האדג'ובנט בחיסון שפעת החזירים גורם לנרקולפסיה

מה "בוודאי שיש"? דיברתי עליי, *לי* אין.

את יכולה לחשוב אחרת לגבי עצמך.
אני מסכים שזה נשמע מוזר שלא עצרו, אבל שוב, לי אין את הידע כדי לפסוק בנחרצות לכאן או לכאן. אני יודע שבעבר קרו לא מעט מקרים שבהם מיהרו לעצור טיפולים במקרה שחשדו במשהו, ולכן מניח שאם הפעם זה לא הגיע לידי כך כנראה יש סיבה.

פולספגן

New member
האם אתה יודע מה זה נרקולפסיה?

מצטטת בשבילך מהכתבה "נרקולפסיה – הפרעת שינה קשה ללא מרפא, הכוללת לעתים הירדמויות פתאומיות חזקות".

האם לדעתך זה לא יכול לגרום למוות בעריסה?
(לאחרונה, מס' המקרים עלו)

האם בדקו גם לגבי חיסונים אחרים?
(זאת שאלה רטורית, כי ברור שלא בדקו ולא הולכים לבדוק)

קראתי בכתבה, תודה

ההבדל הוא שאני לא מאמין בקונספירציות וההנחה הבסיסית שלי היא שגם אנשי בריאות הציבור לא מעוניינים בתופעות האלה ואפילו לאנשי חברות התרופות אין שאיפות כאלה, ולו רק מטעמי הכסת"ח שלהם והסכנות שתביעה משפטית (רוצה לומר, אם לא המצפון אז הכיס).

ברור לי שהעולם לא מושלם ויש גם אנשים מושחתים שבאמת לא אכפת להם מכלום, אבל זו לא הנחת היסוד שלי, ולכן אם הגורמים המקצועיים סוברים שאין כרגע סיבה לדאגה או לנקוט זהירות מונעת, אני לא מרגיש שאני בעמדה לחלוק על שיקול דעתם המקצועי על סמך כתבה בעיתון. אין ספק שזה נשמע מטריד ומצטייר לא טוב, אבל שוב, כתבה בעיתון. המטרה של כתבות בעיתון היא ליצור דרמה ועניין.

פולספגן

New member
רק חבל שאתה לא מבין שאם זה לא היה מתרחש -

הכתבה לא היתה נכתבת מפאת חשש של העיתון מפני תביעת הוצ' דיבה והפסדים כספיים לחב' התרופות.

חבל שאתה כ"כ תמים ומסכן בריאות של אחרים בתמימות שלך

לא טענתי שזה לא התרחש או שמדובר בשקרים

אבל זה לא בהכרח "האמת, רק האמת וכל האמת". אין כאן קשר להוצאת דיבה, אבל לו עיתונאים היו נתבעים על אי דיוקים הם היו מבלים את כל ימיהם בבית המשפט. עוד לא קרה פעם אחת שקראתי כתבה על נושא שאני מכיר מקרוב ולא מצאתי בה אי דיוקים מהותיים (ולפעמים גם דיסאינפורמציה רצינית) אז מבחינתי עיתון אינו מקור מספק והבהרתי זאת, ואת זה אני אומר דווקא מפני שאיני תמים.

אין לי מושג על אילו "אחרים" את מדברת שאני "מסכן" את בריאותם...

פולספגן

New member
לעיתונאים יש גב משפטי מאוד חזק, אך הם לא

חסינים מפני תביעה וכבר היו מס' תביעות שתבעו אותם.

בל נשכח, שמדובר בחב' תרופות, כך שיש לה גב כלכלי ומשפטי מאוד חזק ואם היו אי דיוקים מהותיים, הם היו תובעים ובמקביל היו דואגים לפרסם תגובת נגד.
עובדה שהם לא עשו את זה, אלא רק אמרו שיבדקו את הדברים יותר לעומק.

פולספגן

New member
למה?

לא היית מצפה לפחות לתגובת נגד של חב' התרופות?
במקום זאת, קבלת תגובת מריחת זמן.

אין לי שום בעיה להטיל ספק, ומצד שני

אני לא ממהר לעשות זאת במקרים שלדעתי אין לי יכולת מספקת לשפוט אותם.

Markup

New member
דגים מתים לא שוחים

כך שהמשפט שגוי במהותו, אבל שגיאות מעולם לא הפריעו לאמונות האנטי-חיסונים. מעבר לכך זה לא נכון במהותו מפני ניתן להשלכה על כל קונצנזוס מדעי/חברתי/חוקי.

האמת היא שדגי טרוטה שוחים נגד הזרם

דגי טרוטה המוכרים גם בשמם הטעים סלמון שוחים נגד הזרם, ואפילו קופצים מפלים קטנים, בשביל להטיל ביצים במקום הולדתם.

חלק מהם אכן מתים בדרך..

למרות שאז דובי גריזלי תופסים אתם ואז הם בכלל מחוץ לזרם.

יש ביננו...

יש ביננו שחוששים גם לילדים באירופה, אתה יודע... הם בכל זאת בני אדם. ילדים...

כמו שכתבתי

אם הדיווח נכון, צריך להוריד את החיסון מהמדפים, אבל להורה הממוצע בארץ אין מה לחשוש בנושא.

למעלה