האח הגדול- ביזיון שוביניסטי בלתי נסלח

pov2

New member
השירים הנל הם לא ביג דיל

לגבי חורשת האקליפטוס, ענתה מעמקים39
ולגבי ציפי פרימו- לא מצאתי שום בעיה. הם לא לועגים לאותה ציפי.
זה כמו שאני אגיד לך שציפי עכשיו עובדת בזנות. האם זהו משפט שוביניסטי?
לא נראה לי.
&nbsp
לגבי הסרטים מצוירים- בסימפסון עשו על כך סאטירה לעניין.
&nbsp
ולגבי השחקניות הישראליות- זה נכון שבחו״ל יש יותר עירום אך גם להצטלם בביקיני או להתמזמז עבור סרט/הצגה עם שחקן שאינו החבר שלה זו כניעה ללחץ והדבר מתבצע רק מתוקף הידיעה שבלי זה- אין עבודה.
הרי מבחינת הבמאי מדובר בתנאי חשוב מאוד לתפקיד.
חנן גולדבלט אגב, אף עמד על כך לדין.

GreenMamba

New member
כן, דמגוגיה כהרגלך.

זהירות, פוב, תמונה מטרגרת מאוד לפניך.
&nbsp

מעמקים39

New member
גרין את טועה באדם

אתם לא חייבים להסכים אבל היי בטוחה שכשם שאת חושבת שהוא טועה, הוא חושב שאת טועה.
אבל המטרה משותפת. את חייבת לנסות להבין שבטח לא הוא האוייב הגדול.
פוב בעד נשים. גם את. גם אני. אבל מותר לנו לחשוב ולהיות בטוחים שאנחנו צודקים ואחרים טועים.
בואו לא נעקוץ אחד את השני. זה לא נעים. זה הבית של כולנו. בואו נעקוץ שונאי נשים ושוביניסטים.
גרין, עשי לי טובה נשמה, לא יכול להיות שאת לא רואה את זה...

GreenMamba

New member
יקירתי, את היא זו הטועה כאן

פוב, כדרכו מאז ומעולם, משתמש בדמגוגיה והתלהמות כדי לחזק טענות היושבות על כרעי תרנגולת. אין לי ספק שהוא בעד נשים, לטעמו, אך כשאני מזהה את המניפולטיביות שבטיעוניו- אין לי אלא להצביע על כך.
ולמה ללכת רחוק? הנה ההוואה שלו בין פורנו-פירסומת לבין אונס-הטרדה מינית הרי שהיא הדמגוגיה בהתגלמותה.
ולמה פוב משתמש בדוגמא הזו? מהסיבה הפשוטה שכל בר-דעת הרי יזדעזע מאונס ואף מהטרדה, וההקשר שהוא עושה בין פורנו לאונס (שהוא יכול להיות ע"פ תפיסות מסויימות נכון) ואז בין פירסומת להטרדה מינית- הוא הקשר דמגוגי לעילא, שנועד למטרות מניפולציה ריגשית.

אני מבטיחה שאם פוב יפסיק להשתמש בדמגוגיה- אני אפסיק לקרוא לו דמגוג.

מעמקים39

New member
הוא לא מתלהם כלל. את המתלהמת והסגנון הזה לא יימשך כאן!

בכלל לא משנה מה הוא כותב או מה את כותבת הדגש הוא על הסגנון. הדברים שאני חוזרת ואומרת הם פשוטים.
ברור לי שאת מבינה אותם. כל אחד יביע פה דעתו. גם ברטור ובתנאי שלא בתוקפנות ולא בהתלהמות תוך העלבות אישיות. אני לא אסתפק בכך שאין קללות. אני מצפה ליותר מזה. אני מצפה לדיון שלא יגרום לאנשים לזוז באי נוחות כשעונים להם. אין סיבה לכנות אנשים דמגוגים או טרולים או שקרנים וכו.
אני עשיתי גם סוויצ׳ רציני בעניין ברטור. על כולנו לנהוג כך. הוא באמת מקפיד לכתוב דברים בצורה לא תוקפנית ואם אין הסכמה איתו יש לענות לו. לאחרונה שמתי לב שהוא גם ממתן את התכנים שלו ואני מצפה גם ממך להוריד טון.
אנשים התרגלו שזה פורום של מהלומות ועכשיו ההרגל ישתנה.
כולם יבינו שזה לא פורום מכות אלא פורום שיחות ופורום שפתוח לכולם ולשלל דעות.
להאשים אדם תמים במניפולטיביות זה בניגוד לרוח הפורום.
אין כאן מקום לתגובות מהסוג הזה. יש לענות לעניין ולא יזיק גם להיות נחמדים.
מי שמתעקש לא להיות נחמד יכול להסתפק בלענות לעניין ולא לצאת בהאשמות ובתוקפנות.
אנחנו לא צריכים את הוויכוחים המכוערים בכדי שיהיה מעניין כאן.
מספיק מעניין גם בלי לריב ומספיק מעניין גם כשמסכימים אחד עם השני.
מי שמשעמם לו וצריך לריב עם אנשים סתם שיבקש לפתוח פורום מריבות.
כאן סיימנו לריב, סיימנו לקלל אנשים וסיימנו לתת תחושה לא נעימה בגוף.
החיים מספיק קשים לכולנו, אנחנו לא צריכים להוסיף לאף אחד אי נעימות ללב.
כולנו אחראים לבריאות הנפשית של הסובבים אותנו ואנחנו נדבר יפה ורגוע :)

GreenMamba

New member
להשוות דוגמנות להטרדות מיניות זו דמגוגיה פאר אקסלנס

ואם מישהו משתמש בדמגוגיה הוא דמגוג.
ואם אותו אחד "מאחל" (במרומז) לנשיא ולשרת המשפטים שיעברו אונס כדי שיבינו איך מרגישות קורבנות אונס
אז הוא מתלהם
ואם את חושבת שבמילים יפות תוכלי לחפות על זה - את טועה.
אין לי שום כוונה להתנחמד לאף אחד
ואין לי שום כוונה להוריד שום טון ולשים שום מסיכה כדי שהדמגוגיה וההתלהמות האלו ימשכו, בחסותך

מעבר לכך- עשי כרצונך.

מעמקים39

New member
על כולם כאן לכתוב בצורה לא פוגענית וכך יהיה!

ראשית כל אחד יכול להשוות כל דבר למה שמתחשק לו אם זו דעתו מבלי שיעליבו אותו כי לא מסכימים איתו.
זה חלק מחופש הביטוי שיהיה כאן.
שנית פוב לא איחל חלילה לאף אחד לעבור אונס! זו האשמה מכוערת! את הבנת היטב שהוא התכוון וכעס על שאנשים לא מרגישים מה שהקורבנות מרגישות ומכיוון שכך ההחלטה לשחרר קצב פסולה. את הבנת היטב שהוא בעד הנשים הפגועות ובכל זאת בחרת לסלף דבריו.
גם הודעתך זו נכתבה בטון עצבני ועל כן אני הולכת ללמוד איך מוחקים הודעות.
תוכן דבריי אינם ״מילים יפות״ הבאות לחפות על מישהו. אני כותבת כאן בדיוק כמו כולם. אני כותבת מליבי ואני כנה.
אף אחד לא דרש ממך להיות נחמדה ואף כתבתי בפירוש שמי שלא מעוניין להיות נחמד יכול לענות לעניין.
אף אחד לא מתבקש לשים על עצמו מסיכות. אני מעדיפה לדבר עם אנשים אמיתיים.
אבל על דבר אחד אתעקש וכך יהיה- אין תוקפנות בפורום!
לא כלפי אף אחד!
אין יותר שימוש במילות גנאי מעליבות שבאות לתאר אדם זה או אחר.
את הודעתך האחרונה אני משאירה אבל אם גם ההודעה הבאה תהיה באותו הסגנון איאלץ למחוק אותה.
כולם יכתבו פה מה שמתחשק להם בלי לפגוע.
כולם!
זה לא מקום לפרוק עצבים!

pov2

New member
כשמבקשים מדוגמנית להתפשט ליד המקרר- מטרידים אותה מינית

מדובר ביחסי ניצול על רקע יחסי מרות, שהרי אין לה באמת חופש בחירה לסרב, אחרת- יבעטו אותה לטובת דוגמנית אחרת שתסכים להתפשט ליד המקרר ולעשות פוזת ״דפוק אותי״
&nbsp
ולגבי איחולי אונס לנשיא ולשרת המשפטים- אל תכניסי לי מילים לפה.
אני אמרתי שאת הזכות לתת חנינה לאנסים יש לתת (אם בכלל), רק לקורבנות שנפגעו מהם
וכל עוד ריבלין ושקד לא נאנסו, אז שגם לא יתנו חנינות.
&nbsp
באותו אופן הייתי אומר לזה שמזלזל בכאבי שיניים, שאין לו זכות דיבור כל עוד לא סבל מכאבי שיניים.
אז האם אני מאחל לו כאבי שיניים?
אם את דמגוגית, אז כן ואם לא- אז תביני את הפואנטה ואף תסכימי איתה.

Berethor

New member
כמה פשוט להאשים גבר בהטרדה מינית, העבודה של הדוגמנית מבוססת

על היופי שלה ועל הגוף שלה, ולכן דוגמנית שלא רוצה להצטלם בבגד ים אין לה מה לחפש בדוגמנות מכתחילה, דוגמנות היא לא עבודה שמיועדת לנשים שמרניות או/ו נשים שמתביישות בגופן, רוב הדוגמנות מצטלמות בבגדי ים, מדובר בדבר שהוא די בסיסי במקצוע הזה. מי יבעט את הדוגמנית אם היא לא תסכים להצטלם בבגד ים? אם הבמאי היה נשמע להצעה של מעמקים39 ושם פרח במקום דוגמנית בפרסומת אז מכתחילה הדוגמנית לא הייתה מקבלת את העבודה הזאת, ולמעשה הרבה דוגמניות היו נשארות בלי עבודה אם היו מצנזרים אותן וככה היו לנשים פחות עבודות, אני לא רואה איך זה שיהיה לנשים פחות עבודות ושיחליפו אותן בפרחים זה טוב עבור נשים. אין לכם מה לדאוג כל כך לדוגמניות, דוגמניות מצליחות כגון בר רפאלי מרוויחות מליונים בזכות הדוגמנות, ועוד שהרבה נשים אחרות מצטלמות בבגדי ים ומפרסמות את זה בפייסבוק מבלי להרוויח מזה כלום. חוץ מזה, זאת זכותו של הבמאי להחליף דוגמנית שלא מוכנה לתנאים של הפרסומת במישהי שכן מסכימה לתנאים של הפרסומת, על אותו עיקרון שזאת זכותו של גבר להיפרד מבת זוג שלא מסכימה לעשות כמעט שום שהוא מעוניין בו איתו בזוגיות, או/ו מכתחילה לא להיכנס לזוגיות עם מישהי כזאת. לא צריכים לכפות על האישה לעשות משהו שהיא לא רוצה אבל באותה מידה לא צריכים לכפות על הגבר להיות עם מישהי שלא מתאימה לו. סביר להניח שלרוב הדוגמניות ידוע מראש שמצופה מהן להצטלם בבגדי ים לפרסומת, ואם הצעת העבודה והתנאים של העבודה לא היו נראים להן אז הן לא היו חותמות על החוזה, להרבה דוגמניות יש מליונים בבנק, אתם לא יכולים לטעון גם במקרה הזה שהן עושות את זה כי אין להן כסף ומשום שאין להן אפשרות אחרת, כאשר יש לנשים מליונים הן בקלות יכולות לסרב להצעות עבודה שלא להן, ואצל שחקנים ושחקניות זה דבר די נפוץ שהם מסרבים לתפקידים מסוימים, מסיבות שונות.

"נכון שהקריירה שלה נסקה לשחקים, והיא זכתה להצלחה רבה בכל המובנים, אבל כמו כוכבים גדולים רבים, גם סטרייסנד יכולה לרשום לעצמה כמה "פספוסים": בשנת 1971 סירבה לתפקיד של ברי דניאלס בסרט Klute, שבסופו של דבר זיכה את ג'יין פונדה באוסקר; בשנת 1996 סירבה לתפקיד של אווה פרון ב"אוויטה", שהפך לסרט מצליח בכיכובה של מדונה; בשנת 1972 סירבה לתפקיד סאלי בולס ב"קברט", כי רצתה להתרחק מעולם מחזות הזמר. התפקיד הפך את לייזה מינלי לאחת ממלכות המיוזיקלס בכל הזמנים. בשנת 2012 נשאלה בראיון האם יש לה חרטות בהסתכלות אחורה על הקריירה שלה. ומה השיבה הכוכבת? "הייתי רוצה לשחק ביותר סרטים"."

[URL]http://megafon-news.co.il/asys/archives/137481[/URL]

"מגזין "פורבס ישראל" פרסם את רשימת הדוגמניות המרוויחות ביותר בישראל בשנת 2011. במקום הראשון צועדת, בהפרש ניכר, בר רפאלי עם הכנסות של 5 מיליון ואחריה ברשימה גל גדות."

"רפאלי משמשת כפרזנטורית של רשת פוקס ישראל, משתתפת בקמפיין לבושם החדש מבית אסקדה ובקמפיינים להלבשה תחתונה בצרפת, קמפיין בגדי ים בקולומביה וקמפיינים עבור הרשתות האמריקניות GAP ו-Arrow. היא מובילה בפער ניכר על שאר הדוגמניות ברשימה."

[URL]http://finance.walla.co.il/item/1892200[/URL]

מעמקים39

New member
גם אני מרגישה ששימוש בגוף האישה בכדי לקשט חפצים

מעביר מסר פסול ומעודד אנשים לזלזל בה ולהחפיצה. מכיוון שהשימוש הישיר הוא במיניותה, יש קשר להטרדה מינית.
השימוש בגופה של האישה להקשר מיני, עושה עוול לכל הנשים באשר הן.
אני מזכירה שלא כולם חייבים לחשוב כמוני ואם מישהו יחשוב שאני טועה אני אענה לו והוא לי וזה הכל.
בלי עצבים בלי קללות בלי לחשוב שיש חכם אחד שיודע מה היא האמת המוחלטת.

ga26

Member
(סתם כי בא לי קפה)

אני מראש בדיון הזה יותר מזדהה עם עמדותייך. ברור לי שלשים אשה בבגד ים על המקרר זה לא בדיוק לכבודה של האשה בלשון המעטה. אבל פה בדיוק את משכנעת אותי את העמדה ההפוכה ממה שהתכוונת בדיון אחר (על המדרון החלקלק). בעוד פורנו זה דבר שכן יש לאסור מכל וכל יש דברים שגם אם אני סולד מהם מאוד אני לא הייתי רוצה להתחיל לצנזר כי אני מהר מאוד אאבד את חופש הביטוי. אם מתקשים לראות מה חמור יותר פורנו או פרסומת של אישה בבגד ים על המקרר אז אנו מגיעים מהר מאוד לאותו מדרון חלקלק.
ואני מדגיש שאני דווקא ממש בעד צנזורה על פורנו ועל פרסומות סקסיסטיות רק אני באמת באמת שואל (אין לי תשובה) איך ואיפה נשים את הגבול.
אישה שהצטלמה בעצמה בבגד ים ומפרסמת בפייסבוק זה בסדר?
ואם חבר צילם לבקשתה והיא אישרה לו לפרסם?
ואם זה פרסומת בתשלום?
איפה נעביר את הגבול?

אולי התשובה צריכה להיות קשורה לזה שהצילום הוא בתשלום וזה במרחב ציבורי.

לא יודע?
עדיין חושב.

Berethor

New member
זה שרואים שיש לאישה גוף יפה ושהיא לא מתביישת בו מעודד זלזול?

לדעתי המחשבה שזה פסול לראות את גוף האישה יכולה לעודד הרבה יותר זלזול בנשים, ועובדה שזה מה שקורה בהרבה חברות שמרניות, אשר לקחו את נושא "הצניעות" כל כך רחוק שמבחינתם אפילו "שיער באישה ערווה". אני מאמין שעדיף שיהיה לנשים את החופש לצאת בלבוש חושפני מאשר שנשים יאולצו לחסות את כל גופן, ויתייחסו כמעט לכל הגוף שלהן כאילו זה "ערווה". כאשר גברים מתרגלים לראות נשים שמסתובבות חשופות אז רבים מהם לומדים לא לעשות מזה יותר מדי ביג דיל, דבר שמפחית את הזלזול בנשים שמחליטות להסתובב חשופות, במיוחד בחום של הקיץ, ודבר שאפילו מפחית עברות מין לדעתי.

Berethor

New member
בסדר תעני שתוכלי, זה פורום, ואני גם אזכיר לכולם את הסיפור

של הילדה מבית שמש, בתור דוגמה לאיך צנזורה וחוקי צניעות קיצוניים פוגעים בנשים.

""הם רוצים שאני אתלבש כמו חרדית ושאני אתן להם את בית הספר", היא אומרת. בסיוט של נעמה הם שוב חוזרים, הקיצוניים שכבר קיללו וכבר ירקו. גם אמה חוששת מהם: "לא נעים לי, אני חוששת שהם יקללו אותי ויפגעו בי. מבחינתם אני בכלל לא דתייה"."

""יורקים על הילדות הקטנות כי הן לא צנועות", אומר משה, חרדי תושב בית שמש למצלמות "אולפן שישי". "זה מפריע לי, אני אדם בריא. צריך לירוק על ילדה שמתנהגת לא כדין תורה. כן, גם אם היא בת שבע. מה הבעיה? יש רבנים שנותנים לנו את הכוח איך ללכת ברחוב וכיצד אישה צריכה להתנהג כשהיא הולכת ברחוב"."

[URL]http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000709438[/URL]

Berethor

New member
אתה לא מכיר בכך שעירום הוא לא תמיד מיני וגם כאשר הוא מיני

זה לא אוטומטית אומר שהוא רע, לא כל דבר מיני הוא רע, גם אם הרבה אנשים צופים בו.

רמי אב

New member
אני מאלה שאוהבים גם לצפות בתוכנית האח הגדול

וזה לא חדש לי שאצל כל אדם יש העדפה במה שהוא אוהב לצפות,
מה שהיה נראה לי מוזר שם זה במשימת סין שהראו את רינת פליישר רומזת לאיציק שהאישה שהוא מדבר עליה היא זונה, ונראה לי שהיא אמרה את זה כי היא רצתה להפריע לאיציק על שבמשחק המיוחד הזה הוא גם הפריע לה.
כי זה אפשרי כמו שאיציק אמר שתהיינה נשים שתרצנה גברים בגלל הכסף שלהם ולא בגלל שהן אוהבות אותן בקשר של בני זוג,
אני אבל לא מבין איך יש גברים שזה לא מפריע להם שהנשים ישתמשו בכסף שלהם גם אם הן לא הרבה אוהבות את הגברים?

למעלה