האיום האיסלאמי על הולנד

jwin

New member
בקשה והזדמנות לעורר את הפורום - -

אני כמובן לא מסכים עם התנהגות בוטה של שריפת הקוראן או השוואה שלו למיין קאמף. הספר הוא חיבור דתי פילוסופי מדרגה ראשונה שיותר ממיליארד אנשים אוהב אותו ומאמין בו וכמות עוד יותר גבוהה מכבדת אותו. כלומר, נקודת המוצא היא של כבוד, מבחינתי. אני חייב לומר, לצערי, שאני לא מכיר אותו ועד כאן אין תימהון. אני יהודי שלמד לימודי תנ"ך ותורה וגם כאן אני מכיר כמעט רק את הצד ה"מדעי". לצערי הרב הרבה מהמלחמות בימינו קשורות לעולם האיסלאמי (מזרח תיכון, אפגניסטאן ועוד) - קשורות, אני אומר, ולא אומר באשמתן. הרבה פגועי טרור קשורים לעולם האיסלאמי - שוב, אני לא מביע דעה אם טרור הוא זה או אחר, אם צודק או לא - יש לי כמובן דעה ברורה על פצצות ברכבת תחתית נגד אנשים שרצים לעבודה -אבל לא לכאן אני רוצה להוליך. התוצאה? מאחר ומדובר כמעט תמיד באנשים/טרור שיש לו קשר לדת האיסלמית, ולו רק בגלל שייכות לדת האיסלמית, החיבור המיידי של משוואה שאינה נכונה (!) הוא : טרור מקורו, מוצאו, הוא מהאיסלם שהוא גם הקוראן. שוב, מחשבה של בורים ועמי הארץ בנושא. אנשים רואים אדם בעל חזות מוסלמית שמתפוצץ ויש מיד הכללה. לא חשוב שאולי הוא פשוט חולה נפש, או שהבעיות הכלכליות הקשות עלו לו לראש - לא חשוב מה - הדת כאילו הוליכה אותו והיא כאילו אשמה. מה אני מציע למנהל הפורום? כל פעם כשהוא מאחל לנו בוקר טוב לצטט משפט או שניים מהקוראן שמעידים על היותו שוחר שלום, שמעידים על יופיו הדתי והחברתי. עבורי זה יהיה חידוש ולימוד, גם אם מאוד קטן, הכרה של הדת של האנשים הסובבים אותי. בברכה יהודה.

אז מה חשבת שיעמדו בתור לסרט?

צריכים להבין שיש קווים אדום שאסור לעבור אותם, ואם היו עושים סרט על היהדות או היהודים היית בוכה כאן אנטישמיות אנטישמיות.

jwin

New member
קרא טוב את דברי בבקשה.

אני לא מסכים עם אנטי ערבים רק לשם הדבר כמו שאני לא מסכים עם אנטי יהודי רק לשם דבר. אין לי בעייה עם יהודי נמק בכלא בגלל פלילים שהוא עשה בגרוזיה למשל. אין לי בעייה עם ערבי נמק בכלא בגלל טרור שהוא עשה בארגנטינה למשל. אני כתבתי על דבר אחר. על רצון להכיר חלקים מעודדי שלום וכבוד בקוראן. אם זו לא בעייה, להעלות משפט פה, משפט שם ושלא יאכילו אותנו רק בסרטים מהסוג הנ"ל. זה מה שאמרתי. ועוד דבר - כתבתי גם "בברכה" לאות ברכה אמיתית למי שקורא, וגם לך. בברכה יהודה.

יהודה, תגובתי נועדה לאהרון

בכל מקרה כמו בתנ"ך יש פסוקים על שלום ויש על מלחמה, אשתדל להשיג תרגום עברי תקין של הקוראן ולהציג תמונה אחרת לאיסלאם.

דווקא חשבתי שהם יתחילו לשחוט אנשים ברחובות

כמו שעשו לקולנוען תיאו ואן גוך, לשרוף כנסיות ולרצוח כמרים וכגולת הכותרת לפוצץ בתי קומות ורכבות תחתית מלאות נוסעים, ועדיף יהודים וכופרים. אופס, שכחתי שמדובר בבודהיסטים ממהרי ההימלאיה ולא באיסלאמים מבני דודינו מהאזור הידוע כ'עולם ערבי'.

mike00

New member
אקרא יש לי שאלה....

כמה יהודים בעולם שרפו שגרירויות או מבנים ששייכים למצרים,ערבי הסעודית,ירדן,סוריה,איראן,כווית,עיראק או כל מדינה ערבית מוסלמית אחרת בגלל שציירו קריקטורות אנטישמיות בעיתונים המקומיים שלהם?? כמה יהודים איימו לרצוח את המאיירים??כמה יהודים יצאו להפגין בהמוניהם תוך כדי ביצוע מעשי ונדליזם?? אם לא הצלחת למצוא כאלה אולי תנסה לספור כמה אמריקאים או נוצרים עשו משהו מהסוג הזה בעקבות ההתעללות בנוצרים הקופטים במצרים או בעקבות ההתנכלות לנוצרים ברשות הפלסטינית?? לדבריך יש קו אדום שאסור לחצות אותו,אז אני חושב שאתה טועה,אלא אם כן אתה רוצה לומר שהמוסלמים הם עליונים על שאר תושבי כדור הארץ,הקו הזה נחצה יום יום במדינות ערב ואף אחד לא פוצה את הפה אז שגם המוסלמים יידעו לקבל את הדברים האלה בשקט...

אתה יודע שמוסלמים לא יקבלו את זה בשקט

ואני מתערב איתך שתביא לי קריקטורה אחת שבה מופיה יהושע או משה רבנו או אחד מספרי הקודש של הדתות הללו בצורה מבזה בעיתון ערבי או מוסלמי, הרי הקריקטורות הללו וגעות בסמל הקדוש של המוסלמים ולא במוסלמים עצמם וכאן טמונה הפצצה.

אתה בכלל מכיר את אותה קריקטורה מפורסמת ומה

עמד מאחוריה? מדוע התפרסמה? אתה מסוגל להסתכל על זה בצורה לוגית ורגועה בלי להעלב?, כי הרבה מוסלמים, אלה שהתפרעו אז, ואלה שיתפרעו בעתיד, כנראה לא מסוגלים, רק ראו ציור של מוחמד וקפץ להם הפיוז, לא מעניין אותם איך, לא מעניין אותם למה, לא מעניין אותם כלום, אז עשו ציור של הנביא מוחמד SO WHAT! אז יעשו סרט על הקוראן, אולי עומד משהו אמיתי מאחורי זה? למה ישר לקפוץ "גזענות" ו"איסלמופוביה" אולי כאן זה אמיתי ומוצדק, אולי זו ביקורת אמיתית ומכוונת לחשבון נפש אמיתי שהחברה המוסלמית צרכה לעשות לעצמה, במיוחד כלפי חלקים ממנה? אבל מה, הרבה יותר קל ומטומטם לעשות זה להעלב ולהתפרע. מי שרוצח בשם האיסלם ויש כאלה הוא גרם לזה לזה שיציירו קריקטורה כזו, מי שרוצח בשם הנביא מוחמד ויש כאלה הם האחראים לציור הקרקטורה הזו, מי שמפיץ פאטוות נגד המערב, נגד ה"כופרים" ויש הרבה אימאמים כאלה הם גרמו לציור הקריקטורה הזו, כמו כן הם גרמו ליוצרים גרמו ליוצרים כמו תיאו ואן גוך ליצור את מה שיצר וליצור את הסרט על הקוראן. במקום לשאול שאלות פנימה, כל הפרימיטיבים מתלהמים ונעלבים, ועל מה?!, כל העולם סבל באופן כזה או אחר מטרור איסלמי בשנים האחרונות, באירופה יש מיליוני מוסלמים, רובם בדלנים עם מערכת ערכים משלהם, הם אזרחים באירופה, ולכן יש זכות לאירופאים להתייחס למוסלמים, לאיסלאם, לערכים שלהם כפי שהן רואים אותם, זה כולל את הנביא מוחמד והקוראן. מי שלא טוב לו, מוזמן לחזור למדינה ממנ היגר, ככה זה באירופה, ההגמוניה היא של האירופאים, היא מחליטים עצמאית ולא שואלים אף אחד איך להגיב למה שקורא מסביבם.

מבחינתך SO WHAT

מבחינתם הוא הנביא ומייסד הדת, ובכלל מטרת מי שצייר את הקריקרטורות היא לזכות בפירסום ושם, והם הם מסתתרים בכל מיני חורים וחרבו לעצמם את החיים אחרי שגילו שאין למוסלמים זיכרון קצר, אין זכות לאירופאים לפגוע במוחמד או באיסלאם בצורה הזאת, אפשר לבקר ולהתווכח אך לא בצורה בוטה ומעליבה, וכמו האירופאים גם המוסלמים לא שואלים אף אחד איך להגיב.

אתה בכלל את כל מה שכתבתי לפני ה"SO WHAT"?

ואחרי זה?, אתה יודע מה זה קונטקסט, או הקשר בעברית?, לא נראה לי... אבל מה, נטפלת ל"SO WHAT", כמה אינטיליגנטי... הקריקטורה היתה סאטירית, לא פירסום ולא שם, היא הגיבה באופן סאטירי על אלה שרוצחים בשם הנביא שלהם מוחמד, זה הכל, אבל מה, מישהו בחר, דגש על בחר כי הוא יכל לבחור אחרת, להעלב ולהתפרע כמו פסיכי, את האמת, זה לא היה מישהו, אלה היו הרבה אנשים שאם היו לרגע משתיקים את הפיוז והרגש האידיוטי שלהם ובמקום זה נושמים, נרגעים ומסתכלים על הקריקטורה באופן לוגי והגיוני, אולי שואלים, מה הקריקטורה הזו מנסה להגיד לנו, מה זה אומר עלינו, זה היה עדיף. על איזה ביקורת אתה מדבר? אתם לא מסוגלים לקבל ביקורת בכלל, מכל דבר אתם נעלבים ונפגעים, כל דבר אצלכם הוא גזענות או איסלמופוביה וכאשר מישהו, מוסלמי, עושה פיגוע אתם מעיזים לגלגל את העיינים לשמים כאילו הוא לא קשור אליכם, כאילו הוא לא ניזון מאוירה ציבורית תומכת, מספיק תומכת כדי שהוא יפגע ב"כופרים".

אני לא יודע מה זה הקשר

לא מדובר בקאריקטורה אחת, סדרה של קאריקטורות שמציגות את האיסלאם בצורה רצחנית ומעליבה, אתה תראה את זה כסאטירה והמוסלמים יראו בזה כפגיעה בדת שלהם, ממש סאטירה לעניין, אתה כנראה חיי במגדל שן מאוד גבוהה אם חשבת שמישהו ישב ויחשוב באופן לוגי על הקריקטורה, זו הייתה התגובה ותהיה גם בעתיד כי לכל אחד יש את הדרך להגיב לדברים, וביקורת נגד האיסלאם לא חסר בשדות המחקר ומקבלים את זה המון מוסלמים למרות שיש כאלה שעדיין מאיימים על כל מי שנוגע בחקר האיסלאם או הקוראן, המטרה של הציירים הדבילים הללו לא הייתה ביקורת, סתם להעליב ולעלות על הגל הזה של שנאת האיסלאם והמוסלמים, וזנ לא היה שווה להם את זה.

ה'מוסלמים' הגיבו בפראות גם על 'פסוקי השטן'

של רושדי כמו שהם יודעים: שרפו ורצחו והוציאו 'פתווה' שקראה לרצח רושדי וקבעה פרס על ראשו. רוצח מטעם החיזבאללה נשלח ללונדון וניסה לחסל שם את ה'כופר'. The publication of the book and the fatwa sparked violence around the world, with bookstores being firebombed. Muslim communities in several nations in the West held public rallies in which copies of the book were burned. Several people associated with translating or publishing the book were attacked, seriously injured, and even killed........ [edit] Hezbollah's failed assassination attempt James Phillips of the Heritage Foundation testified before the United States Congress that a 1989 explosion in Britain was a Hezbollah attempt to assassinate British novelist Salman Rushdie which failed when a bomb exploded prematurely, killing a terrorist in London.[20] There is a shrine in Tehran's Behesht-e Zahra cemetery for Mustafa Mahmoud Mazeh that says he was "Martyred in London, August 3, 1989. The first martyr to die on a mission to kill Salman Rushdie." Mazeh died priming a book bomb loaded with RDX explosives that took out two floors of a hotel in Paddington, Central London. A previously unknown Lebanese group, the Organisation of the Mujahidin of Islam, said he died preparing an attack "on the apostate Rushdie". Mezeh's mother was invited to relocate to Iran, and the Islamic World Movement of Martyrs' Commemoration built his shrine in the cemetery that holds thousands of Iranian soldiers slain in the Iran-Iraq War.[13] During the 2006 Jyllands-Posten Muhammad cartoons controversy, Hezbollah leader Hassan Nasrallah declared that "If there had been a Muslim to carry out Imam Khomeini's fatwa against the renegade Salman Rushdie, this rabble who insult our Prophet Mohammed in Denmark, Norway and France would not have dared to do so. I am sure there are millions of Muslims who are ready to give their lives to defend our prophet's honour and we have to be ready to do anything for that."[21] אספסוף 'מוסלמי' עורך פוגרומים ברחובות קהיר בקופטים אומללים שמנסים לשרוד בגן העדן האיסלאמי. בע'זה שלטון איסלאמי שולח את יחידות ה-SA שלו לפרוע בנוצרים ולשרוף את כנסיותיהם וספריותיהם. שלא לדבר על אספסוף 'מוסלמי' בפקיסטאן שמעניש אישה שנאנסה ע"י אונס קבוצתי בידי חבורת קניבלים איסלאמיים ממין זכר שבסוף, אחרי האונס הקבוצתי, סוקלים את האומללה וצורחים 'אללהו אכבר'. מדובר באיסלאמו-פאשיזם שהוא הנאציזם של ימינו.

אם אתה לא בקיא בהקשר ומה זה הקשר אז אין לך

שום מושג במקרה, ללא הקשר אין משמעות, הקשר הוא הכל, קונטקסט הוא הכל, הוא נותן סדר, הוא שם דברים בפרספקטיבה. הקריקטורה לא הציגה את האיסלם בצורה רצחנית אלא לעגה למוסלמים שרוצחים בשם הנביא מוחמד ע"י ציור של מוחמד עם פצצה בתור תרבוש, זה הכל. מי שבחר להעלב ולהתפרע הם פרימיטיבים שלא קראו מעולם מחקר על האיסלם, מעולם לא קראו ביקורת על האיסלאם וכל דבר שאומרים על האיסלאם, אפילו על ידי מוסלמים אחרים, הם ישר נעלבים ממנו, קוראים למבקר בוגד, הם לא יודעים בכלל מה זו סאטירה. קריקטורה, אם אתה לא יודע, ואני מדבר על קריקטורה אמיתית במדינות מערביות, היא תגובה סאטירית למציאות, למה שקורה מסביב, מטרתה לא להעליב, נכון, יש גם קריקטורות גזעניות ופגעניות, זאת לא היתה כזו, אם היית מכיר את ההקשר, אם המתפרעים חמומי המוח היו מכירים את ההקשר הם היו מבינים את זה אבל מה, כנראה שזה באוטומט להעלב ולהפגע אתל אנשים מסויימים.

ינשוף4

New member
דבר אחד לא ניתן להגיד על הדנים

וזה "שהם פחדנים". אפילו שמבחינתך- מי שמעדיף שלום, והמנעות מאלימות- הוא פחדן... כתבת "מסתתרים בכל מיני חורים וחרבו לעצמם את החיים אחרי שגילו שאין למוסלמים זיכרון קצר". אז בשביל שכמותך- פרסמו אותן קריקטורות פעם שניה... וכתבת גם "וכמו האירופאים גם המוסלמים לא שואלים אף אחד איך להגיב.". ומבחינתך- התפרעות אלימה זאת תגובה לגיטימית, במסגרת "זכויותיכם". אז "גבורים" להתפרע בדנמרק (שם הסכוי הקטן ביותר להפגע מהתגובה), או אפילו בצרפת (מדברים הרבה, אבל בפועל- נזהרים מסבוכים). נסה ליישם "זכויות" כאלה בארצות שאמנם גם כן "דמוקרטיה מערבית", אבל פחות סובלניות לאלימות (במיוחד של זרים). קנדה, אוסטרליה, או אפילו ארה"ב...

מוחמד5

New member
יהודה !!

האסלם כדת .ולא כמנוף פוליטי היא דת סובלנית וסלחנית. היא דת של אחווה של שלווה.

jwin

New member
למוחמד5 : הוא שאמרתי, לא מכירים...

לא מכירים את הצד הזה של האיסלם. לא מכירים אותה כדת סובלנית וסלחנית - ראה מה עלה בגורלו של המאייר מדנמרק. אף אחד לא היה סובלני וסלחני כלפיו. הדת נתפשת כחיה על החרב (למשל חרבות על דגלי מדינות מוסלמיות) - מוכרת מאוד, למשל, המצווה לג'יאד - דבר שנוגד את עיקרון אחווה ושלום. ואני לא כותב ממקום של חוסר כבוד או אי אמון בדבריך. אני אומר : לא מכירים את הצדדים האלה שלה. המואזין של מילנו הועבר מתפקידו בשל היותו מעורב באירגון טרור. אתה תאמר שזו פוליטיקה. האדם הפשוט יאמר שהוא מוסלמי אדוק... ראש הקהילה בוורונה סולק כי ירק על כתבת טלוויזיה שריאיינה אותו (הוא צעק עליה בשידור ישיר "אני לא מדבר עם נשים" וסולק מאיטליה בצו נשיאותי!) בפרוורי מהגרים איסלמים בפריז יש מהומות, שריפת מכוניות, ביזה ועוד. מי שכתב את "משפטי השטן" (סאלמן ראשדי) חי למעשה בגי בן הינום. בסוף שנות השישים נחתפו מטוסים על ידי בני איסלם. היום פוצצו עולי רגל מוסלמים למכה על ידי מוסלמים אחרים. והרשימה עוד ארוכה. אני יודע שאני מבלבל דת איסלם מקורית (זו שאתה כותב עליה שהיא סובלנית של אחווה וגו') עם פוליטיקה (משמע מלחמות שחרור או מעשי גרילה של קבוצות בדלניות שבמקרה הם גם מוסלמים) או אני מבלבל עם מסורת (למשל רצח על רקע חילול כבוד המשפחה) - אתה רואה. לאדם הפשוט ברחוב (ואני קצת יותר מורכב מ"פשוט"...) קשה להבחין בין כל הדברים הנ"ל ומיד אומרים לך :כן, טרור זה לא איסלם. אבל בכל מקום שיש טרור היה איסלם. וזה מה שמפריע לי. שאני לא מכיר מספיק והייתי שמח ללמוד שרוח הדברים (באסלם כדת) היא אכן סובלנית ושוחרת שלום. אני למשל לא יכול לומר ככה על הדת היהודית. היא אינה מטיפה למלחמות אבל היא בהחלט לא סובלנית(!) או סלחנית. לכן הבקשה - למי שיש קוראן בעברית ויכול מדי פעם לשלוח לכולנו משפטים מהקוראן - תודה. זה יעשה טוב למי שמתעניין ולמי שמוסלמי - זו תהה תפילה קטנה של כל יום... בברכה יהודה.

מוחמד5

New member
אני לא איש דת.

אבל אני יודע לכבד אנשי דת,ואנשים דתיים, ולא משנה מאיזה דת. לשמחתי אני מכיר מכל הדתות ומכל הזרמים. גם אם אני לא מסכים עם מנהג, מעשה,... בדת מסוימת אני אמשיך לכבוד. אני גם עושה על מנת שלא יפגעו . קל מאוד ליצור חיכוך ,קל מאוד לכפות את דעתי\התנהגותי תוך שימוש במושגים אחריות,סמכות,חוק,כלל. כל החיכוכים האלה מיותרים,במיוחד שהעניין היה בכותרות ובדיונים לא מזמן. ולכל אלה המטיפים לנו המוסלמים , השכחת מה עשיתם לאומן דרור פיילר !(כמובן שהשוואה היא על חופש הביטוי )

למעלה