האוסף...

EyaL 18

New member
האוסף...

היי אני חדש... משהו יכול לומר לי איך הסינגלים שייש באוסף? ובכלל איך הדיסק? שווה לקנות? (אני פשוט תקוע בחור ברמת הגולן...[נוטוב מכינה קדם צבאית...])

lollapalooza

New member
היי

קודם כל- ברוך הבא.
הפלייליסט של האוסף הוא: under the bridge, give it away, californication, scar tissue, soul to squeeze, otherside, suck my kiss, by the way, parallel universe, breaking the girl, my friends, higher ground, universally speaking, road trippin והחדשים: fortune faded ו- save the population. אני אישית מאוד אהבתי את השירים החדשים. אם שווה לקנות אתה שואל
ובכן, שאלה טובה. תראה, אם כבר יש לך את האלבומים שיש בהם את השירים האלו ואין לך ממש כסף מיותר, אז לא הייתי אומרת ששווה. אם אתה יכול להרשות לעצמך להוציא 60 ש"ח כדי לשמוע את כל הלהיטים ברצף אז שווה.

EyaL 18

New member
תודה../images/Emo140.gif

תודה... פשוט נראה לי שאני אוריד את השירים החדשים... אין טעם לבזבז 60 שקל.

EyaL 18

New member
אז מה אתה רוצה?

אני גם לא מוריד... גם שירים שייש לי במחשב יש לי את הדיסקים... (לפחות את רובם) אני לא מתכוון לשלם 60 שקל...

dafnaleh

New member
אז אל תשלם,

ולא יהיו לך השירים. זה לא כזה נורא, אתה תחיה.

dafnaleh

New member
../images/Emo4.gif../images/Emo5.gif../images/Emo2.gif../images/Emo10.gif../images/Emo46.gif

ולמה זה בסדר לגנוב מעשירים?

DAN1EL

New member
שיוריד.

אני באופן אישי, בחיים לא אוריד שירים של להקות שאני מעריך. (כלומר, אני אוריד רק אם יש לי אותם גם על דיסקים), אבל לא אכפת לי שאחרים יורידו... כלומר, אני מעדיף שלא יורידו, אבל אי אפשר להגיד לאנשים מה לעשות. מממ...רק אם כבר מורידים אז לפחות שישתמשו ב"תירוץ" של הכסף, ולא בגלל עצלות של ללכת ולקנות. בקיצור - לכולנו בסופו של דבר יש את אותה מטרה - לשמוע וליהנות משירים של הפפרז. :)

dafnaleh

New member
"אבל אי אפשר להגיד

לאנשים מה לעשות" בודאי שכן, קוראים לזה "חוק". לגנוב, גם שירים, זו עבירה על החוק.

lollapalooza

New member
זה כן יהיה נורא

א. כי לגנוב מעשירים זה גם לא בסדר. כמו גניבה מכל אחד אחר, בפרט אם אלו אנשים שאתה מעריך. ב. כי הכסף לא הולך כולו רק ללהקה, יש עוד המון אנשים שמרוויחים מזה, כולל המפיצים הישראלים, וכידוע המצב בארץ לא משהו. אם תשימו לב, חנויות מוזיקה נסגרות בקצב מסחרר בארץ והכל בגלל הסיבה הזאת. לא רוצים לקנות
אל תקנו, אבל גם אל תגנבו. למה גניבת רכוש היא לא מוסרית אבל גניבת מוזיקה כן
כי זה לא חפץ
כי זה לא דבר מוחשי
people like you should know better (ומצטערת על האנגלית, לא מצאתי ביטוי מקביל בשפת ארצנו)

On drugs

New member
למען האמת ידעתי שניכנס לדיון כזה

אז אני יגיד את דעתי בעניין עם לא שמתם לב המחירים על דיסקים פשוט מופקרים. אני בטוח שעם המחירים לא היו בשמיים אז אנשים היו קונים הדיסקים הזמרים\להקות אומרים שהם משקיעים הרבה על העטיפה וכל הזה מסביב אז עם הם היו משקיעים פחות בכל הבולשיט הזה כי בסךהכל כמה חשובה לנו העטיפה של הדיסק באמת?!

lollapalooza

New member
ואני ידעתי

שניכנס לדיון כזה תראה, יקר זה עניין יחסי, אתה יכול להגיד על כל דבר שהוא יקר. גם פלאפון זה יקר, וגם מחשב וספרים ובגדים, אבל אתה לא תגנוב דברים כאלה, נכון
אם יקר לך מדי אז פשוט תוותר על זה. למה זה לא ככה גם במוזיקה
כי זה נגיש וזמין באינטרנט
כי זה לא חפץ
זו גניבה ככל גניבה, וזה שיש לך את זה בבית בלחיצת כפתור ואתה עושה את זה בבית לאור היום בלי להתבייש, לא הופך את זה לבסדר, בדיוק להפך, זה נותן לגיטימציה לאנשים הגונים לגנוב וזה מגעיל. הסיבה היחידה שאתה אומר שהמחיר גבוה היא כי יש לך אלטרנטיבה בחינם. הרי אם לא הייתה, פשוט היית מקבל את זה וזהו. בדיוק כמו שאם אתה קונה נעליים או בגדים ונראה לך יקר מדי, או שתשלם ותשתוק, או שתוותר.

On drugs

New member
אני לא מדבר על דיסקים של הרד הוט

יש מחירים ממש מטורפים נכון שיש קלאסיקות כמו הבלאד שהוא תמיד נע בין 80 שקל ל75 אבל למשל דיסק חדש שיוצא עולה בסביבות ה100 ל85 שקל וזה מוגזם לפי דעתי! אגב לא אמרתי שכדי להוריד מהאינטרנט מנהלת יקרה ולא תמכתי בזה פשוט אמרתי שאנשים כמוני שלא יכולים להרשות לעצמנו דיסקים ב90 שקל וגם לא ב60 שקל (שוב אני לא תומך בגניבה בהורדה מהאינטרנט)

lollapalooza

New member
אוי

לא התכוונתי להפנות את ההודעה רק אליך. התכוונתי בכלליות- מתנצלת. זה קורה כשאני מתחממת... יקר
אין כסף
לא קונים.

DAN1EL

New member
אבל את שוכחת דבר אחד:

שהפפרז לא עושים מוזיקה רק בשביל הכסף. ואני בטוח שהם היו מעדיפים שאנשים יורידו כדי לשמוע אותם מאשר שלא יורידו בגלל המצפון ולא יקנו בגלל הכסף ואז לא יקשיבו לשירים בכלל. אחרי הכל, יש דברים נוספים חוץ מכסף. ואני שוב מבהיר - אני לא מוריד, אני רק מנסה להציג לך את הצד של אלה שמורידים.

dafnaleh

New member
הפפרז לא עושים מוזיקה בשביל הכסף?

הרהצפ מסרבים למכור את המוזיקה שלהם באינטרנט כקבצים בודדים. כלומר, יש אתר שמוכר שירים בודדים של להקות שונות, בלי שתצטרך לקנות את כל הדיסק, והם סירבו לתת לאתר למכור שירים שלהם, כי הם טענו שהדיסק הוא יצירה שלמה. והאתר אכן לא מוכר את השירים שלהם. אז מה לדעתך הם מרגישים בקשר לגניבת השירים שלהם?!?! חוץ מג'ון, כמובן. בכל אופן, זה לא בסדר לגנוב, גם לא מעשירים. ולגנוב שיר לא שונה בכלום מלגנוב קאדילק.

למעלה