מושרשת כל כך חזק שיחסו את ההגיון הבריא לבריאה קוסמית
. בנקודה הזו התחילה הטיפשות המחלוקת, החילוניות, הפיקפוק, ההתפקחות או שלומי. איך שלא תירצו לקרוא לתופעת ה"רגע, מה אם זה לא היה אלוהים?
". כיום למין האנושי יש כמעט את כל הכלים ופתרונו את הרוב הגדול של התשובות. המדע הסביר את התופעות התנ"כיות שניראה שהיה בהם משהו על-טיבעי, מה שבתיאוריה היה אמור למחוק את אלוהים. כאן אחנו מגיעים לנקודות שמונעות מהדת להכחד מהעולם: A. ביחס לנקודת הפתיחה של התקופה המודרנית (וב"תקופה המודרנית" אני מתכוונת להסבר המדעי הראשון, נניח שזה בערך התקופת הרנסאס), הדת שלטה בעולם כמעט מאז ומעולם. כל כך הרבה יותר זמן מההגיון. כמו שכבר אמרתי, היא מושרשרת חזק-חזק במין האנושי, כמעט בלתי נפרדת. אבל לאט לאט ישנו תהליך ברור של אטאיזם, דתות משתנות והופכות מודרניות (להוציא את האיסלם והיהדות) ועם הזמן הדת באמת תעלם, או שתהפוך לתופעה זניחה ביותר. B. הכוח שהדת המודרנית נותנת כיום, במיוחד במדינה קפיטליסטית שבה דת לא מופרדת ממדינה (דהינו- ישראל), הוא עצום, ואנשי דת ממש לא מתכוונים לוותר עליו. זריעת פחד, טרור מתמשך, הבטחות בומבסטיות חסרות כיסוי (מישהו אמר "העולם הבא"?) חברה סגורה עם ערכים ברורים ונוקשים ושטיפת מוח אינטנסיביות מבטיחות את הדת כאן עוד הרבה זמן. לא לעד, אבל להרבה זמן. C. אין מה לעשות, יש הרבה אנשים טיפשים בעולם שזקוקים למשהו להאמין בו, משהו גדול מהם ולא ברור. הדת היא אבסורד מוחלט, אבל יש אנשים שלא מבינים את זה. עד כאן, כי נדמה לי שקצת נסחפתי
מקווה שעניתי על השאלה. אני לגמרי הולכת להשאר בפורום הזה.