האדם הראשון

david24012

New member
האדם הראשון

יש לי שאלה שמציקה לי כבר די הרבה זמן: איך נולד\נוצר האדם הראשון על פני האדמה? ועוד: איך נוצרו ביכלל החיים על פני כדור הארץ?

GOTN

New member
חחחח... תשובה?

זאת שאלה שאנשים דנים בה כבר הרבה מאוד זמן אין תשובה שידועה במאה אחוזים לאף אחד.. יש כאלה שמאמינים שזהו אלוהים ויש כאלה שמאמינים שזהו צירוף מקרים מטורף... אני אישית מאמין שזה אלוהים

david24012

New member
האדם הראשון

עדיין לא עניתם לי על השאלה ששאלתי. כי יש אומרים שזה אלוהים, אבל אני אישית לא מאמין בזה. ובכל זאת איך?

Charles Darwin

New member
בדיוק הפוך

לפי האבולוציה לא היה שום צירוף מקרים משום שמדובר בתהליך הדרגתי שכל שלב בו הגיוני. האמונה באלוהים היא שמחייבת את צירוף המקרים המטורף (בלשון המעטה) לפיו בבת אחת נוצר אל שהוא פי אינסוף יותר מורכב מאשר החיים עלי אדמות. למה אני מגיב בכלל?1??!11?!

GOTN

New member
הכל נכון חוץ מפרט אחד....

הפרט הוא הרגע שבו התחיל הייצור הראשון על פני אדמות לחיות...

אתה ליצן החצר!! ../images/Emo151.gif

מטריד אותך איך נוצר החיידק הראשון, ייצור נחות ופרימיטיבי שבקושי אפשר לראות תחת מיקרוסקופ??
למה לא יותר מכך מטריד אותך איך נוצרה מעצמה יישות כל כך מדהימה שאתה קורא לה "אלוהים" שהיא כל יכולה, מודעת למעשיה, נמצאת בכל מקום וגם בלתי נראיית! זה לא מטריד קצת את מחשבתך? משתמש בצלילים.

GOTN

New member
היא לא נוצרה...

"להווצר" זה משהו שמותנה כפונקציה של זמן... צר לי לבשר לך שלא היה זמן לפני המפץ הגדול ולכן אלוהים לא "נוצר" אלא היה קיים פשוט מלפני המפץ הגדול. לעומת אלוהים... היצור הראשון כן "נוצר", ומעניין אותי מאוד לדעת איך לדעתכם זה קרה

איך נוצר החיידק הראשון

1. קרא כאן. 2. וכאן. 3. וגם כאן. ועדיין הייתי רוצה שתסביר לי איך זה שיישות כל כך מדהימה בעלת מודעות עצמית וכל יכולה יכולה (וגם בלתי נראיית שזה ממש מדהים) סתם ככה להיות קיימת, מאיפה לעזזל? זה כמו שאני אגיד שבני האדם תמיד היו קיימים רק במצב דחוס וכאשר נוצר המפץ הגדול וכדור הארץ התקרר הם היו מוכנים בדיוק כמו עוף קפוא שמחממים במיקרו. משתמש בצלילים.

GOTN

New member
יפה ששאלת...

זה בדיוק העניין אני יודע שה' קיים אבל אני לא יכול להגדיר לך מהו ולכן אני לא יכול לענות לך על השאלה... אבל מה שהכי מעניין הוא שדווקא הדבר שאני לא יכול להגדיר מהו הוא הדבר היחיד בינתיים שלא סותר את חוק שימור האנרגיה! נכון שזה מרגש????????

ofeking

New member
...

גם אני מאמין באלוהים. לגבי איך אלוהים "נוצר" כבר ענו. להגיד שדברים חיים היו קיימים היו קיימים בדיוק באותה צורה ו"רק" חיכו לתחילת הזמן זה לא הגיוני מפני שהתאים אז לא איפשרו לכל דבר חיי לשרוד. אבל את הוויכוח הזה נשאיר כבר לפורומים מתאימים.

אין שם תשובה איך נוצר החיידק הראשון

הנה קטע מהסיכום " "כיצד, אם כן, התהוו החיים על פני האדמה? מתברר כי שאלה זו עדיין מחכה למענה. עדיין איננו יודעים כיצד יכולים תהליכים חומריים להוביל ליצירת מכלול אורגני, שמרכיביו תלויים אלה באלה הדדית לצורך קיומם ופעילותם. אם נשווה את התא החי, ולו הפשוט ביותר, לקשת שאבניה תומכות זו בזו - השוואה שעשה קיירנס-סמית, נוכל לומר כי אנו מחפשים את הפיגום שעל גביו נבנתה הקשת. במהלך ההיסטוריה עוררה שאלת היווצרות החיים עניין רב. אולם לא נתפסה כתעלומה; דווקא כשהידע המדעי התפתח, בעיקר במהלך המאה ה-19, עטתה שאלת מוצא החיים צעיף של מסתורין. רק בעשורים האחרונים הפך המסתורין לשאלה מדעית הניתנת לבדיקה ניסויית, והיא אמנם נחקרת באופן נמרץ." -------- קטע הסיכום נלקח מהמאמר : (נדמה לי הקישור השלישי) "שם המאמר: כיצד התהוו החיים? מחבר המאמר: איריס פריי נושא המאמר: כיצד החלה האבולוציה וכיצד הפך חומר דומם לחומר חי? מילות מפתח: אבולוציה מתוך: גלילאו - המגזין הישראלי למדע ולאקולוגיה גליון 11, יולי.אוגוסט 1995."

isza

New member
מה זה "מלפני למפץ הגדול"?

"שלא היה זמן לפני המפץ הגדול ולכן אלוהים לא "נוצר" אלא היה קיים פשוט מלפני המפץ הגדול." "לפני" זהו מושג שמתייחס לזמן. בלי זמן הוא חסר כל משמעות. כאשר אתה אומר שלא היה זמן *לפני* המפץ הגדול, אתה בעצם לא אומר כלום, כיוון שבלי זמן אין "לפני". ודווקא אלוהים כן נוצר, ע"י בני האדם...

GOTN

New member
אוקיי.. אני אסביר את זה מדויק יותר

ולכן אלוהים לא "נוצר" אלא היה קיים פשוט כשהמפץ הגדול לא התרחש בסדר?

לא בסדר

בתור אחד שנותן תאורייה מופלאה (והזוייה) כזאת עליך להסביר גם איך זה שיישות כזו מדהימה שמודעת למעשיה והיא כל יכולה (וגם בלתי נראיית) קיימת בכלל, ועליך להסביר גם איך בדיוק היא גרמה לאותו מפץ הגדול, היא אמרה הוקוס-פוקוס? איך? משתמש בצלילים.

GOTN

New member
קודם כל....

מכיוון שהיישות הזאת היא לא דבר גשמי.. אז מן הסתם אי אפשר לדבר עליה במובנים של: "היא אמרה הוקוס-פוקוס"... זה דבר ראשון. דבר שני, מכיוון שאני ואתה וכל בני האדם הם דמויות תלת מימדיות, ואנחנו מכירים רק ארבעה מימדים, מן הסתם יהיה לנו קשה (בלתי אפשרי) להבין מהי היישות הזאת (מן הסתם היא בנוייה מיותר מ-4 מימדים) איך קרה הפיצוץ? אלוהים איך הוא עשה את זה? תשאל אותו... קטונתי מלהבין את אלוהים

lmatan1

New member
הי יניב אתה מסתדר צריך עזרה../images/Emo39.gif

לפי דעתי אתה מתמודד אם המיץ של הזבל ברגע השמע הגונג אני לשרותך.

GOTN

New member
אני ממש מעריך את זה

אבל אין לו תשובה ממש מספקת לתגובה הנ"ל

למעלה