ד"ר, אני רק שאלה?

Sigal H

New member
אתה משקיען

1. האם את מאמינה באלוהים ?
לא.

2. מהי ההצלחה הכי טובה שהיה לך בחיים ?
לא יודעת אם הכי, אבל אחת ההצלחות הקרובות לליבי במיוחד היא המאבק במשרד החינוך נגד הפסקת פעילותה של עמותת תללי"ם (=תמיכה לימודית לילדים מרותקים). נעזרתי בעמותה במשך שש שנים, בחמש מתוכן הייתי צריכה להאבק, ופעמיים הגעתי לתקשורת. הפעם האחרונה הייתה מדהימה - כמה חודשים אחרי שהתחלתי להיות פעילה בפורום פיברומיאלגיה השכן, העניין התחיל מחדש, וכתבתי את זה בפורום סתם מתוך קיטור - והם מיד התגייסו. הרמנו עצומה, עשינו רעש. מפה לשם יצא שבאמצע המקלחת התקשרה אליי כתבת של חדשות ערוץ 10, שעתיים אח"כ הגיעו אליי לראיון, שנגמר ממש ברגע האחרון וטסנו לוועדות של הבט"ל. עם הבט"ל לא הלך לי, עם המאבק דווקא כן. אין לי מושג מאיפה היה לי האומץ, אבל זו הייתה חוויה בלתי נשכחת.

3. באיזה מפלגה את תומכת ? בחירות מתקרבות
מתלבטת: עבודה או מרצ.

4. כמה זמן את עם הכאב ?
איזה מהם? חלק היו מאז ומעולם, כל כך שלא ידעתי שזה נקרא כאב עד שעם איזה טיפול הם עברו למשך כמה שנים. אחרים אספתי עם הזמן. כך או כך, לא זכור לי זמן נטול כאבים ממש.

5. איך הילדות עברה עלייך ? מה הזכרון שיש לך מהגן ?
המון זיכרונות טובים

6. יש לך אחים אחיות ?
כן, ארבעה.

7. האם את גרה עם ההורים ? או באיזה גיל עזבת את בית ההורים ? באיזה יישוב את גרה, הכוונה בעיר, בקיבוץ, במושב ועוד ?
אני גרה בקיבוץ, וכנהוג פה יש לי דירה משלי ("חדר") כבר מכתה י"ב.

8. מהי הדמות הנערצת עלייך ?
הממ... אחת המוערכות ביותר שלי היא סופי ז'רמן. אפילו ביקשתי יפה מרן לוי שיעשה עליה פרק ב"עושים היסטוריה".

9. האם נוכל לשגר את עצמנו לעבר - להיסטוריה ?
זה מורכב. אם מדברים רק על ההיסטוריה האנושית, להערכתי לא. אבל בהינתן המרחב-זמן והמפץ הגדול, יכול להיות שנוכל לנצל את זה להגיע להיסטוריה אחרת כלשהי. וכמו כן, ב"שיגור" אתה מתכוון להעברה של הגוף עצמו של האדם, או של יצירת גשושית כלשהי שתעביר מידע? באפשרות השנייה, אני חושבת שזה יהיה אפשרי.

10. האם את מאמינה באב"מים ?
עצמים בלתי מזוהים קיימים - עד שאנחנו מזהים אותם, ואז הם כבר לא בלתי מזוהים. עב"מים במובן של חלליות חייזרים? לא, זה מאוד בלתי סביר.

Sigal H

New member
לקחתי כמה קורסים

באונ' ת"א כשהייתי בחטיבה וזה היה תענוג. בכתה ט' נרשמתי גם לאונ' הפתוחה, אבל שלושה שבועות לתוך הקורס נפלתי וחטפתי זעזוע מוח, ואיבדתי את האומץ ללמוד שם במקביל לביה"ס. אח"כ המצב התדרדר. אבל לא אבדה תקוותנו - זה יקרה. אני עוד אגרום לזה לקרות.

Sigal H

New member
טוב שלא הפצצת בשאלות

1. האם את במערכת יחסים זוגית ? אם כן, איך הכאב לדעתך משפיעה על המערכת יחסים ?
עוד לא,אני מקווה שבקרוב. קצת קשה להכיר בחורים כשלא יוצאים מהבית

2. האם את שואלת את עצמך, מדוע לי זה קרה ?
לא. מוטציות קורות, ככה האבולוציה עובדת. כשאני שואלת למה זה קרה, זה מתוך סקרנות ואתגר - אני רוצה להבין מה קורה, למה, איך זה עובד, איך הדברים נראים אפילו ברמה המולקולרית.

3. כל כמה זמן את מבקרת בפורום (זו שאלה טובה מצד מנהלת הפורום - ימימה).
מידי יום, לפעמים כמה פעמים.

4. מה אהבת לעשות לפני שהתחיל הכאב, וכעת הכאב מונע ממך לעשות ?
לצייר ולכתוב ביד. אני עדיין יכולה, אבל רק לכמה דקות.

5. מה הקשר שלך למדע ? איזה נושא במדע את אוהבת ?
אם אתה כולל את המתמטיקה בתחומי המדע, אז היא האהובה עליי במיוחד. חוץ מזה, אני אוהבת מאוד פיזיקה, אסטרונומיה ומדעי המוח. הם מציתים לי את העיניים. תמיד ראיתי את העתיד שלי באקדמיה, בלימוד מתמיד. עכשיו המוח שלי דפוק, אבל לא וויתרתי על החלום.

6. האט את עוסקת במקצוע מסויים ?
כן, עיצוב גרפי.

7. מה היית מייחלת לעצמך ? או מה החלום שלך בחיים ?
הממ... יש, אבל המילים לא מספיקות לי כרגע.

8. איך את מתמודדת שאין איפיון לבעיה הרפואית ?
זה קשה. התנודתיות של המצב מבלבלת הרבה רופאים, ואז הם אומרים שטויות שכבר עייפתי מלשמוע אותן. קשה גם לקבל הכרה בביטוח לאומי ובמוסדות אחרים, כי אין לי שום דבר מוצק ביד. וכשלעצמי, גם אני לא יודעת מה לעשות. היו תקופות מאוד קשות, היו תקופות מאוד טובות, ואני לא יודעת מה גורם לזה. קשה לתכנן עתיד כשהכל בסימן שאלה.

9. איזו תכונה מאפיינת אותך ?
זה קל - שמחה.

10. איזו תכונה באדם את הכי מעריכה ?
נחישות.

11. איך היה ביה"ס עבורך ?
ביסודי - היה נהדר. בחטיבה ובתיכון למדתי מהבית בגלל שהמצב הבריאותי התדרדר. אבל זכיתי להכיר כמה אנשים טובים, שבאו מעמותת תללי"ם לעזור לי בלימודים, ובזכותם הוצאתי בגרות מלאה וטובה.

סיגלי, אני דורשת ממך

להפסיק ומיד לומר"המוח שלי דפוק".
אני מאחלת להרבה אנשים שיהיה להם מוח כמו שלך.
את מדהימה, וחכמה, ואוצר המילים שלך מרגש, והיכולת שלך להתנסח בבהירות ציורית - ממש סביר את זה שאת מצעצבת גרפית. את מעצבת בגרפיות מדהימה גם את הטקסטים שלך.

תסבירי למה נחישות היא תכונה חשובה בעינייך? ומתי ואיך היא באה לידי ביטוי בחייך?

חיה קרן

New member

היה, נגמר, כאב ולא רק פיזית.
אני עדיין מנסה להתאושש.

אתמול היה יום ספר.
היום עוד יום מנוחה.
ומחר, |את שומעת, סיגלי??|
חיסונים.
כיף.

bimbo.

New member
חיה, אני מקווה שהמנוחה אכן הקלה עליך

חוץ מזה, יום ספר זה דבר נפלא.
איזה
את קוראת?

חיה קרן

New member
היי, סיגלי, צמחה לי שאלה![שאלות...]

היום יום שינה כולו...

סיימתי אתמול את "גוף מארח" לסטפני מאייר.
אבל אני קוראת פחות או יותר הכל

מה שמביא אותי לשאלות אל סיגל:
מה את קוראת?
סופרים מועדפים?
יש לך ספר אחד שתמיד תמיד הולך איתך?
ומשורר?

ואני מודה- לא קראתי את כ-ל השאלות, אז סליחה אם כבר שאלו..

Sigal H

New member
הממ...

1. מה את קוראת?
על שידת הלילה מונחים "מוצא המינים" של דרווין (מביך לומר כמה זמן הוא כבר שם...), ספר כיס של לאה גולדברג, וגיליון של סיינטיפיק אמריקן. זה עונה על השאלה?

2. סופרים מועדפים?
ממי שאני זוכרת כרגע: אורסון סקוט קארד, תמיד טוב לחזור אליו. ארי דה לוקה, הוא גרם לי להתגעגע לנפולי מבלי שהייתי בה אפילו פעם אחת. צ'ארלס זייף, שיודע לטוות סיפורים ממספרים. וג'ספר פורד, שקראתי רק ספר אחד שלו אבל הוא מספיק מבריק כדי להיכלל כאן. אני בטוחה ששכחתי הרבה.

3. יש לך ספר אחד שתמיד תמיד הולך איתך?
"שירים בכסות הערב" של נתן יונתן.

4. ומשורר?
נתן יונתן, כמובן.

(וואו, יצאתי מה-זה חנונית בשרשור הזה...
)

Sigal H

New member

הולכת להתכרבל עכשיו, התשובות בוא יבואו...

|פאוזה דרמטית|
|מכבה את האור|
|משאירה את המפתח למשקפת לראיית לילה מתחת למתג|

Sigal H

New member

היה כיף! לקח לי זמן, אבל אני מקווה שעניתי לכולם. אם שכחתי מישהו - השמע קול ואקשקשה גם לך.

חיוכים עד מאוד

Sigal H

New member
עברתי! חזרתי הביתה!
:

זה כל כך נפלא, כל כך שלי. כל כך בית. אבל ייקח עוד כמה ימים עד שיהיה לי אינטרנט. אני גולשת עכשיו על המחשב של ההורים אצלם בבית, עד שהנגר יגמור את הקידוחים שלו להיום

אז חכו לי עם השאלות, טוב? אשתדל לחזור מהר מהר.

|מאושר|

למעלה