האם אהבה היא דבר טוב? למה?

kaenar

New member
בוודאי!

אהבה זה הרצון לתת למישהו מבלי לבקש תמורה, לתת כדי לשמח מישהו , לגרום לו אושר, ותו לא. זה דבר טוב כי זה גורם לך סיפוק כשאתה נמצא במצב של נתינה כזאת, רצון כזה גדול לתת למישהו שאתה אוהב. יש בזה גם סוג של הקרבה, אבל הקרבה טובה, הקרבה שמלווה באושר אינסופי וחיבור לטוב. אמת בלי ה-א' של אהבה, זה מת. עד שאנחנו לא אוהבים אנחנו לא באמת חיים. דעתי. אהבה היא דבר טוב ואי אפשר בלעדיה!

yaakii

New member
לא מדוייק,

התייחסת לאהבה כעצם הנתינה. זה לא המצב. האהבה היא שמובילה, מטביעה את הרצון להיטיב לנאהב. השאלה היא האם מלכתחילה זה טוב לאהוב. ואם תגידי:``כן, זה טוב, משום שזה מוביל לנתינה שהיא דבר חיובי``, אומר לך: אין צורך באהבה בשביל לראות נתינה. לדוג`: כשנותנים צדקה. זה לא כי אוהבים את המקבל...

kaenar

New member
אהבה זה דבר טוב

ונפלא, ואני חושבת שעד שאתה לא חווה אהבה- אתה לא באמת חי. לפי האמונה שלי ה' ברא את האדם והאישה מחוברים, כמו תאומים סיאמיים, הם היו גוף אחד. עד היום כל איש וכל אישה מחפשים את החצי השני שלהם, וזה ממש ככה. עד שהאדם לא ימצא את החצי השני שלו , ולא יתחתן, הוא לא ירגיש שלם, תמיד יהיה משהו חסר, החצי השני שלו. ופעם האמנתי באהבה ממבט ראשון, היום לא כל כך.. זה טוב לאהוב כי כשאתה אוהב אתה מרגיש שלמות, אתה בעולם משלך, עולם טוב יותר.

yaakii

New member
אם את מתכוונת שבלי אהבה לא יהיו

ילדים והאנושות תכחד-זה לא נכון. אצל חיות אין אהבה ובכ``ז הן מזדווגות.

kaenar

New member
אין שום קשר.

לא התכוונתי שבלי אהבה לא יהיו ילדים והאנושות תיכחד, הרי אפשר להוליד ילדים גם בלי אהבה (לא מומלץ אבל) אהבה היא נחוצה. לא צריכים לאהוב כדי להוליד ילדים, צריכים לאהוב כדי להיות עם החצי השני שלך. אם לא תאהב, לא תהיה שלם ממש אף פעם. תמיד תחפש..

The Godmother

New member
משפט יפה שמתייחס לעניין האהבה-נתינה

יותר ממה שהנתינה באה בעקבות האהבה, האהבה באה בעקבות הנתינה. (הרב אליהו דסלר)

yaakii

New member
אם אין לך הגדרה-אל תענה...

השאלה מיועדת לבעלי הגדרה... למי? -לאוהב, לנאהב, לחברה(החי``ת בצירה).

שזלונג

New member
מה פתאום דבר טוב?

אהבה זה נוראי. בחיים שלך אל תעז לאהוב. אני אישית ממליץ לך לשנות את שמך ליין פוצ'ין ולעבור לגור בבקתה בבהוטן, בבידוד מוחלט מהעולם.

yaakii

New member
זהו ש...

בשירשור הזה ניסיתי להאיר את עינינו: האהבה תמיד מתוארת כדבר חיובי ונכון. אבל למה? עצרנו פעם לשאול את עצמנו למה היא דבר טוב?

שזלונג

New member
זה לא עניין של טוב ורע,

ואני אתן דוגמא: יש שתי קבוצות יריבות, בקבוצה אחת יש אהבה, ובקבוצה שתיים יש סכסוכים בתוך הקבוצה. לקבוצה אחת האהבה זה עניין טוב,כי זה מעניק להם יתרון, אך לקבוצה שתיים האהבה זה עניין רע, כי זה שם אותם בעמדה חלשה. ישנם גם אנשים המעדיפים לפעול לבדם, ולא זקוקים להרבה אהבה, אך ישנם אנשים, הזקוקים ליותר אהבה ותשומת לב משאר האנשים. בכל מקרה, כל אחד זקוק לאהב מדי פעם, כי אהבה משמעותה קרבה, והיא מעניקה יתרון. ברגע שיש קרבה בין שני אנשים, הם ישתפו פעולה, והרי ידוע שלעיתים טובים השניים מן האחד.

טוב?

הייתי אומרת שאין בכלל מה לעסוק בשאלה הזאת, אהבה היא דבר בלתי נמנע. אין אדם שלא אוהב, הדיון כאן הלך לכיוון של אהבה זוגית, אבל כולנו יודעים שאהבה היא רחבה הרבה יותר מקשר בין בני זוג (וקשר בין בני זוג הוא רחב הרבה יותר מאשר רק אהבה, דרך אגב). על מנת לשמור על חברה אנושית יציבה חייבים להיות קשרי אכפתיות בין אנשים, אחרת לא נהיה חברה אלא חבורת יחידים ולא תהיה לנו שום סיבה לשמור זה על זה ולדאוג זה לזה. ברגע שבו נגמרה תקופת השבטים ואנשים התאספו לקבוצות גדולות יותר ויותר היו צריכים לתת תירוצים חדשים לאהבה, כבר לא אהבת אדם לאדם אלא, לדוגמת, אהבת אדם למולדת - מה שאוטומטית גורם לו להישאר נאמן לשאר תושביה האנושיים של אותה המולדת, בתאוריה.

yaakii

New member
חולק עלייך.

"אחרת לא נהיה חברה אלא חבורת יחידים ולא תהיה לנו שום סיבה לשמור זה על זה ולדאוג זה לזה". החיות באותו השבט דואגות מאד זו לזו, למרות שרגשי אהבה כלל לא שייכים ביניהם. ציפורים עפות בצורה מסויימת (צורת V ), ונעשות החלפות בין הציפורים כך שאף ציפור לא תתעייף. מנהיג השבט אצל חיות מגן של שבטו למרות שהוא לא אוהב את חברי השבט. הבאת אותי למחשבה אחרת, שמובילה לשאלה לא פשוטה בכלל: מהי אהבה?

למעלה