האם אבדה כל תקווה למדע בדיוני טוב?

Boojie

New member
שמע, אין מה לעשות.

השוק קטן, זה מתבטא במחירים, וגם ברמת הסיכון שההוצאות יכולות להרשות לעצמן. אתה ברצינות חושב שהוצאת ספרים שעובדת על מתח רווחים מינימלי ושעלולה לפשוט את הרגל בגלל שני ספרים לא מוצלחים אחד אחרי השני, תיקח את הסיכונים שאתה מציע? להוציא ספרים בקרבת זמן זה לזה? למכור אותם בזול? להשקיע יותר כסף בתרגום? ומאיפה בדיוק הם יוציאו את התקציב לזה? ומה בדיוק הם יעשו אם בגלל הקרבה בהוצאת הספרים יקנו פחות מכל אחד? מי בדיוק יציל את אופוס, נאמר, הוצאת ספרים קטנה ולא עשירה במיוחד, מפשיטת רגל, במקרה שההימור לא יצליח? אתה? אני חושבת שאתה צריך ללמוד קצת כלכלה, כדי להבין את הבעייתיות שבמצב. באשר לספרים שאתה מחלק אותם לטובים ולרעים - אני מודה שאת רובם לא קראתי (התחלתי את הסיפור שלא נגמר ולא היה לי כוח להמשיך, ולא קראתי את נרניה ואת ספר השלושה), את ארץ ים לא אהבתי במיוחד אז אני לא רואה את עצמי רשאית להביע את דעתי על התרגום. קראתי את עץ הקיץ ואת קללת הלורד פאול, עץ הקיץ סביר בעיני, ולא היו לי בעיות מיוחדות עם התרגום, את קללת הלורד פאול מאד אהבתי, וגם לא היו לי בעיות מיוחדות עם התרגום. שמא הבעייה אצלך? שמא יש פה עניין של טעם וריח? ושמא שמת לב שהספרים ברשימה הראשונה שלך הם ספרי ילדים במהותם, והספרים ברשימה השניה הם ספרי מבוגרים? רק אני חושבת שזה הבדל משמעותי?

preacher

New member
אבל יכול להיות

שספרי ילדים מתרגמים יותר טוב והשפה של ספרי מבוגרים יוצאת מאולצת. לא שאני יודע - לא קראתי כמעט אף אחד מהם, ואלה שכן ממש מזמן. ויכול להיות שגם זה משפיע - הזמן שעבר מאז קראנו את התרגום, והגיל בו קראנו.

firefist

New member
קללת הלורד פאול

הספר הזה יכול להיות ספר טוב? התחלתי לקרוא אותו והוא אחר מהבודדים שלא סיימתי - הוא פשוט לא זרם לי, ומאיזשהי סיבה נמאס לי (האמת שגם אפשר להאשים את הזמן שבו קראתי אותו, אבל עדיין). השאלה היא: האם לנסות לקרוא אותו באנגלית? הוא יהיה יותר טוב?

לא. התחלתי לקרוא אותו באנגלית

זמן קצר אחרי שדונלדסון הוציא אותו, וזה היה ספר הפנטסיה(?) הראשון שקראתי באנגלית ולמרות שסיימתי לא הרגשתי כל רצון קל שבקלים לקרוא את ההמשכים. ודווקא מסדרת ה GAP נהניתי ביותר, וחיכיתי בצמא לכל ספר שיצא. וכרגיל - כל האמור לעיל הוא דעתי ודעתי בלבד.

preacher

New member
ואני אהבתי את סדרת mordant

אמנם היא התחילה כמו כל סדרה של דונלדסון, עם גיבורה פסיבית-מזוכיסטית, אבל בספר השני היא כבר לקחה את עצמה בידיים. בגאפ בספר השני זה רק נהיה נורא יותר, מורן עשתה כל החלטה שגויה שהיא רק יכלה, וכולם שם היו כאלה גיבורים (?) מעונים, או מענים. אז הפסקתי. מה קרה עם מורן אחר כך? היא יצאה מזה ולקחה את עצמה בידיים מתישהו או שהיא נשארה סמרטוט עד הסוף?

לקחה את עצמה בידיים? מה עוד?

קיבלה את ההחלטה החשובה ביותר שאפשר היה במרחב האנושי? הצילה את האנושות כולה מידי רודן אכזרי ומידי חוצנים חסרי כל מוסר שהוא? אולי גם מנעה את מותם של מליונים? לא הגזמנו? אז מה אם היא עשתה את כל זה, ועוד. זה לא מנע ממנה להישאר סמרטוט עד הפסיק האחרון. למה מי מת?

preacher

New member
רגע - משהו כאן לא מתחבר לי.

קללת הלורד פאול יצא ב-77. משום מה הנחתי שאתה בן עשרים ומשהו עד שלושים.

באמת. אז טעיתי והטעיתי

קראתי אותו מתישהו בחצי הראשון של שנות השמונים. לא דיבר אלי אז (ואז הייתי בולע בשקיקה רומחי דרקון לא מתורגמים) ואני חושש שלא ידבר אלי היום.

preacher

New member
שאלת אוף

יש לך במקרה ווינדוס 2000? שמתי לב שהשיפט הימני לא עובד לי בסדר מאז שהחלפתי מערכת הפעלה בעבודה.

כן, אך לפעמים עובד ולפעמים לא

הכוונה הן ל2000 והן לשיפט, ועוד לא מצאתי קשר סיבתי חזק בין השניים.

Boojie

New member
עניין של טעם, כמובן.

יש אנשים שאהבו (אני!) יש אנשים שלא (בערך כל השאר).

למעלה