האיחוד האירופי מממן קמפיין שמאל לדוברי רוסית בארץ

beatman

Member
האיחוד האירופי מממן קמפיין שמאל לדוברי רוסית בארץ

המענק לעמותת "מורשתנו" לדוברי רוסית: חצי מיליון יורו • המטרה: "פירוק גישה שלילית כלפי הנרטיב הפלשתיני" • העמותה: "לא עוסקים בפעילות מפלגתית"

עקיבא ביגמן
פורסם ב: 05.02.2020 04:46 עודכן ב: 05.02.2020 08:44


האיחוד האירופי מממן בכמעט חצי מיליון יורו את עמותת "מורשתנו", ארגון הפועל בקרב עולי בריה"מ לשעבר, בניסיון להשפיע על דעת הקהל בציבור זה ולקדם בקרבו תמיכה בתהליך השלום עם הפלשתינים במסגרת פתרון שתי המדינות.


המענק של האיחוד האירופי, על סך 498,461 יורו, מיועד לשלוש שנים מאפריל 2018 ועד לאפריל 2021. על פי האמור במסמכי המענק, מטרתו "לקדם את התנאים להסדר מוסכם של הסכסוך הישראלי־פלשתיני, ולהביא לשינוי אפשרי בדעת הקהל של הקהילה דוברת הרוסית".

זאת, על ידי "בניית אמון בפתרון שתי המדינות בקרב אוכלוסייה שבאופן מסורתי דחתה זאת". נוסף על כך, מקווה הפרויקט "לפרק את ההשקפה השלילית כלפי הנרטיב הפלשתיני" בקרב יוצאי בריה"מ בישראל.

"דפוסי הצבעה לימין"

מדובר בפרויקט ייחודי, אשר כולל פנייה מחושבת ומתוכננת לפלח אוכלוסייה ספציפי בשל האוריינטציה הפוליטית שלו. עמותת "מורשתנו", שאותה מממן האיחוד האירופי בפרויקט זה, הוקמה בשנת 1998. על פי האמור באתר העמותה, אחת הסיבות להקמתה היא קיומו של "מאפיין אחד בולט בקרב ציבור דוברי הרוסית - והוא דפוס חשיבה ימני בכל הנוגע לנושאים מדיניים וכלכליים". על פי האתר, "מאפיין זה בא לידי ביטוי בדפוסי הצבעה במערכות הבחירות האחרונות".

בנוגע לסכסוך הישראלי־פלשתיני, נכתב באתר העמותה כי היא "תומכת בפתרון לטווח ארוך של הסכסוך על בסיס שתי מדינות לשני עמים". לדבריהם, "עד כה, קהילת יוצאי חבר העמים נתפסת כקהילה המסתייגת ומתנגדת בתוקף לתהליך השלום. תדמית זו נכונה באופן חלקי ואנו עושים כל מאמץ על מנת לשנותה על ידי שינוי עמדות של דוברי הרוסית כלפי תהליך השלום".

על פי מסמכי רשם העמותות, כתובת העמותה היא משרדי "יוזמת ז'נבה", ארגון הפועל בדרכים דומות לשנות את דעת הקהל של החברה בישראל בנוגע לסוגיה הפלשתינית. חברי הוועד של העמותה כוללים את מוסי רז, חבר כנסת לשעבר מטעם מרצ, וד"ר אלה שאינסקי, שהתמודדה בעבר ברשימת מרצ, לצד דמויות נוספות של פעילים במגזר הרוסי.

יצוין כי מלבד הכספים שהעניק לה האיחוד האירופי, קיבלה העמותה בשנת 2018 תרומה משגרירות ארה"ב בסך 49,483 שקלים.

"כאחד מהשותפים האסטרטגיים של מדינת ישראל, על האיחוד האירופי להכיר ברגישויות סביב קידום ושינוי עמדות פוליטיות בישראל, במיוחד במהלך תקופת בחירות רגישה וטעונה", אומרת אולגה דויטש, סגנית נשיא מכון המחקר NGO Monitor, "הניסיון האירופי לשרטט מחדש את המפה הפוליטית הישראלית על בסיס סטריאוטיפים חברתיים, יש בו כדי לפגוע במרקם החברתי העדין בישראל, וכן בתדמית של האיחוד בקרב הציבור הישראלי".

מהאיחוד האירופי נמסר: "חברה אזרחית פתוחה ומשגשגת תמיד היתה הבסיס לערכים הדמוקרטיים המשותפים שעליהם מתבססים היחסים בין ישראל לאיחוד האירופי. האיחוד האירופי תומך בתוכניות במסגרת יוזמת בניית השלום שלו, המקדמות את השלום ואת פתרון שתי המדינות. האיחוד האירופי לא מממן במישרין או בעקיפין פעולות בעד או נגד מפלגות פוליטיות. ארגונים לא־ממשלתיים בישראל מקבלים מימון מהאיחוד האירופי על פי התיעדוף של התוכניות שלנו, ולא על בסיס אמונותיהם הפוליטיות".

מעמותת "מורשתנו" נמסר: "קידום של פתרון לסכסוך נמצא בראש סדר עדיפויות של של מדינת ישראל. ‏‎בימים אלה, שבהם נתניהו וגנץ, יוצאים למסע מדיני בארה"ב כדי ללמוד על תוכנית של הסדר מדיני שמציע נשיא ארה"ב, לא ניתן לטעון כי יש התערבות פסולה של ישות מדינית זרה בנעשה בישראל. מיותר לציין, ש'מורשתנו' אינה עוסקת בפעילות מפלגתית".

----------------------------------------------------------
https://www.israelhayom.co.il/article/730809
 
הרוסים של היום כבר מזמן יותר שמאל מאשר ימין

כמובן אין להכליל, אבל ככל הנראה בממוצע זה ככה. וגם, אם בשנות ה-90 זהות רוסית מובהקת היתה סימן לניציות יתר, עכשיו זה הפוך, ככל שלאדם זהות רוסית מובהקת יותר, ככה סביר יותר שהוא יתמוך בגישת השמאל כלפי הסכסוך. זה כמובן לא מגובה במחקרים, אלא מסקנות שלי מתצפיותיי מהחיים.
 

beatman

Member
זה תלוי

אם אנחנו מדברים רק על התחום המדיני בחלוקה לשמאל וימין, החלק הגדול של יוצאי בריה"מ אף פעם לא היה ימין מוצק שמתנגד למדינה ערבית בכל תנאי ונגד פירוק אף ישוב.
הרוב הם תומכי ליברמן וכיוצא ממדיניותו, מוכנים לפשרות על הארץ ולהקמת מדינה ערבית בתנאי של שלום אמת.
&nbsp
הניציות היתה מבחינה ביטחונית, כלומר להגיב בעוצמה על פיגועים וירי ולא לצאת פראייר בשום הסכם.
היום זה קיים לא פחות.
נראה לי אלה שיש להם זהות רוסית מובהקת והם שמאלנים מובהקים אלה נציגי 'דור 1.5' ו'רוסיות פמיניסטיות חסרות חוש הומור', במציאות מדובר במיעוט מקרב כלל יוצאי בריה"מ, גם הצעירים.
 

beatman

Member
קבוצה רוסית ימנית

https://www.facebook.com/groups/308029776707002/
&nbsp
קבוצה של מאות(אם לא אלפי) יוצאי בריה"מ עם דעות ימניות מתונות עד מובהקות ודעות תומכות צביון יהודי ונטולי אלרגיה סובייטית לדת.
&nbsp
מעניין מה אסטרו שהחליט לפרוש היה אומר, גם הם "אוטו-אנטי-רוסים" ?

כאילו כל יוצאי בריה"מ חייבים להחזיק בדעה אחת ובגאוות יחידה אחת.
 
עיינתי בקבוצה ושמתי לב שרוב המשתתםים שם הם אנשים מבוגרים,

בערך גיל 50 ומעלה (אם כי עוד פחות מעשור אני בעצמי אגיע לגיל המופלג הזה), שזה אומר שזה בעצם אותם הרוסים הימנים שהגיעו בשנות ה-90, בכל אופן השכבה הצעירה יותר. צעירים יותר, במידה ודעותיהם דומים לדעות הנפוצות בקבוצה הנ"ל, מעדיפים לא לדבר על פוליטיקה ושומרים אותן לעצמם. השמאלנים מאותו הגיל והמוצא, לעומת זאת, מחצינים את דעותיהם בריש גלי.
 

beatman

Member
אכן, נראה שרובם יהודים שעלו בתחילת ה-90' וחלקם מעט אח"כ

השמאלנים בהחלט עושים הרבה רעש (כמובן במימון נדיב ויוזמה של כל מיני ארגונים) ובכך הם מנצחים בקביעת התודעה והימין מפסיד.
 
למעלה