"האדירים והקלפים" - השקה כפולה !

Emblem Wearer

New member
"האדירים והקלפים" - השקה כפולה !

כפי שטיפטפנו לאחרונה... כל חברי צוות "אמבלם" עומלים קשה על מספר הפתעות עבורכם. הטיפטוף הפך לנהר של שאלות/תהיות/ניחושים... עד שהנהר פרץ את סכר הסודיות ואחד מחברי הפורומים השונים (מי המדליף ?! ) חשף את הסוד: קלפי "אמבלם" שיושקו עם "אדירי התכלת" #1. אז בקרוב, תהיה השקה מקבילה של החוברת המדוברת ושל הסט הפותח של קלפי "אמבלם" ! נשמח לעדכן לענות על שאלות ב"THREAD" זה. נ.ב: קלפים מהסט ימכרו עם החוברת וגם בחבילות נפרדות.

Emblem Wearer

New member
הצץ ותיפגע !

והנה, הצצה ראשונית מאוד לפירסומי הקלפים (את חלקם אתם מכירים), תמונות הקלפים החדשים הן עדיין סוד שמור, יש לנו עדיין כמה הפתעות בשרוול !

Emblem Wearer

New member
ולמי שלא מכיר -

הנה הצצה לפרומו של "אדירי התכלת" (כתב וצייר עופר זנזורי).

HackMachine

New member
תסלחו לי על ההערה

אבל אני רואה פה חיקוי של אקס מן. האדם מאחור - Xavier האיש הגדול - מקביל של Beast האיש מלפנים - מקביל של Cyclops ובאופן כללי זה מאוד מזכיר לי את היקום של מארוול.. כמובן אני מדבר על המראה בלבד.

dorimani

New member
אז רגע, שאני אבין...

מה אנחנו אמורים בדיוק לעשות עם הקלפים האלו? לשחק איתם, או שמא להתפעל מיופי הציורים שעליהם? ומה שאני בעצם מנסה לומר זה, מה בשם כל השבטים הצפוניים גורם לך לחשוב שיש קשר בין הקלפים האלו לקומיקס ומה בשם כל השבטים הדרומיים גורם לך לחשוב שאנחנו נשחק בהם??? לאיזה קהל יעד אתה פונה פה בדיוק? ילדים בבתי ספר יסודיים אני מניח, לא? אז יש לי חדשות בשבילך, אני מאמין שרוב אנשי הפורום הזה הם מעל גיל של ביה"ס יסודי. למה שלא תפרסם את ההודעה הזו בפורומים אחרים כמו "פורום ילדים חננות שעוד לא נגמלו מקלפי משחק עם דמויות מצויירות עליהן"? (ואם אין כזה פורום אז אני מציע להקים אחד). בקיצור, רעיון נחמד אבל אתה לא פונה פה לקהל המתאים ואני לא בטוח שמישהו פה התלהב ורשם לעצמו ביומן את תאריך השקת הקלפים ושהוא מחכה לו בקוצר רוח. עדיף שתתעסקו יותר בקומיקס.

מצחיק

יש אנשים שאומרים את מה שאתה אומר על קלפים על קומיקס. כלומר, שרק ילדים חננות שעוד לא נגמלו מחוברות עם ציורים קוראים קומיקס. באמת, ההודעה הזאת ילדותית ומפגרת. אתה לא אוהב את הקלפים? יופי טופי. אפשר להגיד את זה בצורה פחות אינפנטילית. היחידי שיוצא פה ילד חננה זה אתה...

Scum Bunny

New member
אם יורשה לי להוסיף

זה עוד לא נורא מוכר פה, אבל ברוב העולם המערבי קלפים שכאלה נראים Trading Cards, או קלפי אספנים. הם לא משמשים למשחק (כמו נגיד קלפי מג'יק או פוקימון) אלא כפרטי אספנים לכל דבר. קלפים כאלה יוצאים בסדרות ממוספרות, נדירות יותר או פחות, בקשר כמעט לכל דבר- סרטים, סדרות וכמובן קומיקסים. מעריצים ואספנים אוספים אותם, מחליפים אותם ואף מוכרים אותם במחירים מרקיעי שחקים. בעיקר עם התמזל מזלם והם הצליחו להחתים שחקן או אמן (רמז רמז!) ידוע על הקלף הרלוונטי.

ננסק

New member
אבל זה לא תפס כאן,

ולא יתפוס בעתיד הקרוב. אני חושב שזה סיכון מטורף להוציא קלפי אספנות בקהילה שלא מכירה בערכם של קלפים כאלו, שהרי הערך הניתן להם הוא מומצא לחלוטין ולא מבוסס על שום דבר מלבד עצם הערכתם של אנשים אותם. להתחיל ליצור קהילת אוספי קלפים הוא פרוייקט מסובך אפילו יותר מהגברת אוהדי הקומיקס בארץ, ואני חושב שהפרוייקט השני חשוב יותר.

dorimani

New member
צודק ב-100 אחוז.

וזה בדיוק מה שהתכוונתי לומר. עדיף לאמבלם להתרכז בקומיקס, ולא לנסות להכניס לפה קטע של קלפי אספנים. ששוב, אני אישית חושב שזה ילדותי. (בניגוד לקומיקס- מיכאל. ומוזר שדווקא אתה בתור יוצר קומיקס מצדד בקלפי המשחק ואוהד את האנשים שאומרים ההיפך על הקומיקס).

Scum Bunny

New member
אני עדיין לא מבין על מנ אתה מתלונן

זה לא שאמבלם זנחו את הקומיקס והתחילו לעשות קלפים במקום. בסך הכל הם מוסיפים קלפי אספנים חינם אין כסף לקומיקס, מה שמין הסתם רק יעזור לעודד את המכירה שלו. אני בטוח שאמבלם השתמשו בארט שכבר היה להם בשביל הקלפים, וגם אם לא ציור תמונות בודדות הוא הרבה פחות עבודה מקומיקס שלם ככה שזה לא שהיוזמה המבורכת תפגע ביוזמה המבורכת יותר שלהם, הלא היא יצירת קומיקס איכותי. מי שקונה יקבל קלפים חינם. ירצה- ישמור. אולי יום אחד הם יהיו שווים משהו. וגם אם לא, בהכירנו את אמבלם אני בטוח שיהיה להם ערך אסטתי בפני עצמם. לא ירצה- יזרוק לפח וישמור את הקומיקס. איפה פה הבעיה? אגב, מה פה "להכניס קטע של קלפי אספנים"? זה שאתה לא אוסף קלפים, או שנראה לך שזה ילדותי, לא אומר שאין בארץ אספנים. למעשה יכול מאוד להיות שיש יותר כאלה מאשר חובבי קומיקס, בהתחשב בזה שזה תחביב מקובל בקרב מעריצי סדרות כמו באפי וסרטים כמו שר הטבעות או מלחמות הכוכבים. נראה לך ילדותי? כמו שאמר מיכאל, יש כאלה שקומיקס נראה להם ילדותי. אז מה? To each his own. זה שמשהו לא מוצא חן בעיניך לא נותן לך את הזכות להגיד למישהו אחר לעשות או לא לעשות את זה, ובטח לא בצורה מתלהמת שכזו. שוב- לא מוצא חן בעיניך? תקנה את הקומיקס ותזרוק את הקלפים או אל תקנה בכלל.

moshikgulst

New member
אם יורשה לי להגיב

בתור צייר אמבלם. הקלפים המדוברים יכילו אמנות ברמה גראפית מקצועית שאני עוד לא ראיתי יוצאת בארץ, ויכילו חלק מהכשרונות הצעירים בתחום שרק התחילו לעשות את צעדיהם ומן הסתם יקבעו את עתיד הקומיקס הישראלי. לגבי קלפים - ילדותי או לא: אני אישית לא אוסף קלפים אולי חוץ מ-NBA פעם (מייקל ג'ורדן משנת 92'!!!) אבל באמת שאני לא רואה מה הקשר בין קלפים לילדותיות. באמת שלא. הקלפים יהיו בונוס לרוכשי חוברות אמבלם העתידות לבוא ולכל מי שיתלהב מהאמנות (ואני אישית מתחייב שיהיה ממה!) ויוכל לרכוש אותן בחבילות לאו דוקא בגלל האספנות אלא גם בגלל האמנות היפהפיה. לגבי האנשים שגולשים בפורום זה, הם באים מכל הגילאים. נקודה. ואני בטוח שאם סטודיו קומיקס ישראלי מחליט להוציא ליין קלפים, אז חובה עליו לפרסם את זה גם בפורום קומיקס של קהילות תפוז. נקודה. נ.ב: אנחנו עובדים גם על קומיקס, ברוך השם...

Cartman

New member
הבעיה שלי היא

שזה נראה כאילו אמבלם מנסים לקפוץ גבוה מדי. הם הוציאו סך הכל חוברת אחת. אני בטוח שדיסי לא התחילו להוציא קלפים בשנת 30 ומשהו מיד כשהם הוציאו את אקשן קומיקס 1. מה יהיה הצעד הבא? אקשן פיגרס? תיקים? מחברות? משחקי קופסא? הוצאתם סך הכל חוברת אחת! מה כל כך לוהט לכם כבר לצאת עם המרצ'נדייז כמו איזו אימפריית קומיקס?

HackMachine

New member
יש משהו בדבריך

אבל הם לא רלוונטים למצב ולנושא הנוכחי. לפי מה שהבנתי הם לא הולכים לשווק את הקלפים כמרצ'נדייס, אלא כתוספת לחוברת. לדעתי זה רעיון שיווקי חכם מכיוון שככל שאתה מקבל יותר (באותו סכום) אז יש יותר סיכוי שתקנה. הקלפים הם רעיון חמוד, למרות שלדעתי הם יכלו לחשוב על רעיון יותר פרקטי.. כמו פוסטר A3 למשל. זה היה יכול להיות משהו יפה לקבל בחוברת. אני לא רואה משהו פרקטי בקלפים במקרה ואתה לא אוסף אותם.. פוסטר לפחות אפשר לתלות בחדר :) * וזה עולה 4 שקל להדפיס בלייזר בבצלאל!! .. חחח

אמיר0

New member
נראה לי,

שבמובן מסויים אתה צודק. אמבלם באמת מנסים לקפוץ גבוה. גבוה מידי? אני לא בטוח. החוברת הראשונה הייתה די מעניינת, אבל יותר כטיזר לחברה (קבוצה?) מאשר כיצירה בודדת (כי היא הכילה מעט מאד מכל סיפור יחיד). נראה לי שהם יצליחו, במידה כזו או אחרת, לקפוץ לגובה שהם מנסים להגיע אליו - לפחות מבחינת הביצוע. האם זה יתפוס מבחינה תקציבית? אני לא יודע, תשאלו את אמבלם.

Emblem Wearer

New member
הסיפור פשוט -

החלטנו מראש להוציא לאור רק חומרים בצבא מלא. מה שאומר שלוקח זמן עד שיהיה לו"ז סדיר של יציאת חוברות, בשל עלויות ההפקה. הצוות הוא חדש יחסית ועדיין בשלבי גיבוש. הקלפים היו פשוטים יותר להוצאה (יצירתית וכלכלית) והם דרך טובה לערוך "היכרות ראשונית" עם דמויות חדשות ועם היוצרים החדשים בצוות. אין לנו יומרות להתחיל מרצ'נדייזינג, אלא לתת במה לכל חברי הצוות החדשים שלנו ולגייס מפרסמים ומשקיעים. ואם אפשר ליהנות תוך כדי, אז למה לא? נ.ב: עצה מהמטבח הפולני - לא טעים, אל תאכל.

ננסק

New member
נקודה אחת תקל על הדיון:

הקלפים שיצאו בקרוב -ינתנו- ביחד עם החוברת, או -יוצאו לשיווק- ביחד עם החוברת, לקניה?

למעלה