האכלת דגים

Black Joker

New member
האכלת דגים

מתו לי חמישה דגי זהב והסיבה לא כל-כך ידועה, לא היו להם שום סימנים של מחלה על הגוף ושום סימנים של תקיפה (אולי רבו ביניהם?) אחרי מחשבה עמוקה הבנתי שהאכלתי אותם יותר מדי: המוכר שקניתי אצלו את הדגים אמר שהם צריכים לאכול פעמיים ביום ועכשיו אני מבין שצריך להאכיל אותם אחת ליומיים. עכשיו אני צריך את העזרה שלכם: יש ברשותי שני דגי זהב ושני גופים (בינתיים) וקניתי להם אוכל שמתאים לשניהם (מין עלים כאלו...), כמה אני צריך להאכיל אותם (פעם ביומיים גם לגופים?) תודה.

Veiltail

New member
אם יש לך אקווריום גדול והם פעילים-

פעמיים ביום,בוקר(ב-11:00)וערב(בסביבות 7:00-8:00)כל פעם קצת. עלים זה לא האוכל הכי מזין,אני ממליצה לך לרכוש גרגירים,כי דגי זהב צריכים שיהיו את כל הויטמינים הדרושים,והם לא נמצאים בעלים. עלים מכילים מזון צמחוני בעיקר(רק)והם צריכים מזון בשרי(קמח דגים,שרימפס וכו')לא הייתי ממליצה להאכיל דגי זהב במזון לטרופיים,מזון של טרופיים מכיל סרטנים דיונונים וכאלה שלא טובים ממש לדגי זהב. תקנה אוכל גרגירים,ובבוקר תיתן להם (אם זה דגי זהב רגילים לגמרי(לא שליירים))2 גרגירים בבוקר,ומעט עלים בערב,אם זה שליירים,5 גרגירים בבוקר(אני מדבר על לכל דג!לא 2 גרגירים יחד,2 לכל דג!)וכמות קטנה(קצת יותר מהדגי זהב)בערב. אם אין לך אקווריום גדול והם לא הכי פעילים,(משתוללים,כמו אצלי למשל...)פעם ביום,לפי ההדרכה.תקנה גרגירים,זה לא יקר,תקנה קופסא קטנה(אני לא אומרת את זה סתם,תאמין לי שלא,אני בעד לא לבזבז לך יותר מידי כסף,פשוט זה מאוד חיוני ויעזור לדגים שלך)וזכור-דיף להאכיל פחות מידי מאשר יותר מידי. או שתעשה מה שהדגים שלי עושים-הם מאולפים,מתי שהם רעבים,ורוצים אוכל,כשאני נכנסת לחדר הם עולים ומשתוללים למעלה בפינה שבה הם מקבלים אוכל,ואז אני מאכילה אותם...והם חיים יפה!(אני מזמן גמרתי להקשיב למה שכתוב בספרים-גרגיר ביום וזה,כי זה ממש לא נכון!)

יש גם תולעים..ואתה יכול...

גם להביא להם פתיתי בשר וגם קצת חלמון ביצה מדיי פעם יעשה להם רק טוף(אבל לא יותר מדיי כי הוא מלכלך חבל"ז)

לי יש אקווריום עם דג זהב ודגים אחרי

פשוט עשיתי מיקס- תולעים הגרגרים של הדגי זהב והעלים של הדגים הטרופיים... ככה כולם מרוויחים מהכל! ואני מאכילה פעם ביום בבוקר כמות שאני יודעת שהם יסיימו אבל שלא ישארו יותר מדיי רעבים. פשוט תתן קצת אם אתה רואה שהם מחפשים עוד אוכל תן עוד עד שתראה שהם כבר אוכלים בפחות התלהבות- זה הזמן להפסיק. לאט לאט כבר תוכל לאמוד בעצמך את כמות האוכל שצריך לתת להם...

bilbolim

New member
מה זאת אומרת שלא ישארו רעבים?

גדי זהב תמיד רעבים, הם אף פעם לא שבעים יכניסו לפה כל גרגיר שתתני להם חייבים להגביל אותם. אצלי זה 2 גרגרים ביום ופעם בשבוע בערך אני עושה להם יום בלי אוכל... שמעתי שזה ב-ריא להם אבל זה גם בייחס לגודל שלהם בתכיפות והכמות.

שתי גרגרים?

מה זה פה שביתת רעב? תאכחלי את שתי פירורים כל יום! אני לדג זהב שלי נותנת לפחות 5 גרגרים כל ארוחה.. אני לוקחת בקצה האצבע כמה שנתפס.. אני לא סופרת גרגר גרגר.... אבל כנראה שזה לא יותר מדיי היות ואני גם שוכחת להאכיל הרבה פעמים...

samiy1111

New member
ל-©SEAN and INDIANA©

אם היית קצת מבינה על דגים היית יודעת שהם בעלי דם קר

Veiltail

New member
מה רציני אפשר לתת לדגי זהב חלמון בי

צה ונתחי בשר????קול!אבל יש מוצרים בשריים באוכל שלהם...

יש לי ספר...שאמנם הוא דיי ישן...

אבל כתוב שם לתת לדגי זהב מעט חלמון ביצה(ותתכוננו לנקות אחרי זה את האקווריום כי זה עושה במים מין ערפל כזה שצריך אחרי זה להחליף אותם) וכתוב פתותי בשר. גם וזה מנסיון שלי- אם למישהו יש לייד הבית בריכות מלח כאלה שציפורים באים (פלמינגו וכאלה) אז שיילך לבריכות עם רשת ומיכל מים ויחפש.. יש בבריכות שמה מין סרטנים קטנים שלפעמים יש להם צבע ורדרד או שקוף והם נראים כמו איזה יצור מתץקופת הדינוזאורים.. אז גם אותם הדגי זהב מאוד אוהבים לצוד.. פשוט תביאו כמות קטנה של סרטנונים ואת אלה שנשארו חיים כל הדרך הבייתה תכניסו לדגי זהב והם ישמחו לצוד אותם.

להרוג את מי?

את הסרטנים? כי הם מזון מצוין בשביל הדגים. זה אותם הסרטנים שנותנים את הצבע הוורוד לפלמינגו...

Veiltail

New member
חשוב!!!!

1.סרטנים נולדו בשביל ליחיות! ואם יש תחליף...ד"ע באוכל של הדגים יש כבר סרטנים!תקרא על הקופסא! 2.אל תעשו כל מה שרשום בספרים!כי חלק מזה זה בולשיט! לי רשום למשל,שאם הטמפ' מתחממת לזרוק שקיות קרח!וזה מה שעשיתי ואמרתם לי לא לעשות!זאת טעות אחת מספר-האקווריום! ויש עוד,רק שאני לא זוכרת!!!

ollivia1

New member
גם אני מאכילה אותם כך

כל פעם קצת וכשהם רואים אותי ליד האקווריום הם עולים למעלה ומישתוללים כאילו מבקשים אוכל

Veiltail

New member
אז זה מה שאני עושה..

אבל לא תמידלפעמים אני נותנת להם ליהיות רעבים,זה עדיף מאשר יהיו מפוצצים!

הגב veiltail שימי לב

לפני שאת נותנת תשובות מלומדות חיזרי למקורות ולימדי מבעלי מקצוע א דגי הזהב הם ממישפחת הקרפיונים מים קרים ואוכלי אצות ב מזונם צמחי מים ואצות. ניתן לקבל את המזון בצורת דפים או גרגירים וכן בירקות כמו למשל חסה(מזון בגרגירים חייב להיות צמחי ולא בשרי) ג מזון בשרי עושה להם רע ד מצד אחד את ממליצה להעכיל מזון בשרי ובאותו המשפט את שוללת ה הדגים אינם מתים מעודף מזון כאשר אינם רעבים אינם אוכלים.עודף מזון גורם למחלות במים כמו פונגוס ועוד ואז הדגים יכולים למות ו את המזון אפשר לתת פעם ביום בכמות שתתחסל תוך כמה דקות ז הדגים בטבע או בגידול אינטסיבי מלאכותי ניזונים 10% ממשקל גופם ביום ח דרך אגב תאור מצב הדגים אצלך מראה על בריאות הדגים קבלי הערותי ואשמך לענות לכל שאלה בעתיד

Veiltail

New member
שמע,תראה על הקופסא של מזון לדגי זהב

יש שם-קמח דגים ושרימפס,וכאלה,זה בשרי!יש שם כמובן גם אצות וכו',אבל בגרגירים יש ת'מזון הבשרי(מה שציינתי)תקרא אפילו..אם אתה לא מאמין אני אצטט לך(אם תבקש)את מה שרשום על הקופסא שיש לדגי זהב.

זה לא נכון שמזון בשרי עושה להם רע!

גם לי יש ספר! כתוב שגם לדגים הצמחוניים תוספת של מזון מן החי תעשה רק טוב!

למעלה