האח הגדול- ביזיון שוביניסטי בלתי נסלח

מעמקים39

New member
האח הגדול- ביזיון שוביניסטי בלתי נסלח

עונה זו של האח הגדול רוויה בתכנים פוגעניים כלפי נשים. המוטיב החוזר של השפלת נשים בבית והשתקתן מחריד.
היום צפיתי במשדר והרגשתי שבפעם הראשונה העונה ארז טל שידר אי נוחות ואף עצבנות מסויימת כשראיין את שי חי ותניה אשר הדיחו את עצמם. אבל כל זה מעט מידי ומאוחר מידי.
האח הגדול נתן במה להתנהגות שוביניסטית ואלימה ואולי אף עודד את המצב וכעת הגולם התהפך על יוצרו.
משפט הסיום של תניה בשידור חי היה משהו בסגנון ״אישה צריכה ללכת אחרי הגבר שלה, כך היא משמיעה את קולה״
דבריה התקבלו בתרועות מצד הקהל. אני חוששת שהדור הזה גמור. המדינה צועדת בצעדי ענק לתקופות אפלות.
הכתירו שם מלכים גברים ששלטו בנשים, הדביקו נשים לקיר וסתמו להן פיות עם מכשירים מצפצפים נגד הקול שלהן עצמן, כינו אותן מכשפות וכל שהיה חסר זה שיעלו אותן על מוקד. האח הגדול הכתיר את שי חי למלך על העם והעם משווע למלך הזה. כמו דור עגל הזהב. אני מזועזעת ממראה עיניי. אנחנו עוד נכתוב פה הרבה על פמיניזם אבל המדינה נגמרת לנו. אני לא רואה את האור. צר לי על כולנו. במיוחד על הטובים והשפויים שבינינו.

pov2

New member
מה שמעיד שהדור אבוד הוא, שגם במהלך התכנית האחרונה

כש״האח הגדול״ מראים לנו בבירור איך שי חי זומם במזיד להרוס את היצירה של אור כדי למחוק לה את החיוך מהפה ואף עושה זאת- אז הקהל מוסיף להריע.
ולגבי ארז טל- עצבני או לא, שימי לב ליורם זק שעד השניה האחרונה ניסה לשכנע את שי חי להשאר בבית, במקום להעיף אותו, על סעיף האלימות.
עד השניה האחרונה התחנפו לפסיכופת הזה שהציבור כלכך אוהב.
&nbsp
חצי הכוס המלאה היא, שלא בטוח שאותו קהל קולני, הוא הרוב במדינה.
&nbsp
סתם, על מי אני עובד?

&nbsp

GreenMamba

New member
הפח הגדול

מי שרואה את זה- אשכרה מגיע לו מה שמאכילים אותו.

pov2

New member
מה פירוש מי שרואה את זה מגיע לו?

האח הגדול משודר בפריים טיים ובערוץ מרכזי.
זה שאת לא תצפי בזה, לא אומר שהשידור והמסרים השוביניסטים לא מציפים את הציבור וכיוון שהוא כן מגיע לציבור- חשוב לדבר נגדם.
&nbsp
זה כמו שיונית לוי תנאם מחר באיזו תכנית בפריים טיים
ותגיד שכל הרוסים מסריחים ובתגובה תגידי- מי שצופה בה מגיע לו.
&nbsp
תגובה לא הגיונית.

GreenMamba

New member
סבי עליו השלום אמר פעם לאבי

מי שמתעסק עם דרעק, סופו שיהפך להיות דרעק.
הפח הגדול הוא תוכנית טראש נחותה ונמוכה, שנועדה בדיוק לכך- להיות נחותה ונמוכה. מי שרוצה להתפלש בסחי ובמאוס שלה- שלא יתפלא שזה מסריח.
&nbsp
זה נוצר כדי להסריח מלכתחילה- עכשיו אתם מתפלאים שהריח לא נעים?
&nbsp
מצחיק.

pov2

New member
הבעיה היא בהשפעת התוכן על הציבור

ולא בהשפעת התוכן עליינו אישית.
כשהנוער רואה איך מרוממים טיפוס אלים כשי חי, זה אמור להפריע גם לך כאזרחית במדינה הזו ולא רק למי שצופה בה.
הרי לא רק מי שתומך בשי חי יפגע כתוצאה מהתכנים בה.

כשאת מתייחסת לתכנים הבעייתים שמופצים בתכנית הזאת כאילו הם לא בעיה של מי שלא צופה בהם, זה לתקוע את הראש בחול ולהתעלם מהתוצאות הרעות שהם יוצרים על החברה בה את חיה.

GreenMamba

New member
נהפוך הוא

אני חושבת שלא התכנים הבעייתיים הם הבעיה, אלא כל התוכנית כולה, ודומותיה.
להיכנס לאתר פורנו ולהעביר ביקורת על התכנים שם זו טיפשות. כל הפורנו פסול- ומתוך כך גם תכניו פסולים.

pov2

New member
זה לא סותר כי מהתגובה שלך לאח הגדול

הנמשל הוא שאם ישדרו פורנו בפריים טיים- אז זו בעיה רק של מי שצופה בזה.
&nbsp
דבר שני- מפתיע אותי שכתבת שכל הפורנו פסול, בתוך אחת שמקדשת שוב ושוב את חופש הביטוי ומתרעמת כנגד כוונה להפעיל צנזורה על תכנים שמחפיצים נשים.

GreenMamba

New member
אתה מצחיק

אתה כמו מישהו שיושב ורואה פורנו ואז אומר- בסצינה הראשונה הם רק דיברו, אז היא היתה בסדר. בסצינה השניה רואים סקס כפוי שלה עם 10 גברים- זה ממש לא בסדר. הסצינה השלישית היא של לסביות, אז זה חצי בסדר והסצינה הרביעית היא של גילוי עריות וזה ממש ממש לא בסדר.
&nbsp
הפח הגדול הוא דרעק, מכל בחינה שלא תסתכל עליו. להתחיל לפשפש בקרביו של הדרעק ואז להתלונן שזה מסריח- זה מגוכח וגם צבוע. יש להכריז על התוכנית כדרעק וכל התייחסות אליה צריכה להיות כאל משהו שמישהו שכח לאסוף אחרי מוקי. בא לך לפשפש בזבל הזה ולהגיד מה שם היה יותר או פחות מסריח? זה מסריח קטגורית. נקודה.
&nbsp
בקשר לפורנו- מאחר ופורנו נכנס אצלי תחת קטגוריית זנות (אולי למעט הנושא של "צילומים ביתיים" שאני עוד חוככת לגביו)- הרי שהוא פסול מטעם זה בלבד. יש הבדל גדול בין קלוז אפ על ואגינה של אישה הנבעלת שוב ושוב לבין צילום של אישה בבגד ים ליד מקרר.
אם אתה לא רואה את ההבדל- תנחומיי.

pov2

New member
ההבדל בין צילום סקס בפורנו לבין לתצלום אשה בבגד ים ליד מקרר

זה כמו ההבדל בין אונס להטרדה מינית
ומכאן משתמע שאין לאסור רק את הפורנו, אלא גם את הפרסומת למקרר.
&nbsp
&nbsp

דני80

New member
ומה עם הסדרה רמת אביב גימל?

גם שם הראו את יעל בר זוהר בבגד ים.

ומה עם משמר המפרץ?
ועם הקליפ "day by day" של רגינה?
ועם השיר "חורשת האקליפטוס"? (שימו לב לשורה הראשונה בשיר...).

לדעתי התפיסה שלכם איננה דמוקרטית. אתם בעד חוקים שלא רק לא יעזרו, אלא שיש הרבה דברים אחרים שאפשר לעשות לפני שהולכים לפתרונות רדיקליים מסוג כזה. שיעבירו את חוק הפללת הלקוחות, שישקיעו יותר למען נשים בזנות (וזה גם ישנה את הנורמות), שיחנכו בבתי הספר. יש מספיק מה לעשות בעניין.

לגבי פורנו רך - אני אישית לא בעד לאסור, ובעניין זה זה יש לי חילוקי דעות עם פמיניסטיות רבות. אם אשה מצטלמת בעירות ללא אקטים מיניים - היא לא בהכרח אשה בזנות, ומכל מקום אין הוכחה חותכת לכך. וגם אם כן - התמונות שלה אינם זנות, אלא צילום של אשה בזנות.

אך הפורנו הקשה הוא זנות באופן מובהק: יש כאן יחסי מין (של אלה שמצטלמים) תמורת תשלום (של הלקוחות שצופים דרך האינטרנט). לכן זה יהיה אסור ברגע שיחוקקו את חוק הפללת הלקוחות. זה לא קשור לחופש ביטוי.

מעמקים39

New member
דמוקרטיה אינה שם קוד ל״הכל מותר״

אני לא מכירה את התוכניות אותן ציינת אז אתייחס רק למה שמכירה אבל בלי שום קשר באופן כללי רק שתדע,
שאם בעבר שידרו תכנים פוגעניים זה לא אומר שזה בסדר ויש ללמוד מזה אלא ללמוד מזה מה לא לעשות בהמשך.
אין ספק שיש עוד הרבה דברים לעשות כדי ללמד את הציבור לכבד נשים אך זה לא סותר הגבלת תכנים. את כל הדברים שצריך לעשות יש לעשות במקביל מיד ועכשיו.
השפעת התקשורת על העם הינה חזקה מאוד ואף גורלית, לא צריך לחכות ולראות את השפעת העונה האחרונה של האח הגדול על בני נוער למשל, הם כבר הסתדרו בשורות כמו חיילים ובימים אלה עורכים מסדרים של ״כל האמת בפרצוף״ כנגד ילדים חלשים בחברה וזה רק עניין של זמן עד שמישהו יתאבד.
ההשפעה של התוכנית היתה מיידית ולכן חשוב כל כך להקפיד על מסרים.
תפקידה של הדמוקרטיה, בין היתר, זה להגן ולהתחשב במיעוטים ולשמור על החלשים.
כשהאח הגדול משדר סצינה לכל האומה, בה נראית אישה שאין לה יכולת לדבר (כי היא במשימת תקציב חשובה),
נגררת על ידי גבר בכוח פיזי תוך שהיא ממלמלת ״לא אני לא רוצה״ אל חדר קטן בו מחכה לה גבר נוסף איתו תוכננה התקיפה הקבוצתית, מוכנסת בכוח לחדר ושם, תוך שהיא מנועה מלהגיב, אונסים אותה לשמוע מילים קשות מנשוא.
אני לא הצלחתי לצפות עד הסוף בסצנה המבחילה והבנתי שעוד הרבה צופים כיבו בשלב זה את הטלוויזיה.
אבל היו רבים שלא. אלה שלא כיבו, ישבו ולמדו. למדו איך צריך להתייחס לנשים. למחרת נכתבו מאות טוקבקים בדבר הסצנה שהרגישה להם ובצדק כמו אונס קבוצתי. מיד אמשיך דבריי

מעמקים39

New member
בהמשך לדבריי:

לא ברורה לי ההתעסקות שלכם בבגדי ים. מי דיבר פה אי פעם על להגביל נשים מלהסתובב בבגד ים?
למה למשל אתה לא פוחד שאם על פי חוק אסור לאנשים להתערטל ברחוב, זה עלול לגרום לנו להפוך לאיראן?
ואיך זה שהגבילו אנשים מלהתפשט ברחוב ולא קרה שום אסון ולא הפכנו מאז לאיראן?
אני אסביר לך איך. כי זה כל מה שקבע החוק. אין כאן כדור שלג מפלצתי. החוק יכול לקבוע מה שמתחשק לו בלי להפוך לכדור שלג של הגבלות. יש בהחלט צורך לקבוע שאסור להשתמש בגופה העירום של האישה לצורך שיווק מכוניות למשל מבלי שכל מיני גברים יקפצו ויגידו הלו הלו תנו לה להתפשט כי עוד מעט נהפוך לאיראן.
אתה רוצה לפרסם רכב בצורה שתמשוך את העין? שים לידו פרח. צבע אותו בחומר מבריק ונוצץ...
אבל אל תשים לידו גוף עירום של אישה בשם הדמוקרטיה.
מן הראוי שתפסיקו להבהיל את הקוראים החביבים שלנו שאנחנו בדרך להפוך לאיראן רק כי צריך להפסיק להחפיץ את גוף האישה.
לגבי פורנו על כל סוגיו. בעיניי יש לאסור באופן גורף. נשים המגיעות לעסוק בזנות הן אומללות שלרוב גם עברו התעללות מינית בילדותן ואין לנצל מסכנותן ולאפשר להן להמשיך להיפגע. יש לטפל בהן ולשקם אותן ואל תבוא לי עכשיו עם סיפורים יחידניים בדבר אותה אחת שמאוד נהנית מזה ושאף אחד לא אנס אותה כי היא לא מייצגת את הכלל.
כמו שהמדינה לא מאפשרת לאנשים להתאבד, כך צריכה לא לאפשר לנשים לפגוע בעצמן. וזה אומר לתת להן לכספים ולהשקיע בהן מכל הלב. לתת להן סיכוי חמלה ואהבה.

דני80

New member
תגובה לדברייך:

ראשית, התכנים שהזכרתי אינם תכנים פוגעניים, וזה לא אותו הדבר כמו מה שאת תיארת. אני בכוונה נתתי דוגמה לתכנים שהם הרבה פחות פוגעניים, כדי להציג שאלה ברורה: איפה שמים את הגבול?
רמת אביב ג' היא אופרת סבון ששודרה אחת לשבוע בשנות התשעים. הדבר ה"שוביניסטי" ביותר שם היה שמראים נערות בביקיני.
לגבי משמר המפרץ – אני מודה שראיתי לעיתים רחוקות ואני גם לא כ"כ זוכר מה היה שם. לכן אצטט מויקיפדיה:
"משמר המפרץ (באנגלית: Baywatch) היא סדרת דרמת אקשן אמריקאית על מצילים המסיירים בחופים של מחוז לוס אנג'לס, קליפורניה, בכיכובו של דייוויד הסלהוף.‏
.........
משמר המפרץ" סובבת סביב העבודה של צוות מצילים והקשרים שלהם, עם עלילות שבדרך כלל מתרכזות בסכנות הקשורות לחוף ופעילויות אחרות הקשורות לקליפורניה (מאוחר יותר הוואי) באורח החיים בחוף."
עד כאן הציטוט. הדבר ה"שוביניסטי" ביותר שהיה שם היה בחורות בביקיני.

לגבי השיר "חורשת האיקליפטוס" של נעמי שמר – אנא תירגעו. אין שם אונס ואפילו לא תיאורים אירוטיים. השורה הראשונה של השיר היא: "כשאמא באה הנה יפה וצעירה, אז אבא על גבעה בנה לה בית".

לגבי זנות – אני בעד המודל השבדי, ואני בעד לשקם את אותן נשים. ומה שאמרתי על חופש הביטוי - זה לא קשור לשאלה אם יש מישהי שמאוד נהנית מזה. מה שאני אומר הוא: תמונה של אשה שנמצאת בזנות – איננה זנות מצולמת, אלא אשה מצולמת. זאת כשם שצילום של הרמטכ"ל איננה מלחמה מצולמת, וצילום של רוצח איננו רצח מצולם.
זה שיש נשים שנמצאות בזנות וגם מצלמים אותן – זה אומר שצריך לטפל בהן במסגרת המודל השבדי. זאת ועוד: אם יש צילום בעירום שמופץ בניגוד לרצונה של אותה אשה – זה ממילא אסור על-פי החוק. לא צריך לאסור באופן גורף הפצת תמונות עירום – כמו למשל של דוגמניות מפורסמות – כדי להאבק נגד זנות ונגד ניצול.
לעומת זאת איסור הזנות (שאני כאמור מצדד בו) הוא סוג של פגיעה בחופש העיסוק, כמו שיש חובה על מעסיקים לדאוג לתנאי הבטיחות וכמו שמעסיק צריך אפשר לפקידות לשבת. פגיעה בחופש העיסוק לא יכולה לגרום להתדרדרות והיסחפות כמו פגיעה בחופש הביטוי. למשל: החוק לשכר מינימום (שאני בעדו) – עשוי להוביל לכך ששכר המינימום יעלה (ואני בעד), אך אין סיכוי שלמשל יעמידו את שכר המינימום על 20000 ₪ לחודש, מהסיבה הפשוטה שאם זה יקרה אז המון אנשים יפוטרו, וזה אף עלול להוביל לקריסה של הכלכלה. ולכן תהיה התנגדות חזקה של האנשים.
אותו הדבר לגבי איסור התערטלות. יש נורמה ברורה מאוד בקרב הציבור בעניין זה: שום אשה לא תרצה שיגבילו את לבושה, ולכן אין סיכוי שחוק כזה יעבור. יש מקרים גבוליים כמו התערטלות בחופי רחצה, שיש מדינות שבהן זה מותר ויש מדינות שבהן זה אסור, וחוק בעניין זה יכול לעבור בקלות, כי זה עניין גבולי.
ושימי לב: לא דיברתי על סכנה של איסור על לבישת בגדי ים, אלא על הסכנה שיאסרו הופעת נשים בבגדי ים בסדרות טלוויזיה בטענה שזה שימוש בגוף של האשה כדי למכור.

לעניין חופש הביטוי – הטיעון ששמעתי מפמיניסטיות הוא שאם חופש הביטוי פוגע באנשים, יש להגביל אותו. אם זה הנימוק, אז בוודאי שקיים מדרון חלקלק: השורה הראשונה בשיר של נעמי שמר היא ללא ספק פוגענית עבור פמיניסטיות, או לכל הפחות חלק מהן. אז מהטיעון הנ"ל נובע שצריך לאסור את השמעתו של אותו שיר.
גם הנימוק של ga שצריך לאסור תכניות טלוויזיה עם אלימות – היא ראיה לכך שעלול להיות מדרון חלקלק: עם היום יאסרו תכנים שוביניסטיים, מחר יבואו אנשים כמו ga שידרשו לאסור גם תכנים של אלימות. וברגע שיאסרו תכנים של אלימות, לא תהיה מניעה של איסור על סרטים מצוירים של וולט דיסני.
אחת הדוגמאות שממחישות את המדרון החלקלק היה המקקארתיזם, שהחל כרדיפה של קמוניסטים, והמשיך ברדיפה של אנשים בעלי דעות שאינן בהכרח קומוניסטיות. שוב, אינני טוען שצנזורה על סרטים, ספרים וכו' תוביל בהכרח לרדיפה כמו בתקופת מקקארתי. מספיק שזה יוביל לאיסור על ספרים שיש בהם סקס או על ספרים שיכולים להתפרש כשוביניסטיים, כמו שלגיה או סינדרלה (פגיעה ברגשות, כבר אמרנו?). גם מצב כזה הוא לדעתי מצב של מדינה חשוכה.

pov2

New member
יעל בר זהר בבגד ים זה אכן פורנו רך

במאי מבוגר מבקש משחקנית צעירה להצטלם בבגד ים.
הסצנה הזו נראית לך מקרית או אמנותית?
נכון שהיא שיתפה פעולה, אך איזה ברירות היו לה?
מעטות השחקניות שמוכנות לעמוד בלחץ ולסרב לבמאי להצטלם כך, כשברור לכל שאם זה היה תלוי רק בהן- שום חולצה לא היתה יורדת אל מול המצלמות.
&nbsp
כשדיברתי על השוואת צילום דוגמנית ליד מקרר להטרדה מינית, התכוונתי קודם כל להטרדתה המינית של הדוגמנית.

דני80

New member
אוקיי. ושירים כמו חורשת האקליפטוס,

ציפי פרימו, וכו', וסרטים מצוירים של וולט דיסני צריך לצנזר?

pov2

New member
מה יש בשירים האלו? ואיזה תכנים גסים יש בוולט דיסני?

דני80

New member
טוב ששאלת.

בחורשת האקליפטוס שרים: כשאמא באה הנה יפה וצעירה אז אבא על גבעה בנה לה בית. בשיר ציפי פרימו שרים: עכשיו היא מסתובבת בחולון עובדת, צומת פה וצומת שם. לי אישית אין בעיה לא ים זה ולא עם זה, וגם אילו היתה לי - הייתי נגד לצנזר כי אני בעד חופש ביטוי. השאלה היא אם אתה (ואחרים כאן) בעד לצנזר את הדברים האלה.

לגבי סרטים מצוירים של וולט דיסני - יש שם אלימות.

ואגב, בקשר לתגובתך הקודמת - זה לא נכון שרוב השחקניות נכנעות ללחץ. עובדה שרוב השחקניות הישראליות מסרבות להצטלם בעירום והמון שחקניות מערביות מצטלמות בעירום, כי להן אין בעיה עם עירום כמו שיש אצלנו (וזה בא לידי ביטוי גם בשיזוף בעירום בחופי הרחצה - דבר שמקובל במערב אבל מאוד נדיר אצלנו).

מעמקים39

New member
שמע דני אני מתנגדת לכל דבר שבעיני פוגע בנשים

בחורשת האקליפטוס יש מסר סמוי שובינסטי מאוד, זה לא אומר שצריך לאסור על אנשים לכתוב שירים אבל לא צריך ללמד אותו למשל בבתי הספר. למה? כי הוא מדבר על אמא יפה צעירה ו"שווה" ועל אבא "חזק" שבונה לה בית.
זה לא מעניין אותי שהשיר הוא קלאסיקה ישראלית, הוא עדיין שוביניסטי להחריד ופוגע בתדמיתן של נשים.
גם השיר השני אותו ציינת ואיני מכירה צומת פה צומת שם בעיניי זה גועל נפש.
זה בפירוש לדרוך לנשים על הרגל.
הייתי מצנזרת ועוד איך. לגבי סרטים אלימים כמובן שזה רע ועדיף שלא יהיו אך אפשר להגביל הצפייה בגיל.

למעלה