האים לדעתכם התיקשורת הישראלית

enzim

New member
אז מה?

יש מלא רשתות טלויזיה זרות שטוענות שלישראל יש נשק גרעיני... חוץ מזה אני בטוח שאותם "חצי מיליון ישראלים שחיים מסירנה לסירנה" לא היו רוצים לדעת שקרוביהם נהרגו דרך מסך הטלויזיה או הידיעה באינטרנט. חבל להדאיג סתם. ועוד משהו...הידיעה הבאה שפורסמה לפני כשבועיים: חשש: חייל נעדר בלבנון. בסערת הקרבות של יום חמישי לא שב עם הכוחות לתחום ישראל. אלוף אדם: עוד לא ספרנו את החיילים. מאת כתב "עניין מרכזי" על-פי דיווחים שהצבא אינו מאשר ואינו מכחיש חייל צה"ל נעדר בעקבות הקרבות של יום חמישי בלבנון. לכאורה, ידיעה תמימה שלא מזיקה לאף אחד. נחש מה עשה החיזבאללה כשקרא אותה? "מוחמד תבוא לבוא מהר יא מג'נון עכשיו הבנתי למה הישראלים האה לא יוצאים מפה...הם מחפשים את החייל שלהם שנעדר פה בקרב...יאללה תביא בהם" סיכון חייהם של עשרות חיילים אשר היו עסוקים במשך יומיים בחילוץ הגופה+גרימת צער ודאגה למשפחה וכל זה מידיעה עיתונאית תמימה.

a e q u i t a s

New member
ממש לא נכון.. צזונרה צבאית היא...

על סמך דבריו של נשיא המדינה לשעבר, אפרים קציר מדצמבר 1974 לכתבים זרים אומר שיש לישראל נשק גרעיני. אתה יודע מה עצוב.. שאם אני אומר - שלישראל יש נשק גרעיני, אני פוגע לכאורה פוגע בביטחון המדינה ואם אני רושם לפי מקורות זרים, יש לישראל נשק גרעיני, אזי אני מוגן הזנצורה... זה הזוי, זה רק מראה עד כמה המדינה לא מתקדמת ונשארת בעלת צביון דיקטטורי.. בארה"ב יש יותר סודות מאשר ישראל, ולא קיים זנצור שאוסר על התקשורת להתבטא, זכות הציבור לדעת היא ערך מאוד חשוב, אם למדינה יש רצון לשמור על מידע מסוים כסודי ביותר, עליהם לדאוג לסווג אותו כראוי ולמדר אותו בקרב האנשים שלה, אבל התקשורת משרתת את האזרחים ולא את הממשל, אחרת מה הבדל ביננו לבין התקשורת בסוריה, איראן וסין וצפון קוריאה... רוצה עוד דוגמא מאוד אקטואלית מה גם הפעולה האחרונה של כוחות קומנדו ישראלים , שכללה למעלה מ 200 חיילים דווחה בשידור חי אתמול בלילה לערוצי הטלוויזיה הערביים כמו אל גז'רה, אל מנאר ואבו דאבי, וגם ערוצים זרים כמו CNN ופוקס ניוז, כלומר בזמן שכל העולם ידע שכוחות קומנדו ישראלים נמצאים בבעל באק באזור בקעת הלבנון פושטים על בית חולים - בישראל היה אסור לפרסם.. זה דבר מעוות לחלוטין, חסר היגיון ודיי מראה את המערכת האנכרוסטית של צה"ל והבנתם את הזירה התקשרותית.

Lilac Wine

New member
מה הם צריכים להבין את התקשורת?

הם בעל ואישה? חבר וחברה? וכל הוויכוח הזה הוא למען שלא ימותו חיילים ואזרחים,אין כל קשר ואין בכלל צורך בהשוואה לדיקטטורות. מה עדיף? חייל מת או סיפוק האזרח במידע?

a e q u i t a s

New member
מה לא ברור בחוסר הסימטריה

ליעד, מה את לא מבינה - העיקרון פה הוא פשוט - כל העולם היודע כי זה משודר בכל התחנות הזרות, אבל בישראל אסור לשדר מה לא ברור פה? החיזבאללה לא צריך לצפות ביונית לוי, אלא לראות את לארי קינג בCNN כדי לקבל את המידע, שאנו כישראלים מנועים מלקבל.

Lilac Wine

New member
התקשורת הישראלית יכולה

למתן השאר,זה כל העניין. ומה אתה בוכה? לצערי,אנחנו עדיין לא מנועים מלקבל. ומה לא ברור? אולי אני לא מבינה כל כך גדולה בכל מה שקשור לתקשורת. אבל כפי שאמרתי בהתחלה,כשיש הסתייגויות מצד כתבים ישראלים על מהלכי הצבא,כשיש ביקורת חריפה מצד ישראלים בטלוויזיה הישראלית זה משרת את האויב ועל כן,לעניות דעתי בידיי התקשורת הישראלית ליצור את התנהלות שאר הרשתות. בנוסף,זוהי לא לחימה פיזית בלבד,אלא גם פסיכולגית. באהבה, ימנית לוחמנית שנגד כל חופש ביטוי כזה או אחר.
(אומר מראש שזה נכתב בציניות,שמא אבלע כאן)

a e q u i t a s

New member
חבל שאת לא מבינה את אי סימטריה

חבל שאת לא מבינה את אי סימטריה, כל מה שלא משודר בישראל משודר בכל תחנות הטלוויזיה בעולם.אתמול כל העולם ידע שכוחות קומנדו היו בשטח אויב אבל בישראל נאסר לדעת רק אחרי שהם חזרו בבוקר... אני מנסה להבין את היגיון שעומד מאחורי זה, מה הלוגיקה שלהסתיר את המידע בקרב הישראלים (שדיי ברור שלא יפגעו בחיילי צה"ל) אבל לפרסם את זה בערוצי החדשות הערביים כמו אל ג'זירה והמערביים כמו פוקס ניוז, מה הבעיה של ישראלים להקיש מול המחשב את הכתובת האינטרנט של ערוצים הזרים?! מימלא המידע הזה זורם החוצה... לא ניתן להסתיר את המידע הזה וגם אסור..

enzim

New member
ככה זה

בארה"ב אכן קיים חופש יותר גדול בנושאים האלו, אבל ברגע שאתה תאיים על הביטחון הלאומי הם לא יהססו לכלוא אותך במחנות או לשלוח לגואנטנמו. להלן מספר ידיעות תמימות שפורסמו ברחבי האינטרנט ב-3 ליוני 1976:
"וואי אחי אתה לא יודע מה ראיתי עכשיו...שלוש מרצדס שחורות עם מספרים ערביים עלו על הרקולס צבאי..."
"הרגע הרקולס צבאי נחת באילת...הוא המריא לכיוון דרום..." תחבר אחד ועוד אחד ותקבל את מבצע אנטבה. ואתמול בלילה דווח בערוץ 2 שמקורות לבנונים מוסרים על המבצע של צה"ל. משפחה שצופה בטלויזיה בישראל לא צריכה לראות תרמיל עזוב עם השם של הבן כתוב עליו (ע"ע אסון המסוקים). מי שצופה בטלויזה מחו"ל עושה זאת על אחריותו האישית.

a e q u i t a s

New member
התקשורת לא מגויסת בצו-8

מה שאתה מדבר זה דבר אחר לחלוטין, צלם טלוויזיה ועורך חדשות צילמו בטעות תיק עם השם של אחד מחיילי צה"ל שנהרגו באסון המסוקים. זה לא העניין. ואגב בכל ערוצי הטלוויזיה כולל כאלה של אל מנאר של החיזבאללה דווח על פלישה ישראלית של כוחות מיוחדים... אבל בישראל אסור. האי סימטריה הזה פשוט מצחיק אותי עד דמעות. בסופו של דבר, חבל שאתם לא מבינים וקולטים את האי סימטריה, ועוד אגב - המבצע באנטבה הוא סוד צבאי שסווג כראוי, אני לא מדבר על סודות צבאיים, אלא על מקום נפילת הקטיושות והצנזורה. אם עיתונאי מקבל מידע על מבצע צבאי סודי זה מחדל של הצבא וסקופ גדול של העיתונאי - אני לא רואה בזה פסול.. היפך יש לדווח על המחדל של ביטחון מידע בצה"ל. התקשורת לא צריכה להיות מגויסת בצו -8 כי זה לא התפקיד שלה, התקשורת לא נשלטת על ידי רשויות הצבא או הממשלה.

עי יד ן

New member
בוא נגדיר כך אל מנר לא יודעים את המ

המיקום המדויק של נפילת הקטיושות בוא אני יתן לך מיקרה דווח על מקום נפלת מסוק ופיתאום נפלו גשם של קטיושות על אותו אזור מיקרה ? לא ולא

a e q u i t a s

New member
מי מדבר על אל מנאר

אני אמרתי אל מנאר, אמרתי כתבים זרים שנמצאים בישראל... חבל שאתה לא מבין את זה, העיקרון פה הוא מפגר לחלוטין - כל העולם יודע ורק לישראלים אסור לדעת. דבר אדיוט עד כדי גיחוך.

ne ro

New member
כל ההסברה

היא סבגנון המטומטם של פותה המתוקה

למעלה