האים יש קשר בין פדלים נעליים

eyal v

New member
האים יש קשר בין פדלים נעליים../images/Emo10.gif

אני רוכב כביש חדש אני רוכב עים נעליי ספורט ופדלים פלט פשוטים לאחרונה אני מרגיש שאצבעות הרגליים "נרדמות" לי האים החלפת פדלים בלבד תפתור את הבעיה?

תחליף את נעלי הספורט

נעליים יעודיות עם סוליה קשה יפתרו את הבעיה. במילים אחרות - זה לא הפדלים.

Yarnin

New member
לא רק

גם גובה כסא. ואם כבר קליטים אז גם מיקום הקליט חשוב - למניעת הרדמות אצבעות הרגליים

haasadv

New member
גם לי נרדמות האצבעות אולי משהו יודע

לאיזה כיוון צריך להזיז את הקליט כדי למנוע מצב זה ?

על פי נסיוני האישי והשקפת עולמי

הקליטים בכביש מהווים סכנת חיים. ואני מתכוון לרוכב כמוני,שלא מתאמן בקבוצה או רוכב במסלולים "סטריליים" יחסית, אלא כרוכב-מטייל בכל כבישי הארץ. אותה תוספת הכוח,גם אם ישנה כזו בכלל,אינה שקולה כהוא זה לגודל הסכנה והסיכון מהחיבור הנוראי והקטלני הזה בכביש. לא רוכב מחובר,ולעולם גם לא ארכב מחובר. אגב, אני לא ממש רואה/מרגיש צורך באותה "תוספת כוח" בעליות. ואני עולה את כולן.

shaq diesel

New member
כנראה צודק

אני רוכב מחובר, אבל רואה הרבה לא מחוברים. נראה לי שכל הקטע של תוספת הכוח הוא הגזמה. אם זה חשוב, אז בעיקר למקצוענים.

כן, נכון, רק למקצוענים....

עכשיו שיסביר לך מההשקפה האישית שלו (כמובן) כמה הגיוני ונכון זה לרכוב ללא קסדה- גם הקטע הזה, עם היכולת של הקסדה להציל אותך מנפילה (במיוחד כשאתה יורד ב- 30 קמ"ש בלילה) הוא הגזמה פראית. לפי אותו הגיון, גם לרכוב על אופנים בכלל זה סכנת נפשות, ראיתי פעם מישהו עולה על אופניים, לא מצליח לתפוש שיווי משקל ונופל הצידה. בנס דפק רק את הברך והמרפק. כי ללמוד להחזיק ישר את הכידון, או להוציא את הרגל מהדוושה האוטומטית ברמזור זה למקצוענים. מפחד לא להשתחרר? תרכב עם דוושות הרים, מהם משתחררים בחלקיק שניה- ובטח לא יפריע לך "איבוד הכוח" כי זה הרי ל"מקצוענים".

elad fa

New member
שיהיה קצר ולעניין, בלי הרבה ציניות.

בקבוצה המקצוענית שלי, אחד הפועלים בקבוצת הקטקטים בן ה10 (מהרוכבים הטובים בארץ בגילו - זה ברצינות) רוכב עם קליטים - אבוי, והוא מצליח לא ליפול. הרוכב-הפועל מלא בשאיפות גדולות להפוך ללידר בבוא היום. רבותיי, הדבר הראשון להשתדרג (ולדעתי האחרון), אחרי הקסדה, כפפות ומשקפיים (אביזרי בטיחות) הם נעלי הקליטים. מי שיאמר אחרת, פשוט לא מבין באופניים. (כמובן, מלבד רכיבות מאוד מסוימות-אחרות: טרייל/4קרוס/DH ללא בטוחים כ"כ).

טיראן מ

New member
פתאום לא מעניינת "תוספת כוח" ....

אבל "לזרוק" אלפי שקלים על שילדה סקסית וקלילה כי סיפרו לך שזה עוזר בעליות, את זה לא פיספסת. הדיון הזה מביא אותי למסקנה, תחשבו עליה ותקנו אותי אם אני טועה ... מדובר בחבורה של "תינוקות" שמחפשים פוזה. זה הסיפור, פוזה. אופניים יקרים באלפי שקלים זה פוזה כי "רואים אותי". קסדה זה רע כי לא מזהים אותי. קליטים זה מיותר כי אף אחד לא שם לב. למה הדבר דומה ? לשוק הרכבים בארץ. רוב האנשים לא רצו לשלם על ABS בטרם היה חובה. למה? כי לא רואים ABS בצומת. על ספויילר שילמו אלפי שקלים. גם על אורות כחולים ב"מלמטה" של האוטו. כנ"ל כריות אוויר. תינוקות שמחפשים פוזה.

smigol

New member
מה? מה? למה? ומה הקשר ביכלל?

ניראה לי שאתה ומיקי חסר לכם שעות רכיבה לשיחרור מהיר של הודף עצבים.

natyh

New member
ואני אומר אלף פעם ופעם תודה

ליורם גלבוע שהפך אותי מרוכב שמתפרק אחרי 50 ק"מ לכזה שמחזיק 100 ק"מ ויותר למרות אסטמה מאד קשה !. ולכן מקשיב מאד בשימת לב לעיצותיו . שעזרו לי הרבה יותר מפעם אחת . נתי

אמאשלמ

New member
תגיד לי אדון טיראן

בכל מקום שמיקי מגיב בצורה גסה אתה חייב לבוא ולהוסיף את שלך?

ע ד ו ש ו

New member
בחייכם..

נו, באמת שוב אנחנו חוזרים להטפות המוסר הילדותיות לגבי סגנון ויכולת (מנטלית)ללבוש / לחבוש פריט לבוש זה או אחר כל אחד חי לפי יכולותיו / אמונותיו לגבי המקום בו יבולע לו. וכל עוד אין חקיקה מוסדרת בנושא נאלא לנסות ולהקים מחדש את אגודת יפי הנפש. אם יורם לא רוכב מחובר זה עניין לויכוח?! וטיראן - הפוסל במומו פוסל! עדושו.

talctalc

New member
אצבעות רדומות

קרה לי בזמנו כאשר הידקתי יותר מידי את שרוכי הנעליים... נסה לקשור את השרוכים בצורה פחות הדוקה ותראה אם יש הבדל

Yarnin

New member
ועוד על קליטים ונעליים

נעלי הרכיבה נוצרו כדי למקסם וליעי את העברת האנרגיה מרוכב לפדלים. בנוסף לכך הן פטרו גם את בעית העומס הרב על שרירי וגידי כף הרגל. אלו שרירים וגידים שלא אמורים לעמוד בעומס והלחץ המופעליים עליהם בזמן רכיבה. נעל גמישה לא תומכת בכף הרגל ולכן לא מורידה מהלחץ המופעל על השרירים והגידים בכף הרגל. נעל רכיבה בעלת סוליה קשיחה מונעת הת התקשתות כף הרגל ובכך מורידה את הלחץ והעומס מכף הרגל ובנוסף מחלקת את העומס על כל כף הרגל - רוב העומס נוצר בקדמת כף הרגל - כרית כף הרגל והאצבעות. מיקום הקליט האידאלי הוא כשציר הפדל נמצא ממש מתחת לחיבור בין הבוהן לכף הרגל. כדי להוריד עומס ו/או לנוחות אפשר להזיז מעט, כ-5 מ"מ, את הציר אחורה מהמיקום הזה.

odedbc

New member
יש לא מעט עבודת אלילים לגבי הקליטי

הקליטים, כמו גם לגבי משקל, קרבון, גלגלים ושאר ירקות אופניים. אני רוכב לעתים מוקלט לעתים לא. תלוי במטרה, נסיבות וכו' ואני מודה שלמרות התיאוריות הגרנדיוזיות, מרבית הרוכבים (ולפחות אני) היו מסתדרים לא רע (וגם נהנים!) גם בלי הקליטים ועם אופניים של 13 ק"ג. אמנם מרבית הנהגים היו רוצים לנהוג בפורשה או במרצדס פתוחה במיליון שקל - אבל היות וזה "מחוץ לתחום" אז נוסעים בסובארוטויוטהמזדה. אבל באופניים- אפשר להרביץ את מכת המחץ ב 20,000 (זה הרבה יותר זול) אזי יש לא מעט שיכולים וקונים. העברת כוח? שרירים וגידים? ספר את זה לגדולי הרוכבים שלפני 20 שנה. נכון שכל המכניקה והרובוטיקה והטכנולוגיה מאפשרים לדווש עןד 10 קמ"ש בפחות 10 דקות, אבל אל תהפכו את זה ל"בשורה הגדולה" אחרת תשכחו שההנאה היא מהרכיבה ולא מצבע הקרבון של המזלג.... או אולי אני טועה

odedbc

New member
ועוד על יורם גלבוע (איך אפשר שלא?)

תראו אני בקושי מכיר את הבןאדם. פגשתי אותו סה"כ פעם אחת ולא ברכיבה. ואני תוהה מה בדיוק מציק לכל אלה שתוקפים אותו כאן נון סטופ. אומרים בתפילת הבוקר "...ותן בליבנו שנראה את מעלות חברנו ולא את חסרונם". יש כאן לא מעט בפורום הזה שרעיון כזה לא עולה כלל על דעתם. אני לא גרופי של יורם, אבל יורם הולך ומשריש בארץ רעיון ענק של טיולים ארוכים ארוכים. ואי אפשר להתעלם מכך, ואי אפשר לגזול ממנו את זכות הראשונים. אז במקום לפרגן לו ולמחאות כפיים ולהפוך את הרעיון הפרטיזני לשיעורי חובה בבית הספר שלנו - יורדים על כל מילה והערה שבאה ממנו. אני רק תוהה מה היתה התגובה אילו היה יורם כותב מאמר שרק דומה במקצת לנאום של אייל שטייניץ.... לעומת זאת, בא בןאדם חולה וכנראה עם מגבלה פיזית, הלא הוא נתי יקירנו, ומספר איך יורם דחף אותו קדימה לרכוב יותר. (לעומת אחד הכותבים כאן בפורום לא מזמן, שלא נרתע מהערות נבזיות על חשבונו של נתי עקב האסטמה שלו) אז לא בא לכם למחאות ליורם כפיים? לא נורא. אבל לפחות תרדו ממנו. וגם אם הוא רוכב בלי קסדה- שיבושם לו. הוא לא היחידי. זה לא הופך אותו לסוציופאת

למעלה