ד"ר דליה לוי מומחית ברפואת א.א.ג.

disturbed angel

New member
שאלה נוספת בנושא טינטון...

שלום, במקרה קראתי קישור לפורום... אני חיילת ולפני כמעט 4 חודשים אירעה אצלי ירידה פתאומית בשמיעה בצד ימין וטינטון (רעש באוזן ימין שלא נפסק מאז שזה קרה....). לא נחשפתי לרעש, פשוט קרה ככה בלי שום אירוע חריג, ככל הנראה לפני
. טופלתי בפרדניזון והשמיעה כמעט ולא השתפרה, אח"כ הייתי בתא לחץ 6 ימים וגם לא הייה שיפור. בסופו של דבר עשיתי טיפול של הזרקות אינטראטימפניות והטיפול שיפר לי את השמיעה (20 ד"ב ב-2 תדרים, בינתיים) אבל כמובן שהשמיעה ברמה מאוד נמוכה עדין... חלק מהרופאים שהייתי אצלם המליצו לי מכשיר שמיעה וחלק אמרו שמכשיר באוזן אחת זה לא מקובל ולא כדאי לעשות את זה. העניין הוא שהרעש לא עבר מאז ואני אומרת לעצמי לא התייחס (פסיכולוגית) אבל זה קשה... וזה מלחיץ אותי וכשאני לחוצה אז זה כאילו שאני חשה אותו יותר... (אני חושבת שהוא סובייקטבי)... בקיצור, הבנתי שיש טיפול שנקרא TRT ?! שזה בעצם מכשיר שמיעה כלשהו? אז השאלה היא האם לעשות מכשיר שמיעה והאם הטיפול הזה לטינטון זה בעצם סוג של מכשיר שמיעה... והאם יש עוד שיטות שיכולות לעזור (דיקור סיני או משהו בסגנון.....)? תודה מראש! מקווה לקבל מענה....

disturbed angel

New member
ועוד שאלה...

האם זה באמת יכול לעבור פסיכולוגית?! הרי אני לא "המצאתי" רעשים, זה קרה לי בשניה שאירעה הירידה החד צדדית בשמיעה ומאז לא עובר.... אבל האם אפשר לרפא את זה פסיכולוגית....?!

disturbed angel

New member
אני רואה שהשיחה עם ד"ר לוי הסתיימה.

מישהו מהפורום יכול לענות לא על השאלות, בבקשה? וגם אני רוצה לבקש מהרופא יחידה הפניה למומחה לטינטון, האם יש רופאים כאלה שעובדים עם הצבא, ואם לא, אז למי אפשר לפנות בכללי?

תשובה לאנגל

מה שבעצם קובע את רמת ההפרעה בטינטון הוא מידת ההתיחסות שלנו אליו. לדוגמא: כשנימצאים ליד מפל גועש - יש הרבה רעש אבל אף אחד לא מתלונן משום שההתיחסות לרעש זה היא חיובית. זה אחד העקרונות בטיפול בטינטון- במקום להתרגז ולהתעצבן מהרעש - ללמוד לקבל וחיות במקביל אליו. תתפלאי איזו הקלה קורית כשמגיעים למצב זה. ב TRT את מקבלת מחולל רעש(דמוי מכשיר שמיעה) לצורך תירגול ההתמודדות. בהצלחה. דר' דליה לוי.

disturbed angel

New member
תודה רבה על ההתייחסות...

מתשובתך, הבנתי שצריך לקבל את הטנטון בגישה חיובית... זה מה שאני בעיקרון מנסה לעשות "לחיות עם זה"... לא להתייחס, להבין שזה לא סוף העולם ולקבל את זה פשוט. הבעיה היא שלפעמים בלי להתכוון זה "עולה לי" הכוונה שפתאום אני שומעת את זה ממש וזה מטריד כזה... למשל באמצע הרצאה שיש שקט ורק בן אדם אחד מדבר לכולם... (גם אז אני מנסה לא להתייחס יותר מידי), מה שמפחיד אותי זה שאני רוצה ללמוד באונ' בשנה הבאה ואולי זה יקשה עלי עם כל הלחץ של הלימודים וההקשבה בהרצאות והצורך להתרכז ולא לייחס לזה חשיבות. בצבא מה ש"עוזר" לי לפעמים זה שאני מכריחה את עצמי להתרכז ממש בעבודה שלי, וככה אני "נכנסת" לעבודה ולא מתייחסת. אבל בהרצאות זה יותר קשה. לפיכך, אחרי 6 חודשים (עוד חודשיים), אני צריכה לדעתך לבקש הפניה למקום שבו מטפלים בטינטון (אני לא יודעת לאן לבקש את הפניה...) ולבקש מכשיר שמיעה כזה? TRT... או שפשוט "ללמוד לחיות עם זה" (מה שהרבה רופאים אומרים לי לעשות)? וגם, האם יש בצבא מרכזים שמטפלים בבעיה הזאת או שזה רק מקום אזרחי... תודה רבה, את עוזרת מאוד!

למעלה