האם אהבה היא דבר טוב? למה?

אייני

New member
לפי מה בדיוק קבעת שרגש האהבה של החיות

הוא לא רגש האהבה של בני האדם? כי הרגשות שלהם כולם אינטרסטיים? גם של בני האדם, עם כל הכבודXD

yaakii

New member
לא תראי חמור שקוטף ../images/Emo39.gif לבת זוגתו.

כל מה שהוא רוצה זה להזדווג איתה ושלום על ישראל.

Dragonaut

New member
גם האדם,

ה
הוא עוד דרך להגיע לשם. [אבל המוח שלנו מפותח מספיק בכדי שנוכל להקשר לאנשים מסוימים.]

yaakii

New member
לא נכון! גם זוגות מבוגרים שכבר לא יכולים

לקיים יחסים מראים קשרי אהבה.

The Godmother

New member
מי אמר

שרצון להזדווג הוא לא ביטוי של אהבה? הרי ברור שחמור לא יכול לקטוף פרח, ללטף או להגיד "אני אוהב אותך"....

The Godmother

New member
מי אמר שצריך ואפשר לאהוב רק אחת? ../images/Emo3.gif

נראה לי שבשלב הזה כולם מבינים שאני צוחקת :)

אייני

New member
כל מה שהוא רוצה זה להזדווג איתה?

אני מבין שלא ראית הרבה זוגות בטבע או חקרת את הנושא, אלא אתה סתם מפריח משפטים באוויר. קודם כל - יש הרבה זוגות בטבע שחיים הרבה שנים - אפילו בעת זקנה, כשכבר לא נולדים להם ילדים (או גורים, איך שתרצהXD) דבר שני - קטיפת הפרח ולהביא לאישה - זה בעצם חלק מטקס חיזור. וכמעט כל בעל חיים מקיים טקס כזה, בצורה זו או אחרת. אחרון חביב - אין לך שום יכולת שהיא לשפוט בעל חיים על פי אמות מידה אנושיות, מהסיבה הפשוטה - שהם לא אנושיים. זה כמו לשפוט את אלוהים על פי אמות מידה אנושיות - זה מגוחך לחלוטין.

Dragonaut

New member
ת'אמת

שישנם זנים ספציפיים ומעטים שדבקים באותו בן זוג עד סוף חייהם [מהרשומים והמוכרים לאדם, כמובן]. באופן נדיר גם בזנים אחרים, אבל כתופעה נרחבת- נדיר. אני מאמין שגם האדם הוא יצור פוליגמי מטבעו, הנורמות הכתיבו לנו להנשא ולהשאר עם אותה אחת לנצח [או להתגרש ולהתפרפר עד שנמאס].

Dragonaut

New member
אין לך ברירה.

אלא אם בורכת בהפרעה נפשית כזו או אחרת, אתה- כאדם- יצור חברתי. אחוז נכבד מהפעולות שלך בחיים משתייך ל'רצון' ה-DNA שלך למצוא בת זוג מתאימה ולהוליד צאצאים. במודע, לא במודע, הDNA- מניע אותנו, נועדנו למצוא בת זוג ולהעמיד דור נוסף של צאצאים. זו מטרת העל של ה-DNA- להשתמר, לשרוד.

yaakii

New member
השאלה היא האם אהבה היא דבר חיובי.

לא שייך "יש ברירה"/"אין ברירה"... אם התשובה שלך לשאלה היא: "כן זה דבר חיובי : - להשתמר, לשרוד" אז ראה את תשובתי בשירשור.

Dragonaut

New member
לא אתה הוא המשתמר,

זה ה-DNA שלך. אין לך יותר מדי בחירה בעניין. כמה שתחשוב על זה, הנטיה הטבעית-נורמטיבית שלך היא לנהל חיים זוגיים ולהעמיד דור צאצאים. האהבה עצמה היא עסק לא חד משמעי ובלתי ניתן למדידה, כל אחד יגיד אחרת לפי חוויותיו האישיות. תוצאותיה בלתי נמנעות לרוב. שייך 'יש ברירה' ו'אין ברירה', זו האמת. בין אם אהבה היא דבר חיובי או שלילי, במידה ואתה אדם נורמלי שלא חווה הפיכות נפשיות בעניין הזה במהלך חייו- תמצא עצמך עם בת זוג, בסופו של דבר.

yaakii

New member
השירשור נועד לשמוע מה דעת חברי הפורום

לגבי השאלה: האם אהבה היא דבר טוב? למה? הוא לא נועד כדי לשמוע את המובן מאליו...

Dragonaut

New member
זה בדיוק העניין,

ש'אהבה' היא רצף תגובות כימיות בגוף שנוצר בעקבות רצון ה-DNA. זה בלתי נמנע, אז היכן הדיון בדיוק? אדם שלא אוהב מתוך בחירה, ומדחיק כל התחלה של רגש שכזה בנפשו, יצטרך הרבה תעסוקה בכדי לא לצאת מדעתו. זה כמו לשאול 'הומיאוסטאזיס, בעד או נגד?'

yaakii

New member
אז שנה את השאלה:

האם רצץ התגובות הכימיות בגוף שנוצר בעקבות רצון ה-DNA בתהליך האהבה הוא דבר חיובי? למה?

Dragonaut

New member
פנאן,

אז אענה על זה בכך שאין חיובי/שלילי- יש יעיל/לא יעיל. מבחינה אבולוציונית, זה עובד. אז בשבילך- 'חיובי'.

yaakii

New member
בטח שיש חיובי/שלילי.

כמו שאפשר לשאול האם תהליך הפוטוסינתזה הוא חיובי/שלילי עבור הצמח.

Dragonaut

New member
החיובי/שלילי היחידי שיש בביולוגיה

הוא משוב חיובי/שלילי, וזה לא קשור. בוא נפתח ספר ביולוגיה- אותה שאלה שהעלית כאן, איך תנוסח? "מה היתרון בפוטוסינתזה עבור הצמח?"/"מה היתרון בפוטוסינתזה עבור הסביבה?". לא אחרת.

למעלה