האייקון שלי.

מיכאל ג

New member
אייקו התערבב לי בעבודה

למרות שלקחתי ימי חופש היה לי פרויקט דחוף והייתי צריך לתזז בין אייקון לעבודה, בסופו של דבר עבדתי מהבית בשעות מוזרות ביומיים הראשונים (כולל אמצע הלילה) ונאלצתי לוותר על היום השלישי לחלוטין.
אייקון שלי היה בסימן וולטר ג'ון וויליאמס, שהוא, אם משקללים את מספר הספרים שקראתי שלו (פחות או יותר כולם) והאחוז שאהבתי מהם (עדיין פחות או יותר כולם), הסופר הכי אהוב עלי אי פעם. זה בלי להחשיב את העובדה שיצרתי את הגרפיקה לעטיפות ספרי הפרקסיס. אז הייתי בכל מה שקשור אליו ובנוסף הגעתי גם לפאנל של הפרה-היסטוריה של האגודה (כלומר שנות השמונים) ו"החללית בשידור חי", אבל זה פחות או יותר כל מה שהספקתי.

haimgds

Member
ובנוגע לדוכנים...

לא הייתי באיקון של פסח אז אולי פיספסתי אך נראה כי מספר הדוכנים גדל בהרבה וחלקם ללא קשר לפסטיבל (ציור פרצופים?), אני מקווה שאיקון ישמור על היחודייות שלו ולא יהפוך לשוק איכרים או מיצג עירוני שמתרכזים במכירה לציבור רחב...

subatoi

New member
כנס פסח נקרא עולמות

אייקון היה מעולה, ומדאיג.

מספר האנשים גדל אפילו יותר. זה היה בלתי ייאמן. אני לא יודעת אם האשכול ימשיך להיות שימושי לאורך זמן, וזה מן הסתם יהיה קשה מאד למצוא מבנה חלופי. חוצמזה, אני פשוט אוהבת את האשכול. הוא היה מושלם אם רק היה אפשר להגדיל אותו

לא יצא לי להיכנס לכל ההרצאות שרציתי, בעיקר כי חברות מוגלגיות באו לבקר והייתי צריכה לבדר אותן. מה שזכור לי לטובה היו ההופעה של למאבאטי [קבוצת אילתור ישראלית ממש, אבל ממש מעולה], קרן לנדסמן מדברת על דברים שהורגים אנשים - משהו שאף פעם לא יימאס עלי - ופאנל על כתיבה בארץ שהיה מעניין וקצת מדכא בגלל התזכורת על המצב הזוועתי של שוק הספרים בארץ.
יותר משנהניתי באייקון עצמו נהניתי לפרק את אייקון - לפעמים להיות תקועה באשכול בשלוש בלילה עם חנונים שיכורים מעייפות יכול להיות ממש מצחיק. מומלץ

נתראה במאורות!

trilliane

Well-known member
מנהל
אני לא חושבת שאפשר או צריך למצוא מבנה חלופי (וכבר ניסו בעבר)

המיקום הנוכחי מעולה (נוח תחבורתית, שפע של אוכל מסביב), יש בי"ס שלם שאפשר להסתייע בכיתות שלו (לשינה, שמירת חפצים) ובחצר שלו (לזירה ולדוכנים) ועכשיו כשחזרו להשתמש בסינמטק הסמוך, זה בעיניי סוגר את הפינה. השנה השתמשו רק בשניים מבין חמשת האולמות שלו (הישנים ששופצו – 1 הגדול ו-2 הקטן) אז יש עוד לאן להתרחב (לאחרונה הייתי באולם 5 למטה, הוא גדול).
&nbsp
בסה"כ גם ההרצאות המבוקשות ביותר לא מילאו את האולמות הגדולים ב-100% (ממה שראיתי) והייתי גם בהרצאה באשכול 1 שלא מילאה אפילו חצי אולם, אז יש מרווח משחק מסוים. גם אם קשה להיערך מראש, אפשר בד"כ לראות את התמונה המצטיירת אחרי שנסגרת ההזמנה המוקדמת. בסה"כ צריך לפתור נקודתית שיבוץ של הרצאות מבוקשות יותר ולהעביר אותן לחללים אחרים (ולפעמים עושים זאת, שמתי לב). כשקניתי כרטיסים שבוע מראש כבר לא נותרו כרטיסים להרצאה של יוסי לוי ביום השלישי (באשכול 3 כמדומני) אבל היה די זמן (בהנחה שהמרצה מסכים) להעביר אותה לחלל גדול יותר (לצערי במקרה הזה זה לא נעשה).

subatoi

New member
אבל תפוסת האולמות היא לא הקריטריון היחידי.

על הצפיפות בתוך המבנה כולם יודעים, במיוחד ביום הראשון (והפתרון שהצעת להעיף את הדוכן שנמצא בפנים הוא מצוין). הצפיפות בחוץ היא פונקציה של מיקום הדוכנים. כל הדוכנים נבעטו מהמעבר שמוביל לכניסה למבנה, אבל עדיין היה צפוף לעבור בין שאר הדוכנים. האם אפשר לרווח יותר? כנראה שכן.
גם דוכן היד השניה לא עומד בעומס. לא מבחינת המקום לספרים ושאר הדברים שמוצגים בו, ולא מבחינת המקום למבקרים שבאים לבדוק את הסחורה. ואם הדרך היחידה להתנהל בו (מבחינת הגשת ספרים למכירה, עיון בספרים המוצגים, או איסוף ספרים/כסף בסוף) היא לצאת מהרצאות באמצע או לוותר עליהן לחלוטין כיוון שרק אז העומס בו שפוי, זה אומר דרשני.
ויש גם עניינים של תשתיות, לדוגמה. שלושה תאי שירותים לגברים ושלושה תאי שירותים לנשים שמשרתים המוני אנשים באשכול, זה לא בדיוק סביר, בטח לא כשאחד מהם מתקלקל. אני לא יודע כמה תאי שירותים יש בעירוני, אבל סביר שהאנשים של האשכול לא יגיעו אליו, והוא משרת את המוני האנשים שמסתובבים בעירוני וברחבה בחוץ (שרובם, להערכתי, לא מכניסים ולו שקל לקופת הכנס, אם זה משנה משהו).
וכמובן, המיזוג המפורסם באשכול, שלא עומד בעומס ולא יעמוד בעומס בעתיד. זה הופך את החוויה כולה ללא נעימה כשנמצאים מחוץ לכיתות הממוזגות.

אני לא אומר שזה קל למצוא מבנה חלופי וטוב, ואני בכלל לא בטוח שקיים כזה אי-שם. למיקום הנוכחי בהחלט יש המון יתרונות. אבל זה לא שלא צריך שינוי. בהנחה שמספר המבקרים רק יגדל עם הזמן, אני לא רוצה לדעת איך זה ירגיש בעתיד.

trilliane

Well-known member
מנהל
אבל מה הקשר בין לרווח (אפשרי) לבין מציאת מקום חדש?

אם צריך לרווח יותר בין הדוכנים או להגדיל ולתגבר את דוכן יד שנייה אפשר לעשות זאת, זה לא ייפתר ע"י מעבר למקום חדש.
שירותים יש גם מחוץ לאשכול, בעירוני או בסינמטק. העברתי שלושה ימים באייקון בלי להיכנס ולו פעם אחת לשירותים באשכול (ואני בחורה ממוצעת+ בקטע הזה, ביקרתי בשירותים לא מעט, פשוט באלה של הסינמטק ושם יש הרבה).
&nbsp
המיזוג באשכול בעייתי רק בחלל המרכזי; בכיתות הוא פועל בצורה יעילה (לפעמים יותר מדי).
ברגע שיוציאו פונקציות לא הכרחיות מהחלל המרכזי וישאירו רק את המינימום, זה ישתפר.
&nbsp

subatoi

New member
לא אמרתי שיש קשר הדוק. פירטתי והרחבתי את הדיון (קורה).

אלה היו דוגמאות לעומס של הפסטיבל. אפשר להוציא את היד"ש ממיקומו הנוכחי, אפשר לרווח הדוכנים בחוץ, אפשר לעשות הרבה דברים. השאלה היא מה ואיפה ולאיפה. אלה לא מחייבים נטישה של האשכול כמובן.
המיזוג באשכול בעייתי כמעט בכל מקום. גם ביום השלישי של הפסטיבל המסדרון שמחוץ לכיתות בקומה העליונה היה מחניק. אין שום פונקציה שאפשר להוציא מהאשכול שתוריד את העומס על המזגנים (דוכן זה או אחר אחראי למספר זניח של אנשים מבחינת המחנק. מבחינת הצפיפות כן, מבחינת המחנק לא נראה לי שזה יסייע במשהו).

trilliane

Well-known member
מנהל
אמרת שתפוסת האולמות אינה הקריטריון היחידי (לבחירת מקום)

וכל הדוגמאות שנתת אינן קריטריונים לבחירת מקום אלא רק לעומס (שעליו אין חולק) שמצריך שינוי והתארגנות, אבל אלה יכולים להיעשות בתוך המקום עצמו (בקיצור, הניסוח שלך היה קצת מטעה).
&nbsp
מעולם לא היו לי בעיות באשכול בקומה השנייה, אז אני לא מזדהה איתך בנקודה הזאת.
בכל מקרה זה יחסית זניח בעיניי, בפרט מאז שמקפידים מאוד על עמידה בזמנים בשנים האחרונות ורוב האירועים מתחילים בזמן (או באיחור ממש קטן) ולכן גם ההמתנה לא ארוכה בד"כ (ואם מגיעים קודם אפשר לצאת למרפסת).
&nbsp

subatoi

New member
הניסוח שלי היה סבבה.

אם המיזוג באשכול קורס כבר שנים תחת העומס בכל קומותיו, ומן הסתם אי אפשר להפחית את מספר האנשים או להגביר את מספר המזגנים, אז יש בעיה עם המבנה של האשכול. והא לך עוד קריטריון אפשרי לבחירת מקום מלבד תפוסת האולמות. וזה לא רק המיזוג, זה עומס עצמו. אי אפשר להרחיב את המבנה, מן הסתם.
אגב, גם המרפסת היתה מלאה השנה (בכל פעם שבה הצצתי החוצה), וכשחם/לח בחוץ המרפסת היא לא אופציה למקום מפלט ראוי.

רוב האנשים מתלוננים על האשכול כשמעיק/מחניק/קשה לנשום. אם זה זניח בעינייך, לא נותר אלא לקנא בך.

trilliane

Well-known member
מנהל
אז זו אשמתי שלא הבנתי אותו, בסדר

לא אמרתי שקשיי נשימה הם זניחים בעיניי, אלא שאם ההמתנה קצרה במקום שהוא קצת יותר חם ופחות נעים, זה לא נורא.
ברגע שיפנו יותר את אשכול מכל מה שאינו הכרחי ויהיו פחות סיבות לשרוץ בחלל המרכזי, יהיו בו פחות אנשים, יהיה פחות צפוף ופחות חם.
וכן, בעיניי אי נוחות של מזגן בחלל המרכזי שלא צריך לשהות בו זמן רב היא זניחה בהשוואה לשיקולים כמו זמינות חלילים פנויים, תחבורה ציבורית ומזון.

haimgds

Member
האם צילומי ההרצאות הועלו כבר?

לא נתקלתי בשום איזכור באתר האגודה...

haimgds

Member
תודה רבה.

אחפש את אייקון ביוטיוב, אני נטול פייסבוק מעיקרון....

למעלה