האומר "שלי, שלי!" מה משיבים לו?

האומר "שלי, שלי!" מה משיבים לו?

היום אביגדור שנאן התקיל אותי עם השאלה הזאת במזכירות החוג, ולמבוכתי - לא ידעתי מה משיבים לו. יש למישהו איזו רעיון?
 
תלוי

אם הוא מוסיף "ושלך שלך" הרי זו מידה בנונית או סדום, ואם הוא מוסיף "ושלך שלי" הרי הוא רשע. אבות ה, ט: ארבע מידות באדם: האומר שלי שלי, ושלך שלך--זו מידה בינונית; ויש אומרין, זו מידת סדום. שלי שלך, ושלך שלי--עם הארץ. שלי שלך, ושלך שלך--חסיד. שלך שלי, ושלי שלי--רשע.
 

סאביבית

New member
לדעתי

במקרה שלך פשוט אומרים "מה?"
 
איזה מזל שאני קוראת

שרשורים לפני שאני מגיבה ספונטנית. מה שהיא אמרה. אבל מרחוק וכמה שעות מאוחר יותר. אני חשבתי לנסח: לפני שאת מהססת את יכולה פשוט לומר: כן, במה אני יכולה לעזור, או סתם "מה". מסתבר שיש עוד חכמים, חכמות, או רק סאביבית אחת.
 

shellyland

New member
שבור אחורה, כסאח! ../images/Emo11.gif

לא מספיק לקחתם לנו את יגאל שוורץ אהובי?
 

shellyland

New member
מצידי אתה יכול לשמור אותו

באור התכלת העזה, העיקר שתהיה לו מנוחה נכונה ממורדות הלבנון ועד מוות. נחש איפה היית יכול לשמור אותו, לו היה פנתר...
ניחשת נכון: במקום אחר!
 

קא זו או

New member
קלדרון יושב בתל-אביב, לא?!

ושוורץ קיבל קידום רציני בבאר שבע. ובירושלים יש: קרטון-בלום, לא?! יש הוס, לא?!
 

shellyland

New member
קרטון-בלום ../images/Emo99.gif

וגלית חזן-רוקם
ואריאל הירשפלד
ועוד רבים וטובים... אשרי שזכיתי! את קלדרון תשמרו איפה שמתחשק לכם. נוט מי קאפ אוף T.
 

shellyland

New member
אגב,

בגילגול הקודם שלי כסטודנטית זכיתי גם ללמוד אצל עזרא פליישר ושולמית אליצור הדגולים. בחיי שזכיתי. כל מלמדי (כמעט) היו נערצים עלי, הן מקצועית והן אישית.
 

קא זו או

New member
עזרא פליישר היה גם המרצה שלי

שלושה מרצים בחוג לספרות עברית זכו אצלי להערכה: גלית חזן-רוקם, רות קרטון-בלום, עזרא פליישר מכולם הערכתי את פליישר, ואם אני אוהב את שירת ימה"ב זה רק בזכות השיעור והסימנריון שלקחתי אצלו.
 

shellyland

New member
גלית מלכה. ../images/Emo47.gif

אאל"ט, גם היא הלכה לרעות בקמפוסים זרים, אבל חזרה אלינו.
 
למעלה