האם אופרה ווינפרי תהיה הנשיאה הבאה? נראה לי שיש סיכוי...

TrigATUSA

New member
אם היית צודקת ורוב המצביעים הם אספסוף מוסת

איך נבחר אובמה להיות נשיא?
הרי ההסתה נגדו כבר במסע הבחירות הייתה ענקית

Ani15

New member
שאלה מצוינת

הניחוש שלי - לפני תשע-עשר שנים, תקופת מסע הבחירות של אובמה, פייסבוק וטוויטר לא היו כלים משפיעים כמו היום, וקלות הדעת של האספסוף (בכל העולם, לפחות המערבי) לא היתה קלה כמו היום, כך שהיה קצת יותר קשה להסית אז, ואנשים קצת יותר חשבו אז. אין לי מושג למה. אולי בגלל קיצור טווח תשומת הלב attention של כולנו בגלל השימוש בכלי תקשורת מקוונים שמספקים סיפוק מיידי (או שלא - ואז אנחנו לא מעוניינים בהם).

לגמרי מסכימה עם מה שכתבת, ומעבר לזה...

אופרה די חצתה גבולות עם התוכנית שלה, גם גבולות מעמדיים וגם גבולות צבע... היא תקבל את הקולות ה"מסורתיים" של הדמוקרטים, ויש לה סיכוי לקבל קולות גם מהנשים של הרד נקים, שהיו צופות קבועות בתוכנית שלה. גם היא חסרת נסיון כמוהו, אבל לדעתי, הרעיונות, ובתקווה גם האשיות שלה, טובים משלו בהרבה.
אני לא רואה מועמד אחר בצד הדמוקרטי שיכול להוביל ולנצח את הבחירות האלה... אם נדבר על "נסיון בפוליטיקה" אז האסון הכי הגדול שיכול להיות לנו זה שיריצו את אליזבט וורן למשל... היא עשויה בדיוק מאותו חומר שממנו הלארי הייתה עשויה, ואם היא תרוץ, אז רוב הסיכויים שנגמור עם ראש הגזר לעוד 4 שנים.

אני מקווה שהמפלגה הדמוקרטית תבין את זה ותחבק את אופרה אם היא תחליט לרוץ, האסון הכי גדול שלנו יכול להיות שוב הקטעים המניפולטיבים בתוך המפלגה שיגרמו לנו להפסיד את הבחירות בסוף... ראה סיפור דבי וסרמן שולץ ובארני סנדרס, שבו עשו הכל בשביל לשים את בארני בצל, או הדיל המאוד מפוקפק שסגרו עם ביידן שבו הבטיחו לו את תפקיד מזכיר המדינה, כשהלארי תנצח, אם הוא לא יתמודד מולה.

צריך משהו שההמונים מכירים ויסחפו אחריו... והיום ההמונים כבר לא רואים חדשות או קוראים עיתונים, רוב החדשות מגיעות מהטייטר והפיסבוק, רק מישהו שיצליח לככב במידיה החברתית יזכה.

iris mom of two

New member
ומי הם בדיוק הרד נקים?

עליהם בדיוק דברתי. מלהיבים אותם בצעקות ומשאירים אותם נבערים והם יצביעו למי שיאמרו להם להצביע.
&nbsp
את לא סותרת כלום

Midriff

New member
חלקם

וחלקם חושבים שהדבר שהכי חשוב הוא מניעת רצח תינוקות כמו שהם מגדירים את זה (הפלות), חיים שמרניים לפי הדת הנוצרית, בלי הומואים, בלי הפלות (וזה דרך אגב נכון גם ללא מעט היספנים). ומאחר וזו הפריוריטי מספר אחת שלהם הרי שהם ימשיכו להצביע למועמד שיהיה בכיוון הזה - כלומר רפובליקאי.
זה נורא קל לזלזל ברדנקס, אבל אם נסתכל על זה כעל הערכים החשובים בעיניהם, אפשר כמעט "להבין" את הבחירה.

לא ניסיתי לסתור... לא תמיד צריך לסתור

וואו, היה פה ויכוח עיירני, אבל למה הכל בניקים זמניים?...

המערכה הפוליטית השתנתה, היום המעמדות בחברה לא קשורים דווקא לצבע או להשכלה או למעמד כלכלי, זה פאסה, האינטרנט טרף את הקלפים, הויכוח עבר מידיה ועכשיו הוא מתנהל בערוצים אחרים, גם מערכת הטעונים השתנתה הכל צריך להתאים למגבלות של 140 אותיות וסימנים בשביל להשלח בטוויטר. באווירה כזאת לסלבריטי יש הרבה יותר סיכוי להצליח, כי כבר מכירים אותו והוא לא צריך להציג/להוכיח את עצמו, הרזומה שלו כבר ידוע לציבור לטוב ולרע, יש עליו ערך בויקיפידיה... וגם הרע של אתמול הוא כבר לא הרע של היום - ראש הגזר נבחר ע"י ציבור שמרני ודתי למרות סרטון הוידאו שבו הוא מתפאר שהוא תפס נשים בפוסי... אלוהים מת... האלוהים החדש זה הכסף... ולכן באווירה הזאת לאופרה יש סיכוי לנצח את טראמפ, היא משתמשת באותם כלים כמוהו, גם היא אשת עסקים מצליחה, שצמחה מכלום והגיעה לגדולה... יש לה קבלות... היא יודעת לעשות ביזנס... היא יכולה להעביר את עצמה בסושיאל מידיה...אם פעם הצבע שלה היה בעיה, עברנו כבר שתי קדנציות של אובמה זה כבר לא חידוש...

אבל, ההבדל בינהם הוא עצום... הגישה שלה (לפחות ממה שידוע עליה עד כה) הפוכה מהגישה שלו בעיניינים סוציאלים ומדיניים... והכי חשוב היא לא סוחבת שק שרצים על הגב... אין לה פרשת אימלים או סיפור עם בנגאזי... היא "זכה וטהורה" כרגע בעיניי הציבור... או לפחות עוד לא הוציאו עליה את כל הסירחון...
נראה לי שיש לה סיכוי לנצח... ונראה לי שהיא תהיה נשיאה הרבה יותר טובה מראש הגזר.

xbuffalomen

New member
הכל בניקיים זמניים כי אנחנו מכבדים כל אחד/ת

ללא קשר לדעותיו ...

לא, זה כי הם/הן פחדנים. למה בדיוק שמישהו יכבד

דעות גזעניות/אנטישמיות/נאציות כפי שהובעו פה בשרשור ע"י הניקים הזמניים?
אני אישית פשוט התעלמתי מהזבל הזה ולא הגבתי.
אבל לכבד? לא בבית ספרי.

xbuffalomen

New member
במחשבה שניה - אחרי שכאילו התאוששתי מהטיסה - אני מקבל את דעתך

Gidi Shemer

New member
כן, היו כמה וכמה מקורות שציינו את זה

בסופו של יום, זו הבעיה עם תחרות פופולריות. אנשים נבחנים למשרת הכח הגדולה בעולם על בסיס הפופלריות שלהם, יכולת הנאומים והאישיות המרשימה שלהם כפי שהיא נתפסת בציבור. לכאן ולכאן- זה סוג של idiocracy.
מתפלא שעדיין לא התחילו עם בחירות בסגנון של ריאליטי טיבי. קרן פלס וצביקה הדר יעשו סיבובי הדחות

למעלה