האייקון שלי.

haimgds

Member
האייקון שלי.

אתמול (יום ב') הצלחתי סוף סוף להגיע אחה"צ ל"איקון" וכרגיל גיליתי כי פג תוקפו של כרטיס החבר באגודה... לאחר חידוש הכרטיס גיליתי פיספסתי את ההרצאה שרציתי ("יותר בדיוני ממדע") ומיכוון שההרצאות במשבצת של 18-20 לא ממש עניינו אותי אז הסתובבתי בדוכנים. למרבה השמחה (וכנראה גם בגלל אורח הכבוד) אצל יואב היה מספר גדול של ספרים חדשים שחלקם היו אפילו מד"ב (להבדיל מהשנים הקודמות בהם רוב הספרים החדשים בהם נתקלתי היו פנטסיה). בגלל שהחלטתי להגביל את כמות ספרי הנייר אצלי (אין לי מקום...) ומעבר לקריאה אלקטרונית (שרובה באנגלית) רכשתי רק ספר נייר אחד וגם הוא לא בשבילי...
ההרצאה הראשונה בה הייתי הייתה "פעם, בני, היו פה רק ביצות" שעסקה בהולדת המד"ב בעברית בארץ החל מיציאתה לאור של "פנטסיה 2000" והיסטוריה קצרה ומרוכזת על תולדות האגודה והפסטיבל. משעשע, מעניין ועם לא מעט חידושים שלא ידעתי עליהם (בתור קורא מושבע של "פנטסיה 2000"). למרבה הצער כמעט שלא היה זמן לשאלות כך שלא הספקתי לשאול שאלה שמסקרנת אותי כבר הרבה זמן.... אולי באיקון הבא.
ההרצאה השניה הייתה "אנרגיה סודית: למה נקבר הכור הגרעיני המושלם" וכפי שניתן לנחש היא משכה טיפוסים הדומים לי (גיקים מנטפקים...) והייתה דחוסה בהמון מידע רלוונטי, ההרצאה כשלעצמה הייתה מרתקת אע"פ שלעיתים היא דילגה על נושאים טכניים חשובים (איך הופכים תוריום רגיל לרדיואקטיבי?). בכל מקרה המרצה המשיך להסביר בלובי כי קבוצה לא קטנה של סקרנים הקיפה אותו...
זהו, כבר היה קרוב לחצות והחלטתי לחזור הבייתה, מחכה לאיקון הבא.

trilliane

Well-known member
מנהל
"יותר בדיוני ממדע" היה מוצלח מאוד, ולכן גם צולם, לשמחתך

יועלה מתישהו לערוץ יוטיוב של אייקון, אני מניחה.
&nbsp
"פעם, בני, היו פה רק ביצות" עניין אותי אך התנגש לי עם אירועים אחרים; האם צולם?

Y. Welis

New member
אתה יכול לשלוח שאלות להאופטמן. מאמין שיענה

היה שווה להזמין את העורכת האחרונה, גבי פלג, ולשאול אותה מה קרה אחרי גליון 44...

subatoi

New member
סיכומייקון מסורתי אך מקוצר

כרגיל היה כיף, כרגיל היה גדול, כרגיל היו שינויי לו"ז ואילוצים ששיבשו חלק מהתוכניות. אבל היה מגניב, כרגיל.

רוב האירועים שהייתי בהם די הוכיחו את עצמם. וראוי לציין (בסדר כרונולוגי) את ורד שביט, הילה פלג, תום בר-גל, נדב מילר-אלמוג, אורן בן יוסף, יעל עבאדי-רייס (לא ראיתי הרצאה שלה מאז ימי "הבאר" העליזים, ותמיד רציתי להגיע בשנים קודמות. סופסוף זה התאפשר, היה מרתק ואפילו קיבלנו בונוס של שואו משפחתי משעשע), קרן לנדסמן (עם מוסר השכל ראוי ומוצדק בסוף) ורועי צזנה (כנ"ל).
לשבת אחרי שנים בסינמטק 1 באירוע מרובה משתתפים, ולצאת ממנו כדי להמתין בצפיפות בחוץ לאירוע שמיד אחריו, ממש הזכיר נשכחות.

ברמה הלוגיסטית, היה טוב לראות שאחרי הזזת חלק מהדוכנים מהכניסה העמוסה לאשכול בפעם הקודמת, הפעם הוזזו אחרוני הדוכנים המפריעים. באמת שהגיע הזמן.

אישית, לא זכרתי אייקון עם כ"כ הרבה אנשים ברחבה בחוץ. האשכול בפנים עמוס כבר שנים, אבל היה נדמה ששברנו שיאים גם בחוץ. גם המרפסת היתה עמוסה בכל פעם שראיתי אותה. דוכן היד השניה רוב הזמן היה צר מלהכיל את המבקרים ואת המוצרים שמוצבים בו, וחלקם פשוט ממתינים בארגזים (שהקהל רואה או לא רואה). אני תוהה מה יקרה עוד אייקון או שניים, בהנחה שמספר המבקרים יגדל עוד קצת. התשתיות מתקשות לעמוד בעומס.
ובתקווה שאייקון ירים מתישהו גם את הכפפה הסביבתית, בענייני מחזור וכדומה.

לסיכום, היה כיף. יצאתי עם ספר אחד בלבד (חתום, של קרן), בלי ספרים אחרים שחיפשתי ביד"ש, בלי דיוידי ששכחתי בכלל לחפש, עם סיפוק מהאירועים שהיו באחריותי וכרגיל, חוסר הבנה טוטאלי איך אירוע כזה ענק ומפלצתי מתפקד רק עם מתנדבים. זו תופעת טבע שצריך לחקור או לפחות לפרסם בפומבי.
שרדנו את הוריקן אייקון.

trilliane

Well-known member
מנהל
והשלב האחרון: הוצאת דוכן המשחקים מתוך אשכול

והעברת הקופות במקומו, כדי שהתור אליהם לא יפריע לכל מי שרוצה לעלות / ללכת לשירותים / להיכנס לאולמות. להשאיר במיקום הקופות רק דוכני מודיעין וכאלה שאין אליהם תור. החלל הראשי באשכול כבר נהייה כ"כ עמוס שצריך להקל עליו ככל הניתן. אני מניחה שאותו דוכן משלם כסף טוב, אבל כשמדובר בעמותות, השיקול הראשוני צריך להיות טובת החברים ורק אח"כ הכסף. שיצא החוצה כמו כולם.

pix37

New member
האייקון הזה התפספס לי לגמרי

או שאני עטפתי יותר מכרגיל או שהפרסום אליו היה אנאמי מכרגיל - אבל בכלל לא זכרתי שיש אייקון עד שהתחילו לצוץ סטטוסים ב FB ואז כבר היה מאוחר מידי.

חבל הקודם (בפסח) היה הראשון שהבאתי אליו את המשפחה ודווקא היה מצוין.

trilliane

Well-known member
מנהל
היה עמוס מהרגיל, נראה שהפרסום הקיים הוכיח את עצמו

בשנים קודמות חילקו כרטיסים כאן או באתרים אחרים (כחלק מהפרסום), בשנה האחרונה כבר לא, כנראה כי כבר אין בכך צורך; בלאו הכי הכנס גדוש ועמוס לעייפה (כשקניתי כרטיסים שבוע מראש הייתה כבר הרצאה אחת באחד מכיתות אשכול שלא נותרו אליה כרטיסים).
&nbsp
מבחינתי (ואני מניחה שמבחינת רוב חברי הקהילות השונות) כל סוכות ופסח יש כנס (לא באותו שם אבל זה לא משנה), זה כמו לזכור שהחגים קיימים, לא נחוץ שום פרסום מיוחד...
בדיוק כפי שאני זוכרת שבסוכות יש פסטיבל סרטים בחיפה או שבאוגוסט יש חוצות היוצר בירושלים או פסטיבל ג'אז באילת... ככה זה באירועים קבועים שנים אחר שנים: הקהל הקבוע לא זקוק לפרסום מיוחד, ונראה שגם הקהל החדש מוצא את דרכו כך או כך. אם תרצה תזכורת לפני עולמות, אנסה לזכור ולהתריע...

pix37

New member
האייקון הזה התפספס לי לגמרי

או שאני עטפתי יותר מכרגיל או שהפרסום אליו היה אנאמי מכרגיל - אבל בכלל לא זכרתי שיש אייקון עד שהתחילו לצוץ סטטוסים ב FB ואז כבר היה מאוחר מידי.

חבל הקודם (בפסח) היה הראשון שהבאתי אליו את המשפחה ודווקא היה מצוין.

האייקון שלי היה קצר ועמוס

נסיבות משפחתיות הובילו אותי לצרף אלי את הילדות, לראשונה. הטוב: לחזות בהתלהבות של הקטנה, לאפשר להן להתחפש ביום שאינו פורים, לצפות בהן מתלהבות מקרבות בזירה, לקנות להן ספרים. הפחות טוב: איך אפשר להספיק ככה לפטפט עם חברים, להקדיש תשומת לב לדוכנים, להיכנס להרצאות ולהרצות בעצמי?
&nbsp
מאוד אהבתי לראות עד כמה אייקון ממשיך לגדול. גם פיזית, עם התרחבות שטח הדוכנים. גם רעיונית: אני כבר לא מזהה חלק מתחומי הפעילות. הייתי בהרצאה אחת, של אורי כץ, שאמנם לא הייתה קשורה לנושא של אייקון אבל היתה מוצלחת בפני עצמה. בהרצאה שלי הופתעתי מהשיבוץ באולם הגדול, שזה טוב מאוד לאגו, אבל מקשה על ניהול דיונים ושיחות עם הקהל וזיהוי הפידבקים במהלך ההרצאה. הסתבר שהילדות סיפקו אפקטים. נו טוב, האייקוניסטים הפגינו את הסובלנות הידועה שלהם.
&nbsp
אני אסירת תודה ומלאת הערכת לצוות המתנדבים שמניע את הפסטיבל הענק הזה.

pix37

New member
היה אאוט יונג כבר בהרצאה הקודמת ��

שטויות ~אני אמצע את זה ברגע כשאגיע למחשב אמיתי.

בגלל הפספוס השנה עוד לא עברתי על בתכניה (כדי שלא ישבר לי החב מהפספוס)

נדמה לי שהייתי בהרצאה שלך

אלא אם כן היה עוד אירוע עם שתי ילדות שהתרוצצו על הבמה. ההרצאה היתה מעולה

כנראה שלא היה עוד כזה

כי אין עוד שתיים כאלו. או כי ההורים האחרים לא שוגים באשלייה שהילדות המחונכות שלהם ישבו בשקט.
&nbsp
תודה על המחמאה.

trilliane

Well-known member
מנהל
ההרצאה של אורי כץ צולמה במקרה?

קניתי כרטיס אבל בסוף החזרתי אותו כי זה לא הסתדר לי בלו"ז.

למיטב זכרוני לא

והוא גם לא מתכנן להעלות פוסט בנושא לבלוג שלו. לפחות לא לפי שעה.

trilliane

Well-known member
מנהל
חבל... ממש רציתי לשמוע אבל השיבוץ היה ממש לא נוח

למעלה