ד"ר דליה לוי מומחית ברפואת א.א.ג.

zs1957

New member
ד"ר דליה לוי מומחית ברפואת א.א.ג.

מנתחת,אחראית מרפאת סחרחורת המרכז הרפואי וולפסון תתארח בפורום מיום ראשון11.2.07 עד יום שבת 17.2.07 ותענה לשאלות הגולשים בנושא: הגורמים לסחרחורת וורטיגו ומחלת מנייר- דרכי טיפול. הגולשים מוזמנים לכתוב שאלות לד"ר לוי. הרופאה תענה לשאלות הגולשים. זהבה שחם מנהלת הפורום.

פואד1946

New member
מחלת טיניטוס

גברת לוי הנכבדהת אני היום בן שישים וזה שנים אולי כעשר שנים אני סובל מרעשים באוז השמאליתן ובצד המוח השמאלי של הראש רעשים מטרידם כמעט כל שעות היום והלילה הרעשים הם כמו אותות רדיו בגבהים שונים בעוצמה שונה ותדרים שונים והם גורמים לי לאי נוחות אי ריכוז וזה ממש מטריד לשמוע קולות אלה כל העת כולל בלילה אני מתעורר בלילה משינה בגלל רעשים אלה.גם להירדם קשה לי ולפעמים אני לא נרדם כי שמיעת הקולות מטרידה מאד.חיי הפכו לסיוט בגלל רעשים אלה. אני כותב לך מגרמניה ורופא אף אוזן וגרון שאליו פניתי אומר שאין כל אפשרות לטפל במחלה ואין לזה כל תרופה קשה לי להאמין ולפעמים אני ממשקץ בחיי כי הרעשים אלה ממש איתי כל הזמן ומטרידים את אורח חיי כולל חיי הזוגיות . אבקש את תשובתך בתודה מראש אריה

אנימו

New member
שלום רב. ואני שואלת : האם הסחרחורת

שנגרמת בגלל תזוזה של "קריסטלים" באוזן התיכונה ומתקיפה מעת לעת , ללא הודעה מוקדמת ומנתרלת את הסובל ממנה למספר ימים , היא בבחינת מכה שאין לה מרפא? כל תנועה של הראש ושינוי מצב ותנוחה "הופכים" את העולם. הכדורים כנגד סחרחורת - השפעתם אינה מרחיקת לכת. שמעתי שיש פזיוטרפיה מיוחדת לענין. האמנם? לכמה זמן עוזרת? האם יש קשר בין הסחרחורת להתקפי מגרנה?

תשובה לאנימו - סחרחורת מ"קריסטלים"

סחרחורת מתזוזת "קריסטלים" ממקומה - ניקראת BPPV. BPPV מתבטא בהתקפים קצרים חוזרים שחולפים מאליהם לרוב לאחר מספר ימים . נכון- תרופות לא מועילות. במידה וההתקפים נימשכים יש טיפול יעיל - למעשה שני טיפולים אפשריים - EPLEY MANOUVRE ו SEMONT MANOUVRE . שני הטיפולים מטרתם החזרת הקריסטל הנייד למקומו. הטיפולים יעילים מאוד ולרב דרוש טיפול אחד בלבד. לאחר הטיפול מומלץ להשתמש בצוארון רך למשך 3 ימים ובלילה לישון בחצי ישיבה (כמו על כורסת טלויזיה). לצערי, עדיין הבעיה עלולה לחזור לאחר זמן - אך כאמור יש טיפול יעיל.. בנוסף במיקרה של התקפים חוזרים או מתמשכים יש לבדוק אם אין בעית רקע נוספת. בברכה דר' דליה לוי.

אנימו

New member
דוקטור לוי תודה. האם הטיפולים אותם

ציינת הם ממשפחת הפיזיוטרפיה? איפה ניתן לקבלם?

תשובה המשך

הטיפול ניתן ע"י רופאי אף אוזן גרון או פיזיותרפיסטים שמתמחים בסחרחורת. הרבה בריאות דר' דליה לוי

לפואד- הסובל מטינטון

הסבל ברור, חסרים בסיפורך פרטים חשובים. טינטון מתחלק לשני סוגים - טינטון אוביקטיבי(שגם מישהו אחר שמקרב את אוזנו לאוזנך שומע את הטינטון שלך), וטינטון סוביקטיבי(שרק אתה שומע אותו). איזה סוג טינטון יש לך? האם יש לך ירידה בשמיעה? בשתי אוזניים או רק בשמאל? כתוב לי וננסה לאפיין יחד יותר פרטים והסברים. בברכה דר' דליה לוי.

פואד1946

New member
תשובה לד"ר דליה לוי

ד"ר לוי הנכבדה, תודה על תשובתך והרי כמה פרטים לבקשתך לדעתי הסיניטוס הוא סוביקטיבי יש לי ירידה בשתי האזניים ודווקא בצד השמאלי שבו אני שומע את הרעשים הירידה היא קטנה ואילו באוזן ימין שבה אין רעשים יש לי בעית שמיעה מילדות בגלל דלקת באוזן הפנימית והשמיעה בה היא נמוכה ביותר. לצערי עלי לחזור שוב שהרעשים בצד שמאל הם לא רק באוזן אלה גם בראש בצד שמאל ואפילו ההרגשה שהרעשים (כמו אותות רדיו וציפצופים) במוח עצמו וגם רק בצד השמאלי. תודה על הנכונות ומצפה לעזרתך

תשובה - המשך

לסחרחורת סובייקטיבית שמקשה עליך את החיים - אתה יכול להעזר בשיטת TRT.(TINNITUS RETRAINING PROGRAM שווה.

inbalben8

New member
סחרחורות

הי לך ד"ר דליה יש לי שאלה אמא שלי סובלת מסחרחורות , אחת לחודש היא ממש נשכבת במיטה בלי יכולת לקום כלל אחרת היא תקיא מהסחרחורות יש לה כדורים שהיא שותה כשזה מגיע (אגיססרק) אמא שלי עברה את כל הבדיקות והכל בסדר חוץ מבלוטת הטריס שהיא גבוהה אצלה ובזה היא מטופלת כבר שנים (כל יום שותה את הכדורים הקטנים האלה) השאלה שלי היא כזו - האם יש טיפול שיכול למנוע את זה ואם לא אולי יש טיפול אחר שיוכל להקל עליה כשזה בסדר משום מה אני מרגישה כי הרופאה הפרטית שלה לא מטפלת בה כראוי בלי קשר להתרפותל האלה גם כשהיא נכנסת למקום הומה אדם כמו קניונים אוטובוס וכאלה יש לה סרחורות ממה זה נובע?? אמא שלי בת 53 עובדת כגננת וזה ממש מפריע לתפקוד שלה

תשובה לעינבל - אמא מסוחררת

לפי סיפורך אני ממליצה שאמא תיפנה ותיבדק בהקדם ע"י רופא אף אוזן גרון , או תפנה למרפאת סחרחורת משולבת. סחרחורות חוזרות כל חודש מחייבות ברור - ולכן לא ניתן להבין בדיוק את הבעיה בלי כל פרוט הבדיקות. יש מספר מחלות שיכולות להתבטא בסחרחורות חוזרות - שווה לבדוק ולטפל. בברכה דר' דליה לוי

מבקשת עצתך לד"ר דליה לוי

סבלתי בעבר מסחרחורות, נשלחתי על ידי הרופא לבדיקה במכון שקבע שאין לי סחרחורות על רקע של חוסר איזון באוזניים. חזרתי לרופא המטפל, אין לו מושג מה הדבר.הלכתי שוב לרופא אוזניים וגם לא לא היה מענה. לדעתם אין לי כלום. אתאר את התופעות: א.בזמן שכיבה, בעת הזזת הראש לצד שמאל הכל מסתחרר לי, אני מחכה שזה יעבור ויכולה לחיות עם זה. ב. אחרי נסיעה אני אני יורדת מהאוטו וכאילו שהאוזניים שלי פקוקות משהו ואני שומעת באופן קצבי וואווווו ווואווווו - (כמו מכוניות חולפות) ג. לעיתים אני מרגישה מין גודש כזה בראש ובאוזניים. קשה להסביר תופעה זו. למי פתרונים?

תשובה לסתיו

פני למרפאת סחרחורת. לפי הסיפור שלך ניתן לעזור לך לפחות בסעיף א' באשר לשאר צריך לבדוק אותך. תרגישי טוב ד"ר דליה לוי

ysn1

New member
שלום../images/Emo140.gif

האם ורטיגו וסחרחורות הן תופעות שעוברות בתורשה
לפני מספר חודשים אמא שלי התעוררה בבהלה באמצע הלילה ומאוחר יותר התברר שהיה לה התקף של ורטיגו (היא לא סבלה מכך קודם לכן וזו הייתה הפעם הראשונה והיחידה). לאחרונה התחילו אצלי סחרחורות קצרות (לפרקי זמן של שניות מעטות) ובעיות בשמיעה. יכול להיות שגם אני סובלת מבעייה כזו
תודה רבה

תשובה ליעל

לפי הסיפור שלך לא ניראה שמדובר פה בעניין תורשתי. גשי לרופא אף אוזן וגרון לבדוק את העניין עם השמיעה והסחרחורת. בברכה דר' דליה לוי

ddeedee

New member
טיניטוס עם קשב וריכוז

שלום ד"ר דליה, יש לי מס' שנים (בערך 5 כבר) טיניטוס כתוצאה של חשיפה לרעש. ויש לי גם בעיית קשב וריכוז מאובחנת. עשו לי בשנתיים-שלוש הראשונות לתחילת בעיית הטיניטוס בדיקת שמיעה+ברה שיצאו תקינות למרבה הפלא. הזמזום שבאוזניים נהיה יותר מעיק עם השנים (נשמע כמו מקדחה של רופא שיניים) ואני שומעת אותו גם תוך כדי דיבור עם מישהו או האזנה להרצאה. בתנאים הסטריליים שבהם מבצעים את הבדיקת שמיעה יכולתי להבין את המילים שקוראת בפניי המאבחנת, אבל בחיי היום יום נורא קשה לי להבין את המילים הנאמרות בטלויזיה (לא מסתדרת בלי כיתוביות) או בהרצאה. השאלה אם יש מה לעשות כדי להקל עליי, האם כדורים שניתנים לחולי מנייאר יכולים לעזור להפחית את הטיניטוס ע"מ שיהיה יותר קל לי להקשיב? האם יש משהו או מישהו שיכול לעזור לי בזה? בתודה מראש, דידי

למעלה