האיש שלי פראייר?

האיש שלי פראייר?

שאלה, בבקשה. האיש משרת בגדוד חי"ר במילואים מזה חמש שנים (מאז השחרור). הוא מהאנשים האלה שהאחריות זורמת להם בדם, שתמיד ירימו את היד אם מבקשים מתנדב, ושיעשו את מה שמוטל עליהם בצורה הכי טובה, כי פשוט ככה צריך. בסדיר, איפשהו אחורה, הוא עשה קורס האמרים מזורז, מה שהפך אותו לנהג האמר במילואים. אחר כך הפקודות השתנו, והקורס האמרים נעשה מקצועי יותר, ככה שהאיש כבר לא יכול להיות נהג יותר, לפי חוקי הצבא. אבל מה? שהוא עדיין מוזמן לכל יום מילואים נוסף- יש תרגיל לצנחנים סדירניקים? הוא מקבל צו כדי ללוות את התרגיל. יש אימון מפקדים? הוא מקבל צו. בקיצור- הוא עושה מילואים כמו האנשים האחרים בגדוד פלוס עוד שבוע- שבוע וחצי בשנה. (להוציא מפקדים, כמובן. אבל הוא השתחרר חפ"ש, האיש) מרגיז אותי, בטח שזה מרגיז. אנחנו בהריון, והוא עם הנחמדות שלו לא מסוגל להגיד לא ככה שגם יבינו, מה עוד שהוא מקבל זימון על סמך מכסת נהגים, למרות שהוא לא נהג יותר. אני משערת שהוא מקבל את האקסטרה- מילואים פשוט כי הוא בן אדם טוב, ואפשר לסמוך עליו.אבל זה עדיין לא הוגן. אז מה אני שואלת. כשאני מדברת על זה איתו, הוא אומר שאין מה לעשות, ושהוא ינסה לדבר, ושבטח במילא יבטלו כי אין תקציב. מה אתם אומרים? זו באמת גזירה שצריך לחיות איתה? או להמשיך להציק לו?

tezao

New member
יש אפשרות שלא חשבת עליה

יש גם אנשים שטוב להם במילואים והם מתחלקים, בגדול ובלי להכליל יותר מדי, לשתי קבוצות: - מורעלים שעוד לא הפנימו את העובדה שהם כבר לא בני 18. - אנשים שהמילואים נותנים להם קצת שקט בחיים (כמו למשל מאשה מנדנדת). ואם הןא לא אוהב את המילואים ונדפק כי הוא בנאדם יותר מדי טוב שלא יכול להגיד לא- אז הוא ידפק בעוד הרבה תחומים בחיים ולא רק בצבא.

צמרת12

New member
תינוק לא בוכה-תינוק לא אוכל !!

כל אבא ואמא יודעים. אם התינוק בוכה - הוא רעב , או שצריך להחליף חיתול , או שהוא זקוק לחיבוק, או שהמוצץ נפל ועוד ... במשך הזמן לומדים לזהות את הצורך לפי סוג הבכי, או שמנסים עד שהתינוק נרגע . -- אותו דבר בצבא .כאן מדובר במערכת צינית מאוד, שהמרחק בינה לבין דאגה לבטחון המדינה עצום. למשל : גם בזמן מחסור באפודים ( מטעמי תקציב ) המשיך משרד הבטחון לקנות כרטיסי כדורגל , וגנרלים המשיכו לטוס להנאתם כאילו אין קיצוץ בשעות טיסה .ועל נושא מיגון הנגמשים של בעלך בוודאי קראת בעיתון. עד כאן פרק - אויב . -- המסקנה : בלי לחץ זה לא יועיל. תתקשרי למג"ד במילואים , לקצינת הקישור , למ"פ ולמ"מ . גם מכתב לקמל"ר לא יזיק . תדרשי הסבר - בתור התחלה .. שיחות עם הצבא - להקליט או לתעד . -- ושאלה בנושא שלום בית : האם בעלך באמת לא רוצה לצאת למילואים ?? רצוי לתאם כל מהלך בתוך המשפחה . חג שמח .

נ ע מ ה 5

New member
מספר דברים

נתחיל בעניין הכשרת קורס האמר - יש אפשרות בצבא לעשות השלמות להכשרה, במידה והוא רוצה להמשיך להיות נהג האמר. לדעתי זה גם אינטרס צבאי, שיהיה לו לוחם נהג. עניין ההתנדבות - בעלך עושה רושם של איש טוב ואחראי וחייל מילואים מצוין. אם כך, תרשי לי להניח שאם יש צו שלא היה מעוניין להגיע אליו, הוא לא היה מגיע אליו כי המג"ד מכיר אותו והמ"פ מכיר אותו ואף אחד לא היה מכריח אותו להגיע אם לא היה יכול.כשאתה צובר פז"מ וותק בתור אחד שתמיד ניתן לסמוך עליו, אז כשאתה לא יכול ולא נוח לך, אף אחד לא מתווכח איתך. ( tezao לתשומת לבך ). יש עדיין אלו שמגיעים למילואים ומקבלים זריקת אדרנלין ישר לגוף ומה לעשות - הם מתים על זה וזה עושה להם טוב. אני משערת זה מה שקורה במקרה של בעלך - הוא אוהב את זה, והתשובות שהוא נותן לך נועדו להרגיע אותך . אגב, באמת יכול להיות מצב שאין תקציב ויבטלו אבל באמת תקחי בחשבון שיש אנשים שהמילואים בשבילם זו הזדמנות לצאת ולהתאוור ולהיות עם החבר'ה בלי צורך לספק תירוצים - "הם בשליחות המדינה". אז תני לו, הבנאדם נהנה.

מה את רוצה?...לא הבנתי...

...א) שלא יעשה מילואים בכלל?... ב) שיעשה אבל מעט, לא כמו כל החפ"שים?... ב1) כמה מעט? 1/4 1/3 2/3 3/4 ?... ג) שיעשה כמו כל החפ"שים?... ד) שיעשה מעל לחפ"שים... ד1) כמה יותר? 1/4 1/3 2/3 3/4 ?... נ.ב. מה שאת רוצה זה לא משהו רוצה, חשבת אולי שהוא נח שם?...

תודה לעונים, ותודה מיוחדת לנוסע

השמיני, איש מתוק ועדין, עם יכולת מפתיעה בהבנת הנקרא. בעקבות התגובות שלכם,הלכתי ושאלתי את האיש, תגיד, אתה אוהב את המילואים שלך? כלומר, לא הקו, אני יודעת שהוא שונא לעשות קו, אלא האימונים. והוא ענה- "תראי, זה מורכב". האמת היא שאני, עם השנאה המפותחת שלי למילואים שלו (מודה, מודה ששונאת. זה התחיל אי שם בתחילת הקשר, והתעצם בימי חומת מגן העליזים, עת הוא היה מדבר איתי בטלפון בקול שבור ועייף ומתוסכל תמידית), לא לקחתי בחשבון בכלל שהוא אוהב את התרגילים, ולא רק זה, אלא אפילו רואה בהם טיולי ג'יפים ברחבי הארץ. אבל בכל זאת שאלתי אותו גם: "ולא מפריע לך התחושה של הניצול?" אז כן. ענה שמפריע לו (והוא לא ענה ככה בגלל שאני נודניקית- כבר ממילא הסכמתי לרדת מכל הסיפור). בתרגיל האחרון שלו , את זה אני דווקא זוכרת, שני נהגי האמרים עשו תאונות דרכים כי אף אחד לא חשב שם למשל להקפיד על שעות שינה מטכליות גם בשביל הנהגים (הם הרי רק נוהגים כל היום, לא? אז שינהגו). מפריע לו חוסר היחס, ומפריעה לו העובדה שלמרות מה שנכתב פה, גם אם הוא ממש לא יוכל לצאת למילואים, הוא לא יכול לסמוך על זה שיבינו ויבטלו. למרות שהוא באמת, בניגוד לי, למשל, אדם מסור ואחראי. וכן, מסתבר שגם מפריע לו שבקביעות מזמנים אותו לכל התרגילים האלה, ולא מפזרים מעט את הנטל. אתם מבינים, בן אדם הרבה יותר טוב ממני, עם יכולת הרבה יותר גבוהה ממני לקבל על עצמו את האחריות, שהיה צריך כל כך מעט מאמץ בשביל לגרום לו לבעוט בי הצידה בכל פעם שהוא מקבל צו לתרגיל, ולרוץ בשמחה לנקודת האיסוף הקרובה, ובמקום זה, המערכת הזו, שכל כך יודעת לנצל ולסחוט עד תום בדיוק את מי שזה לא מגיע לו, אפילו לא מנסה להפוך את זה בשבילו לחוויה חיובית. עכשיו אתם יודעים איך זה יהיה, נכון? אני אחכה בסבלנות. שייצא. כל תרגיל מסכן, כל אימון מיותר, מילואים בדיוק על תקופת המבחנים, קוים במקום שחיילים יכולים להגיע אבל אוכל לא, ואני עוד לא מדברת על מילואים במקומות שיש בהם יותר לובשי מדים מאזרחים, אני אחכה בסבלנות. אני סומכת על הצבא שלנו שהוא יביא אותו אל נקודת השבירה שלו. שהוא יגרום לו להרגיש מנוצל עד הסוף, לא כי אני אמרתי לו, אלא כי כשאין מישהו שיגיד לו את זה מבחוץ, אז לא תהיה לו ברירה, אלא להרגיש את זה מבפנים. ואני אנצח את המלחמה הזאת. בעוד שלש שנים לכל היותר, לדעתי, יהיה בגדוד המילואים ### איש אחד, במקרה האיש שלי, שיקבל בדואר מכתב חום, יפלוט "כוס אמק" ארוך ומתכוון, ויבוא לשאול אותי מה , לדעתי, הוא יכול להגיד למ"פ שלו, כדי להתחמק.

צמרת12

New member
האם את מוכנה להתאלמן ??מה קרה לך?

+++ בתרגיל האחרון שלו , את זה אני דווקא זוכרת, שני נהגי האמרים עשו תאונות דרכים כי אף אחד לא חשב שם למשל להקפיד על שעות שינה מטכליות גם בשביל הנהגים (הם הרי רק נוהגים כל היום, לא? אז שינהגו). +++ אני לא יודע ולא רוצה לדעת היכן משרת בעלך.( מנמוקי בטחון שדה ) אבל מדובר כנראה ביחידה מופקרת , עם נוהלים פושעים לא רק בנושא גיוס מילואימניקים - אלא גם בנושאי שעות שינה של נהגים. השילוב הנ"ל ק-ט-ל-נ-י !! זוכרת את צאלים א וב ?? לפי התאור שלך את נשואה לאדם נהדר , שחבל שכמה מטומטמים בקבע יהרגו אותו בתאונה מיותרת. +++ מה לעשות ? לעצור את הטרוף - ויפה שעה אחת קודם !!

נ ע מ ה 5

New member
לדעתי

את לא צריכה לחכות שהצבא יביא אותו לאותה נקודת רתיחה. עם כל הכבוד, ותאמיני לי שאני רוכשת המון כבוד לאנשים כמו בעלך, אני חושבת שאם הוא לא יכול להתייצב , שיגיד ויתריע-את צריכה לגרום לו להבין שגם אין שום דבר פסול בכך שיגיד לא-לא רק על זה יפול ויקום אותו תרגיל. גם עליו מוטלת איזושהי אחריות קטנה להתריע אם באמת יש משהו שמונע מצידו להתייצב,עם כל הרצון הטוב. בנוסף, אם את אומרת שטוחנים אותו יותר מהשאר, אז כנראה זה על בסיס התנדבותי ואת אפילו יכולה לראות את זה על הצו, וברגע שמופיעה לו הערה שהזימון בהתנדבות, זכותו המלאה להתקשר ולהגיד שהוא לא מתנדב.מצד שני, אולי בכל זאת כדאי להתחשב בעובדה (?!) שהוא כנראה מאוד אוהב את זה אז גם כשהוא רוצה להגיד "לא" כי לו נוח לו באותה תקופה, ישנו בו צד שמתבאס מלא לראות את החבר'ה ולנסוע בשטחים הפתוחים קצת ולשאוף אוויר צח.

ניר נגר

New member
היי צופצופית, האיש שלך בטח משרת

בתור מש"ק. מפקדים בדרך כלל מזומנים יום לפני על מנת להכין את הלו"ז, התוכניות ולהיערך לקראת המילואים של היחידה. ישנם גם תרגילים שילדיים, מה פירוש? מזומנים רק המפקדים למילואים, לכ 4 ימים, ושם הם עורכים תרגילים (רק בלי החיילים שאינם מפקדים) אם האיש שלך יגיד למ"פ שהוא לא רוצה הוא ישוחרר, כי להיות מפקד זה ערך, זכות ולא חובה (במיוחד במילואים) האיש לך פשוט אוהב את זה, אהה...ובקשר ללא נעים? אני מבין אותו לחלוטין! מה לעשות אנחנו גברים :))) אל תציקי לו...

עמיתי למיקלע...היא ציינה שהוא נהג..

...HAMMER ולכן מוזמן להיות ה"עגלון" של החבר'ה ש"משחקים"... יש תופעות כאלה, מוזמנים נהגי ג'יפים כדי להסיעה את ה"כבודה הברזלנית" בשטח...כשהיא צועקת: אש אש אש אש...

ובאשר לתרנגולת הקרויה הנוסע ה-8,

לא כל כך הצלחתי להבין מה עורר בך כל כך הרבה זעם כלפי, ולמה התגובות הכל כך מזלזלות. למענך, אני מוכנה לזקוף את זה לטיפשות שלך, ולא לדברים אחרים שייתכן שאינם מזדקפים אצלך כראוי. יום טוב.

שום זעם...ואין זילזול...רק האי...

...הבנה שלך לגבי מילואים, זאת לא תוכנית כבקשתך...יש "מנגנון", יש טובים ויש פחות טובים במנגנון... אני אישית לא מבין את הנוסחא של "כתיבת הודעה לגבי הבעל" - שבה האישה מתחילה להלין על תפקידו, על הכמות וכד'... לא יותר טוב לשאול את הבעל?... ואם את רוצה לברר דברים מסויימים כי את חושבת שבעלך לא מספר לך, אז אפשר לנסח זאת אחרת... ולשאול ישירות... והדבר היותר לא מובן לי, זאת החשיבה של כל אישה, שבעלה הוא היחיד שקורעים לו את הצורה ואין בלעדיו...ורק הוא פראייר... אז לידיעתך, יש הרבה כאלו... ולרובן יש בנות זוג ונשים מאחוריהם וילדים גם כן... תחשבי לרגע, כל בוקר כשאת מתעוררת בשעה 05:30, עם הזריחה...מראש הניקרה שבצפון, דרך כל גבול לבנון, דרך רמת הגולן, דרך כל הביקעה בואכה ים המלח, מהערבה ועד אילת ומשם צפונה שוב עד הים התיכון... צועדים אנשי מילואים ברגל, עם אפודים ונשקים וקסדות ומ"ק ומיקלעים בפתיחות ציר, יום יום, חודש חודש, 365 יום בשנה... תוסיפי לאיזה את אלו שבתצפיות נייחות ואת אלו שבש"ג במוצבים ואת אלו שישנים, כי עבדו כל הלילה על הצירים... תוסיפי לזה את גדודי הבט"ש בשטחים שמבצעים משהו דומה... תעשי חשבון כמה חבר'ה נוטלים חלק בפתיחות ציר האלו???... ועשיו גם תוסיפי את כל מילואי המיפקדונרים שבאפסנאות, נשקיות, קשר, מרפאות, מטבחים, סדנאות רכב ושריון, אופטיקה נ"ט... ועוד הרבה אחרים...נהגים... בעלך לא לבד...ואת גם כן לא... ותתייעצי עם נשים כמו אישתי, שמלווה אותי מגיל 23 כחבר וכבעל, כל שנה במשך 18 שנה מתוך ה 20 שאני עושה מילואים... בלבנון ד'אז...האינתיפאדה הראשונה, הרגיעה שבין האינטיפאדות, האינטיפאדה השניה...ונולדו שלושה ילדים...ומצאנו עבודה ופוטרנו מעבודה והכל היה... תפסיקי לבכות...

נוסע, ברשותך, אני לא אפסיק לבכות

ומאד מקוממת אותי הגישה הזו של "האישה הקטנה שלא מבינה מהחיים שלה", מלווה בפאתוס של- מראש הנקרה.. דרך כל גבול לבנון וכו' וכו'. מצטערת, אבל החיים שלי ושל המשפחה שלי לא מתנהלים בתוך ההימנון הלאומי, וימי הזעם והאמונה הגדולה חלפו עברו מן העולם. תספור, תרנגולת יקירי, כמה מלחמות יזומות, כמה מבצעים מיותרים, כמה מתים מיותרים כל כך. ואם אתה לא מצליח להיזכר, תפתח את העיתון של שלשום, ותעיין ביציאה החפוזה האחרונה מרפיח, אולי ניצוץ ראשון של זכרון יתעורר בראשך. אני אולי אישה. אני אולי טיפשה בעיניך, אולי בכיינית, אבל את זכות הדיבור שלי והבעת הדעה שלי לא קיבלתי מידיך, יקירי, וגם אין לי כוונה להתחיל לבקש. הגישה המשונה הזו (לא, אתה לא ראשון, כבר שמעתי תרנגולות לפניך) שאומרת שרק מי שפתח ציר יכול להבין באמת, היא עם זקן ארוך מאד, ותרשה לי להביע כלפיה את הבוז המתבקש. והתייחסות קצרה לכל אותם עושי מילואים מגולן ועד אילת. אני לא מתווכחת עם הצורך. אני כן בויכוח ארוך (אפילו שאישי היקר לא. זאת גם זכות ששמורה לנשים- לחשוב אחרת מבעליהן- אני לא יודעת אם זה מוכר לאשתך) עם הצבא, על כך שהוא רואה בשירות המילואים של בעלי ושלי (-כן, כן. הנטל בהחלט נופל גם עלי)איזו זכות שצריך להתייחס אליה בגסות רוח, בקלות דעת ובזחיחות. ולא, התלושי הנחה שאני מקבלת פעם בשלש שנים, או הכרטיס לסרט שמגיע מהצבא בתדירות דומה לא קונים אותי. האיש שלי הוא אזרח, אני אזרחית, אנחנו שנינו ממלאים את כל חובותינו כלפי המקום הזה. אז פעמיים בשנה, כשקוראים לו לדגל, שיעשו את זה עם מחשבה, וביעילות (כמה פעמים העברת יום מילואים שלם בהמתנה, בלי לדעת אפילו למה אתה ממתין, תרנגולת יקר?- אני בטוחה שאפילו לך זה קרה). זה הכל. יום טוב וד"ש לאישה.

אני רק אעיר ואאיר...כמדומני ששפתך..

...מלאת בוז, לעג וקלס... את מכנה אותי "תרנגולת", למרות שאנוכי לא יחסתי לך שום תכונות חיתיות אחרות...דבר זה מצביע על תרבות הדו שיח שלך ואת רמתך האישית...בכל הנוגע לויכוח... אזי, אין ביכולך ולו בזעיר ביותר, להעליב בי בשמץ של רפש או רבב, זאת ההערה... לגבי ההארה, AURICA כצעקתו של ארכימדס, רק אוסיף ואומר: במידה ואת חושבת שהנטל כאן, בארץ ישראל מלאת האתוס והפטוס וההילה ונהרות הדם, לא לרוחך, את מוזמנת לקנות כרטיס טיסה בחברת תעופה יקרה כלופטנזה או זולה כטורקיש אייר ולמצוא את מזלך ויעודך בארץ בטוחה ושקטה כניו זילנד, אוסטרליה, פפואה גיניאה, קוסטה ריקה או משהו דומה... לחוות אנטישמיות גלויה או סמויה באירופה וארה"ב... או קהילות נאו נאציות של דרום אמריקה... במידה ובחרת לחיות כאן, רצוי שתמלאי את החובה של להיות "רעיותו של..." בהצלחה בבחירתך...

"את מוזמנת"??!

כלומר, אתה מזמין אותי לעשות מה? לעזוב את הארץ? בשם מי? בשמך? בתור מה? האחראי על היוצאים והנכנסים? יקירי, כנראה שיחקת יותר מדי מונופול בילדותך, ויותר מדי פעמים קנית את פתח תקווה בעשרים לירות מנייר. לא את רשותך אני צריכה ולא את זכותך, ויותר מזה, המפקד, ("תרנגולת" לא אהבת..), אני מרשה לעצמי לראות את היותי רעיה כמשהו שהוא מעט שונה מ"חובה". הקשב!

עוד דוגמה לשכבה הולכת וגדלה

בטור הנדסי של נשים כגברים ששקועים כל עמוק בתוך הביצה הפרטית שלהם, עד שאינם רואים שבלא צה"ל המעצבן הזה לא הם ולא הביצה הפרטית שלהם היו מתקיימים פאטוס או לא.... בלי אנשים כבעלה של המצפצפת לא היה צה"ל ובלא צה"ל ... רק יום אחד קטן כולנו היינו נשחטים פה ..יסכימו איתי גדולי האסקפיסטים ושקועי ההזיות הנירוונה וחימום זרי הדפנה. אם הערבים יניחו יום אחד את נשקם יפסק הטרור אם היהודים יניחו יום אחד את נשקם לא יהיו יהודים

עייפתי ממך, צוואר הבקבוק השמיני,

או איך שאתה לא בוחר לקרוא לעצמך. שוב מודה לכל השאר שענו לי פה והאירו את עיני (באמת) באשר לחווית המילואים דרך העיניים של מי שנוטל בהם חלק. ולחברי בלת"ם אני מאחלת המון הצלחה- המאבק שלכם הוא המאבק שלי. בברכת מודה ועוזב ירוחם.. כל טוב.

נשים בכיניות, המחלישות את הבעל...

...המילואימניק, הן גרועות יותר מגיס חמישי... צר לי שלוחמים טובים נהרגים בעבור "פרסונות" כמוך, החיות עבור הקיום הזמני, הרגעי שלהן...כמוך... אוגואיזם לשמו, זה מה שאת מייצגת... צר לי, שאני מבצע פתיחות ציר בעבורך...אבל ניחא, אני מתנחם בעובדה שאתם/ן עדיין מיעוט ואני עושה זאת עבור הרוב השפוי, שמבין שיש להלחם על קיומנו כאן... אבל למרות כל הנאמר כאן... את בעיניי השוליים של זרמי מערבולת המפריעים, אך לא פוגעים אנושות בתהליך... תישארי לעצמך בשוּל ותתבוססי בבוץ של מיץ הארס שלך... לנו התקווה, לך החידלון...

ניר נגר

New member
היי נוסע, ניסחפת מעט

הנשים נושאות בנטל בדיוק כמונו אם לא יותר! אתה יוצא לחבר'ה, יוצא לפעילות, משחרר את הראש, עובד קשה. היא נשארת עם הילדים, עם המשימות היום יומיות שהיית מתחלק יחד איתה ביום יום. תאמין לי שלא היית רוצה שהיא תצא למילואים ואתה תישאר עם הילדים, הבית, העבודה....לבד! בשביל להבין את הצד שכנגד יש להיכנס לנעליים שלו. כל הכבוד להן, הן אומנם לא רוצות שנלך חמילואים...מבינתי...בצדק! אני מכבד ומוקיר כל אשת מילואימניק, כי אני יודע מה המחיר. מניסיון!

למעלה