האוצרות שאנחנו מקבלים מן האח הגדול

האוצרות שאנחנו מקבלים מן האח הגדול

כל אחד מאתנו מקבל משהו אחר מן הצפיה בתכנית הפופולרית הזו. בואו נכתוב על זה.

המושג "פרידמנים"

איכשהו, ידעתי אמש שזה יקפיץ כמה אשכנזים מנותקים מן החברה הרחבה. וזה קרה. ברשת ב' , הבוקר. אני עצמי אשכנזית, אך יצא לי להתחכך באנשים שונים בחברה, מה שנתן לי פרופורציה כבר לפני שנים רבות. אבל קול ישראל הותיקים, שהיו ספונים בתוך מגדל השן התרבותי שלהם מאז ומעולם, נפגעו עד עמקי נשמתם מן ההעזה של התקשורת לשדר את דבריה של עינב בובליל בנושא הפרידמנים. מה קרה, שכחתם את מבחן בוזגלו, ו"מסעודה משדרות", וסרטי בורקס, שגם הם היו כינוי זלזול.. חיים יבין מומחה בלזלזל. הסגירות התרבותית מקבלת סטירה מן הריאליטי. מגיע לנו.

קופנגן

New member
מה גם שיוסי הסביר עכשיו מה זה פרידמן

עבורם פרידמן זה לא בהכרח עניין של עדה אלא מילה אחרת לחננה/יורם. הוא אמר שגם מזרחי יכול להיות פרידמן, אם יהיה שקט, אם יהיה לא בסגנון שלהם.

beep beep

New member
מתי תבינו שאת האש העדתית מלבה התשקורת?

קונפליקטים מביאים רייטינג ולכן התשקורת (שההפקה היא חלק ממנה) היא זו שמלבה את האש? יוסי הטריפוליטאי מאשקלון יושב עם איתי האשכנזי מסביון ומסבירים בנחת לחגית הפולניה שנשואה לתוניסאי ש"פרידמן" זה יורם חנון ללא קשר למוצאו העדתי. אבל התשקורת הצהובה שלנו תמיד תחפש את המפריד, המסכסך, המלוכלך, המסריח, כי כאלה בדיוק הם פניה.

davidlev0255

New member
כל מילה בסלע, הם לא רוצים לפגוע באשכנזים, הרי

איתי הוא אשכנזי ולא פרידמן ?!

פרידמן זה מונח,מותג,הגדרה מהיום ואני בשמיים

עינב הגדירה מזה פרידמנים הכי טוב שאפשר היא לא גזענית כמוני אבל ללא ספק הקטע שרוב האשכנזים חשים שהם יודעים הכל והם מראים לך את זה לפי שפת גוף ועינב כמה שלא סבלתי תהיתנהגות שלה פשוט גדולה מחיים ואני אומרת די לכם הפרידמנים תנו לאנשים אחרים הרגשה טובה להיות בסביבה שלך נורא פשוט

אוי וויי אשכנזיה מנותקת ובורה שכמותך

מבחן בוזגלו הוא לא אות זלזלול אלא בדיוק להיפך. זהו מבחן שתפקידו להבטיח שדין אחד לכולם - לבוזגלו ולפרידמן. מסעודה משדרות הוא לא אות זלזול אלא הצהרה והבטחה שידאגו לכולם כולל מסעודה משדרות. אוי ויי אשכנזיה מנותקת ובורה שכמותך שמנסה ללקק לבובלילים. מה מטרתך? לאלוהים פתרונים.

אתה המנותק פה, מבחן בוזגלו ככותרת מזלזל

מטרתה להביע דעה שזה בדיוקמה שעשית בהודעה שלך רק שהיא עשתה את זה בטעם ואתה גם עלבת פגעת והתנשאת. יש לך קטן נכון?

נכון אבל זה לא קשור

דבר לעניין ילד. קרא קצת על מבחן בוזגלו ותחזור לבחינה בעוד שעה. זה היה זילזול והתנשאות אבל כשצריך אז צריך!

בן כמה אני צריך להיות בשביל להפוך לאיש?

כמה תארים צריך בשבילך שיקראו לי חכם? כמה מטומטמים צריך בשביל לבנות מדינה?

כדי שתהיה בנאדם

אתה בס"ה צריך להתנהג כמו בנאדם ולא כמו בובליל. אם אתה מדבר שטויות (שים לב שאמרתי אם) יכולים להיות לך מליון תארים וזה לא יעזור.

Kunin

New member
"רעם" של "זהות"!

כדי להפוך מ"ילד" ל"איש", עליך להידמות "לי"! http://www.2all.co.il/web/sites/el-shaday/ וכדי לזכות בתואר הנכסף (לדעתך) ולהיקרא "חכם", עליך להרכיב משקפיים (כמותי). ואז כל המטומטמים (תרתי משמע וללא מרכאות כפולות), יבנו לך "מדינה". וב"מדינה" זו, ידידי היקר, תנהיג חוקי אוטופיה שרק "חכמים" יכולין להעלות ולמציא מדעתן, ומשכלן, ומתואר "החכמה" לה זכו ב"חכמתם" כי רבה. ואז כל המטומטמים (וללא המרכאות הכפולות), ינהגו כמותך, ויזכו גם הם ב"חכמה". ואז בעזרת ה' יתברך יקויים בך, ובהם , מקרא שכתוב: "לבבי עלי נבו..." הכדור אצלך, איש ה"תיקונים". (וזה לא 'ג'איימס טיילור').

תיקון טעות

למה "מבחן בוזגלו" ולא "מבחן פרידמן"? למה "מסעודה משדרות" ולא "יחימוביץ מערד"? משום שישנה הנחה שהמשפט צריך לעזור אפילו לאנשים הכי חלשים בחברה. שהתקשורת צריכה לשדר גם לאנשים הכי פשוטים במדינה. וחולשה, פשטות (והייתי עדינה. בינינו הכוונה היא לאנשים הכי אהבלים, חסרי השכלה, פרמיטיבים וכיוב') אפשר לבטא נכונה עם שם משפחה מזרחי מובהק. זה כל הסיפור. באותה מידה, כדי לבטא חנוניות משתמשים בשם משפחה אשכנזי (שנתפסים, בצדק או לא, שיש בהם אחוז חנונים גבוה יותר). זה הרי היה מגוחך להשתמש בשם אברג'יל לחנון, נכון? בקיצור, פרידמנים זה אותה גזענות (או שימוש בסטריאוטיפים) כמו מבחן בוזגלו או מסעודה משדרות.

../images/Emo6.gif

והיא המנותקת והבורה?
לך תשתה משהו אולי יעזור לך.

למעלה