מי שנהנים להאשים אותי בדמגוגיה מוזמנים לדלג...
מה אפשר היה לעשות?
מה יכולתי להגיד?
האמת היא, אני מודה בבושת פנים, ששתקתי.
בתקופה האחרונה ליוויתי, בדרכי, את מהלך לכתה של קרובה שיקרה לי מאוד.
את הדו"ח המצורף בהודעה שמעל זאת, דוח ג'מה - עדיין לא תרגמו.
וגם אילו כבר היה מתורגם - בשביל האשה הזאת, זה בלי ספק בכל מקרה כבר היה מאוחר מאוד מדי.
וכמו תמיד, כשמדברים על לא צודק ולא הוגן - אשה שיופיה החיצוני היה רק נגיעה של שיקוף ליופיה הפנימי.
כמעט פיספסו את האבחון, כי היא נראתה כל כך טוב שהרופא חשב שנתפס לה הגב. הוא המליץ על חגורה מיוחדת - ובכלל לא שם לב שבתיק הרפואי כתוב הסבב של כריתה וכימיה שעברה לפני יותר מעשור.
כמובן שזה כבר היה מאוחר מדי. עמוד שדרה, עצמות, כבד, חלל הבטן. כמעט כל חלקה טובה.
כמעט כל הגוף נפגע - וזה עדיין נשאר מוגדר סרטן השד.
וברור שהסבב הנוכחי של הכימו היה פשוט הרבה יותר מדי.
ליוו אותה מיטב הרופאים. ובני משפחתה לא עזבו אותה לרגע. וקרוביה, ואוהביה.
מה לא עשו ומה לא ניסו.
מתי יתרגמו את זה לעברית?
מתי יתרגמו את זה למעשים?
אלו דברים "ידועים", כן?
כבר היו המוני אנשים שידעו, וכמובן שגם המון רופאים שהסכימו להודות
שלא לפרוטוקול, כן?
ולנישה הזאת שנפערה בין "מדע מדויק" ו"רפואה מתקדמת" - ובין הכשל המחריד הזה - ברור שצצו, כמו פטריות אחרי גשם (הכושל, יש להודות), כל מוכרי שיקוי הקסם, ומי הכסף, ומיצוי הכורכומין, ותמצית הקמיעות המקודשות המבטלות רוע גזרה, נכון?
כותבים בפורום הזה צעירים, שלמרות שבמרבית הפעמים "בא להם להתווכח" - הם נחשפים למידע כמו זה. לרובם אין עדיין את החיכוך עם השברים שנותרים אחרי מפגש עם מציאות שנושכת ובועטת.
אידאלים מדעיים זה יפה.
אידאלים בכלל זה יפה.
אני אשמח אם תמשיכו להתווכח. ותמשיכו להטיל ספק - רצוי לכל כיוון שרק אפשר.
אבל כשיגיע יום אמת, ובו תצטרכו להכריע בנוגע לטיפולים מסוימים, או בנוגע לחיסונים מסוימים לתינוק הפרטי שלכם - בבקשה, תשקלו היטב.
מה שכתוב בדוח הזה עכשיו (שעדיין לא תורגם, ומי יודע איך יבינו מה נכון יהיה להסיק וליישם), יהיה כתוב בדיוק כך על חיסונים בעוד...כמה שנים?
אז אפשר יהיה להגיד שהיו המוני אנשים שידעו. וגם הרבה רופאים שידעו, ושתקו.
בדיוק כמו שאני שתקתי בפעם הזאת.
כי ברגע שהדבר כבר נעשה - ואי אפשר לחזור ממנו, מה אפשר להגיד?
ואני בכלל לא רופאה, וגם לו יכולתי להוכיח "מדעית" - זה היה שקול ללזרות מלח על פצעים של אלמן ויתומים.
וכמו שכבר הגיבו לי בעבר כאן בפורום - עם תחושות בטן קשה להתווכח. אז אל.