דת

n e t a l i

New member
דת

בעבר שאלתי שאלה זו, אך מכיון ולא נעניתי לה, אני שואלת שנית: כידוע, קיימים בימינו המון סוגי דתות. הייתי רוצה לקבל הוכחה, שהיהדות היא אכן הדת האמיתית ושאותה צריך להמשיך לשמור ולקיים.

vizini

New member
אין הוכחה כזו.

אם היתה, כל העולם היה יהודי. לא רק שכל העולם אינו יהודי, אפילו ביהדות עצמה יש חילוקי דעות בין כל הפלגים...

n e t a l i

New member
ואם אני רוצה להאמין בה

אז אין לי על מה להסתמך? האמונה שלי תהיה תפלה....???

n e t a l i

New member
למה?

כי אני מאמינה ביהדות. ורציתי לדעת אם יש על מה להסתמך זה הכל.

vizini

New member
אבל למה את מאמינה ביהדות?

האם נולדת בבית דתי ואת מאמינה כי כך חונכת? או מסיבה אחרת?

n e t a l i

New member
למה אני מאמינה?

כי כך חונכתי מגיל ינקות. גדלתי בבית חרדי. לא חשבתי שאולי האמונה הזו יכולה להיות תפילה..... לאחרונה, חשבתי על כך רבות. ואני מתעניינת קצת יותר בנושא.....

vizini

New member
כלומר, אם במקרה היית גדלה בבית

נוצרי אדוק, היית היום נוצריה אדוקה?

vizini

New member
אז למה לך להרהר ביהדותך? מה רע

לך להמשיך ולהאמין? את נמצאת בחממה מוגנת, והעולם בחוץ קר וחשוך...

n e t a l i

New member
חממה מוגנית???

למה נראה לך? למה נראה לכולכם שחיי היהדות הם תמיד חממה מוגנת???

גל נעים

New member
למה?,מהמון סיבות.

לעולם לא צריכים להתמודד עם שאלות מעיקות-בורחים לאמונה לעולם לא צריכים להתמודד עם ההשכלה-בורחים לאמונה לעולם לא צריכים להתמודד עם מוות כואב ואכזרי כגון פיגועים:"השם נתן השם לקח יהי שם ה´ מבורך...",ולצד הכאב יש השלמה הכרתית מלאה ומתן לגיטימציה למוות הנורא מכל מצד האמונה-למה?-כי זה "רצון ה´" הדת היא משענת פסיכולוגית מצויינת לאדם, היא משמשת לו מקלט למצוקותיו ולבעיותיו הפסיכולוגיות והנפשיות. וזוהי עובדה. כפי שכתב פרוייד:"הדת היא אופיום להמונים"

vizini

New member
חיי היהדות כשלעצמם אינם חממה מוגנת.

אבל אם גדלת בתוכם, ואת רגילה בכל אורחות היהדות, וכל החברה הסובבת אותך מחזיקה באורח חיים זה, אז את בחממה מוגנת. אינך צריכה להטריד את עצמך בהבלי העולם, ואם את ממש מאמינה - גם לא בחרדת המוות והחידלון.

רון סי

New member
בדיוק להפך

אם כן היית יכולה לקבל הוכחה, אז האמונה שלך היתה תפלה. מהות האמונה היא לחשוב שיש אלוהים ושהיהדות היא הדת הנכונה, בלי שום הוכחה, ולקיים את המצוות בלי להבין אותן.

n e t a l i

New member
אוקי,

אבל אתה בטח מסכים איתי שבצורת אמונה כזו, אפשר להגיע הרבה פעמים להרהורי ספק, אולי אני מאמינה בסתם משהו.... הרי אין לי הוכחות!!!

רון סי

New member
זה בדיוק הענין

לפי היהדות האדם קיבל בחירה חופשית, והוא צריך להשתמש בה בשביל לשפר את עצמו לקראת חיי הנצח בעולם הבא. הרעיון הוא שהאדם צריך לעשות מאמץ, עבודה, כנגד קשיים. בלי קשיים אי אפשר להתקדם ולהשתפר, כמו שיודע כל מי שמנסה למשל לשפר את הכושר הגופני שלו. הכושר הגופני למשל משתפר כשהגוף נתקל במאמץ חדש שהוא צריך לעשות. הקשיים מפעילים את הבחירה החופשית שניתנה לאדם, שצריך כל הזמן לבחור בין טוב לרע, להכריע בסתירה בין מה שנראה לנגד עיניו בשטח למה שנאמר לו שצריך להיות. הרהורי הספק הם קושי כזה. עכשיו השאלה מה תבחרי. האם תבחרי להכנע לספק (שזה קל) או שתלחמי בו. הספק זה כמו, נגיד, משקולות לפיתוח שרירים.

vizini

New member
הטיעון הזה עובד על כל דת. איך

יודעים שדווקא היהדות (או כל דת אחרת) היא הנכונה? לפי מה שאמרת, היהודי בעצם מהמר (על נשמתו) שדתו היא הנכונה... מה קורה אם ההימור נכשל?

רון סי

New member
הקשיים שאתה מעלה

הם חלק מהקשיים שהיהודי הדתי צריך להתמודד איתם. אם אפשר היה להוכיח שהדת היהודית היא הנכונה אז לא היה שום קושי בשמירתה. הרי אם אפשר היה להוכיח שיש חיים אחרי המוות ושכר ועונש וכל זה, אז כולם היו ממהרים לשמור את המצוות, ולא היה נוצר שום אתגר. זה כמו שעורכים לתלמיד מבחן. אם תתן לו את התשובות בצמוד למבחן, לא יהיה שום טעם למבחן.

vizini

New member
השאלה היא כמה תשובת שגויות אתה

נותן יחד עם התשובה האמיתית... חוץ מזה, מבחן הוא על ידע קיים, ולא אמור להיות ניחוש. אחרת, זה לא מבחן אלא טוטו...

רון סי

New member
למה ניחוש?

זה לא שהיהודי הדתי צריך לנחש במה עליו להאמין. פרטי האמונה, באופן דקדקני ופרטני ומדוייק למדי, קיימים מן המוכן. קיימות גם ראיות לכאורה לאמיתות טענות האמונה. זה לא שטענות האמונה ניצבות באיזה ואקום ונראות מופרכות באופן חד משמעי. אבל בו זמנית קיימות גם ראיות כנגד אמיתות הטענות האלה, וקיים חשש לא קטן, ואף הולך וגובר, שהן שקריות. עכשיו החוכמה, והקושי, הוא להתמיד בדתיות (על בסיס משהו שבכל זאת קיים) מול התנגדות השכל והיצר הרע והחילונים.

למעלה